Your Voice: #metzijnallen

25
1102
Foto: Toin Damen

Als je, net als ik, al bijna 45 jaar Willem supporter bent denk je alles al wel meegemaakt te hebben. Een paar keer langs de financiële afgrond (waarbij je op de Heuvel staat te luisteren naar Cruijff met de slogan “Willem II failliet, dat pikken we niet) maar ook financiële voorspoed (na de champions league of zoals nu na de verkoop van Frenkie).

Vaak qua stand een grijze middenmoter met sporadische successen tegen de traditionele top drie, soms doffe ellende met degradatie en soms een jaar om echt trots op te zijn. Heel veel voetballers voorbij zien komen. Pareltjes als Ceesay, Hyppia, El Hamdaoui, Dembele, Sol en Isak. Clubmannen als Brocken, Feskens, Swinkels en Peters. Maar ook een leger aan totale mislukkingen zoals de Muslins, Shrihavkas en Kerekes van deze wereld.

Wedstrijden gezien van Dordecht uit tot Praag thuis en Jong Ajax thuis tot  Sevilla uit. Gruwelijke nederlagen tegen Ajax of Feyenoord maar ook schitterende overwinningen op NAC en (heel lang geleden) uit bij PSV. Alles is in die jaren wel eens voorbij gekomen. Dit hoort er allemaal bij als je fan bent van club als Willem II. Je weet dat je vaker verliest dan wint en dat voor- en tegenspoed zich afwisselen.

Maar toch had ik, in al mijn naïviteit, het gevoel dat er de laatste tijd echt iets aan het veranderen was bij Willem II. 

Financieel gezond, ervaren zonen van de club Joris en Martin terug op het nest, een ervaren rustige coach Adri op de bank en sprankelend voetbal om van te smullen. De chemie tussen het elftal en het publiek als nooit tevoren stuwde iedereen die van Willem II houdt naar grote hoogte. Met als geweldige beloning de trots die je weer voelde als je vertelde Willem II supporter te zijn. En kijk nu, het gaat weer compleet de verkeerde kant op. Alles wat in de laatste jaren is opgebouwd wordt in één seizoen vakkundig afgebroken.

Het kan natuurlijk gebeuren dat het even tegenzit en dat de resultaten tegenvallen. Maar wat niet mag en niet kan gebeuren is dat er dan niet ingegrepen wordt. En als je dan als TD de laatste dag van de transferwindow aan komt zetten met een reservespeler en een speler net weer fit van Feyenoord om het tij te kunnen keren heb je echt gefaald. Dit is een schrijnend bewijs van totale incompetentie. Nu lees ik op Tilbo dat Joris en Martin dus maar moeten vertrekken. En daar ben ik het dus absoluut niet mee eens. Ik wil die twee ook pontificaal op het pluche zien zitten in Oss, Ijmuiden en Helmond.

Ze kunnen de voorzitter van Den Bosch het mooiste trainingscomplex van De KKD laten zien en vol trots de spelers van Jong Utrecht in de mooiste kleedkamers van de KKD plaats laten nemen. Ik wil dat ze de shit helpen oplossen en niet keihard wegrennen naar de volgende zak geld. En aangezien elke voorzitter van een KKD club met jaloezie naar onze bankrekening zal kijken hebben we ook budget genoeg om een paar van onze fantastische spelers uit de huidige selectie ook mee te laten genieten van ons nieuwe avontuur een divisie lager.

Kijken hoe Dordrecht uit het doet bij je insta volgers….

Ik wil dat ze allemaal mee gaan voelen wat wij misschien gaan voelen. Misschien dat die boodschap de heren wel kan motiveren. Ik hoop nog steeds op een houdini act maar mocht het waarschijnlijke gaan gebeuren en we gaan degraderen wil ik dat met z’n allen doen. 

Dus Joris, Martin, Ché, Mike en de rest van het team: hoe dan ook tot volgend seizoen!

Teejoow

25 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments