Your Voice: Always Believe

40
4498
Willem II - AZ - Fotografie Jules van Iperen

Richting het einde van ons 125-jarige jubileum lijkt niets meer over te zijn van de euforie van een aantal jaren geleden. Na het bereiken van de bekerfinale en de vijfde plaats in het afgebroken seizoen 2019-2020 zijn we in een vrije val terecht gekomen. We hebben geen hoofd jeugdopleiding meer, inmiddels zijn er twee trainers en een technisch directeur gesneuveld, is de communicatie vanuit de club naar de achterban terug op het oude bedenkelijke niveau en lukt het niet om en nieuwe hoofdsponsor te vinden. En al deze onkunde op en buiten het veld resulteert in een laatste plaats in de Eredivisie. Met slechts 1 overwinning in de laatste 21 wedstrijden lijkt alle hoop op handhaving in de Eredivisie vervlogen. Het idee aan de wedstrijden op vrijdagavond tegen Jong Utrecht en Jong AZ hangt als een zwaard van Damocles boven onze hoofden.

Weinig aanknopingspunten (zoals Kees Zwamborn ooit zei) om geloof te hebben in een goede afloop. Om me heen hoor en zie ik dat de meeste supporters zich al neer hebben gelegd bij een afdaling naar de kelder van het Nederlands betaald voetbal. En op basis van al het bovenstaande is dat een logisch gevoel.

Maar met vijf wedstrijden waarvan drie thuiswedstrijden is het te vroeg om nu al de handdoek te gooien. Nee, het valt niet mee om hoop en geloof te houden, maar nu al opgeven is te makkelijk. We haken wekelijks in en zingen uit volle borst ‘niet de beste, maar wel de gekste’. Deze uitspraak is actueler dan ooit. Ons team loopt niet over van kwaliteit en we zijn zeker niet de beste. Maar ik ben ervan overtuigd dat we als supporters zijnde de komende vijf wedstrijden voor een ‘wonder’ kunnen zorgen. En dat kan alleen als we gaan geloven in een goede afloop en uitstralen dat er niets te halen valt in Tilburg en dat we geloven in een stunt in Eindhoven en een stuntje in Leeuwarden. Zoals we in het verleden diverse keren (Ajax beker, Den Bosch play offs, Go Ahead Eagles playofs, Dordrecht competitie, Nac playofs, AZ beker) hebben laten zien.

De eensgezindheid en geloof op de tribune sloeg over op het veld en het resultaat is bekend. Al deze wedstrijden stapte we als winnaar van het veld en gingen we met trots van de tribune af. Een gevoel van trots dat we de afgelopen twee jaar amper hebben ervaren. Raap nog één keer jouw liefde voor Willem II bij elkaar en ga nog 5 keer vol achter de club staan. Dan winnen we zondag van Vitesse, stunten we in Eindhoven, nemen we 7 mei de binnenstad over om in de avond Heracles te verslaan, rijden ons spelers met een golfkarretje naar het uitvak om de overwinning in Leeuwarden te vieren en spelen we ons definitief veilig thuis tegen Utrecht in een kolkend Koning Willem II Stadion.

Always Believe….

40 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments