De taak van Mathijsen: doelmannen

10
2833
Fotoburo Toin Damen ©

Nu de transferperiode voorbij is, kan er vooruit gekeken worden. Willem II zit momenteel in een penibele situatie en bungelt onderaan in de Eredivisie. Komende zomer lopen er heel wat contracten af en dus is er werk aan de winkel voor Joris Mathijsen, waarbij ook rekening gehouden moet worden met spelen in de Keuken Kampioen Divisie. In een vierdelige rubriek zullen wij de spelers doorspreken en daarbij hun contractuele situatie omschrijven. Vandaag trappen we af met de doelmannen.

Robbin Ruiter werd door Joris Mathijsen naar Tilburg gehaald als nieuwe eerste doelman om het vertrek van Timon Wellenreuther op te vangen. Voor Ruiter werden enkele tonnen betaald aan PSV. Tot op heden heeft Ruiter niet laten zien dat hij een waardig eerste doelman voor Willem II is en ook heeft hij te maken gehad met de nodige blessures in de korte periode dat hij bij Willem II is. Ruiter zijn contract loopt nog door tot de zomer van 2022 maar de kans is zeer groot dat Mathijsen hoopt een nieuwe doelman vast te leggen voor komend seizoen. Ruiter heeft in het verleden goede dingen laten zien dus het is nog te vroeg om hem definitief af te doen als matige keeper.

Jorn Brondeel werd naar Willem II gehaald als tweede doelman en tekende een contract tot 2023. Brondeel staat inmiddels onder de lat als eerste doelman, daar Robbin Ruiter geblesseerd is. Brondeel begon niet ijzersterk, maar keept de laatste weken uitstekend. Gezien zijn doorlopende contract bestaat de kans dat wanneer Brondeel zich goed ontwikkeld, hij de komende jaren de eerste doelman van Willem II kan worden.

Arijanet Muric werd afgelopen week gehuurd van Manchester City en het komende half jaar zal hij met Brondeel en Ruiter concurreren voor een plek onder de lat. Muric staat nog tot 2024 onder contract en dus is het niet aannemelijk dat hij ook na juni 2021 nog speler zal zijn van Willem II.

Connor van den Berg verlengde recent zijn contract en staat tot 2024 onder contract in Tilburg. Binnen de club is er veel vertrouwen in van den Berg. Voor keepers is het op doen van ervaring cruciaal om door te ontwikkelen, maar juist het op doen van ervaring blijkt vaak een probleem te zijn.

Maarten Schut tekende in augustus 2019 zijn eerste contract bij Willem II. de zeventienjarige doelman is een optie voor de toekomst en traint al regelmatig met het eerste elftal mee.

Concluderend kunnen we stellen dat Willem II na dit seizoen drie keepers onder contract heeft staan voor het eerste elftal waarmee je in principe de Eredivisie prima in kunt gaan mits ze hun niveau halen. Ruiter heeft in het verleden laten zien een prima doelman te zijn en het lijkt dus niet uitgesloten dat hij zijn vorm zal hervinden. Als Brondeel zich blijft ontwikkelen zoals in de laatste wedstrijden, dan is hij voor komend seizoen een prima optie als eerste doelman en mochten we onverhoopt degraderen is het een uitstekende doelman voor KKD begrippen. van den Berg zal geduldig moeten zijn en moeten wachten op zijn kans. Willem II heeft de afgelopen periode met Muric een doelman aangetrokken en dus lijkt de club niet helemaal tevreden over het keepersgilde, waaruit we ook kunnen op maken dat de kans groot is dat er komend seizoen een nieuwe doelman wordt gehaald op permanente basis. De nood om een doelman aan te trekken is in onze ogen niet erg hoog, maar kan gewenst zijn indien er een betere optie naar voren komt dan de huidige drie die onder contract staan.

10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments