Your voice: Het leven was vol zonneschijn

2
417

Vandaag keek ik, om de tijd te doden tot aan de finale van vanmiddag, de docu: ‘het leven was vol zonneschijn’. Met kippenvel op mijn armen werd ik mee genomen door het seizoen 2013/2014. Ruud Boymans, Gaby Jallo, Jonas Heymans, Ali Messaoud, Ricardo Ippel, Jordens Peters en Freek Heerkens. Zomaar wat spelers die dat jaar onze clubkleuren vertegenwoordigden. Zij vertegenwoordigden niet zomaar onze clubkleuren, zij speelden in ons shirt alsof hun leven er vanaf hing. 

Een vol Koning Willem II stadion, geroemd door alle spelers in de selectie. De bomvolle uitvakken waardoor een awayday bijna voelde als een thuiswedstrijd. Spelers die met heel hun hart voor Willem II speelden en die vanaf de aftrap het gras op wilden vreten. Het hoeft niet goed te zijn, als het maar met de passie is die de supporters voelen voor de club. 

Spelers waren vrienden van elkaar, de supporters vierden elke wedstrijd een feestje alsof het de laatste kon zijn. Terwijl de docu vordert voel ik me intens gelukkig. Op enkele momenten voel ik mijn traanbuizen licht bevochtigd raken. De saamhorigheid, de sfeer, de passie en hartstocht. De penalty van Andrade bij de Graafschap, Boymans en Messaoud die als capo het publiek op zweepten, het feestje op de Heuvel en de onvergetelijke awaydays. Deze documentaire zou verplichte kost moeten zijn in de kleedkamer van Willem II aan het begin van elk nieuw seizoen. In Tilburg kun je een hele grote worden, als je maar speelt met je hart. Voor het rood, wit en blauw. Voor de Kingside en Vakkie E. Voor iedere Willem II supporter. Voor Tilburg. 

Vanmiddag staat de wedstrijd tegen ADO op het programma. Ik zou Jordens Peters en Freek Heerkens namens ons allemaal willen vragen; haal het gevoel van dat jaar voor even terug. Al is het maar een fractie van het geluk dat toen door Tilburg raasde. Alleen samen komen we hier sterker uit. De tijd van voor jezelf spelen is voorbij. Willem II moet nu op één. Andere opties zijn er niet. Honderd procent inzet en bloed aan de palen. Wij zijn Tilburg en wij zijn voor niemand bang. Gas er op. Maak ons trots, want wíj zijn Willem II.

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments