Uitschrijven KingZine

Met ingang van 1 december 2011 is stilzwijgende verlenging van lidmaatschappen verboden bij wet en is de opzegtermijn van abonnementen en lidmaatschappen teruggebracht tot één maand. Indien de geleverde aflevering, van bijvoorbeeld een tijdschrift, minder dan eenmaal per maand plaatsvindt, geldt een opzegtermijn van drie maanden. Voor individuele lidmaatschappen van sportverenigingen is echter een uitzondering op deze wet gemaakt.

Voor verenigingen en dus ook sportverenigingen wordt een verbod op automatische verlenging van het lidmaatschap niet wenselijk geacht, aangezien sportverenigingen veelal een jaar vooruit moeten plannen, denk daarbij aan de huur van sportaccommodaties. Voor (sport)verenigingen is daarom een lichter regime van toepassing.

Stilzwijgende verlenging van het lidmaatschap voor een jaar blijft mogelijk voor (sport)verenigingen indien het lid niet opzegt. (Sport)verenigingen dienen de leden wel de noodzakelijke informatie met betrekking tot opzegging van het lidmaatschap eenvoudig te verschaffen. Heeft de sportvereniging een website dan dient de informatie over de opzegging opvallend op de hoofdpagina van de website te staan, heeft de sportvereniging (ook) een ledenblad dan dient de betreffende informatie (ook) op één van de eerste drie pagina’s te staan.

Opzeggingen die voor 1 mei worden doorgegeven aan het Secretariaat worden verwerkt. Opzeggingen die na deze datum zijn binnengekomen, worden doorgeschoven naar het volgende seizoen.

Opzeggen kan bij KingZine op de volgende manieren:

 • Schriftelijk via Stichting KingZine, Postbus 4268, 5004 JG, Tilburg
 • Via een Mail naar het Secretariaat: administratie@tilbo.com

Of via onderstaand formulier:

  Voornaam (verplicht)

  Achternaam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Adres (verplicht)

  Woonplaats (verplicht)

  Postcode (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Lidnr (verplicht)

  Eventuele reden voor afmelden KingZinemember?