Your voice: Tilburgs bezoek aan Antwerp – Viktoria Plzen in het kader van de Europa League

6
5223

Sinds enkele jaren is de vriendschap tussen Royal Antwerp en Willem II flink geïntensiveerd. Supporters van beide clubs reizen regelmatig af naar wedstrijden van de ander en ook bij bijzondere gelegenheden gaat er standaard een uitnodiging de grens over.

Antwerp promoveerde na heel wat roemloze jaren in de tweede divisie naar de hoogste afdeling en behaalde al in het tweede seizoen terug op het hoogste niveau Europees voetbal. In de voorrondes voor Europa League voetbal werd gister gevoetbald tegen Viktoria Plzen. Vanwege het feit dat het (geweldige) stadion ‘De Bosuil’ van Antwerp niet voldoet aan de eisen van de UEFA speelt Antwerp de Europese wedstrijden in het Heizel stadion in Brussel.

20.000 dolenthousiaste Belgen en tientallen Nederlanders trokken gisteren naar Brussel. De E-tickets zouden pas om 16:00 verstuurd worden zodat er een niet al te groot feestje kon ontstaan in het centrum van Brussel. Wij in Nederland maken vaak grappen over hoe dom Belgen zijn, maar overal in de Facebook groepen van Antwerp doken landkaarten op waar printshops stonden aangegeven. Zo dom zijn ze dus nie hè! Ik denk dat de hogere hand in Bels toen ook besefte dat om 16:00 de tickets versturen geen enkele zin had en dus stoomden rond half tien de eerste tickets al in de mailboxen.

Aan het begin van de wedstrijd groet je de Belgen die je kent door – zoals in Antwerp gebruikelijk – een zoen op de wang te geven. De spelers komen het veld op, terwijl de tribunes voor een hels lawaai zorgen. De wedstrijd is goed. Antwerp wint met 1-0. De sfeer was ongekend. Het bijzondere aan Antwerp is dat overal op de tribune mensen liedjes in zetten. Van oude vent met dronken (en dan dus onverstaanbare) Antwerpse tongval tot jonge student tot zelfs vrouwen die ouder zijn dan de gemiddelde roestige spijker. Ondanks dat er niet één duidelijke aanjager is, lukt het de Reds toch om massaal én in hetzelfde ritme te zingen. Mijn oren hebben tot lang na de wedstrijd gesuisd. Wat ook prachtig is aan Antwerp is dat vrijwel iedereen Antwerp merchandise aan heeft. Soms gemaakt door de club zelf en soms nog net niet zelf met stift getekend. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het jagen op plastic bekers.

Ik keek mijn ogen uit gister. Al in de vierde minuut kwam een supporter van Antwerp struinend met plastic bekers in zijn hand voorbij terwijl hij riep: ‘ik heb acht bekers, nog twee en ik heb een gratis consumptie’. Wat bleek; wanneer je tien lege bekers (van hard plastic) mee terug naar de catering nam, kreeg je een gratis consumptie. De hele wedstrijd heb ik mensen zichzelf in hoeken van negentig graden zien vouwen om onder de railing door te kunnen graaien naar de bekers die op de grond lagen.

Na de wedstrijd liepen mijn twee vrienden en ik terug naar de auto. Van ver hoorden we dat we geroepen werden. ‘Tilburg, Tilburg, schijt aan iedereen!’ Riep een man die nog net op zijn benen kon staan ons toe. Dat is het moment dat je weet dat het goed was.

Antwerp, bedankt weer dat je zo’n prachtige club bent. Er is geen club in België die kan tippen aan The Great Old. 

Tilly

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Moker
Lid
Moker

Mooi man! Antwerp Europees! Oude tijden herleven van the great old!! Dromen om een keer zoals bij Antwerp, de Tilburgse versie van MC Le Tourist van ‘Antwerp make Some noise!’ op onze middenstip door onze eigen ‘Boef en de gelogeerde Aap’ te horen en de cirkel is rond!

Capibaro
Lid
Capibaro

Mooi, licht bevreemdend sfeerverslag is dit! Weet zeker dat die 10 bekers voor een gratis consumptie een hit zou zijn hier bij ons Nederlanders

UNITED
Lid
UNITED

Goeie gasten die belzen maar ik blijf trouw aan KV Turnhout (oude stadion) wink

Dirruk
Gast
Dirruk

@United,

Soms moet je met je tijd mee gaan. Mooie vriendschap met een mooie club met trouwe aanhang. Op alle gebieden kunnen we goed met elkaar opschieten.

KV Turnhout was een mooie tijd maar helaas zijn die tijden voorbij. Wel mooie vriendschappen uit voortgekomen en deze boys komen nog altijd trouw iedere thuiswedstrijd bij ons cluppie kijken.

UNITED
Lid
UNITED

Het nieuwe stadion is kut en die tijden zijn inderdaad voorbij maar oude vriendschappen roesten niet. wink

Verder kunnen er voor mij niet genoeg belzen en engelse hier over de vloer komen en andersom. Versterkt mekaar alleen maar.

Tilburg nr1
Gast
Tilburg nr1

Antwerp X Tilburg