Your voice: vijf jaar KS79

23
3334

Vijf jaar geleden, jongeren uit alle hoeken van Tilburg en omgeving groeperen zich. HBO-studenten, klusjesmannen, schoolverlaters en scholieren van het middelbare, alles komt samen. Sfeer maken moet de basis zijn van het samen komen, zo wordt bepaald. En zo is KS79 is geboren.

Alle begin is moeilijk. Nieuwe dingen stuiten op weerstand maar met behulp van onder anderen Kingzine, Tilburg Tifosi en de boys van ADA is het gelukt om iets moois weg te zetten. Dit gaat met vallen en op staan. Opstootjes onderling met medesupporters op de Kingside waarbij het respect van beide kanten ver te zoeken was, stadionverboden voor domme dingen en soms zelfs gezeik als groep onderling. Maar langzaamaan groeiden KS79 en de rest van de Kingside naar elkaar toe. Van opgeschoten mannekes in pimpelpaarse shirts en gele broeken naar een groep die binnen de ‘ultrascene’ in Nederland en België status verwerft. All black is het thema. Het gevoel van broederschap groeide en de groep werd hecht. Één voor allen, allen voor één.

Op het hoogtepunt wekelijks twee bussen vol met KS79 naar uitwedstrijden, de band met Antwerp die als intensief kan worden beschouwd, het tripje naar Wembley met de vakkie E boys, de (soms onnodige en soms vermakelijke) stadionverboden, en alle toffe dingen die je als groep mee maakt waarover beter niet publiekelijk gesproken kan worden. KS79 is goud. En waar sommige jongens afhaken door gewijzigde interesses, of het starten van een gezin, staan anderen klaar KS79 te laten bestaan. Niemand wordt buitengesloten zolang je dezelfde passie deelt als de rest. Wat er momenteel gaande is bij Willem II zorgt voor kippenvel. Geweldige uitvakken, onderlinge verbondenheid. Mijn diepe respect voor eenieder die hier een bijdrage aan levert.

Boys, gefeliciteerd met het vijfjarige bestaan. Vergeet nooit dat non stop je keel schor schreeuwen de reden is geweest deze groep te beginnen. Ik heb een stap terug gezet, maar KS79 ben je voor altijd.

Tilly.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
vakkieB
Lid
vakkieB

Proficiat KS79. Niet altijd was ik het met jullie eens. Maar de tijden
zijn veranderd. Genieten geblazen met jullie support. Ga zo door en
niet te vergeten de inmiddels beroemde uitvakken. Geweldig!!
By the way, wie zouden die duimpjes omlaag toch zijn?
Voor mij onbegrijpelijk. Het is wel makkelijk, zo annoniem.
Ben dan ’n vent!! Maar dat zal er wel niet van komen.

Vette Willem
Gast
Vette Willem

Die duimpjes naar beneden? Zitten denk een paar ratjes uit Gayda mee te sjoeren.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Zit op N, en ben op leeftijd.Maar geniet altijd hoe fanatiek de KS en vak E de zaak opzwepen, dat was vroeger maar tam..

Goed bezig boys, respect 👏👏👏
🇳🇱❤🇳🇱

Capibaro
Lid
Capibaro

Gefeliciteerd gasten. Sfeer in het stadion en vooral in uitwedstrijden is een groot deel te danken aan jonge gasten die bij Willem II weer inhaken.

N.Y.C.
Lid
N.Y.C.

Al 25 jaar fan van deze mooie club. Vroeger een klein groepje in vak M dat wat geluid verzorgde en met 1 bus naar Groningen. Nu elke 2 weken een kolkend stadion waar verschillende groepen samen 1 geheel vormen. Regelmatig met kippenvel op de tribune om te genieten van de sfeer en trots dat ieder zijn plek vind met als gezamenlijke deler onze club, onze passie, onze trots! Gefeliciteerd mannen, hopelijk is dit jet begin van een hele mooie toekomst.

OldskooL
Lid
OldskooL

Pfiesjat mannen!

Tilly-Centraal
Gast
Tilly-Centraal

Dee-Cie-BELLLLLL! En mèrge Sittard!

Zekur
Lid
Zekur

Altijd genieten van jullie, mannen. Jullie hebben het echte Willem II – DNA. Goed werk en blijf die kelen schor schreeuwen!!

job013
Lid
job013

5 jaar passie broederschap en beleving.

KS79 en Willem II tot de dood!

SpannieTricolores
Lid
SpannieTricolores

Mannen, proficiat met jullie 5-jarig bestaan ! Het is inderdaad met vallen en opstaan gegaan, alle begin is moeilijk, maar nu staat er een groep die weet wat ze willen. KS79 is toch vaak de aanjager van de sfeer op de tribune, en ze zetten een mooie sfeer weg. Wat jullie onderling samen meegemaakt hebben, maakt je vrienden voor het leven. Je bent er voor elkaar in goede en minder goede tijden, en de verbondenheid is mooi om te zien. Allebei mijn zonen zijn al jaren lid van KS79 en ik zou zeggen : op naar het 10-jarig bestaan van… Lees verder »

Koala
Gast
Koala

Ik ben afgestudeerd aan de UvT meneer de tekstschrijver 🤓! Congratssss boys!

John Nr1
Lid

Gefeliciteerd met 5-jarig bestaan!
Super mooi om te zien hoe deze groep vanaf het begin een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan de groeiende sfeer en beleving bij Willem II !

Leuke fanatieke gasten die Willem II op een mooie manier beleven !

Keep up The good work

Huphuphup
Lid
Huphuphup

In het begin is er veel (vaak ook terecht) kritiek geweest op deze groep. De “broekies” die ff gingen laten zien hoe je sfeer moest maken. Vaak mooi, soms een stapje te ver.

Vijf jaar later een groep die zich ontzettend heeft ontwikkeld. Onderling met de andere supporters wordt gezocht naar de beste manier onze club te steunen. Afkeer voor de groep is omgezet naar respect.

Keep up the good work boys. Samen voor de club!

Baoske
Gast
Baoske

Gefeliciteerd mannen. Waar komt eigenlijk de naam vandaan vroeg ik me laatst. KS begrijp ik, maar 79 kon ik niet plaatsen.

Zero13
Gast
Zero13

Kingside is in (19)79 ‘opgericht’

Pilske
Lid
Pilske

Dan ben je naar alle waarschijnlijkheid nog niet zo oud of je komt nog niet zo land bij willem II. De kingside ja ontstaan in 1979. In het oude stadion.(gemeentelijk sportpark)

Boaske
Gast
Boaske

Ik ben 30, dus nee niet zo oud als de KingSide. Maar volgens mij is niemand van KS79 dat ;-). Ik kan me wel herinneren dat het sfeervak bij ons nog aan de Goolse kant was bij vak N, ik wist inderdaad niet dat de Kingside toen al zo heette. 40 jarig bestaan dit jaar dus?

RJ
Lid
RJ

40 jaar King Side mag dan ook eens gevierd worden .

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Gefeliciteerd boys!!!! Ik ben trots op jullie Van de jongere mannen moeten we het hebben!! Die zorgen er voor dat er nog meer jongens bij komen via school en sportclubs enz. Ik hoop ook dat deze groep blijft groeien. Ik ben nog van de cafe het laar tijd ,toen was het al goed groeiende, maar jullie zorgen ervoor dat het nog fanatieker en groter word. Ook vind ik het prachtig om te zien hoe fanatiek jullie zijn en geniet van jullie support. In het verleden zijn er opstootjes geweest tussen verschillende supporters groepen maar we maken allemaal wel is fouten… Lees verder »

SargentD
Lid
SargentD

Mooi dit. Niet altijd mijn manier van beleving (meestal en voor een groot deel wel trouwens…), maar goed dat een groot aantal jongeren de weg naar Willem II heeft gevonden. Zegt deze ouwe lul. smile Nog vijf jaar d’rbij, en dan nog, en dan nog…

Dirruk
Gast
Dirruk

Mooie groep die Willem ll op alle manieren op de kaart hebben gezet. Dat deze gasten nog maar lang door gaan met het fanatiek steunen van onze club.

WIJ ZIJN WILLEM II TILBURG. SINCE 1896.

Joris
Lid
Joris

Mooi stuk dit. Vijf jaar alweer, de tijd vliegt. Op naar nóg meer uitverkochte uitvakken en sfeer op de thuisvakken!