Update: Scheids omgekocht bij NEC-Willem II?

18
4180

Update (bron BD.nl)
TILBURG – Willem II-directeur Berry van Gool heeft donderdagochtend contact opgenomen met de KNVB naar aanleiding van een documentaire op de Duitse tv. Daarin kwam naar voren dat een wedkantoor uit Zuid-Duitsland aan wereldvoetbalbond FIFA heeft gemeld dat er opvallend veel geld is ingezet op een overwinning van NEC op Willem II op 17 januari jongstleden. De reactie van de KNVB stelde Van Gool ‘wel een beetje gerust’.

Van Gool kreeg namelijk te horen dat het systeem dat de Europese voetbalbond UEFA hanteert om verdachte gokbewegingen op voetbalwedstrijden te monitoren, geen alarm heeft geslagen bij NEC – Willem II. “Voor hen is er dus geen reden om over te gaan tot een onderzoek. Zonder het te willen bagatelliseren vind ik dat wij de lijn van de UEFA en de KNVB hierin moeten volgen. Vanuit de media kunnen er allerlei zaken worden gemeld, maar het systeem dat de UEFA gebruikt is het meest geavanceerd.”

Van Gool stelde verder dat hij zelf in de betreffende wedstrijd alleen het optreden van scheidsrechter Kamphuis enigszins merkwaardig vond, maar hij wilde daar verder niet op ingaan. Kamphuis kende NEC een dubieuze strafschop toe (de bal kwam op de hand van Stijn Wuytens die hij strak tegen zijn lichaam hield) en gaf Willem II-verdediger Frank van der Struijk twee dubieuze gele kaarten (en dus rood).

Oorspronkelijk item:
Wij als Willem II-supporter hebben met enige regelmaat slechte scheidsrechters de revue zien passeren. Zo bont als de scheids het maakte tijdens de eerste wedstrijd na de winterstop bij NEC-Willem II hebben we maar zelden meegemaakt.
We brengen even in herinnering:

– Onterechte penalty voor NEC
– 2x onterecht geel voor Struijkie
– Gele kaart voor NEC-verdediger voor neerhalen doorgebroken speler Willem II.

De dienstdoende scheidsrechter Jochem K. had overduidelijk een hele slechte dag. Nu verschijnen er berichten in de media dat er op die wedstrijd extreem en opvallend veel is ingezet. Dat riekt wederom naar matchfixing. Het is vervelend dat ons cluppie weer met matchfixing in verband wordt gebracht. Maar, als iemand die wedstrijd is omgekocht, kan het alleen de scheidsrechter maar zijn. Kijk de beelden er maar op na.

Lees het artikel op AD

18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments