Willem II op zoek naar aansluiting met linkerrijtje

4
565

Na een weekend met interlandvoetbal, hervatten de Tricolores de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. De 2-3 overwinning in en tegen Zwolle moet Willem II het nodige vertrouwen hebben gegeven, om de resterende vijf wedstrijden voor de winterstop met goede resultaten af te ronden. De verschillen op de ranglijst zijn nog klein, met een overwinning op Vitesse kan Willem II zondagavond zomaar in het linkerrijtje terug te vinden zijn.

Door het winnen van de play-offs voor Europees voetbal begon het seizoen deze jaargang al vroeg voor de Arnhemmers. Eind juli trad Vitesse in de tweede voorronde van de Europa League aan tegen het Roemeense FC Viitorul Constanta. Nadat deze horde in een tweeluik was genomen, strandde het Europese avontuur tegen het Zwitserse FC Basel.

Subtopper
Ook dit seizoen is Vitesse weer in de vaderlandse subtop terug te vinden. Met achttien punten uit twaalf gespeelde wedstrijden staat het team van de Russische trainer Leonid Slutsky op een gedeelde vijfde plaats. De wedstrijden tegen de traditionele top drie gingen allen verloren en verrassenderwijs ook het uitduel in Kralingen tegen Excelsior. Tegen alle andere tegenstanders werd minimaal een punt behaald. De punten worden vooral in het eigen Gelredome behaald. Op vreemde bodem werd alleen van PEC Zwolle gewonnen en werd er tegen SC Heerenveen en AZ gelijkgespeeld. Nadat clubtopscoorder Tim Matavz eind september zijn kuitbeen brak, gaat het scoren wat moeizamer bij de Arnhemmers.

Bekend gezicht
In de technische staf van Vitesse komen we in de persoon van Nick Hofs een voormalig Willem II-speler tegen. De middenvelder werd in de tweede seizoenshelft van het seizoen 2012-2013 van Vitesse gehuurd. Hij speelde negen wedstrijden voor Willem II, waarin hij niet tot scoren kwam. Na zijn verhuurperiode beëindigde hij zijn actieve carrière om als jeugdtrainer bij Vitesse aan de slag te gaan.

Voorspelling
Het is lastig om op voorhand een voorspelling voor deze wedstrijd te doen. Vorig seizoen eindigden de duels tegen Vitesse zowel uit als thuis in een gelijkspel (2-2). Beide teams zullen zondag echter voor de volle winst willen spelen, waardoor het hopelijk een aantrekkelijk duel wordt. Scheidsrechter is Björn Kuipers.

Kaartverkoop
Kaarten zijn 24/7 verkrijgbaar via www.besteljekaartje.nl en zondag van 13.00 tot 14.30 uur bij het kassagebouw. Daar zijn ook kaarten verkrijgbaar voor de bekerwedstrijd tegen AFC en de uitwedstrijd tegen AZ.

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments