Willem II zet nac terug op de plek: 2-0

90
2803
Vrousai op de huid gezeten door van Hooijdonk (foto: (c) Toin Damen)

Willem II heeft de Brabantse derby vandaag net 2-0 gewonnen.

Llonch en Vrousai scoorden

verslag: willem-ii.nl
WILLEM II SUPERIEUR AAN NAC BREDA
Willem II heeft zondagmiddag in een uitverkocht Koning Willem II stadion geen kind gehad aan NAC Breda. Door de eerste doelpunten in Tilburgse dienst van Pol Llonch en Marios Vrousai, eindigde de wedstrijd in een verdiende 2-0 overwinning voor de Tilburgers. De meestvoorkomende uitslag in de Brabantse derby.

Door de verkoop van Fran Sol aan Dynamo Kiev en de absentie van Donis Avdijaj kreeg Kristófer Kristinsson in de spits het vertrouwen van trainer Adrie Koster. De van Feyenoord gehuurde Renato Tapia vormde het middenveld samen met Daniel Crowley en Pol Llonch. De thuisclub draaide vanaf het begin de gasten de duimschroeven aan zonder tot grote kansen te komen. Het was veel agressiever, liet meer duelkracht zien en veroverde bijna iedere tweede bal. De eerste grote kans was voor Aras Özbiliz, die met een bekeken balletje doelman Benjamin van Leer bijna verraste. Halverwege de eerste helft was het toch raak toen de Spanjaard Pol Llonch een afgeslagen corner schitterend op zijn slof nam en achter de Bredase doelman volleerde: 1-0. Dat beeld veranderde het resterende gedeelte van de eerste helft niet meer.

Nieuwe spits
De nieuwe Griekse spits Vangelis Pavlidis maakte in de tweede helft zijn debuut voor Willem II. Kristinsson bleef in de kleedkamer achter. De Tilburgers leunden enigszins achterover en lieten de gasten uit Breda het spel maken. NAC probeerde het wel, maar kwam over de gehele wedstrijd tot geen een écht uitgespeelde kans. Ook Willem II wist in het tweede bedrijf aanvallend niet te overtuigen.

Griekse aanwinsten Vrousai en Pavlidis zorgde voor de bevrijdende 2-0 (foto: (c) Toin Damen)

Grieks duo
Een kwartier voor tijd mocht ook de andere Griekse aanwinst, Marios Vrousai, zijn debuut maken. Vurnon Anita verving in de middenlinie de uitblinkende Tapia, die last had van zijn been. Door de aanvallende wissels van de gasten kwam er steeds meer ruimte voor de aanvallers van Willem II. Zeker nadat Mounir El Allouchi te laat was met zijn tackle en scheidsrechter Björn Kuipers hem met rood naar de kleedkamer stuurde. Even voor tijd beslisten beide Grieken de wedstrijd. Pavlidis kopte de bal door op Vrousai die binnendoor passeerde en de bal achter Benjamin van Leer in de lange hoek schoof: 2-0.
Cappie Peters souverein in de defensie tegen Nac! (foto: (c) Toin Damen)

Mooie overwinning
Beide trainers spraken na afloop over een terechte overwinning voor Willem II. De tweede overwinning in eigen stadion en weer in een lunchduel. Op 26 augustus was het Heracles Almelo die rond lunchtijd in Tilburg met 5-0 het nakijken had. Door dit resultaat kan Willem II weer naar boven kijken. Zondag staat de uitwedstrijd tegen FC Utrecht in stadion Galgenwaard op het programma. Een week later komt FC Groningen naar Tilburg. Maar eerst wacht woensdag aanstaande de bekerontmoeting met FC Twente in Enschede om een plaats in de halve finale van de TOTO KNVB-beker!

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
vakkieB
Gast
vakkieB

WillemII op alle fronten beter. Heeft de betere spelers.
Tapia dé uitblinker. Ik heb strijd gezien. Dat willen we zien.
Op naar Twente. Die nacers zullen voorlopig wel een toontje
lager zingen, met die grote bek van ze.

Rene
Gast
Rene

Gewonnen van NAC. Dus dan maakt het niet uit hoe de wedstrijd verder was. Wel twee schitterende doelpunten, een bij tijd en wijle heerlijke sfeer, en drie prima debuten. Feest!

VAK C
Gast
VAK C

Geweldige dag. sochtends veel vuurwerk tijdens het verzamelmoment bij de willemii passage. goede sfeer in de Kok, en ook nog een positieve support tijdens de wedstrijd zonder vuurwerk. Ik vind No Pyro No Party, maar het was slim om gisteren even geen vuurwerk te gebruiken. Respect voor de KS79 boys en de boys van Tifosi. WIJ ZIJN TILBURG.

JoeKeenan
Gast
JoeKeenan

Geweldige sfeer(actie) en een dikke vinger naar Breda (op alle fronten de baas). 3 punten, linkerrijtje, positieve (nieuwe) spelers: Tapia, Peters, Lonnch, Crowley, De Grieken. Maar wat ik het meest positieve vind, is dat het compactere spel van Willem II direct z’n vruchten afwerpt.. hopelijk zijn Koster & co nu overtuigd dat dit tot veel meer grip en controle leidt en zal resulteren in gewoon meer punten. Het trainingskamp heeft er een hechtere groep van gemaakt, ze willen voor elkaar strijden. Ik lees her en der wat “kritiek” op Kristinsson, onterecht. Die jonge stond in zijn eentje tegenover 3 CV’s..… Lees verder »

UNITED
Gast
UNITED

Ik hoop wel dat ze voor woensdag een nieuwe spits hebben want met kristinson, dankerlui en die 2 Grieken gaan we de oorlog niet winnen. Een halve finale levert een paar ton op dus ik zou zeggen geef die maar alvast uit aan een nieuwe spits.

TommyV
Gast
TommyV

Eens met het feit dat we met Kristinson en Pavlidis de oorlog niet gaan winnen, maar een nieuwe spits geeft geen garantie dat we woensdag ook winnen. Ik heb liever dat de juiste vervanger nog een week op zich laat wachten dan nu met een paniekaankoop te komen. De competitie is nog altijd veel belangrijker dan de beker. Pas als je woensdag wint en de loting goed is (geen uitwedstrijd en niet tegen Ajax) durf ik over de finale te dromen. Eerder niet.

drobs
Gast
dRobs

Eindelijk doen ze eens afstandschoten en ze vallen er meteen in!!

Keiebaant
Gast
Keiebaant

HAHAHA en hier zijn medesupporters die vonden dat Tapia geen versterking zou zijn voor Willem ll , kom nu graag ff mijn gelijk halen hier op Tilbo op deze medesupporters die er weinig kijk op hebben wink

Dirruk
Gast
Dirruk

Dat heb ik ook wel eens hier op Tilbo Keiebaant!!!

Krilles
Lid
Krilles

Ik pleit schuldig….. Ik zag geen brood in Tapia, maar zei erbij dat ik het graag helemaal fout zou hebben. Nou, des wel het geval bleek gisteren: wat een rust, overzicht en drive, verreweg de beste man van het veld. Ik heb genoten van hem!

JoeKeenan
Gast
JoeKeenan

Klopt! Tapia doet waarvoor eigenlijk Anita gehaald is… Anita heeft het helaas in te weinig wedstrijden laten zien (AZ uit, Emmen uit) dus ik vind de keuze voor een kwaliteitsimpuls bij nader inzien een logische

wil
Gast
wil

TAPIA verkozen in het elftal van de week.

TTB
Lid
TTB

Heerlijk, maar dan ook echt heerlijk gevoel overgehouden aan deze dag. Waarschijnlijk loop ik de rest van deze week met een brede grijs op m’n gezicht. Ten eerste een hele mooi sfeeractie van Tilburg Tifosi. Wederom mijn complimenten mannen, het zag er heel strak uit. Daarnaast ook mijn respect voor alle medesupporters, voor zover ik heb meegekregen is er tijdens de wedstrijd vanuit Tilburgse kant helemaal geen vuurwerk afgestoken. Zonde dat het niet mag, maar wel goed dat we laten zien dat we dat dan ook kunnen. De wedstrijd zelf dan. 1e helft was prima. De organisatie stond strak en… Lees verder »

Rijst
Gast
Rijst

Ik heb gemist waarom Avdijaj niet speelde.
Kan iemand mij aub even bijpraten. 😬
Thx.

Franciscus Sol
Lid
Franciscus Sol

Bleek niet fit genoeg.

Rijst
Gast
Rijst

Okay, bedankt.

roemir
Gast
roemir

Thuis gewonnen, das wel weer eens lekker. Brede grijns is nog niet van mijn snuit af. Nagenieten noem ik het maar. Mijn advies aan iedereen is om ook nog even na te genieten van deze welverdiende overwinning.

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

Wat is tilbo toch heerlijk rustig zonder opgefokte nakkertjes met ster-allures. Alleen maar meensen meej verstaandige proat!!! wink

Eula
Gast
Eula

Tapia heeft me verrast zeg. Toen ik hem in de voorbereiding zag dacht ik mwah, niet al te snel en wat stevig.

Maar hij begreep als de beste wat de derby nodig had. 100% strijd. In elk duel alles geven. En niemand pakt de bal van hem af.

Grote klasse.

wil
Gast
wil

De SOL heeft vandaag weer geschenen.

TikkieTakka1896
Lid
TikkieTakka1896

Ik zei het al, 3 punten! Nu ZUIPUUUUHHHHHHH

ftricolores1
Gast
ftricolores1

Het nummer (Niet de beste, maar wel de gekste) wat na de wedstrijd gedraaid werd, is dat ergens te vinden?

Zekur
Lid
Zekur

Zoek op Bella Ciao..

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

Zoek op Bella Ciao en dan een duimpje omlaag krijgen…..Oké dan maar NIET zoeken op Bella Ciao. WATTT!?!?!?!? Ik begrijp die duimpjes soms gewoon echt NIET pffffffffffff

ftricolores1
Gast
ftricolores1

Die versie ken ik inderdaad. Maar dacht te horen dat in deze versie, die ik in het stadion hoorde, een versie was waarin ‘onze’ tekst gezongen werd… Klopt dat, of zit ik ernaast?

WII Fan
Gast
T4L

Is inderdaad een “nieuwe” versie daarvan. Geen idee waar die te vinden is echter

Henkie013
Lid
Henkie013

Kijktip: La casa de papel op Netflix. Dan snap je de actie ook beter smile
Dit is wel tifosi 2.0 wat de heren hier neergezet hebben. Heel erg gaaf!
https://www.youtube.com/watch?v=spCdFMnQ1Fk

ed
Lid
ed

Een lerares lager onderwijs start op een nieuwe basisschool in Breda. En op de eerste dag probeert ze een goede indruk na te laten op de kinderen, dus begint ze over voetbal, vertellende dat ze een NAC-fan is. Ze vraagt de leerlingen hun hand op te steken als ze ook NAC-supporter zijn. En ja hoor, alle handjes massaal de lucht in, …, behalve eentje… Dus de lerares vraagt :”waarom steek jij je hand niet op?” Jantje antwoordt : “omdat ik geen NAC-supporter ben”. De lerares helemaal verbouwereerd, bijna in shock, vraagt dan op gemene toon: “en van wie mag jij… Lees verder »

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

GOUDDDD!!!!! wink

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Waar het aan clubliefde ontbrak draait heel Tilburg om NAC’
——————————–
1☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️
Dit was toch wel het meeste kansloze doek
Als je 2× naar Tilburg rijdt om een doek op te hangen op een een of andre viaduct een doek op hangt. En in het uit vak nog met een doek komt wat met ks79 en Antwerp te maken heeft tja🤭

Ibo
Gast
Ibo

En complimenten aan de supporters die vandaag het vuurwerk thuis hadden gelaten. Zeker nu vuurwerk bij de knvb onder een vergrootglas ligt. Heeft de club veel problemen bespaard en de sfeer was erniet slechter door. Chapeau !

Leon Meijs
Lid
Leon Meijs

Tifosidoek……. gewoon kunst…… kippenvel!!

Vette Willem
Gast
Vette Willem

Dat Tifosidoek is gewoon culturee erfgoed!

Frankwie
Gast
Frankwie

Mooi dat Tapia gelijk al een liedje kreeg.

Ik vroeg me daarbij wel af: zou het oude hyypiä-liedje niet heel tof zijn voor Tapia?

Tapiajeeeee Tapijajooooo

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Ik vind dat liedje van Ali Messaoud ook wel leuk voor Tapia.
Ti Ta Tapia jalalalalala Ti Ta Tapia jalalalalala whooohohoho

Mariano B.
Gast
Mariano B.

Tapia hooligan! Klonk ook lekker

Goalemaker
Lid
Goalemaker

Crowley en Tapia uitblinkers van de dag, waar Crowley voetballend misschien minder bracht dan normaal was hij qua vechtlust en duelkracht hartstikke goed. Tapia mooi debuut, en een echt beest niet van de bal te krijgen. Pavlidis en Vrousai zeer matig, wel een fraaie goal!

wil
Lid
wil

Vrousai matig? Scoort een schitterend doelpunt

Freak
Gast
Freak

Zag vanmiddag die Serrarens van de Graafschap. Echt een goede spits. Misschien wel haalbaar voor ons.

wil
Gast
wil

Het wordt geen Nederlander.

Grenzen
Gast
Grenzen

Mee eens en zal niet at te duur zijn.

Vakkiep
Gast
Vakkiep

Kerel deze 2 spelers hebben welgeteld 1-2 keer meegetraind. Geef ze even de tijd

Goalemaker
Lid
Goalemaker

Baseer de griekse kwaliteiten inderdaad op heel weinig dus kan/en hoop er naast te zitten

Robby
Gast
Robby

Kijk ff die 2e goal nog eens terug. Net ook gedaan. Is wel echt een goeie. Beheerst en geplaatst schot. Prachtig geplaatst geef die jongen eens tijd om hier te wennen kan echt wel ballen.

Koen!
Gast
Koen!

Tilburg draait z’n hand niet om voor nak😈

Dre
Gast
Dre

Heel Tilburg lacht om het niet draaien van nak

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

‘Waar het aan clubliefde ontbrak draait heel Tilburg om NAC’
—————————
Heel Tilburg lacht om nak😂🤣😂🤣

Rojo Blanco Azul
Gast
Rojo Blanco Azul

Beste familie de Rat(h) Gecondoleerd met het zoveelste verlies. Vanuit Tilburg gaat onze welgemeende deelneming dan ook uit naar iedereen die de overledene een warm hart toedroeg. Het is ook niet niks om de zoveelste ongelijke strijd opnieuw te moeten verliezen, maar ach, troost u met de gedachten dat de patiënt al tijdenlang terminaal was. Als ook de reanimatiepogingen niet meer mogen baten is het beter zo. Verder adviseren wij u om niet opnieuw uw verdriet te verdrinken, buiten de brouwerij heeft daar niemand wat aan en ergo, het lost helemaal niets op en de kater wordt alleen maar groter.… Lees verder »

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

@Rojo Banco Azul.

Grandioos!!!
Je zou bijna medelijden krijgen met familie De Rat

Dirk
Gast
Dirk

Een kleine feit. Tegenwoordig heeft Tilburg en regio meer brouwerijen als regio Nak Breda 😀

Rojo Blanco Azul
Gast
Rojo Blanco Azul

Waarvan 92% wordt om- en afgezet ten westen van de Tilburgse gemeentegrens

Vette Willem
Gast
Vette Willem

Heel Tilburg draait om het uitlachen van nak♻️! Wat een trieste vertoning van die club en haar supportertjes

Sooike
Gast
Sooike

Maar wij pochen niet over sfeer. Dat klote clubje uit Breda wel!
En dan tijdens dè derby 93 minuten dood en doodstil zijn.

Wat een schijtpubliek hebben ze in Breda tegenwoordig zeg

2-0
Gast
2-0

Tilburg draait niet om NAK.

Fan
Gast
Fan

En nou ben ik benieuwd hoe streng de knvb daadwerkelijk gaat optreden. Ik heb toch aardig wat gele rook gezien. (Lilleke kleur, maar dat terzijde). En niets aan onze kant. Complimenten daar voor. Maar dan ook boetes uitdelen nu!

Analyticus1896
Lid
Analyticus1896

Tapia, Tapia en nogmaals Tapia. Wat een geweldige speler voor Willem II! Geeft zoveel rust en overzicht binnen het team. Verder wint hij zoveel duels voor ons. Echter valt er wel te concluderen dat Willem II zo snel mogelijk een ervaren spits moet halen. We moeten Kristinsson en Pavlidis nog de tijd geven aan het niveau en de ontwikkeling van die spelers. Een heerlijke overwinning die ook zeer nodig was. Laten we dit voortzetten tegen Twente aankomende woensdag.

Losnarf
Gast
Losnarf

De wedstrijd zelf was saai. Maar het resultaat is het belangrijkste. Had niet verwacht dat Tapia de uitblinker zou worden. Speelde een prima pot

wil
Lid
wil

Ik had het al gezegd. ZIJN spelvreugde is terug.

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

Eerste helft vond ik niet saai. Tweede wel, Willem II had minder drang naar voren. Leek me een tactische beslissing.