Wriedt en Saddiki terug op het trainingsveld

5
2167
Wriedt
Fotoburo Toin Damen ©

Otschi Wriedt en Driess Saddiki zijn weer actief op het trainingsveld bij Willem II. Dat betekent dat de laatste fase van het herstel is aangebroken. Wriedt komt terug van een gebroken middenvoetsbeentje, Saddiki van een hamstringblessure.

De Duitse spits verklaarde in de aanloop naar de wedstrijd tegen PSV dat hij niet weet hoe lang het nog zal duren voor hij weer een wedstrijd kan spelen. Wriedt staat al sinds de voorbereiding op non-actief. Hij hield zich maandag, net als Saddiki, bezig met loopwerk. De middenvelder van Willem II, die een invitatie van de voetbalbond van Marokko moest afzeggen, schat in dat hij er over twee of drie weken weer bij is.

Aan het begin van de groepstraining klonk er applaus voor twee spelers. Elton Kabangu en Freek Heerkens maakten weer deel uit van de selectie, die maandag zestien spelers telde. Kabangu, die in het begin van het seizoen corona kreeg, trainde een maand geleden voor het eerst weer op het veld. Tot de training van maandag had hij zich beperkt tot loopoefeningen.

Tachtig procent

Volgens trainer Adrie Koster is Kabangu inmiddels zover dat hij voor tachtig procent de groepstrainingen kan volgen. Er is nog geen zicht op wanneer de buitenspeler zover is dat hij bij wedstrijden bij de selectie aan kan sluiten. 

Heerkens is herstellende van de liesblessure die hij een paar weken geleden opliep. Voor de verdediger uit Heeswijk-Dinther is 2020 tot op heden een jaar om snel te vergeten. De laatste vier wedstrijden voor de corona-uitbraak moest hij door een blessure laten schieten. Dit seizoen kwam hij in officiële wedstrijden nog maar 41 minuten in actie, in het Europese duel in Luxemburg tegen Progress Niederkorn. De 31-jarige verdediger kreeg te maken met een terugslag. 

Met Heerkens en Kabangu erbij oogde de selectie van Willem II groot voor een week waarin interlands op het programma staan. Aanvankelijk kregen alleen Vangelis Pavlidis en Mike Trésor een invitatie voor respectievelijk Griekenland en Jong België. Later werden Sebastian Holmén en Ché Nunnely alsnog opgeroepen voor Zweden en Jong Oranje. Bij de vorige interland-break waren ook Görkem Saglam en Driess Saddiki op pad.

Ruiter niet

Er was nog een afwezige. Doelman Robbin Ruiter liet maandag de keeperstraining schieten. Voor de break miste hij wegens liesklachten al de wedstrijden tegen Vitesse en PSV. Toch stonden er drie keepers op het veld. De 17-jarige Maarten Schut uit Eindhoven trainde met Jorn Brondeel en Connor van den Berg mee. 

Bron: BD.nl

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments