Mogelijke financiële meevallers in de toekomst

21
2793

Willem II verdiende de afgelopen seizoenen flink wat geld doordat spelers met een verleden bij de club een (vaak grote) transfer maakten. Omdat dit toch een zeer welkome bron van inkomsten blijkt te zijn zoeken wij voor je uit wat we in de toekomst nog zouden kunnen verwachten aan solidariteitsbijdragen en opleidingsvergoedingen. 

Virgil van Dijk

Van Dijk speelde acht seizoenen bij Willem II. Hij transfereerde in 2013 van Groningen naar Celtic, in 2015 van Celtic naar Southampton voor 15,6 miljoen en in 2017 van Southampton naar Liverpool voor 84,5 miljoen euro. Willem II toucheerde uit deze verkopen achtereenvolgens ongeveer €150.000, €400.000 en €350.000. Van Dijk speelt de sterren van de hemel in Liverpool en daarom valt niet uit te sluiten dat hij nog eens een stap maakt naar nòg grotere clubs als Real Madrid en Bayern München.

Frenkie de Jong

De Jong was volgens oud-teamgenoten op zijn vijftiende al een geweldige voetballer. Niet voor niets zat de hele Nederlandse top achter de middenvelder aan. Frenkie werd voor een lachwekkend bedrag verkocht aan Ajax waardoor Willem II er in slaagde een relatief hoog doorverkooppercentage te bedingen. Frenkie speelt vanaf komende zomer bij Barcelona en deze transfer leverde Willem II ongeveer €7.500.000 op. Frenkie heeft al aangegeven dat hij zijn carrière best bij Barcelona zou willen afsluiten, maar we kunnen niet uitsluiten dat hij in de verre toekomst een financieel nog aantrekkelijkere financiële aanbieding krijgt uit bijvoorbeeld China of Qatar om daar af te gaan bouwen. Clubs uit die landen betalen voor een 32-jarige speler met gemak nog miljoenen aan transferbedragen en dus lijkt het aannemelijk dat Willem II ooit nog een – al dan niet bescheiden – som zal ontvangen bij een transfer van de Jong.

Jeroen Lumu

Lumu staat in Tilburg vooral bekend om de foute keuzes die hij maakte. Tegenwoordig speelt hij voor Arouca op het tweede niveau van Portugal. Daar begint Lumu zijn draai te vinden en onlangs maakte hij ook zijn eerste doelpunt. Een goede periode bij deze club kan zomaar een boost geven aan de carrière van de nog altijd redelijk jonge Lumu, en een boost kan een transfer naar bijvoorbeeld het hoogste niveau in Portugal betekenen.

Virgil Misidjan

Misidjan werd voor €700.000 verkocht aan Ludogorets en na enkele succesvolle jaren in Bulgarije maakte de buitenspeler, die bekend stond om zijn snelheid, een toptransfer naar de Bundesliga. Hoe veel Willem II van deze som ontving is niet bekend, gezien de transfersom door zowel Nürnberg als Ludogorets nooit bekend is gemaakt. Naar schatting kostte Misidjan Nürnberg zo’n €2.500.000. Vura speelt wekelijks in de Bundesliga en dus is voor hem een stap naar een grotere club zeer reeël.

Julian Calor

Deze naam is er één waarvan de meeste Willem II supporters het bestaan niet kennen. Calor speelde in de jeugd van Willem II en speelt tegenwoordig voor Cambuur. Hij maakte voor Vitesse zijn eredivisiedebuut, maar vertrok in de zoektocht naar een beter perspectief naar Cambuur. Gezien zijn relatief jonge leeftijd (22) heeft hij nog een hele toekomst voor zich. Willem II ontving ooit al enkele duizenden euro’s aan opleidingsvergoeding voor deze jongen.

Justin Lonwijk

Lonwijk speelde vorig jaar als A-junior regelmatig wedstrijden voor Jong PSV in de Jupiler League. Een zware knieblessure zorgde er voor dat hij even terug werd geworpen in zijn ontwikkeling, maar inmiddels is hij weer helemaal terug en scoorde hij afgelopen weken in de Keuken Kampioen Divisie. In het verleden kwam Lonwijk vijf seizoenen uit in de jeugd van Willem II alvorens hij naar PSV vertrok. Laatst maakte Lonwijk zijn officieuze debuut voor PSV 1 in een oefenwedstrijd tegen onze vrienden van Royal Antwerp. De middenvelder, die vanaf de O16 alle jeugdelftallen van Oranje doorliep, wordt een grote toekomst voorspelt en dus is de kans aannemelijk dat Willem II ooit een mooie som geld gaat verdienen aan deze jongen.

Jürgen Locadia

Locadia speelde slechts één seizoen voor Willem II maar dat wil niet zeggen dat Willem II geen leuk zakcentje verdient aan transfers van de spits. Locadia transfereerde van PSV naar Brighton voor €16.000.000 en van die transfer vloeide maar liefst €80.000 naar de bankrekening van Willem II. Locadia heeft zijn plek gevonden en speelt wekelijks in de Premier League. Bij een volgende transfer krijgt Willem II opnieuw 0,5%. Laten we hopen dat hij zich blijft ontwikkelen en de stap naar een middenmoter of de subtop in de Premier League kan maken.

Amar Catic

Catic is een buitenspeler die bij Jong PSV speelt. Catic is geboren in Tilburg en speelde één jaar in de jeugdopleiding van Willem II. Catic heeft nog geen onuitwisbare indruk weten te maken bij Jong PSV maar dit kan elk moment veranderen. Een goed seizoen bij Jong PSV kan een mooie transfer en een stap omhoog betekenen.

Mitchell van Bergen

Een speler die waarschijnlijk bij minder mensen een belletje doet rinkelen als het gaat om het hebben van een Willem II verleden is Mitchell van Bergen. Van Bergen speelde maar liefst acht jaar voor Willem II alvorens hij naar Vitesse verkaste. Van Vitesse ging hij afgelopen zomer naar Heerenveen. Van Bergen speelde inmiddels meer dan veertig wedstrijden in de Eredivisie en vandaag werd bekend gemaakt dat van Bergen bij de voorselectie van Jong Oranje zit. Willem II ontving al een zeer bescheiden som toen van Bergen Vitesse verruilde voor Heerenveen. De kans dat met een volgende transfer meer geld gemoeid is, is levensgroot. Zeer interessant om zijn ontwikkeling in de gaten te houden.

Zakaria Aboukhlal

Zakaria Aboukhlal speelde bij Willem II in de A1 en Willem II slaagde er niet in hem uit handen van PSV te houden. Aboukhlal is onbetwist basisspeler in de Keuken Kampioen Divisie. De buitenspeler speelde acht jaar voor Willem II. Aboukhlal debuteerde net als Lonwijk al officieus voor PSV 1 in een oefenduel met Antwerp. Vanaf de O16 is Aboukhlal onafgebroken jeugdinternational geweest en het lijkt een kwestie van tijd voor hij het mag proberen in Jong Oranje.

Justin Mathieu

Een speler waar we als Tilburgers allemaal hoge verwachtingen van hadden is Justin Mathieu. Justin onderhield een goede band met veel van de fanatieke supporters van Willem II en omdat hij zo’n ras-Tilburger is gunde heel de stad hem een geweldige doorbraak in het rood-wit-blauw. Echter slaagde Mathieu er niet in om door te breken en via Go Ahead Eagles en Cambuur transfereerde hij deze winter naar Kroatië. NK Gorica legde een bescheiden transfersom voor hem op tafel. Mocht Mathieu goed presteren en vanuit daar weer een stapje hogerop terecht komen, kan Willem II in ieder geval rekenen op een deel van de transfersom.

Bilal Ould-Chikh

Ould-Chikh is zo’n speler waarvan iedereen dacht dat hij een wereldster ging worden. Te licht bevonden bij Feyenoord werd hij door Willem II aan de met RKC gedeelde jeugdopleiding toegevoegd. Hier maakte hij zo’n sterke indruk dat FC Twente hem inlijfde. Op 16-jarige leeftijd debuteerde hij in het eerste elftal. Het grote talent werd daarna zelfs door Benfica overgenomen van Twente en daarna is het verval in zijn carrière begonnen. De nog altijd pas 21-jarige Ould-Chikh speelt inmiddels, na een mislukte periode bij Utrecht, in Turkije en probeert daar zijn carrière weer in de lift te krijgen. Mocht Ould-Chikh ooit zijn onmiskenbare talent nog gaan benutten en uitgroeien tot een rijpe prof, zou het zomaar kunnen dat hij ooit nog eens voor een aardige som transfereert naar een grotere Turkse of wellicht Aziatische club. In dat geval zou Willem II nog een bescheiden deel van de som ontvangen.

Richairo Zivkovic

Na Ould-Chikh komen we bij een ander gewezen toptalent. Zivkovic werd van Ajax gehuurd en hem werd een grote toekomst voorspelt. Echter is Zivkovic vooral een herinnering geworden aan een grote gemiste kans tegen Feyenoord in de beker. Zivkovic is via veel omzwervingen terecht gekomen in China. Willem II heeft enkele duizende euro’s ontvangen voor deze transfer waarbij ongeveer 1.6 miljoen betaald werd voor de spits. Mocht Zivkovic gaan presteren is niet uit te sluiten dat een grotere Chinese club hem voor een mooie som overneemt. Gezien het feit dat hij een jaar gehuurd werd krijgt Willem II voor dat jaar opleidingsvergoedingen bij transfers. Hopen dat hij in China doet wat voor hem in Nederland niet mogelijk is gebleken; presteren.

Branco van den Boomen

Van den Boomen speelt momenteel in de Keuken Kampioen Divisie. Hij is captain van FC Eindhoven en is daar dit seizoen een van de sterkhouders. Van den Boomen speelde zeven jaar in de jeugd van Willem II, en keerde later nog een seizoen op huurbasis terug bij de club die hem opleidde. Het is niet aannemelijk dat van den Boomen een enorme transfer gaat maken, maar gezien zijn spel is de kans toch aanwezig dat hij verkocht wordt en dat zou betekenen dat Willem II hier een sommetje aan over houdt.

Roshon van Eijma

Van Eijma doorliep de hele jeugdopleiding van Willem II en speelt momenteel voor Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie. Hij speelde dit seizoen al veel wedstrijden voor de club uit Kerkrade en gezien zijn jonge leeftijd zou hij interessant kunnen zijn voor clubs van hogerop. Dit is er een die niet bekend is bij het grote publiek, maar wie weet ontwikkelt hij zich sterk.

Wout Weghorst

Weghorst speelde een jaar voor Jong Willem II. In dit seizoen was hij niet de speler die hij nu is. Degenen die hem toen zagen spelen waren er van overtuigd dat hij het niveau van Willem II niet aan kon en dit was op basis van zijn prestaties van toen niet onterecht. Echter heeft Weghorst een werkethos waarmee een hoop spelers op de amateurvelden het zouden kunnen schoppen tot volwaardige profs en dus heeft hij het nu geschopt tot onbetwist basisspeler van Wolfsburg in de Bundesliga. Weghorst heeft Willem II al geld opgebracht bij zijn transfers naar AZ en Wolfsburg en gezien het feit dat hij nu ook doelpunten maakt op het allerhoogste niveau lijkt het wachten op een moment dat Weghorst de stap naar bijvoorbeeld een middenmoter uit de Premier League gaat maken.

Sam Lammers

Lammers is misschien wel de spits waar Oranje zo naar snakt. De jongeling is dit seizoen uitblinker bij Heerenveen en hoopt dat hij volgend seizoen definitief in aanmerking komt voor (veel) speelminuten in PSV 1. Lammers speelde vijf jaar voor Willem II en daarom zal Willem II bij een toekomstige transfer flink mee delen in de som. Lammers is tevens jeugdinternational vanaf de O19. Als hij zich zo blijft ontwikkelen is de Eredivisie niet zijn plafond en dus ligt ook hier een mooie som voor Willem II in het verschiet.

21 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments