Your voice: in Tilburg is geen plaats voor ego’s!

131
2288

Vandaag speelden we de wedstrijd tegen ADO die voor iedereen in Tilburg om leven en dood ging. Niets anders dan drie punten was de eis. Passie, inzet, bloed aan de palen en alles geven voor de Tricolores. 

Pol Llonch en Freek Heerkens die met alle gevaren van dien geblesseerd mee wilden spelen in deze finale. In het belang van de club. Wesley Spieringhs die na een knal op zijn neus met het bloed stromend uit zijn neus door blijft spelen. In het belang van de club. 

Siemen Mulder floot dramatisch en er valt geen goed woord over hem te zeggen. Hetzelfde geldt voor Mike Trésor. Mike Trésor scoort in overtal situatie, de op dat moment, bevrijdende 1-0. Je verwacht dan pure vreugde en spelers die over elkaar heen vallen van geluk. Maar wat blijkt? Mike Trésor pakt dit moment om een persoonlijk statement te maken voor de camera. Met stoïcijns gezicht maakt hij er een one man show van. Helaas geen medespeler die hem met de platte hand een corrigerende tik geeft. Wat denk je wel niet? Je speelt een degradatiestrijd, geen wedstrijd om de glamour van Mieke Trésor. Als ik Llonch, Spieringhs of Heerkens was geweest had ik Trésor alle hoeken van de kleedkamer laten zien na afloop. 

Petrovic kwam in de plaats van Koster, die over het algemeen de Tilburgse mentaliteit liet doorvloeien naar de selectie. Petrovic heeft inmiddels meer interviews gegeven dan Mark Rutte persconferenties maar de resultaten zijn nog steeds om te janken. Bij 1–1 tegen je directe concurrent, waar alléén drie punten tellen, brengt Petrovic Sven van Beek voor topscorer Pavlidis. Een tactisch onbenul, dat is wat Petrovic vanavond (wederom) is gebleken. Joris Mathijsen en Martin van Geel hebben het voor elkaar, een trainer met Willem II DNA de laan uit sturen en hem vervangen voor Jan Pipo de clown die de club onherkenbaar voetbal laat spelen. 

Sven van Beek staat na afloop overigens lekker te lachen op het veld. Hij is na zijn uitstapje bij Willem II transfervrij en gaat lekker ergens tekengeld opstrijken, of Willem II nou op vrijdag avond uit naar Helmond moet of niet. Lekker wedstrijdritme op doen en de bankrekening spekken. Dan zit je hier niet goed, vriend. 

Bij 1-1 de bal achterin rondspelen in plaats van met de borst vooruit volle bak voor de winst gaan. Het doet pijn. Als het Koning Willem II stadion vanavond vol had gezeten, waren jullie hier niet mee weg gekomen. Wat een slappe bedoeling. Mike Trésor en Sven van Beek voorop. Er is geen plaats voor ego’s in Tilburg. Knoop dat goed in je oren of trek ons shirt nooit, maar dan ook nooit meer aan. 

131 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments