Your voice: Ode aan Pol Llonch

15
2586

Ode aan Pol Llonch

Het is december maar de zon schijnt volop in Tilburg. Dat Willem II een club is waar spelers beter gaan presteren door de liefde die ze krijgen van het Tilburgse publiek is algemeen bekend. Al jaren staan supporters, staf en spelers dicht bij elkaar. 

Vandaag wat extra aandacht voor Pol Llonch. Pol Llonch kwam als grote onbekende binnen bij Willem II. Llonch werd gehaald van Wisla Krakau en geen enkele Tilburger had nog van hem gehoord. In zijn eerste seizoen profileerde Llonch zich als tank op het middenveld. Zijn onoverwinnelijkheid, zijn mediterrane uiterlijk met stoere tattoo’s als die van een rockster, zijn bescheiden houding voor de camera en de manier waarop hij zich uitspreekt over de fans en de club. Tilburg ging langzaam van Llonch houden. 

Inmiddels is Llonch uitgegroeid tot absolute publiekslieveling. ‘El Octopus’ maakt op voetballend gebied enorme stappen waardoor je soms zelfs vergeet of hij nou links- of rechtsbenig is. De bal – waar dan ook op het veld – onderscheppen, open draaien en het spel verleggen met een strakke inspeelpass. Het handelsmerk van Llonch is duidelijk. Llonch speelt dit seizoen op een perfect uitgebalanceerd middenveld, met aanvallend genie Mike Trésor Ndayishimiye en de enorm belangrijke verbindingsspeler Dries Saddiki. Een genot om naar te kijken.

Llonch speelt elke wedstrijd alsof het zijn laatste is. Zijn passie, trots en leeuwenmoed symboliseren de band tussen de selectie en de supporters. Heel Willem II houdt van Pol Llonch, en Pol Llonch houdt van Willem II. Pol Llonch is de belichaming van de moderne Willem II’er. Het contract van Llonch loopt nog tot 2021 en niemand zal het oneens zijn met de stelling dat Willem II er álles aan moet doen deze verbintenis te verlengen. 

Pol Llonch te amamos!

Tilly

15 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments