Your voice: doorpakken

52
4423

Het zijn mooie tijden om Willem II supporter te zijn. We beleefden met zijn allen een fantastisch bekeravontuur vorig jaar, sportief gaat het beter, het herkenbare 4-3-3 met aanvallend voetbal is godzijdank weer terug en qua support maken we stappen in Tilburg.

Onlangs maakten de Volkskrant en VI fantastische reportages over de toegenomen sfeer in het Koning Willem II Stadion en uitvakken waar het rood-wit-blauwe leger plaatsneemt. Willem II is hot. De reguliere kaarten voor de wedstrijd Willem II – VVV Venlo waren bijna allemaal uitverkocht en we kennen tijden waarin dit anders was.

Ik ben er heilig van overtuigd dat de toenemende sfeer in het stadion zorgt voor betere kaartverkoop. Regelmatig krijgen wij via Tilbo of andere supporterskanalen berichten van groundhoppers (liefhebbers die voor de sfeer stadions over de hele wereld bezoeken) met vragen waar ze het beste kunnen plaatsnemen op de tribune, waar er van tevoren een pilsje wordt gedronken en waar men in Tilburg nog meer van onze supporterscultuur kan genieten. Dat zie ik als groot compliment. We hebben er namelijk sinds de degradatie in 2010 (maar eigenlijk al veel eerder met de totstandkoming van KingZine, de Kingside etc) samen onze schouders onder gezet en daar plukken we nu de vruchten van.

Verschillende fanatieke supportersgroeperingen gingen met elkaar samenwerken, de lijntjes zijn korter dan ooit en alles lijkt momenteel perfect samen te vallen. Daar moeten we ten eerste van genieten, maar ten tweede niet tevreden zijn. Want: ik ben ervan overtuigd dat het allemaal nog grootser en beter kan en mag.

Doorpakken

Doorpakken: een term die we op Tilbo vaak in de reacties zien als het gaat om bestuurlijke kwesties. Over de verbouwing van het stadion, het investeren in de jeugdopleiding, uitbreiden op kantoor en het verbeteren van de spelersgroep en alles daaromheen.

Maar ook op supportersgebied pakken we door en mogen we niet stil blijven staan. Sfeeracties van Tilburg Tifosi zijn de laatste maanden grootser opgezet dan ooit, op de KingSide hebben we voort een geluidsinstallatie (wat gewoonweg blijkt te werken) en de supporters op de vakken E,F en bij vlagen ook de Goolse zijde haken steeds vaker in met de KingSide.

Nieuwe nummers worden geïntroduceerd en daarmee letten de bedenkers van de songs er steeds meer op dat het geen nummers zijn die al in de Nederlandse stadions te horen zijn. Oftewel: we werken steeds meer en meer aan onze eigen supporterscultuur 2.0.

Maar nogmaals: tevreden zijn, doen we nooit. Grootser denken is het credo. De tijd van ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ is voorbij in Tilburg. We lopen weer met onze borst vooruit. Ik zie nog voldoende verbeterpunten. De KingSide gaat steeds beter, maar de vakken A & B mogen nog wat meer aanhaken en meedoen. De sfeer breidt zich steeds verder uit, maar ook hier liggen kansen. Een massale inhaaksessie bij aftrap waarin heel het stadion meedoet. Het zou prachtig zijn als we dit nog dit seizoen voor elkaar krijgen. Of een sjalalala 013 van de KingSide naar de Goolse Zijde en terug. Ik denk dat het kan, als we doorgaan met hoe we bezig zijn: met elkaar in gesprek blijven, de lijntjes kort houden en vooral doen hoe we het altijd hebben gedaan; met zijn allen de schouders eronder.

De schouders eronder dus. En dat doen we als eerste in aanloop naar FC Utrecht uit. De kaartverkoop moet en kan veel beter. Voor 9 euro ben je er namelijk al bij en het is nog geen uurtje rijden met de auto. Ook in Utrecht moeten we laten zien dat we er altijd en overal zijn. Zoals we dat ook in Sittard, Zwolle en Almelo lieten zien.

Trommel dus snel je vrienden op, vul die wagen, bestel anders kaarten voor de bus en laten we er in Utrecht een fantastische voetbalmiddag van maken. (Check hier de verkoopinfo)

Zoals we dat altijd doen, met zijn allen, met de schouders eronder.

Voor de club en onze stad,
We zijn er overal en niemand doet ons wat!

Djorisnul13

52 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments