Your Voice: Beste Joris

16
3272
Foto: Toin Damen

Geachte heer Mathijsen,
Beste Joris,

U weet het ongetwijfeld nog precies. U was 15, bijna 16, en al een jaar of zes Willem II’er. En wat ging het goed, zowel met u zelf in de jeugdopleiding, als met de club in de eredivisie. We stonden op de tweede plaats. En dat was niet zomaar aan het begin van het seizoen 1995/1996 (al ging het toen ook al van een leien dakje, want de eerste vier wedstrijden werden toen allemaal gewonnen), nee, dat was na speelronde 19, toen we net wereldkampioen Ajax hadden verslagen!

Met voorzitter Wim Groels (die later de basis legde voor het Willem II dat de Champion’s League bereikte) en trainer Theo de Jong (die later Willem II redde van degradatie en daarmee van een vrijwel zeker faillissement) was de club met mooi voetbal hard op weg naar een grandioze eindklassering.

En toen vertrokken Jaap Stam en Jean-Paul van Gastel. De een naar directe concurrent PSV en de ander naar directe concurrent Feyenoord. Alles stortte als een kaartenhuis in elkaar. We wonnen hoegenaamd niets meer en eindigden het seizoen op de twaalfde plek.
Wat waren we teleurgesteld, gefrustreerd, boos en verdrietig! Het bestuur, het elftal, de supporters. Het kan niet anders dan dat u die gevoelens toen heeft gedeeld. Het kan niet anders dan dat u, net als ik, net als veel andere Willem II’ers, ook nu nog precies weet wat u toen voelde.

Daarom, beste mijnheer Mathijsen, beste Joris, mede-supporter van 4ons aller Willem II, wil ik een klemmend beroep op u doen. Alstublieft, dat niet nog een keer!

Ik las op tilbo.com dat Willem II voornemens is het contract met Llonch open te breken. Ook met Wellenreuther en Peters wil de club verder. Ik vind dit bemoedigende berichten. Maar toch, wat er ook gebeuren mag: houdt u alstublieft dit team in de komende winterse transferperiode zoveel mogelijk bij elkaar. Geen Holmén of Llonch laten vertrekken. Pavlidis en Ndayishimiye fijn in Tilburg houden. Niet weer dezelfde fout maken als toen.

Iedereen die Willem II een warm hart toedraagt, weet dat we de toppers vaak kwijt raken. We weten dat spelers zich kunnen verbeteren. En dat gunnen we ze ook van harte. Maar niet nu. Laten we eerst met z’n allen samen het seizoen afmaken. Laat zien dat we hebben geleerd van 1995/96.


Met vriendelijke groet,
René.

16 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments