Zelfs Breda loopt warm voor Willem II

8
1897

Fans van voetbalclub NAC zijn pissig op busmaatschappij Arriva. In de stadsbussen in Breda wordt namelijk reclame van aartsrivaal Willem II vertoond. Op de lichtkrant in de bus staat een advertentie met de tekst: ‘Met de bus naar onze Tricolores, gratis met de bus naar de thuiswedstrijden van Willem II’. De NAC-aanhang is er niet blij mee: “NAC is de club van Breda, niet Willem II. Weg met die zooi!” Door de reacties haalt Arriva de reclame nu zo snel mogelijk weg.

Sinds jaar en dag bestaat er flinke rivaliteit tussen de supporters van NAC en Willem II. Reclame voor de Tilburgse club in een Bredase stadsbus schiet dan ook in het verkeerde keelgat.

De harde kern van de NAC-fans gaat er dan ook met gestrekt been in. “NAC is de club van Breda, niet Willem II. Weg met die zooi! Als dit er niet snel af wordt gehaald, kunnen ze actie van ons verwachten”, aldus een zegsman van de fanatieke NAC-supporters.

Belangrijkere zaken
Sander Rademaker, voorzitter van de clubraad van NAC, reageert milder. “Ik begrijp de frustratie en die deel ik ook. Maar onze club kent belangrijkere zaken om ons mee bezig te houden.”

Arriva gaat corrigeren
Busmaatschappij Arriva reageert via woordvoerder Maaike Visser: “Onze bussen worden niet alleen in Breda ingezet, maar door heel Brabant”, zo zegt ze. “Na NAC heeft Willem II nu ook een actie met gratis vervoer en er is iets mis

(tekst: omroepbrabant.nl)

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments