Willem II wint van Zwolle

52
1555
Van Polen probeert inzet van Alexander Isak te blokken (foto: (c) Toin Damen)

Willem II wist vanmiddag met 2-0 in een rommelige wedstrijd van Pec Zwolle te winnen. De wedstrijd was matig mede door de vele vervelende overtredingen met name van de bezoekerskant, de Tricolores hadden de gehele wedstrijd de controle daarmee dikverdiende driepunter. Voor Willem II scoorde Dankerlui met assist Isak in de eerste helft en na de thee was dit andersom. In de laatste minuut miste Isak nog een penalty waardoor hij nu op 12 doelpunten in 12 wedstrijden blijft steken!

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II BOEKT EENVOUDIGE OVERWINNING OP PEC
In het Koning Willem II stadion heeft Willem II vanmiddag met 2-0 PEC Zwolle verslagen. De 12.950 aanwezige supporters zagen Damil Dankerlui de score in de eerste helft openbreken. Na rust bepaalde Alexander Isak de eindstand op 2-0.

Adrie Koster verkeerde voorafgaande aan het thuisduel in een luxe positie. Zijn volledige selectie was, op Freek Heerkens na, fit. Anderzijds dwong hem dat ook tot het maken van keuzes. Achterin viel de keuze op Thomas Meißner als vervanger voor Heerkens en op het middenveld keerde Renato Tapia terug, waardoor Vurnon Anita met een plaats op de reservebank genoegen moest nemen. Aan de zogenaamde ‘VIP-voorhoede’ werd niets gewijzigd.

Weinig kansen
In de eerste helft hadden de Tricolores een optisch veldoverwicht en het meeste balbezit. Uitgespeelde kansen leverde het echter nauwelijks op. Isak zorgde na ruim een kwartier voor het eerste grote gevaar. Zijn schot stuitte op het lichaam van keeper Mickey van der Hart. Uit de corner die volgde, moest Van der Hart weer kordaat optreden door de kopbal van Isak op de lijn te keren. Ook een vrije trap van Marios Vrousai, laag over de grond, werd door Van der Hart gestopt.

Gouden invalbeurt
Kort daarna viel Vrousai met een blessure uit en kwam Dankerlui voor hem in het veld. Met succes, want niet lang na zijn invalbeurt schoot hij Willem II naar een 1-0 voorsprong. Met een fraaie bal op Isak stond Daniel Crowley aan de basis van deze treffer. Isak zette de bal voor en Dankerlui schoof hem in het doel. In de extra speeltijd van de eerste helft kopte Vangelis Pavlidis uit een corner over. Daarmee zijn alle wapenfeiten uit de eerste helft verteld.

Nieuw record
Ook in de tweede helft regende het geen kansen en leek het duel bij tijd en wijlen op een tactisch schaakspel. Lennart Thy dwong Timon Wellenreuther kort na rust tot zijn eerste redding van de wedstrijd. Met een bekeken schuiver in de verre hoek, probeerde hij het tevergeefs. Met een goede onderschepping van Dankerlui stond hij aan de basis van de tweede treffer. Nu waren de rollen omgekeerd, Dankerlui gaf de assist en Isak scoorde. Met een breedtepass op Isak schoof deze de bal met een diagonale schuiver achter Van der Hart en bracht de score op 2-0. De spits breekt daarmee opnieuw een record. Hij is de eerste buitenlandse speler in de Eredivisie die minstens 12 keer scoort in zijn eerste 12 duels.

Penalty gemist
In de extra speeltijd had hij het nog mooier kunnen maken. Fernando Lewis werd in het zestienmetergebied door Van der Hart onderuit gehaald. Penalty, zo oordeelde scheidsrechter Rob Dieperink resoluut. Isak nam plaats achter de bal, maar Van der Hart keerde zijn schot. Het was de eerste penalty die op de Nederlandse velden door Isak werd gemist. Daardoor werd de eindstand op 2-0 bepaald en komen de play-offs voor Europees voetbal weer een stapje dichterbij.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
wil
Lid
wil

Isak en Crowley bij VI in het elftal van de week.

kargbo
Lid
kargbo

Een makkelijke overwinning. De zege is nooit in gevaar geweest. En die Isak blijft maar scoren wat een fenomeen ook leuk dat er zoveel mensen voor hem.aanwezig waren

Frietmet
Lid

Ga lekker naar de Arena droeftoeter.

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Het zou ook leuk zijn als op 5 mei zo veel mogelijk Willem II supporters in de Kuip naar Isak en Willem II kwamen kijken. Kaartjes bestellen voor je Ajax-vriendjes helpt dan niet echt.

Bram1979
Lid
Bram1979

Goeie wedstrijd gezien. Sfeer was eerste helft niet heel goed tweede helft beter, vond het geweldig om te zien hier we de overwinning vieren vaker doen

wil
Lid
wil

Wat is er toch aan de hand met Palacios. Speelde echt weer niet goed.

Zekur
Lid
Zekur

Misschien moet je je zonnebril afdoen. Hij speelde een ruime voldoende.

wil
Lid
wil

Ieder zijn mening.

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Palacios is aanvallend een goede,opkomende linksback maar verdedigend maar minnetjes.Dus Wil heeft niet helemaal ongelijk.

UNITED
Lid
UNITED

Palacios is inderdaad behoorlijk wisselvallig. Zwakke plek.

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Ik dacht juist aan volgende seizoen, dat we hem zullen missen. Is best belangrijk in het spel.

Zekur
Lid
Zekur

Het zegt natuurlijk niks, maar Palacios staat gewoon in het elftal van de week van het AD, kreeg een 7,5.

Rene
Gast
Rene

De wedstrijd was een beetje gezapig. Willem II was heel erg veel beter dan PEC. De zwollenaren hadden echt helemaal niks te vertellen. Ik zat zonder enige spanning op de tribune: iedereen zag vanaf de eerste minuten dat dit een makkelijke overwinning ging worden. Irritantste man van de wedstrijd was de scheids. In het eerste half uur had hij al een stuk of vijf, zes, misschien wel zeven gele kaarten aan Zwolle mogen geven. Op deze manier wordt nog een van onze spelers het veld uitgetrapt en mist die de finale. Over blessures gesproken: hopelijk valt die van Vrousai mee.… Lees verder »

Eula
Lid
Eula

Helemaal mee eens. Zwolle was constant bezig met kleine overtredingen. Zolang de scheids daarvoor geen flappen uitdeelt blijven ze dat natuurlijk doen.

Het is heel lang geleden dat ik zo’n simpele overwinning heb gezien. Doordat PEC zo ontzettend zwak was kwamen een aantal van onze spelers (Pavlidis bijvoorbeeld) niet echt lekker in hun spel, maar dat gaat vrij automatisch. Je past je onbewust toch een beetje aan aan het niveau van je tegenstander. We speelde niet op 100%.

Maargoed, zonder moeite 3 punten erbij. Dat is ook wel eens lekker.

TricoEques
Gast
TricoEques

Kijk dit is nou een nuchtere prima analyse! Helemaal mee eens!

Heerlijkewinst
Gast
Heerlijkewinst

Hoe koppel je je scc aan aan je account van besteljekaartje.nl ?

John Nr1
Lid

Voelde bijna als thuiswedstrijd van Ajax

90
Minuten lang de betere ploeg zijn en overtuigend Winnen… we hadden wedstrijd volledig onder controle maar vergaten de wedstrijd te killen.

Goede pot maar als supporters onwerkelijk dat je zo veel beter bent..dat gaat ten koste van sfeer

Bomba
Lid
Bomba

Geen moment in gevaar gekomen, en dat is knap. Willem II controleerde de wedstrijd. We staan er goed voor.

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Of we wel/of niet de plat-offs halen voor Europees voetbal. Ik heb zowat heel het jaar genoten van dit Willem II. En dat is al heel wat jaren minder geweest.
Niet dat mijn steun er minder door geweest is, maar j Jhr komt nu met veel plezier naar het stadion!
Het was vandaag dan misschien niet de beste wedstrijd van Willem II, maar het was nou ook niet zo slecht als in sommige media geschetst wordt!

Heerlijkewinst
Gast
Heerlijkewinst

Hoi,

Ik heb al een account en heb een scc maar bij fase twee wil ik mijn vrienden die nog geen account hebben maar wel een scc toekennen als eigenaar, nu is de vraag hoe linken ze hun scc aan een account?

stijn013
Lid
stijn013

Willem-ii in de chat benaderen maken zo een account voor je aan!

OT 1896
Lid
OT 1896

Door deze waardeloze verkoopregeling werk je de komst van glorietoeristen dus in de hand, terwijl er best échte supporters zullen zijn die door omstandigheden geen scc hebben, geen ticket kunnen bemachtigen.

Willy B
Gast
Willy B

Dat klopt helemaal OT 1896! Ik kan me geen scc permitteren omdat ik vaak in de weekends moet werken en ga wel zo vaak als mogelijk naar het stadion met een kaart uit de losse verkoop. Ik was heel erg graag naar de bekerfinale gegaan maar alle kaarten gaan naar scc houders. Dus dat is flink balen. Helemaal als ik in het BD het volgende lees: “Elke seizoenkaarthouder krijgt de kans om maximaal twee extra kaarten te bestellen. Lars Spijkers (16) uit Rijen zou graag een goede vriendin en haar moeder meenemen naar de bekerfinale.” Nou dat wordt een dolle… Lees verder »

OT 1896
Lid
OT 1896

Dat bedoel ik. En ik vrees dat het de sfeer ook niet ten goede zal komen in bepaalde vakken.

Willemii798
Lid
Willemii798

Beste Willy, morgen ochtend ga ik om 9 uur kaartjes kopen. Mocht ik een kaartje overhouden is hij gewoon voor 47 euro voor jou! Natuurlijk wil ik geen geld maken over andere supporters hun rug. De kans waarom ik mogelijk een kaartje over hou is omdat we met 5 zijn als ik een 6de kan kopen is die voor jou

OT 1896
Lid
OT 1896

Dát vind ik nou een mooi gebaar. Ik hoop dat het je lukt. Respect!

Willy B
Gast
Willy B

Hoi T19, dat zou ik geweldig leuk vinden!! Ik hoop dat het je lukt. Dankjewel!!

OT 1896
Lid
OT 1896

Is het gelukt Willy B? Ik ben toch wel benieuwd.

Willemii798
Lid
Willemii798

Ik zelf heb helaas geen kaartjes kunnen bemachtigen. Het was een gekkenhuis in de rij. Ik ben nu via vrienden aan het kijken of ik er eventueel een voor je kan regelen!

Ik zag ze op marktplaats voor 175 per stuk staan stel oplichters.. als ik er nog eentje kan bemachtigen via vrienden dan is het gewoon 47 zoals ik al eerder aangaf:)

Willy B
Gast
Willy B

Dankjewel T19!!

Willy B
Gast
Willy B

Hoi T19, ik heb met een oproep op Tilbo gelukkig een kaartje kunnen bemachtigen. Nogmaals heel erg bedankt voor je aanbod. Echt super als we elkaar zo kunnen helpen!

Willemii798
Lid
Willemii798

Super om te horen! Geweldig dat je erbij bent!
Fijne dag nog en tot 5 mei!

OT 1896
Lid
OT 1896

Nice 🙌

koenthemclaren
Lid
koenthemclaren

Overal lees ik dat dit de 4e thuis winst op rij is. Volgens mij werd het vorige week 1-4. Wilde verder de pret niet drukken, wij gaan naar de Kuip

objectivo
Gast
objectivo

De goal van Isak was toch echt een goal van Pavlidis. Hij raakte hem aan, en veranderde het schot wat van richting. Dat was vanaf mijn plek heel goed te zien, iedereen in mijn buurt zag het en was bang voor buitenspel. Maar goed, een nette, verdiende maar geen spectaculaire overwinning. Belangrijke punten!

vak-a
Lid
vak-a

Pavlidis raakte hem niet aan!!!!

arki
Lid
arki

Pavlidis raakt de bal 100% zeker. Isak juichte ook niet eens. Zijn schot zou denk ik voorlangs zijn gegaan.

Loepoog
Lid
Loepoog

100% wel. Hij was zelfs naast gegaan anders.
Niet dat het verder uitmaakt, want hij werd wel gewoon geteld. En dat is het enige belangrijke

barry
Lid
barry

Hij raakte hem 100% zeker wel aan, anders had hij er niet in gegaan. Ik denk dat er weinig camara’s waren waardoor het niet gezien is. Pavlidis keek ook direct naar de grens, maar die heeft het blijkbaar niet gezien. Maar iedereen op de kingside kon zien dat hij hem nog raakte.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Buiten 2 doelpunten was de wedstrijd niet veel aan. Sfeer was gezapig. Hoogte punt waren die gasten uit Eritrea die voor Isak kwamen

Doofey
Lid
Doofey

Inderdaad geen moment in de problemen geweest, de verdediging stond vandaag goed. Middenveld ook als een huis, gewoon terecht gewonnen. Na gunstige uitslag in Heerenveen weer 8e en op koers met een gunstig programma.

Off topic, die Leo Driessen is echt een kwal. Nauwelijks iets positiefs te zeggen gehad terwijl wij Pec gewoon helemaal vastgezet hebben. Zeer irritante commentator! Ja ik weet het, ik had in het stadion moeten zitten dan had ik er geen last van gehad smile

koenthemclaren
Lid
koenthemclaren

Klopt, men sprak zelfs over een zeer vervelende wedstrijd! Willem II heeft Zwolle gewoon vakkundig onschadelijk gemaakt en een terechte overwinning geboekt. Maar daar kon deze man met soms Haags accent, als van Duinen de bal had, niet van genieten

Doofey
Lid
Doofey

Inderdaad, hij leek bij vlagen zelfs partijdig. Hij was sowieso al niet mijn favoriete commentator maar nu mogen ze hem wat mij betreft thuis laten. En nu bier!

Vak M
Gast
Vak M

Volgende keer weer in het stadion en we praten nergens over.

TilboRob
Lid
TilboRob

Blij met de punten! smile

Heerkens niet eens op de bank?? Blessure?

Wally58
Lid
Wally58

Kon dus geen eigen goal maken blij dat Meisner er weer in stond speelde foutloos won zijn duels en we hielden weer een keer de nul !

Bavel
Gast
Bavel

Gelukkig Isak ook gewoon een gewone speler met menselijke eigenschappen… Penalty door het midden, ach met 2-0 voor, vooruit een keer dan Isak

Tilburgia
Gast
Tilburgia

Eindelijk fijn om zonder stress een wedstrijd (uit) te kunnen kijken :)!
Ook de play-offs komen zo akelig dichtbij met het programma (zeker Excelsior, ADO en Emmen moeten haalbaar zijn voor meerdere punten).

Sjalalalala nul een drie
Gast
Sjalalalala nul een drie

PSV is ook te pakken!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Sjalalalala nul een drie

Zal het wel beter moeten als vandaag.

Sjalalalala nul een drie
Gast
Sjalalalala nul een drie

Forza, zo’n wedstrijd brengt vaak het beste in spelers naar boven. Avond wedstrijd waarbij je niks te verliezen hebt tegen een PSV waar het niet top draait en met lood in de schoenen moeten naar isak en co.