YOUR VOICE: Aanknopingspunten

29
1657
Foto: Toin Damen

Zo, ik was gisteren bloedlink. 5-3-2, daar krijg ik sinds een paar jaar enorme jeuk van. Maar gisteren ook alweer een streep onder gezet, want we moeten verder en donderdag staat de volgende finale alweer voor de deur. Op het moment lees ik net iets teveel “op deze manier gaan we de laatste twee wedstrijden niets meer halen” en “ADO ruikt bloed”.

Dan ben ik toch duidelijk positiever. Geïnspireerd door good old Kees Zwamborn blijf ik altijd op zoek naar aanknopingspunten. En die zijn er zat.

Ons seizoen is niet best geweest, maar vooral ook een golfbeweging. Soms wat punten, dan weer slecht. Ik denk dat het in ons voordeel kan zijn dat we niet één echt goede serie hebben gehad, maar wel dat we ons steeds na een of twee wedstrijden die door de ondergrens gingen daarna ook herpakt hebben in belangrijke wedstrijden. Dat geeft me toch het idee dat er in de basis best iets in dit elftal zit en dat we niet enkel met een gelukkige reeks wat punten kunnen halen.

Laten we ook niet vergeten dat we nu Utrecht uit en PSV thuis achter de rug hebben. Voor deze twee wedstrijden had ik zelfs met goed spel niet verwacht dat we op dit moment nog boven de streep zouden staan. Dat we dat wel doen is pure winst. Gisteren op doelsaldo zelfs uitgelopen op Emmen. Alles nog in eigen hand dus.

Komende donderdag naar Den Haag. Weer zo’n alles of niks wedstrijd. Thuis was het niet veel tegen ADO. Maar Sparta thuis verloren we zelfs kansloos en uit wonnen we met 0-2. Uit en thuis zegt me niet zo gek veel in dit jaar zonder publiek. RKC thuis was er ook geen andere optie dan winnen en ook toen gebeurde het.

De resultaten tegen de directe concurrenten zijn ondanks een paar keer erg slecht spel verder ook gewoon voldoende. Tegen VVV thuis gewonnen en uit de tweede helft zelf (door te voorzichtig te gaan spelen na de voorsprong) de punten weggegeven. Vier punten tegen Emmen en RKC. Zwolle staat er net boven en ik neem aan dat iedereen nog weet hoe hard we die twee wedstrijden genaaid zijn door de VAR. In de uitwedstrijd doordat Holmen naast de goal blijkbaar toch hinderlijk buiten spel kon staan, daarna thuis door de belachelijke rode kaart voor Wriedt. Ditzelfde Willem II haalde ook gewoon een punt tegen de onaantastbare kampioen en had zelfs kans op meer bij een prima draaiend Vitesse. Allebei trouwens met wat aanpassingen en iets meer voorzichtigheid, maar wel gewoon met vier verdedigers en daardoor voorin genoeg bezetting voor snelle tegenstoten. En dus niet alleen maar proberen om tegen te houden, maar zeker ook de intentie een resultaat te halen.

Om niet te vergeten dat niet alles gelijk hosanna is was de thuiswedstrijd tegen Den Haag wel de uitzondering op een paar van de aanknopingspunten. Na de zeperds tegen Feyenoord en Utrecht was het nog een keer enorm slecht. Maar ondanks dat was het wel gewoon een punt en kwam de verbetering daarna alsnog. Terwijl we volgens iedereen, inclusief ikzelf, dood en begraven waren. Ja, ADO heeft twee keer gewonnen nu. Tegen een Feyenoord dat pijn aan de ogen deed en gisteren tegen Zwolle was het allebei alles behalve hoogstaand.

Nee, het wordt geen makkie, maar net als iedereen zich vooraf onterecht teveel zorgen maakte over dat fantastisch voetballende RKC is ook ADO nog steeds geen hoogvlieger. Net als wij dit seizoen trouwens. Dus ja, het gaat moeilijk worden. En we zijn er nog lang niet. Maar om te zeggen dat we nu al klaar zijn gaat me veel te ver. Áls we het nog een paar keer op kunnen brengen om alles te geven, áls we van onze eigen kracht uitgaan en áls er geen al te rare dingen gebeuren dan ben ik ervan overtuigd dat we ons gaan handhaven.

Hup Willem II!

SargentD

29 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments