Woensdag 17 juli: Willem II – Sparta (Dongen, 18.30 uur)

51
5338
Che Nunnely tijdens de wedstrijd RKDSV - Willem II (foto: (c) Toin Damen)

Willem II sloot zaterdagmiddag het trainingskamp in Oisterwijk af met de derde zege in de voorbereiding. Door twee doelpunten van Pavlidis werd Top Oss relatief makkelijk verslagen.

De huidige selectie is smal, maar herbergt met Crowley, Kohlert, Pavlidis, Vrousai en Nunnely veel snelheid en creativiteit. Met een aantal gerichte versterkingen kan Willem II de competitie in.

Woensdag 17 juli volgt de volgende testcase voor Willem II. Dan oefenen de Tricolores in Dongen tegen eredivisionist Sparta. De wedstrijd op sportpark De Biezen in Dongen begint om 18.30 uur.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
vak-a
Lid
vak-a

Tis weer maandag. Verwachtingsvol alle voetbalberichten bijhouden. Komen er deze week nieuwe spelers of wordt mijn geduld nog meer op de proef gesteld.

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Nog even geduld…

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

Nog meer?

Invictus
Lid
Invictus

@ vak-a: ik denk dat alle fans met smacht zitten te wachten op bericht over versterkingen. Het is verstandig dat de TD geen interesse in een bepaalde speler laat uitlekken. Hierdoor kunnen andere clubs ook geïnteresseerd worden in de betreffende speler waardoor onderhandelingen stroef verlopen of zelfs mislukken. Dan maar liever wachten en via de media vernemen dat een speler ons clubke komt versterken. Neemt niet weg dat het in mijn optiek noodzakelijk is om op korte termijn gerichte versterkingen aan te trekken.

franszon
Lid
franszon

Zirkzee mag niet mee op trainingskamp met Bayern. Ik ben geen voorstander van huren, mits het buitenkansjes zijn (Tapia, Isak). En deze jongen heeft veel kwaliteiten; tweebenig, snel, fysiek sterk, neusje voor de goal, en is daarbuiten ook nog Nederlands sprekend.

UNITED
Lid
UNITED

Ik denk dat dit wel een jongen is die op het lijstje staat bij Joris

Splinter F
Lid
Splinter F

Je bent me net voor Frans, las het net ook. Inderdaad en waarom ook niet. Isaak leek ook onhaalbaar maar zette zichzelf en ons als club (waar jejezelf als speler goed verder kunt ontwikkelen) op de kaart. Resultaat: Wiilem II een veel scorende spits, Dortmund een zak geld, Isaak een transfer (iedereen blij)
Goede argumenten voor Joris om te onderhandelen met Bayern.

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Zou een prima aanvulling zijn maar dat is net op de positie die wél goed bezet is.

FranSol1896
Lid
FranSol1896

Hoeveel centrumspitsen hebben we dan? Ik kom namelijk niet verder dan één…

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Je hebt helemaal gelijk. Ben het even op gaan zoeken en het is idd een centrum spits. Ik heb hem vorig jaar in Amerika zien spelen met Bayern en toen kwam hij meestal via de flanken dus vandaar mijn opmerking.

TheObserver
Lid

Misschien onze nieuwe spits ?? Geen gerucht…maar transfervrij.
Branimir Hrgota 26jr Eintracht Frankfurt. Anderlecht en Fc Twente al eeerder interesse getoond. Joris neust graag in Duitsland…dan moet deze speler zijn opgevallen !

Ibo
Gast
Ibo

@Dirruk: Wat is jouw mening over Piet Veldhuizen, aangezien ikniet gecharmeerd ben van de huidige keepers en Lamprou niet haalbaar lijkt? En wat zou een evt alternatief zijn?

Dirruk
Gast
Dirruk

@Ibo, Ik vind Piet Velthuizen beter dan de 2 keepers die we nu hebben dus als de enige optie wat betreft keepers Velthuizen een contract geven is, zou ik dat gelijk doen en hem 1e keeper maken. Dan mogen Woud en Wellenreuther samen uitmaken wie 2e doelman wordt. Velthuizen laat in 2 oefenwedstrijden zien dat hij een betrouwbare sluitpost is en zijn coaching en ervaring kunnen in wedstrijden van pas komen. En omdat je om mijn mening vraagt geef ik je door dat ik het liefst Kostas Lamprou terug zie komen want dat is voor Willem ll de best haalbare… Lees verder »

Dirruk
Gast
Dirruk

Jammer dat onze club Kostas Lamprou niet liet meetrainen om zijn conditie op peil te houden. Dan hadden alle supporters kunnen zien dat het wel degelijk mogelijk is om een topkeeper bij onze club te laten spelen. Piet Velthuizen is 2 klassen minder dan Lamprou en toch is hij beter dan de huidige 2 keepers die we onder contract hebben staan. Woud heeft dan volgens onze keeperstrainer nog potentie om uit te groeien tot een betrouwbare 1e doelman, en op zijn oog voor talent moeten we dan maar vertrouwen, want ik heb tot nu toe helemaal niks van dat talent… Lees verder »

Frietmet
Lid

Woud heeft prima gekeept op WK-20. Wellenreuther is nog jong en kan echt wel keepen. Lamprou heeft genoeg fouten gemaakt hier ( en bij ajax ) , een keeper van 32 neerzetten is kapitaalsvernietiging. Of je moet wellenreuther verkopen maar aan je tekst te lezen zie je dat ook niet gebeuren

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Frietmet

Iemand die van Schalke afkomt en hier al 2 jaar speelt had al verder moeten zijn. Woud schrijf ik nog niet af maar is nog niet zo ver het beste dat je hem verhuurd aan een kk divisie club. Zodat minuten maakt en leert met druk omgaan en dan hopen dat ie beter en zelfverzekerder terug komt. En liever een keeper van 32 die punten pakt en rust uitstraalt dan iemand van 23 die onrustig is en niét echt punten pakt.

Dirruk
Gast
Dirruk

@ Woud heeft goed gekeept op het WK-20 en Wellenreuther kan ook echt wel keepen? Ik heb het nog geen enkele wedstrijd bij ons cluppie gezien dus weten ze het goed te verbergen. Als Joris morgen Buffon presenteert dan hebben we de absolute wereldtop binnen en die is zelfs ouder dan 32. De leeftijd van een keeper is niet belangrijk want het gaat erom dat hij ballen tegenhoudt en punten pakt voor de club. Dat hem ik Lamprou elk seizoen in Tilburgse dienst zien doen en dat hebben zowel Woud als Wellenreuther nog niet laten zien dus als je Dirruk… Lees verder »

Invictus
Lid
Invictus

@ Dirruk: ik ben het met je eens dat de huidige keepers niet het niveau hebben om als eerste keeper te fungeren. Beide stralen onvoldoende rust uit in de goal en pakken geen punten. Hoe de ontwikkeling van beide heren gaat verlopen is moeilijk te voorspellen. In mijn optiek zou het geen overbodige luxe zijn om een betrouwbare sluitpost, een extra spits en stabiele verdedigers toe te voegen aan de huidige selectie. Ik hoop dat Joris en Martin het lukt om een aantal publiekstrekkers te contracteren.

Goal1896
Gast
Goal1896

Kostas heeft vaak aangegeven Ajax als sprinkplank te zien om elders in het buiteland terecht te komen.

Los daarvan, ik zie hem ook graag terugkeren.

ftricolores1
Lid
ftricolores1

Kostas liet een top aanbieding van Willem II lopen…Koos voor het geld en een reserverol bij Ajax i.p.v. zich nog 1 á 2 jaar hier in de kijker te spelen voor een goede subtopper! Waarom zou hij nu wel geïnteresseerd zijn om hier te gaan tekenen?
Zie hem uiteraard ook erg graag onder de lat, maar moet wel van 2 kanten komen! Overigens ben ik met Timon ook meer dan tevreden. Word in mijn ogen onderschat!

Dirruk
Gast
Dirruk

@ftricolores, Kostas Lamprou heeft een topaanbieding naast zich neergelegd??? Ik weet niet hoe jij aan je info komt maar je zit er 100% naast. Kostas Lamprou is weggestuurd door v.d. Looi, omdat die niet om kon gaan met gasten als Lamprou en Crowley. Lamprou is binnen en buiten het veld een winnaar en gaf vaak commentaar op de werkwijze en het tactisch plan van de toenmalige trainer en werd toen door v.d. Looi op een zijspoor gezet. Hij was toen club loos en hield met Wapenaar zijn conditie op pijl bij S.C. ‘T Zand, en tekende pas een paar weken… Lees verder »

Koen Verhoef
Lid
Koen Verhoef

Het zou zomaar kunnen dat Joris niet gecharmeerd is van keepers die zonder te springen niet bij de lat kunnen. Ik heb bovendien het vermoeden dat het aantrekken van een keeper niet de hoogste prioriteit op zijn lijstje is.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ koen verhoeff

Waarom speelt Veldhuizen al 2keer dan? Ja laat niet un keeper spelen als je toch al bij voorbaat daar geen gebruik van maakt. Het feit dat Veldhuizen keepte is een bevestiging dat men op zoek is naar een keeper.

Koen Verhoef
Lid
Koen Verhoef

Omdat andere keepers niet honderd procent fit zijn. Onderstaande viel gisteren te lezen in het BD.

De kans dat doelman Piet Velthuizen een contract aangeboden krijgt bij Willem II is klein. Hij traint al bijna twee weken mee met de Tilburgse club en keepte vorige week een uur bij de 2-1 oefenzege op KV Oostende. Technisch directeur Joris Mathijsen verklaarde deze week nog maar eens dat doelman zijn conditie bij Willem II op peil brengt en dat er verder niets achter het meetrainen gezocht mag worden.

Dirruk
Gast
Dirruk

@koen verhoeff, Natuurlijk heeft Joris op dit moment andere prioriteiten want we hebben nog 3-4 basisspelers nodig voordat we op 2 augustus aan de competitie beginnen. Daar komt nog bij dat Joris degene is die eind vorig seizoen Wellenreuther een contractverlenging heeft gegeven en dus eigenlijk dan nu terug moet komen op dit besluit en Joris kennende zal dit niet snel gebeuren. En het excuus wat je geeft waarom Velthuizen nu onder de lat staat raakt kant nog wal natuurlijk. Je geeft zelf al aan dat je dit in het BD hebt gelezen en die zitten er vaker naast dan… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Dirruk

Precies als piet bij voorbaat niet in aanmerking zou komen laat je hem niet twee wedstrijden minuten maken. Want als een van ons huidige keepers bv thuis van de trap af dondert en die breekt wat en de ander raakt geblesseerd op de training of zo in het seizoen zal je (waarschijnlijk) die jongen 19 moeten keepen. En dan is het toch handig dat je hem minuten laat maken. Je gaat geen tijd en energie steken in iemand als daar bij voorbaat geen gebruik van maakt

keesg
Lid
keesg

Dirruk jij hebt wel een zwak voor Kostas. Het laatste half jaar in Tilburgse dienst vond ik hem goed keepen maar over de hele periode genomen vond ik matig. Piet daarentegen heeft veel meer ervaring en mits in goede conditie zou dat voorlopig een goede keeper zijn voor ons clubje. Verdere kwalificaties deel ik wel met jou. Met een goede keeper hadden we vorig seizoen meer punten gehad is mijn overtuiging.

Dirruk
Gast
Dirruk

@Keesg, Ik heb inderdaad een zwak voor Kostas Lamprou en dat komt omdat ik graag spelers bij ons cluppie zie die bereid zijn alles te geven en zowel op als naast het veld alles over hebben om winnaar te zijn. De rol van Kostas Lamprou in het veld en in de kleedkamer was heel belangrijk, ( zowel in de Streppel tijd als in de v.d. Looi tijd ) en ook buiten het voetbal om was Lamprou een boegbeeld voor onze club. En ik zeg altijd, “als je goed bent voor mijn cluppie dan ben ik fan”. Ben het niet met… Lees verder »

Goal1896
Gast
Goal1896

Een keeper als Velthuizen heeft geen doorverkoop mogelijkheden. Maar zijn coachend vermogen en ervaring zorgt er juist voor dat de verdediging en het middenveld vertrouwen krijgt. Hierdoor gaan jongens als Crowley, Sadikki etc beter presteren. Waardoor je juist voor die jonge gasten uiteindelijk meer kunt verdienen.

Het klinkt hard, maar beter nu je verlies nemen op Wellenreuther dan zo aan blijven kloten. Een Piet in vorm pakt ballen die er bij Wellenreuther vaker in gaan…fouten worden dan minder vaak afgestraft door de tegenstander!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Goal1896

Percies Een keeper hoeft voor mijn geen doorverkoop mogelijkheden te hebben want keepers Worden toch bijna nooit verkocht. Een keeper moet punten pakken en of 20 of 34 is maakt niet uit.

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Ik lees net op VP dat Emmen een half miljoen heeft neergelegd voor hun nieuwe spits! Nu is het afwachten of hij daar ook rendeert, maar ik zie hier (in het geval van deze speler) toch wat meer daadkracht als bij onze club.

€500.000 lijkt me erg veel voor een club als Emmen.

Sjalalalalala nul een drie
Gast
Sjalalalalala nul een drie

Die hebben scherpen verkocht voor 2 miljoen en investeren dit blijkbaar in een spits.

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Het gaat er ook om dat een dergelijke club wél bereid is om een risico te nemen, en wij met al onze “extra” miljoenen aan meevallers en transfers nog zitten te wachten op transfervrije meevallers.
Ik heb er nog steeds vertrouwen in maar het geduld wordt als nooit tevoren behoorlijk op de proef gesteld!

nederland
Lid
nederland

Piet heeft zijn beperkingen. Het is geen atleet.

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

De 2 andere keepers laten uitvechten wie 2e doelman wordt.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Nederland

9 Vd 10 keepers die wij halen kunnen halen heeft zijn beperkingen uitzondering was de vlieger (misschien) dan gaat het erom dat je de keeper met de minste beperkingen en dat heeft Velthuizen tenopzichte van onze 2 huilge keepers tot op heden… Want misschien dat woud wel kan uitgroeien in de toekomst tot een goede keeper voor ons

Bomba
Lid
Bomba

Ik hoorde hem gisteren veel instructies roepen naar de verdediging. Net als Lamprou destijds. Maar zijn snelheid is beperkt. Er moeten nog wat kilo’s af ..

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Verwacht dat mogen of Dinsdag duidelijkheid komt of we Velthuizen een contract geven. Denk het wel een doelman die kan coachen en rust uitstraalt is ook zo belangrijk. Iets wat onze huilige keepers niet nog niet beheersen en denk ook dat piet meer punten pakt als onze huilige keepers.

Kleiberg
Lid
Kleiberg

Met het middenveld en de aanval zit het vooralsnog wel snor (al mag moet er nog wel een centrumspits bij); ik zou graag wat wat versterking in de verdediging zien -komen-.
Maar ik heb alle vertrouwen in Joris en consorten dat ze daar druk mee bezig zijn, en dan zie ik komend seizoen vol zonneschijn tegemoet!

Invictus
Lid
Invictus

Hoop doet leven. Laten we hopen dat er in de komende dagen nieuws komt over gerichte versterkingen. Je hoeft geen kenner te zijn om te concluderen dat de huidige selectie te smal is. Met de huidige smalle selectie de competitie in gaan is rampspoed over je afroepen. Denk daarbij aan de last-minute transfer(s) van een basisspeler of blessureleed.

Dirruk
Gast
Dirruk

Hoop is uitgestelde teleurstelling zei een wijs man ooit.

Ibo
Gast
Ibo

Met t middenveld zit t snor? Volgens mij heb je daar alleen Llonch en Crowley. En zou je daar n aanvalkend ingestelde speler bij zetten, dan wordt je overlopen. En verdedigend heb je dan alleen Saddiki of n noodverband (heerkens/Dankerlui). De rol van Tapia is nog lang niet ingevuld in mijn ogen

Bomba
Lid
Bomba

Klopt. Gisteren stond Crowley op de plek van LIonch (met 2 vingers in de neus). En wat te denken van de dubbele wissel van Vrousai? Na de wissel toch weer opnieuw het veld inkomen n.a.v. een blessure Kohlert..

Awavans
Gast
Awavans

Crowley verdedigde ,net als vorige wedstrijden , helemaal niet mee. Werd door Heerkens en Velthuijzen verschillende malen “voor rot ” gescholden . Maakte weinig indruk op hem. Maakte op mij een ongeïnteresseerde indruk. Zoals hij die penalty nam ook.
Denk dat hij weg wil.

Budgie
Lid
Budgie

Snap ik, piet moet zn muil houden, komt zijn conditie op peil houden. En heerkens idem dito! Hoor je Crowley zeiken als heerkens een kutbal geeft die hij dan toch goed aanneemt of hoor je Crowley zeiken als heerkens weer eens een duel verliest van een proefspelertje van fc Oss. Ja Crowley moet verdedigend zijn werk doen, maar laat deze man vooral voetballen en dan met name aanvallen! Is veel te goed voor de rest… en dat is vooral irritant! Crowley speelt idd met twee vingers in zijn neus, maar dat doet de rest ook. Het is gezapig, net zoals… Lees verder »

sooike1973
Lid
sooike1973

Dus als iemand kan voetballen moet je je mond houden en mag je iemand niet voor zijn flikker geven? Echt?
Crowley speelde gisteren op 6. Niet echt zijn plek. Op die plek is het heel belangrijk om je verdedigende taken uit te voeren en iets minder risico te nemen.
Juist goed dat hij dan ff flink gecorrigeerd wordt.
Crowley hoort natuurlijk gewoon op 10 te spelen maar op een andere plek behoort ook hij zich aan zijn taken te houden

Budgie
Lid
Budgie

Goed lezen!

sooike1973
Lid
sooike1973

Heb ik gedaan. Wat is je punt?

Rene
Gast
Rene

Awavans, ik snap dat hij weg wil. Die is de bekerfinale nog lang niet vergeten. En ik ook niet, trouwens.

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Crowley moet niet zeuren…maar gewoon werken voor zijn centen.

keesg
Lid
keesg

ja, met twee vingers in de neus verloor hij elk duel van zijn rossige tegenstander.