Wie zijn wij

Stichting KingZine is een supportersorganisatie voor en door Willem II-supporters. De Stichting is opgericht in 2001, in het post-Adriaanse-tijdperk. Toen ieder jaar nog werd gedroomd van Europees voetbal, maar het stadion kolkte toen nog lang niet zo als nu.

Het moest anders vond een aantal supporters. En het ging anders. Het stadion ging bruisen, onder aanvoering van de KingSide, een van de paradepaardjes van Stichting KingZine. Een van de eerste succes was het verwijderen van het hek tussen vak B en C. KingSide is sindsdien uitgegroeid tot een van de sfeervolste vakken van Nederland.

Maar Stichting KingZine doet veel meer. Zo worden er busreizen georganiseerd naar uitwedstrijden, kunnen Willem II-supporters hun mening ventileren op deze website en wordt een aantal keer per seizoen rondom thuiswedstrijden een blad uitgebracht met kritische, humoristische en betrokken stukken over Willem II.

Dit gebeurt op een eigen wijze; onafhankelijk, speels, af en toe rebels en soms, indien nodig, hard en confronterend. Maar steeds in het achterhoofd de liefde voor Willem II. Bij Willem II is dit besef nu ook doorgedrongen. Stichting KingZine is uitgegroeid tot een serieuze gesprekspartner van de club en heeft twee vertegenwoordigers in de clubraad. Stichting KingZine waakt er desondanks wel voor dat haar onafhankelijkheid ten opzichte van Willem II gewaarborgd blijft.

Stichting KingZine heeft een bestuur van 7 man met daarom heen een grote groep van vaste, fanatieke supporters die meehelpen en -denken met alles wat met KingZine en Willem II te maken heeft en ook de nodige hand- en spandiensten verrichten. Voorzitter is sinds het seizoen 2020/2021 Frank Kriellaars.

Voor vragen en/of opmerkingen is stichting KingZine bereikbaar via het contactformulier:

  Selecteer ontvanger:

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Captcha loading...