Your voice: doorpakken

52
4392

Het zijn mooie tijden om Willem II supporter te zijn. We beleefden met zijn allen een fantastisch bekeravontuur vorig jaar, sportief gaat het beter, het herkenbare 4-3-3 met aanvallend voetbal is godzijdank weer terug en qua support maken we stappen in Tilburg.

Onlangs maakten de Volkskrant en VI fantastische reportages over de toegenomen sfeer in het Koning Willem II Stadion en uitvakken waar het rood-wit-blauwe leger plaatsneemt. Willem II is hot. De reguliere kaarten voor de wedstrijd Willem II – VVV Venlo waren bijna allemaal uitverkocht en we kennen tijden waarin dit anders was.

Ik ben er heilig van overtuigd dat de toenemende sfeer in het stadion zorgt voor betere kaartverkoop. Regelmatig krijgen wij via Tilbo of andere supporterskanalen berichten van groundhoppers (liefhebbers die voor de sfeer stadions over de hele wereld bezoeken) met vragen waar ze het beste kunnen plaatsnemen op de tribune, waar er van tevoren een pilsje wordt gedronken en waar men in Tilburg nog meer van onze supporterscultuur kan genieten. Dat zie ik als groot compliment. We hebben er namelijk sinds de degradatie in 2010 (maar eigenlijk al veel eerder met de totstandkoming van KingZine, de Kingside etc) samen onze schouders onder gezet en daar plukken we nu de vruchten van.

Verschillende fanatieke supportersgroeperingen gingen met elkaar samenwerken, de lijntjes zijn korter dan ooit en alles lijkt momenteel perfect samen te vallen. Daar moeten we ten eerste van genieten, maar ten tweede niet tevreden zijn. Want: ik ben ervan overtuigd dat het allemaal nog grootser en beter kan en mag.

Doorpakken

Doorpakken: een term die we op Tilbo vaak in de reacties zien als het gaat om bestuurlijke kwesties. Over de verbouwing van het stadion, het investeren in de jeugdopleiding, uitbreiden op kantoor en het verbeteren van de spelersgroep en alles daaromheen.

Maar ook op supportersgebied pakken we door en mogen we niet stil blijven staan. Sfeeracties van Tilburg Tifosi zijn de laatste maanden grootser opgezet dan ooit, op de KingSide hebben we voort een geluidsinstallatie (wat gewoonweg blijkt te werken) en de supporters op de vakken E,F en bij vlagen ook de Goolse zijde haken steeds vaker in met de KingSide.

Nieuwe nummers worden geïntroduceerd en daarmee letten de bedenkers van de songs er steeds meer op dat het geen nummers zijn die al in de Nederlandse stadions te horen zijn. Oftewel: we werken steeds meer en meer aan onze eigen supporterscultuur 2.0.

Maar nogmaals: tevreden zijn, doen we nooit. Grootser denken is het credo. De tijd van ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ is voorbij in Tilburg. We lopen weer met onze borst vooruit. Ik zie nog voldoende verbeterpunten. De KingSide gaat steeds beter, maar de vakken A & B mogen nog wat meer aanhaken en meedoen. De sfeer breidt zich steeds verder uit, maar ook hier liggen kansen. Een massale inhaaksessie bij aftrap waarin heel het stadion meedoet. Het zou prachtig zijn als we dit nog dit seizoen voor elkaar krijgen. Of een sjalalala 013 van de KingSide naar de Goolse Zijde en terug. Ik denk dat het kan, als we doorgaan met hoe we bezig zijn: met elkaar in gesprek blijven, de lijntjes kort houden en vooral doen hoe we het altijd hebben gedaan; met zijn allen de schouders eronder.

De schouders eronder dus. En dat doen we als eerste in aanloop naar FC Utrecht uit. De kaartverkoop moet en kan veel beter. Voor 9 euro ben je er namelijk al bij en het is nog geen uurtje rijden met de auto. Ook in Utrecht moeten we laten zien dat we er altijd en overal zijn. Zoals we dat ook in Sittard, Zwolle en Almelo lieten zien.

Trommel dus snel je vrienden op, vul die wagen, bestel anders kaarten voor de bus en laten we er in Utrecht een fantastische voetbalmiddag van maken. (Check hier de verkoopinfo)

Zoals we dat altijd doen, met zijn allen, met de schouders eronder.

Voor de club en onze stad,
We zijn er overal en niemand doet ons wat!

Djorisnul13

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Vanglidis
Lid
Vanglidis

Het zou prachtig zijn als we het hele stadion mee zouden kunnen krijgen voor een ‘we zijn voor niemand bang’ bij de aftrap. Misschien dat tifosi iets zou kunnen ondernemen (bijvoorbeeld een briefje hangen bij de ingang van het vak)? Ik noem maar wat..

Buiten dit wil ik natuurlijk vooropstellen dat de sfeer geweldig is in het stadion, maar zoals in het artikel staat.. doorpakken!!!

seniorn
Lid
seniorn

laten we wel zorgen dat we kunnen blijven reageren op wat het veld gebeurd en bijvoorbeeld een speler die iets moois gedaan heeft bedanken en aanmoedigen (Sol). D voorzanger staat met zijn rug naar het veld en weet niets van d wedstrijd (zegt hij zelf). We moeten niet doorschieten in het regisseren van emotie.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB
Loepoog
Lid
Loepoog

Prachtig. Hier word ik nou oprecht blij van.

RWB United 1896
Gast
RWB United 1896

Ik juich alle positiviteit van harte toe en de sfeer is de laatste jaren enorm verbeterd wat ook overslaat op de spelers in t veld.
Laten we echter niet kost wat kost de hele wedstrijd verplicht liedjes zingen. Het doet denken aan onze westerburen waar een B-side 90 minuten carnaval viert of het NL Elftal waar mensen in wortelpakken naar links en rechts bewegen als een kind van 6.
Enige spontaniteit moet er wel inblijven!

Mark Farrington
Gast
Mark Farrington

Wat een goed artikel. Ik stam nog uit de tijd dat w2 bijna failliet was. De sfeer is echt 1000 procent verbeterd. Hou zo vol mannen!

Misschien parkeerplaats roodwitblauw schilderen

EDGo
Gast
EDGo

ik wil niet vervelend zijn hoor, wat er nu gebeurd juich ik alleen maar toe. Maar ik merk wel dat er bepaalde songs bijna niet meer worden gezongen die in mijn ogen toch echt wel moeten laten horen. we hebben 90 minuten dus diverse mogelijkheden.

* Wij zijn de rood wit en blauwe
* Goale moake superkruiken
* Spelers songs
* Oh when the kings
* come on cheer the boys
* Come on Willem II
* Willem II Tilburg ole

Sonde om wat nummers niet meer te laten horen.

DnBerk
Lid
DnBerk

Bijna alle nummers die je nu op noemt zijn afgelopen zaterdag gezongen, blijkt wel dat we dus nog harder moeten zingen! wink

EDGo
Gast
EDGo

Ik zeg ook bijna haha hoor veel vaker, de nieuwe kingside song of wij zijn willem II ole (Nieuwe)
Zing zelf om de 2 weken wel hard hoor want me vrouw is niet echt blij met mijn zangkunsten wink

Henkie013
Lid
Henkie013

Oh when the Kings na de wedstrijd door een speler laten inzetten voor het vak, ook leuk smile

roemir
Lid
roemir

Misschien een idee om de Good-old “wave” weer eens uit de kast te halen? Beetje nostalgisch maar dan heb je gelijk het hele stadion actief betrokken.

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Ummm nee dat doen ze maar in het Thialf stadion.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Vergeet het maar! Dat doe je maar bij het Nederlands elftal

Loepoog
Lid
Loepoog

Welja en straks zeker ook snoepzakjes klaarleggen voor iedereen in het stadion….

frankwie
Gast
frankwie

Klein puntje van feedback op het steeds beter gaan van de sfeer: we moeten niet zelfgenoegzaam worden.

We zijn supporters, dus wat mij betreft moeten liedjes gaan over Willem II en de spelers en niet over de supporters zelf. Zelfverheerlijking maakt de link met de spelers en met buiten er niet sterker op en zou ik zonde vinden. In dat kader vind ik de nieuwe song dus ook minder.

Dus: weer vaker en meer liedjes over de spelers en de club.

Tofting
Gast
Tofting

Na Willem II – Emmen reed ik met mijn zoontje naar huis (Amsterdam…). Toen we thuis de straat inreden vertelde hij me dat zijn oren nog steeds suisden van geluid. Fantastisch. Veel kudo’s voor vakken ABC en E. Jullie doen het geweldig!

JvHooH
Lid
JvHooH

Ik vind de nieuwe nummers erg sterk en ze zijn origineel, maar soms mag er best een oude klassieker ingezet worden om even het hele stadion mee te krijgen. Een “come on Willem II” of “Goale moake superkruiken” wordt over het algemeen goed meegezongen. Zeker in fases dat Willem II even dat extra zetje in de rug nodig heeft, is het fijn als er veel mensen mee doen. Verder niets dan lof voor wat er nu aan sfeer in het stadion en bij uitwedstrijden is. Als ik gisteren naar PSV – Ajax kijk en ik kijk dan naar die lampjes… Lees verder »

bram98
Lid
bram98

Mooi geschreven Joris. Je bent een topgozer(L)

Tricoooo
Lid
Tricoooo

Goed artikel Djoris! Korte reactie op: “De KingSide gaat steeds beter, maar de vakken A & B mogen nog wat meer aanhaken en meedoen.“. Begrijp hem maar al te goed, en er is ook niets aan gelogen. Ikzelf sta op B en het is soms aanpoten om de rest mee te krijgen, daar is gewoon iets meer aanleiding (een corner, een kans, etc.) voor nodig dan op vak C. Eisen is inderdaad ook niet de oplossing, ben blij dat je “mogen” ipv “moeten” typt. Het is een soort van verloop van vak C richting vak A. Als jullie op C… Lees verder »

Tilburg
Lid
Tilburg

Gebaseerd op het bovenstaande artikel heb ik een tweetal toevoegingen die mij als supporter de laatste tijd enorm storen. Zo klopt het dat in het stadion de goede kant op gaat, ik ben zeer positief te spreken over de gemaakte stappen van onze supporters binnen het stadion. Buiten het stadion is het in mijn ogen nog bar en boos; Zo staat er nog steeds graffiti van Ajax supporters bij de parkeerplaats van de AH XL en doet het viaduct bij de Reeshof pijn aan mijn ogen van dat geel zwart. Binnen het stadion zijn de supporters top! Buiten het stadion… Lees verder »

DnBerk
Lid
DnBerk

Wat houdt je tegen? Graffiti zou ik inderdaad aan de mensen over laten die hier goed in zijn, maar een setje stickers kunde zo kopen in de webshop. Kunde heel Tilburg vol plakken!

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Net besteld ! Plekkuh maor

Tilburg
Lid
Tilburg

Ik word er niet door tegengehouden Joost, ik denk dat je mijn punt niet snapt. Als je als supporters meer zichtbaar wil zijn in de stad zijn er verschillende manieren om dat te stimuleren. Want laten we even eerlijk zijn, een groot deel van de supporters van Willem II bestelt geen stickerset van 5 euro.

DnBerk
Lid
DnBerk

Kijk en daar denk ik dan dat het vooral schort bij heel veel mensen. De mentaliteit van “als een groot deel het niet doet, dan ik ook niet”.

Juist wanneer je vanuit jezelf gaat denken en het voortouw gaat nemen met dat soort dingen (en dan heb ik het niet over een stickerset kopen van 5 euro, want ik kan niet in iedereens portemonnee kijken) en daarin andere mensen mee sleurt, zal je zien dat de rest van de twijfelaars ook mee gaat doen.

EN NU IEDEREEN HEEL RAP KAARTEN KOPEN VOOR UTRECHT AWAY!!

Rojo Blanco Azul
Lid

Helemaal eens !

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Helemaal mee eens. Dat viaduct is al veel te lang zwart geel. En Willem ll mag op dat gebied buiten het stadion ook groeien.

dirruk
Gast
dirruk

@Tilburgerke en anderen die het hier over “het viaduct” hebben. Dit viaduct is van RWS en daar mag je niet zo maar een graffiti op zetten of de kleuren rood, wit en blauw aanbrengen. Je kunt hier wel roepen dat dit geel zwarte geval aangepakt moet worden maar dan geef je dus eigenlijk aan dat je wil dat mede supporters een strafbaar feit plegen. Even voor jullie beeldvorming. De laatste mede supporter die dit lelijke geel zwarte geval heeft veranderd in een rood wit en blauw geval heeft een geldboete en werkstraf gekregen van de rechter. En omdat het voetbal… Lees verder »

Henkie013
Lid
Henkie013

Dirruk, hoe komt het dat er nog steeds 500+ blauwe sponsorstoelen vrij zijn en hoe komt het dat veel grote sponsors over zijn gestapt naar de Trappers, waar ze sponsorstoelen tekort komen?

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

Je kan je ook afvragen wat de meerwaarde van het zitten op een dure sponsor stoel heeft, hoe brengt dat je bedrijf in beeld? we roepen allemaal wel hard dat er te weinig sponsoren binnen gehaald worden maar kan je die potentiële sponsoren ook de exposure bieden die een sponsor bijdrage rechtvaardigt voor een bedrijf? er zit ook een plafond aan hoe je een sponsor zichtbaar kan maken, shirt is bezet, en de tijd/ruimte op de led boarding is (waarschijnlijk) al verdeeld.

Dirruk
Gast
Dirruk

@ Captain Howdy, De meeste sponsoren van Willem ll zijn gewoon supporter van onze club en dat is de belangrijkste reden dat ze Willem ll sponsoren. Hoe sponsoring je bedrijf in beeld brengt is een taak van onze commerciele afdeling en daarmee moeten ze aan de slag zodat Willem ll de potentiele sponsoren “iets” te bieden heeft. Daar zijn heel veel manieren voor te verzinnen en die moet je als club aanbieden, en de meeste sponsoren willen niet op het shirt ( kostenplaatje ) willen niet op de LED boarding ( kostenplaatje ) maar willen gewaardeerd worden als sponsor en… Lees verder »

UNITED
Gast
UNITED

Als je bij de skyboxen kijkt hoeveel stickers van bedrijven er op zitten. Volgens mij zijn dat de bedrijven die op de blauwe stoeltjes moeten zitten maar die zitten met zijn alle in een box.

Rijdenderechter
Gast
Rijdenderechter

Het stoort mij ook dat viaduct en je hebt een goed punt over het strafbare feit. Misschien kan de gemeente via de legale weg die stront uit Breda weghalen.

John Nr1
Lid

Geweldig stuk Djoris!
Nooit tevreden zijn en blijven hangen in het verleden

Steeds blijven innoveren en elkaar uitdagen om het beter en groter te maken.

TricoEnques
Gast
TricoEnques

Zichtbaarheid van onze club in de stad moet ook nog steeds beter! Ik zie weinig tot geen vaandeltjes in auto’s en ik zie nog altijd winkeliers die Ajax, PSV en Barca shirts aanbieden maar geen Willem II shirts hebben hangen. Ook de kroegen zouden meer trots mogen uitstralen! Ik weet dat Willem II meer besteed aan social media en dat vind ik persoonlijk een juiste keuze maar zou mooi zijn om ook binnen het straatbeeld meer Willem II te gaan zien. Schilder eens op een dode gevel een Willem II’er i.p.v. een kansloze tag van een of andere spuiter. Straat… Lees verder »

Huphuphup
Lid
Huphuphup

Ik kijk al 2 jaar in de Fanshop voor een shirtje voor in de auto, maar zonder succes. Zijn deze er ondertussen weer?

bertje
Gast
bertje

heb er een half jaar geleden nog eentje gekocht, achter de balie hangen ze

Rocky B
Gast
Rocky B

Vaker gezegd, van Goolse zijde naar Kingside heen en weer moet kunnen. Maar starten met “ niet de beste wel de gekste, “ en dan over het hele stadion… dat zou BRILJANT zijn! 🔴⚪️🔵

HOS
Lid
HOS

Dat moet toch simpel te regelen zijn. Iedereen in het stadion weet dat hij vlak voor aanvang gaat staan en zijn arm om de schouder van zijn buurman of buurvrouw legt. Indien de scheidsrechter fluit start je met zingen en springen. Als de mensen van andere vakken die hier regelmatig de website bezoeken de rest in het vak ook aansporen om te gaan staan en hetzelfde te doen, zal dit iedere wedstrijd meer een gewoonte worden.

Ome Joop
Lid
Ome Joop

AZ thuis dan maar ?! Bij deze roepen we de Gooise zijde en de lange zijde op

Joopie
Gast
Joopie

Heel het stadion bij de aftrap zo ver krijgen gaat vrees ik een uitdaging worden maar zou wel heel mooi zijn inderdaad. Je hebt in elk stadion gewoon veel supporters die toekijken en stil genieten van fanatisme om zich heen. Buiten dat, is het ook niet van de een op andere dag te realiseren. Mensen beginnen nu langzaam te zien dat het elke wedstrijd vanaf de aftrap nu zo bij de Kingside werkt, ik zie nu ook jonge gastjes op vak E en F dit doen en zo wordt het iedere wedstrijd steeds iets meer. De mensen die graag meedoen,… Lees verder »

Durkin
Lid
Durkin

Dat zou ook relatief makkelijk te realiseren zijn mits de supporters meedoen natuurlijk. Zet onderaan elk vak 2 supporters en die zorgen(roepen) dat iedereen moet inhaken. Binnen 2 thuiswedstrijden heb je het hele stadion met je mee.

Rocky B
Gast
Rocky B

En daar helaas veel supporters niet zomaar inhaken, of domweg dit niet lezen…..is flyeren voor aanvang misschien een idee? Een poster bij de deur bij binnenkomst? Iemand een ander idee?

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Klein briefje op de stoelen

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Sorry hoor Deh is voor lul un briefje of flyeren of weet ik weh iedereen weet dat er bij het 1e fluitsignaal niet de beste maar wel de gekste wordt gezongen. Dan mee doen of niet moet iedereen zelf weten. Maar moet naar mijn mijn mening wel spontaan gebeuren en niet gemaakt zijn

Marcske
Gast
Marcske

Klinkt fantastisch maar ik zie onzen pa echt nie mir inhaken en op en neer springen op vak G. Hij en zijn vrienden genieten juist volop en zingen best wel mee (als ze verstaan wat er wordt gezongen ;-)). Maar klappen en vloeken da kunne ze jonguh