Denk aan je vriendschapsband

30
3098
Foto: Toin Damen

In de laatste Your Voice schreef mede-supporter Dirruk een uiterst imposant stukje, waarin hij zijn verhaal en standpunten kracht bij zette door het gebruik van frases uit het clublied. 

Ik wil er ook één uitpikken en wel die van de vriendschapsband. Grofweg elf jaar geleden stond onze club onder leiding van Hans Verbunt en consorten financieel op instorten. Een lid van het bestuur en de RVC luidden de noodklok naar de media, maar nog meer naar enkele ‘invloedrijke’ fans om serieus gehoord te worden en hier serieus werk van te maken. Doordat jaren daarvoor de kopjes al verenigd waren middels Kingzine konden er snel lijntjes worden gelegd om een actiegroep samen te stellen om het wanbeleid een halt toe te roepen. Daardoor ontstond een vriendschapsband onder supporters, waarvan we de jaren erna en nu nog steeds profijt van hebben. De vriendschapsband is hecht. Ook onder verenigingen. De leden van de Supportersclub, de Kingzine, KS79, Vakkie E en Tilburg Tifosi verschillen hier en daar over hoe zij een wedstrijd beleven, maar als er om actie gevraagd wordt die de belangen van Willem II aangaan, dan zijn ze binnen no-time verenigd. Een dergelijke eensgezinde ‘vriendschapsband’ van deze omvang vind je nergens in Nederland. 

Zo’n negen jaar geleden is er bij onze club een vriendschapsband ontstaan van een andere orde, Een vriendschapsband met een speler, in de naam van Jordens Peters. Een speler waarvan alle supporters, sponsors en medewerkers van zijn gaan houden. Zelfs de pers dames van ESPN hadden een zwak voor hem, charmant als hij altijd was in zijn analyses. Zowel op als buiten het veld pure klasse.  Een aanvoerder die onze club 9 jaar lang geweldig heeft vertegenwoordigd. Ik wil zelfs een stapje verder gaan (nu zal ik vast tegen wat schenen schoppen), door te stellen dat hij meer Rood Wit Blauw bloed door de aderen heeft stromen dan John Feskens. 

In de podcast “Stoere Kerels” van het Brabants Dagblad en gisteren in ‘Goedemorgen Eredivisie’ van ESPN was Jordens Peters te gast. Zoals we hem kennen sprak hij geen kwaad woord over de club. Echter maakte hij in beide programma’s in niet mis te verstane woorden kenbaar niet blij te zijn met de gesprekken die hij had met de club over een functie. Hij kreeg het gevoel dat de liefde slechts van één kant kwam. 

Nu valt het te begrijpen dat voor de club lastig is wanneer er geen relevante vacatures beschikbaar is. De club kan niet dienen als opvangnet voor voor gestopte voetballers. Echter hebben we het hier niet over zomaar een voetballer. We hebben het hier over een held van een kaliber die eens in de 20 jaar voorbij komt. Jordens mag niet verloren gaan voor onze club. 

Laat het toeval nou ook nog dat Jordens een Universitaire Bachelor heeft in Organisatiewetenschappen en een afgeronde studie Master Management. Er zijn er maar weinig die dat kunnen overleggen in de burelen aan de Goirleseweg. Wat staat een (tijdelijk gecreëerde) functie voor Jordens dan in de weg vraag ik mij af? De club wil omhoog in de begroting en met de al jaren 800+ lege sponsor stoelen lijkt er genoeg  werk aan de winkel. Dat er geen geld is lijkt mij ook geen reden, het EV van de club rijst onderhand de pan uit. 

Zijn er misschien mensen bij de club die Jordens liever niet zien komen? Die Jordens als een bedreiging zien? Ik weet het niet.

Wat ik wel weet is dat het aan ons supporters de verplichting is om onze eeuwige vriendschap met Jordens nu te laten gelden. Jordens is er één van ons. Wij houden van Jordens en Jordens houdt van ons. Opdat we nog heel lang plezier van hem kunnen hebben en hij van ons. 

Pedro 1896

30 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments