Your Voice: In goede gezondheid inhaken!

24
2831
TILBURG - Willem II - PSV , koning Willem II stadion, 10-08-2014, eredivisie voetbal seizoen 2014 - 2015. Spandoek, sfeer Kingzine.

Het is pas 3 weken geleden dat in Nederland in Loon op Zand bij een man het Corona virus werd vastgesteld. De volgende avond won Willem II in een kolkend Koning Willem II Stadion met 3-1 van FC Groningen en de urgentie van de situatie was nog niet bij iedereen (ook niet bij mij) doorgedrongen.

Voorlopig zal dat ons laatste bezoek aan ons stadion zijn. In de afgelopen drie weken slaat het Corona virus en de gevolgen daarvan grote gaten in onze samenleving. Besmette patienten vechten voor hun leven, bedrijven en ondernemers strijden om hun bedrijf en levenswerk te redden en gezinnen en families om iedereen gezond te houden. Nederland gaat steeds meer op slot en mensen in diverse beroepsgroepen doen er alles aan om ons door deze zware tijden heen te loodsen. Elke ochtend knijp ik me drie keer in mijn arm en hoop ik dat het een slechte droom is.

Alles wat een paar weken geleden nog zo normaal was is inmiddels bijzonder geworden. In de ochtend fluitend naar je werk rijden, een bakkie koffie met collega’s om de uitslagen van het weekend te bespreken, een terrasje pakken met je gezin, potje trainen op het voetbalveld en uitkijken naar de wedstrijden van Willem II, waar je samen met je maten met een halve liter in de hand de ploeg naar de overwinning schreeuwt. Het is in de huidige situatie ingeruild voor talloze videomeetings, belletjes met collega’s, aan de keukentafel achter de laptop werkaamheden oppakken en vooral in huis zijn. Het voelt onwerkelijk.

Voorlopig zal er niet gevoetbald worden in grote delen van de wereld. Ik merk dat ik prima kan leven met het missen van de wedstrijden in de Champions League en in de grote competities. Maar ik merk dat ik Willem II nu al begin te missen.

Ik mis de wedstrijdspanning, het indrinken met mijn vrienden, het inhaken, capo Kees, het juichen, het verdriet, de afterparty bij d’n Beitel en het lezen van de reacties op Tilbo. Meer dan ooit realiseer ik me dat al die leuke dingen niet vanzelfsprekend zijn en dat we elke dag moeten genieten van de mooie en leuke dingen. Ik realiseer me heel goed dat het in deze tijd maar bijzaak is, maar denk dat ik namens vele voetballiefhebbers spreek dat we dat wekelijks momentje gigantisch missen.

De komende periode gaat alle aandacht uit naar het bestrijden van het virus, het zorgen voor alle zieken, de noodplannen voor alle bedrijven, steunen van ondernemers en hopelijk ‘overleeft’ iedereen deze periode!

Daarna hoop ik samen met iedereen in goede gezondheid in te kunnen haken!
Zorg goed voor jezelf, je gezin, familie en vrienden en hopelijk tot snel op de KingSide.

John Nr 1

24 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments