Your Voice: In goede gezondheid inhaken!

24
2803
TILBURG - Willem II - PSV , koning Willem II stadion, 10-08-2014, eredivisie voetbal seizoen 2014 - 2015. Spandoek, sfeer Kingzine.

Het is pas 3 weken geleden dat in Nederland in Loon op Zand bij een man het Corona virus werd vastgesteld. De volgende avond won Willem II in een kolkend Koning Willem II Stadion met 3-1 van FC Groningen en de urgentie van de situatie was nog niet bij iedereen (ook niet bij mij) doorgedrongen.

Voorlopig zal dat ons laatste bezoek aan ons stadion zijn. In de afgelopen drie weken slaat het Corona virus en de gevolgen daarvan grote gaten in onze samenleving. Besmette patienten vechten voor hun leven, bedrijven en ondernemers strijden om hun bedrijf en levenswerk te redden en gezinnen en families om iedereen gezond te houden. Nederland gaat steeds meer op slot en mensen in diverse beroepsgroepen doen er alles aan om ons door deze zware tijden heen te loodsen. Elke ochtend knijp ik me drie keer in mijn arm en hoop ik dat het een slechte droom is.

Alles wat een paar weken geleden nog zo normaal was is inmiddels bijzonder geworden. In de ochtend fluitend naar je werk rijden, een bakkie koffie met collega’s om de uitslagen van het weekend te bespreken, een terrasje pakken met je gezin, potje trainen op het voetbalveld en uitkijken naar de wedstrijden van Willem II, waar je samen met je maten met een halve liter in de hand de ploeg naar de overwinning schreeuwt. Het is in de huidige situatie ingeruild voor talloze videomeetings, belletjes met collega’s, aan de keukentafel achter de laptop werkaamheden oppakken en vooral in huis zijn. Het voelt onwerkelijk.

Voorlopig zal er niet gevoetbald worden in grote delen van de wereld. Ik merk dat ik prima kan leven met het missen van de wedstrijden in de Champions League en in de grote competities. Maar ik merk dat ik Willem II nu al begin te missen.

Ik mis de wedstrijdspanning, het indrinken met mijn vrienden, het inhaken, capo Kees, het juichen, het verdriet, de afterparty bij d’n Beitel en het lezen van de reacties op Tilbo. Meer dan ooit realiseer ik me dat al die leuke dingen niet vanzelfsprekend zijn en dat we elke dag moeten genieten van de mooie en leuke dingen. Ik realiseer me heel goed dat het in deze tijd maar bijzaak is, maar denk dat ik namens vele voetballiefhebbers spreek dat we dat wekelijks momentje gigantisch missen.

De komende periode gaat alle aandacht uit naar het bestrijden van het virus, het zorgen voor alle zieken, de noodplannen voor alle bedrijven, steunen van ondernemers en hopelijk ‘overleeft’ iedereen deze periode!

Daarna hoop ik samen met iedereen in goede gezondheid in te kunnen haken!
Zorg goed voor jezelf, je gezin, familie en vrienden en hopelijk tot snel op de KingSide.

John Nr 1

24
Reageer op dit artikel

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
12 Discussie draadjes
12 Discussie antwoorden
0 Volgers
 
Meest gereageerde discussie
Populairste dicussies
18 Gereageerd
DirrukKruikenTrotsCardsT1896Carlos Cojones Recent gereageerd
  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dirruk
Lid
Dirruk

Een koningskind is heengegaan.

Rust zacht Peter.

De hemel kleurt weer een beetje meer rood, wit en blauw.

wil
Lid
wil

Dirruk even een vraag welke Peter is dat ?

Dirruk
Lid
Dirruk

Peter van Tilburg

Vrijwilliger bij Willem ll en regelde al decennia het vervoer voor de jeugdopleiding.

wil
Lid
wil

Bedankt voor jou reactie

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Dit stuk had ook zomaar door onze Adrie geschreven kunnen zijn….

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Het belangrijkste is de gezondheid van de mensen er daar wordt van alles aangedaan geprobeerd met bizarre maatregelen die nodig zijn en zeker niet makkelijk zijn… maar het gaat straks ook niet makkelijk worden om alles terug te draaien en weer alles normaal wordt. Na heel deze shit. Gaat ook straks duidelijk worden hoe groot de schade voor onze club wordt hoe langer het duurt hoe groter de financiële schade zal worden. Een horror scenario wat er nu afspeelt van de gezondheid van de mensen tot het finaceele plaatje van de mensen en bedrijven . Ook voor voetbalclubs en dus… Lees verder »

Cards
Lid
Cards

Dat geld lossen we wel op. Stay safe, Forza.

T1896
Lid
T1896

Los van het menselijk leed dat ons de komende weken te wachten staat, vraag ik me af in hoeverre deze situatie gebruikt / misbruikt gaat worden om onze vrijheden als burgers nog verder in te perken. De genomen maatregelen zijn slechts een middel om de druk op de zorg te ontlasten. Waar in een normaal griepseizoen tussen de 6-10 duizend mensen sterven over een periode van 5 maanden zullen nu de aantallen (nieuw virus) en de piek (kortere periode) vele malen hoger zijn. Proberen rationeel te blijven denken is erg lastig met een bombardement aan (mis)informatie van alle kanten. Laten… Lees verder »

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

je eerste drie zinnen getuigen al niet erg van rationeel denken, laat politiek en vooral je paranoia theorietjes over onze rechten in perken aub ver weg van dit forum, zijn zat andere plaatsen waar je met je alu hoedje los kan gaan, hier gewoon lekker over ons clubke lullen….

Wil013
Lid
Wil013

Geweldig stukje geschreven in deze moeilijke tijden john. De gezondheid van iedereen is nu het belangrijkste, voetballen kunnen we nog lang genoeg.

roemir
Lid
roemir

Noemde ik het nog niet zo lang geleden “paniekvoetbal” dat er werd gesproken over eventueel Willem II-FC Groningen aflasten, toen er 1 Corona-zieke was in Tilburg. Inmiddels is onze stad koploper qua aantal “positieven” in NL en moeten we (ook ik) een andere mindset aannemen.
Verheug me op de dag dat t allemaal over is. Gezondheid voor alle rood-wit en blauwen, in de stad waar wij zo van houwen.

Ome Joop
Lid
Ome Joop

En wat gaan we gas geven als we weer mogen

Blijf gezond iedereen

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Amen John

Laten we hopen. Dat deze bizarre tijden zo snel mogelijk achter ons licht dat zo virus zo groot deel van de wereld op alle vlakken in zn greep kan houden het lijkt wel un film.

wil
Lid
wil

Ik las zojuist een interview met een Duitse viroloog. Die verwacht dat de competitie in Duitsland pas in 2021 hervat gaat worden.

013Bert
Lid
013Bert

Virologen… astemblieft zeg

KruikenTrots
Lid
KruikenTrots

Ik hoop het niet. En het kan snel gaan als er een vaccine (en/of medicijn) komt. Maar dit is geen onrelastis scenario als ik iedereen een beetje goed beluister. Meetregelen zullen op- en afgeschaald blijven worden zolang we het niet onder controle hebben. En die controle (vaccine, medicijn, groeps immuniteit) kan nog maanden duren, eigenlijk zegt iedereen zeker nog een half jaar tot een jaar. Grote groepsevenementen staan, gok ik zomaar, niet bovenaan het lijstje om in volgorde weer volledig toe te staan. Misschien dat de horeca ergens weer (deels) open mag over een tijdje, maar inhaken met 14000 man/vrouw….… Lees verder »

Kruikske
Gast
Kruikske

As serieus menneke zou ik willen reageren op het feit dat men nou al anderen aanvalt omdat men(/de mens) ZOOOO egoïstisch is dat men(/de mens) een ander niet eens een pak pleepapier gunt… Wanneer kan ik weer naar Willem II?!? Ik goa kapot!!!

mad-r
Lid

Hoe meer mensen de maatregelen serieus nemen, hoe beter het helpt en hoe eerder we wellicht weer naar ‘normale’ omstandigheden kunnen gaan. Dus ook al ben je het er niet mee eens of wat dan ook, denk aan je medemensen en doe mee met de aanbevelingen, houd de adviezen om besmettingen te voorkomen aan en respecteer de mensen die onze maatschappij op dit moment draaiende moeten houden!

UNITED
Lid
UNITED

Je snapt er niks van! We kunnen het virus alleen remmen, niet stoppen. Wat wij ook doen. Het virus gaat door. Het enige wat er voor kan zorgen dat we weer normaal kunnen doen is een vaccin. De maatregelen zijn er om de doden te beperken niet om te zorgen dat we weer kunnen gaan voetballen of weer naar de kroeg kunnen.

Bockbier
Gast
Bockbier

Ha UNITED, heb je door wat er in Italie gebeurt? Daar ligt de IC vol met patienten en kunnen ze het niet aan. Ouderen sterven alleen in eigen huis.

Dat proberen ze hier te voorkomen. Niet de ziekte voorkomen maar het gebrek aan zorg. Ze proberen de ziekte dus te verspreiden over een langere tijd.

Zie deze grafiek:comment image?itok=VibNfC-G

T1896
Gast
T1896

Flikker op met je grafiek. Jij denkt dat je slimmer bent dan de rest.

UNITED
Lid
UNITED

Ok dan geef mad r met zijn domme opmerkingen maar duimpjes omhoog en geef mij maar duimpjes naar beneden. Goed de adviezen opvolgen (ook al ben je het er niet mee eens????????wtf) dan kunnen we binnenkort weer terug naar normale omstandigheden…….

Misschien komt er morgen al wel een roze eenhoorn uit de hemel naar beneden gedaald die beschermpoeder over de mensheid uitstrooit zodat we zaterdag weer kunnen voetballen. wie zal het zeggen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@UNITED

Mad-r gebruikt zet er toch Wellicht bij‼‼Hij zegt toch nergens dat het zeker gaat gebeuren 🤷‍♂️

Willem II Boven Alles!
Gast
Willem II Boven Alles!

Amen, mooi geschreven John Nr 1!