Your Voice: Niet de beste en we zijn voor niemand bang!

11
1549
Fotoburo Toin Damen ©

Sinds we op 28 februari voor de laatste keer inhaakten op de KingSide zijn het troosteloze maanden. We missen allemaal de beleving in en rondom de stadions. Het samen naar een wedstrijd toe leven en samen overwinningen vieren en nederlagen verwerken. Samen in de bus naar Alkmaar of Groningen stappen om als één blok achter onze ploeg te gaan staan. Afgelopen anderhalf jaar gingen we als supporters overal samen naar toe en straalden we kracht en passie uit. Wij zijn Willem II, wij zijn niet de beste en we zijn voor niemand bang. Deze song werd door iedereen in en om de club omarmd en zorgde voor een positieve flow die ik in de laatste 30 jaar rondom de club niet heb meegemaakt.

Na de vreemde voorbereiding is deze positieve vibe rondom Willem II verdwenen. In de laatste fase van de voorbereiding vielen de plannen voor het nieuwe seizoen in duigen. Heerkens, Owusu, Saddiki en Wriedt haakten door blessures af en de veranderingen in de selectie bleken niet te brengen wat er van werd verwacht. Na de moeizame start en de vele blessures zijn we in een vicieuze cirkel terecht gekomen en komt de degradatiestreep steeds dichterbij. De passie en strijd in het team ontbreken en de positiviteit is omgeslagen naar een negatieve sfeer. Dat kan en mag ons niet gaan overkomen.

We hebben de afgelopen jaren keihard gas gegeven om de club op een positieve manier op de kaart te zetten. De sfeer in het stadion was fantastisch en de eensgezindheid was de basis van het succes. Supporters, spelers, staf en bestuur straalden uit dat ze er samen voor gingen en de samenwerking was beter dan ooit. Helaas kunnen we niet net als in de laatste seizoenen vanaf de tribune het verschil maken en zijn een hoop initiatieven niet mogelijk.

Wat echter nooit weg mag vallen is de gezamenlijke kracht en positiviteit die je kunt uitstralen. Het is goed dat supporters vorige week de spelers hebben laten zien waar ze het voor moeten doen. Hopelijk is het signaal dat is afgegeven duidelijk en beseft de spelersgroep dat alleen met hard werken, eensgezindheid en passie en strijd de resultaten weer omgedraaid kunnen worden.

Dat zelfde geldt voor de achterban. We zijn niet verwend dit seizoen en we kunnen helaas ook niet het team direct helpen. Maar het helpt zeker niet als we een negatieve vibe creeeren door al op voorhand de handdoek te gooien. Waarom zouden we niet van Sparta kunnen winnen? Waarom zouden we niet kunnen stunten tegen AZ en Ajax?

Afgelopen seizoenen was er het geloof, was er de passie en was er de strijd. Helaas kunnen we dat nu niet in het stadion overbrengen, maar we laten we positief blijven en zorgen dat we samen uit deze slechte fase komen.

We zijn niet de beste, maar wel de gekSte en we zijn voor niemand bang!

11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments