Willem II wint van VVV: 1-0

101
5575
Mats Köhlert in duel met Post (foto: (c) Toin Damen)

Willem II won zaterdag dikverdiend van VVV Venlo. Willem II startte stroef maar was daarna heer en meester. Pavlidis scoorde 1-0 vanuit een rebound op zijn eigen penalty.

Willem II verzuimde uit de vele kansen het vonnis te vellen. Vvv zette daar niets tegenover.

(verslag: willem-ii.nl)
NIPTE OVERWINNING WILLEM II OP VVV VENLO
Willem II heeft zaterdagavond in eigen huis met 1-0 gewonnen van VVV Venlo. In een wederom goed gevuld Koning Willem II stadion zagen de 13.227 toeschouwers dat Willem II via Vangelis Pavlidis in de eerste helft de score opende en de latere einduitslag bepaalde.

Koster had ten opzichte van de wedstrijd tegen Heracles één wijziging. Mike Trésor Ndayishimiye moest zijn plaats afstaan aan de teruggekeerde Ché Nunnely. De overige tien namen waren hetzelfde als afgelopen zondag in Almelo.

Moeizaam begin
De wedstrijd kwam aanvankelijk maar moeizaam op gang. De ploeg van Robert Maaskant speelde vanuit een sterk verdedigend blok. De Tricolores speelden slordig, in een te traag tempo en leken na vorige week het vertrouwen enigszins te missen. Het schot van Nunnely na ruim een kwartier, dat via de voet van een verdediger voorlangs ging, kwam dan ook uit het niets.

Verdiende voorsprong
Nadat VVV’er Christian Kum in de 21e minuut Marios Vrousai onhandig vloerde, kon scheidsrechter Rob Dieperink niets anders dan naar de penaltystip wijzen. Clubtopscoorder Vangelis Pavlidis ging achter de bal staan, maar zijn schot werd in eerste instantie door keeper Thorsten Kirschbaum gekeerd. In de rebound schoot hij bal alsnog tegen de touwen: 1-0. In het vervolg van de eerste helft waren er nog grote kansen voor Vrousai, wiens schot net over ging, en een schot van Mats Köhlert, dat door Kirschbaum net over de lat kon worden weggetikt. Hierdoor gingen de Tricolores met een verdiende 1-0 voorsprong de rust in.

Kansenregen
Aan het begin van de tweede helft regende het kansen voor Willem II. Uit een voorzet van Köhlert had Nunnely de bal bij de tweede paal binnen kunnen lopen, maar hij werd voldoende gehinderd waardoor VVV een tweede treffer bespaard bleef. Daarna leverde een meervoudige combinatie tussen Pavlidis en Nunnely niets op, omdat de Griekse aanvaller op keeper Kirschbaum stuitte. Vervolgens schoot Vrousai oog in oog met Kirschbaum op het lichaam van de keeper. Daarna brak een fase aan, waarin Willem II wat inzakte en VVV aanvallender ging spelen. De aanvalsdrang van de Venlonaren leidde niet tot echte kansen.

Billen knijpen
In de 77e minuut maakte Bart Nieuwkoop zijn debuut voor de Tricolores. Het was een fase waarin VVV dreigender werd, maar uiteindelijk Wellenreuther maar éénmaal op de proef stelde. Omdat Willem II in de slotfase verzuimde om de kansen te benutten, bleef het tot het laatste moment spannend. Tot opluchting van alles en iedereen die rood, wit en blauw een warm hart toedraagt, sleepte Willem II de drie verdiende punten binnen en verstevigt zijn positie in het linkerrijtje.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Breinbreker
Lid
Breinbreker

Was een degelijke wedstrijd. Belangrijk om achterin een keer de 0 te houden. Geeft vertrouwen aan de achterhoede.

wil
Lid
wil

Holmen verkozen in het elftal van de week.

tilburg
Gast
tilburg

off topic alle vakken inhaken volgende thuiswedstrijd !!!!!

RobinV
Gast
RobinV

Nieuwkoop in mijn ogen de beste versterking van de afgelopen weken, zijn slimmigheid is direct op te merken in zijn spel. Echt 100% het tegenovergestelde van Nelom die maar wat lijkt te doen. Nog steeds erg jammer dat een versterking voor de linksback positie en een echte vervanger voor Crowley niet is gelukt. Tresor komt er wel, maar is er nog niet. Heerkens verdient het overigens om zijn basispositie op links te behouden.

Rene
Gast
Rene

Ik heb daarnet een reactie van anderhalf A4tje geschreven over de microfoon (die ik een goede toevoeging vind), maar kennelijk vind Tilbo dat teveel, want ik zie hem nergens terug. Maar er is nog 1 ding dat ik echt nog kwijt moet, dus dat hou ik dan meer even kort: Ik vind het schandalig dat Timon voor de wedstrijd wordt uitgefloten door een deel van de supporters. Echt een grof schandaal! Je fluit je eigen spelers niet uit. Nooit. Richt je dan op de trainer, want die bepaalt wie er in de goal staat, of richt je op de directie,… Lees verder »

since1982
Lid
since1982

Je hebt een punt…. Dit verhaal is overigens lang genoeg hoor. Op 1,5 a4 zit niemand te wachten.

Sooike
Gast
Sooike

100% mee eens. Telt ook voor nelom . Sommige supporters………….

RobinV
Gast
RobinV

Zeker mee eens. Uitfluiten van je eigen spelers doen ze maar lekker bij onze Brabantste buren. Zodra je een buurman op de tribune hebt die dat doet, mag je hem wat mij betreft gewoon een corrigerende tik verkopen.

Shoukov
Lid
Shoukov

Gewoon zeggen mag ook hoor Robin

mart
Lid
mart

Als de spelers na afloop hun (ere) ronde lopen, kunnen ze dan niet beter via o, ‘n, m, L….. doen. Dan zijn daar de vakken ook nog vol. Om dan te eindigen bij abc. Blijft na afloop de sfeer beter hangen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Mart

Helemaal mee eens nu staan de spelers vaak meer de stoelen te bedanken dan de mensen omdat ie al weg zijn!! alleen denk dat het vanuit Willem II willen hebben zodat de KingSide en vak E snel leeg zijn verband met uitsupporters!!!

Krilles
Lid
Krilles

Niks tegen d’n Pav hoor, klasbak! Maar waarom laten we Freek de pingels niet nemen, die rost ie steevast in de kruising.

Robby
Lid
Robby

De vorige van d’n Pav zat er anders wel in hoor…tegen Fortuna.

Krilles
Lid
Krilles

Des waar, maar die van gisteren was niet best……

Wally58
Lid
Wally58

Spelers kijken ook naar keepers hoe die een penalty stopt !

roemir
Lid
roemir

Gelukkig zien anderen ook dat Tresor nadat hij de bal kwijtraakt, geen energie steekt in herstellen van zijn fout. Dat trek ik best slecht. Op de inzet van alle andere Willem II’ers ben ik trots!

wil
Lid
wil

Als we in balbezit waren was de laatste pass heel slecht. Dat moet er echt uit.

TTB
Lid
TTB

Blij met de drie punten. De manier waarop is niet om over naar huis te schrijven, zo goed was het gisteren allemaal niet. Als je op deze manier blijft spelen ga je er volgende week in Utrecht af en is over twee weken AZ thuis ook even 3 maten te groot. Het moet allemaal wat feller en agressiever. Heerkens, Llonch en Holmen vond ik een sterke pot spelen. Vrousai, Pavlidis en Saddiki daarentegen was allemaal erg pover. Vrousai en Pavlidis moeten de kansen die ze krijgen wel benutten. Daarnaast moeten we af van dat eindeloze door willen combineren. Schiet gewoon… Lees verder »

Zekur
Lid
Zekur

Ik zag Nunnely gisteren toch een fantastische assist geven voor de 2-0. Dat Vrousai die bal er voor open goal vanaf 5 meter niet in jast, daar kan Nunnely niks aan doen. En Utrecht heeft ook ups en downs, VVV won er ook onlangs van.

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

Hoewel uiteraard de afwerking beter kan en moet toch ook credits voor die keeper van VVV, die had er toch vaak al dan niet met geluk nog een hand, voetje of zijn lichaam voor liggen,,,

wil
Lid
wil

Ik zou Jhonny eens graag op het middenveld zien.

roemir
Lid
roemir

Ik verheug me ook op zijn speelminuten die komen gaan. Maar niet omdat er gisteren door de opgestelde jongens werd verzaakt.

Loepoog
Lid
Loepoog

Ik moest de wedstrijd dit keer helaas via de TV bekijken, maar dan zie je blijkbaar een andere wedstrijd als mijn medesupporters. Het was geen slechte wedstrijd, maar beter als voldoende was het echt niet. Tegen VVV kom je hier gelukkig nog mee weg. Achterin stond het behoorlijk, maar we komen straks toch echt tekort als we het spel willen maken tegen bijv een FC Utrecht. Het Willem II van vorig seizoen had gisteren wel een 4-0 overwinning behaald. Uiteindelijk tellen de punten en hoop ik dat het benodigde spel erin zal slijten. Saddiki lijkt me een sympathieke kerel, maar… Lees verder »

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

Het Willem II van vorig jaar afgelopen seizoen verloor zowel uit als thuis van VVV wat altijd een taaie tegenstander is dus gewoon blij zijn met de drie punten…

Sooike
Gast
Sooike

Idd.. het Willem II van vorig jaar had in dezelfde wedstrijden vorig jaar 5 punten minder

Wannies
Lid
Wannies

Freek, wat een held!

Dre
Lid
Dre

Half leeg stadion? mietjes links en rechts? Hahahha. VVV meest nietszeggende clubje van Limburg. Met 2 taxibusjes komen ze naar Tilburg en dan zeggen dat het leeg is. Ja in jullie vak ja. Lekker met Roda fuseren, toch dezelfde kleur shirt en dan hopelijk voetballen in de kelder van de KKdivisie, waar jullie qua support sowieso thuis horen. Wat een zielige vertoning. Over de wedstrijd: je ziet dat er nog teveel mensen voor zichzelf spelen. Vrousai beste man van het veld. Vult Positie 10 echt heel goed in. Nieuwkoop viel lekker in, Waar we in het verleden moeite hadden met… Lees verder »

Stadion
Gast
Stadion

Vrousai op het middenvwld is zoveel beter.

UNITED
Lid
UNITED

We zijn goed bezig maar ik vind dat we een beetje doorslaan wat betreft sfeer:
-Karaoke op de lange zijde wat niet werkt
-Doorzingen ongeacht wat er op het veld gebeurd. 4-1 achter tegen heracles gewoon lekker doorzingen, foute beslissing van de scheids gewoon lekker doorzingen, spelers die de supporters willen bedanken… gewoon lekker doorzingen.
Ik mis een beetje de wisselwerking tussen wat er op het veld gebeurd en op de tribune maar het zal wel aan mij liggen.

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Helemaal eens met jou deze keer. Zo ontstaat er niks spontaans meer. Die microfoon is af en toe leuk, maar constant werkt niet!

Dre
Lid
Dre

Klopt, kingside Duracell konijntjes. En wanneer gaat Willem II nou iets doen aan die overvolle kingside. Ge kunt op vak C niet eens meer fatsoenlijk Pils halen

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@Dre

Maakt niet zo druk over een overvolle KingSide man doe ik ook niet. Ik zou me pas druk maken als er legen plekken gaan ontstaan op de KingSide

HOS
Lid
HOS

Wat een onzin! Laat die mannen toch! De sfeer is de afgelopen wedstrijden de beste die ik me kan herinneren in de 30 jaar dat ik bij de club kom. Onze club leeft bij jong en oud en dat komt mede door de sfeer die er bij wedstrijden de afgelopen twee seizoenen is. Ik zie volle thuisvakken (en dat komt mede door de sfeer) Ik zie een steeds grotere groep op de lange zijde meedoen (mooi we moeten het met het hele stadion doen!) Ik zie een hele groep kinderen op F die het liefst zo dicht mogelijk bij de… Lees verder »

Rocky
Gast
Rocky

Terecht kritiek naar mijn mening. Ik ben groot voorstander van de microfoon en je merkt dat je hierdoor heel de Kingside mee krijgt. Maar het is inderdaad fijn als af en toe een beetje wordt aangevoeld wat er gebeurd op het veld. Die microfoon hoeft niet non stop gebruikt te worden.

tilburg
Gast
tilburg

stillem ll tijden zijn geweest accepteer het maar dat wij onze club in voor en tegen spoed steunen, heel de wedstrijd zingen zoals het hoort voor de club ongeacht wat !

Dre
Lid
Dre

Dat vind ik ook, microfoon prima maar geen Duracell. Het lijkt er soms op dat er iemand vooraan een briefje in zn hand heeft en dat er op de minuut af dat liedje gezongen moet worden dat op het briefje staat. Dit is gewoon opbouwende kritiek boys, moet je mee kunnen leven in deze wereld. Ook op je werk bijvoorbeeld. Nieuwe liedje trouwens top!

Kees
Gast
Kees

Als we aan de hand van wat er op het veld gebeurd sfeer moeten maken. Dan sla je aardig de plank mis!! Want dan kan de term stillem ll of stilburg net zo goed weer uit de kast worden gehaald

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

VVV fighter ook hè 😂
Als jullie zo blijven spelen mag je volgend jaar alweer naar Breda.

Vak M
Gast
Vak M

En ik mag het niet zeggen… maar wat een kut scheids.

VVV hakte er op los en als Wellenreuther terecht commentaargeeft krijgt hij geel. Dat was duidelijk hands!!

Maar goed. We staan er goed voor!!!

Rene
Gast
Rene

Mag je best zeggen. Want het was gewoon zo.

wil
Lid
wil

Sommige spelers zijn te zelfzuchtig en dat moet eruit.

Rocky
Gast
Rocky

Ha ‘VVV fighter’!
Hoe is het in de KKD? Zuipen jullie ook daar het meest? Volgende keer niet vergeten te stoppen als het stoplicht op rood springt hè!

Groet van jullie grote broer uit het oosten

VVV fighter
Gast
VVV fighter

Lul niet man. Ik kom niet uit Breda. SCHIJT AAN DE HOMOS IN BREDA. Zielige gast.FUCK Willem II, FUCK NAC, FUCK PSV. LIMBURG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FranSol1896
Lid
FranSol1896

Naait hem hier gewoon man kansloze. Als je niet fatsoenlijk kan reageren dan interesseert het me niks of je nou uit breda of venlo komt. Maar rot lekker op naar je eigen site of reageer gewoon normaal.

Vak M
Gast
Vak M

Inderdaad. Een Naccer zou van mij prima mogen reageren als je normaal doet (al snap ik niet waarom hij dat zou willen).

Oh en ik zeg nac fan omdat ik denk dat deze VVV’er niet uit Venlo komt.

En ik ben een bietje zat, godver weer gewonnen!!!!!!!!!!!!!!!

TILBURG
Gast
TILBURG

Witte wa ook wel prachtig was om te zien in de rust kleine mannekes inhaken !! Prachtig man

Vak M
Gast
Vak M

Dat was gaaf!

Rene
Gast
Rene

Inderdaad! Ik hoop dat we daar nog filmpjes van gaan zien.

TILBURG
Gast
TILBURG

Dat hoop ik ook haha toch geweldig die zitten nu in de woonkamer nog te springen

olee olee voor willem ii
Lid
olee olee voor willem ii

Hallo mensen, we staan VIJFDE yo!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Haha een Nakker die zich voordoet als VVV supporter🤫🤦‍♂️

VVV fighter
Gast
VVV fighter

We zien je wel in de Koel! Alles heej is VVV!!!!!!!!!!!

Harry vakje H
Gast
Harry vakje H

Prima wedstrijd, ik heb me wel vermaakt.

Ik vroeg me alleen af welk lied er werd gezongen rond de 82/83e minuut. Het klonk als een nieuw lied, zou graag ook de tekst willen.

P.s. ik vraag dit niet voor een vriend

FranSol1896
Lid
FranSol1896

We zijn de Kingside en vakkie E. We zijn met duizenden en komen nooit alleen. Voor de club en onze stad. We zijn er overal en niemand doet ons wat. Allez allez allez allez allez allez allez allez allez allez allez Tilburg allez allez allez etc.

Harry vakje H
Gast
Harry vakje H

Thanks! Nu kan ik “proberen” vak H mee te krijgen😂

Hebben we (danwel Tilbo) een plek waar een overzicht staat met alle tekst van de liedjes en filmpjes zodat andere mensen die niet op ABC zitten ook wat sneller de nieuwe liedjes onder de knie krijgen?

Tieske van Gerven
Gast
Tieske van Gerven

Moeten we de tekst weer aanpassen: We zijn de Kingside en vakkie E en H !

Rene
Gast
Rene

Bij ons waren een man of tien een variant aan het zingen: We zijn de Kingside en vakkie EenF. smile

RobinV
Gast
RobinV

De rest kan gewoon zingen. Zij zijn de Kingside, wij Willem II.

Henkie013
Lid
Henkie013

Alles is wel zo’n beetje gezegd hieronder. Behalve dat onze 2 Griekse vrienden elkaar geen bal gunnen in de zestien en teveel op eigen succes uit zijn. Anders was die wedstirjd al lang beslist geweest. Dat moet eruit.

Oh, en Wellenreuther keepte vandaag F A N T A S T I S C H! Mag ook gezegd worden! Hij kreeg maar één rollertje tussen de palen, maar die had hij mooi wel. beg shutmouth

KubaTricolores
Lid
KubaTricolores

Het was de beste wedstrijd van Vrousaia in dit seizoen. Llonch is altijd geweldig. Kohlert, Nunnely en Tresor waren ook goed. Waarom we speelden zonder een reserve doelman vanavond? Gelukkig dat niks slechts er gebeurd niet. Ik vind dat Nieuwkoop – Heerkens een beetje optie zijn als buitenverdedingers dan met Nelom. Sfeer was lekker.

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

Tresor goed??? Ik weet niet welke wedstrijd jij gekeken hebt

TilboRob
Lid
TilboRob

Beste wedstrijd van Vrousai? Hoop het niet! Verprutste bijna alles. Maar goed dat het een pingel was, had em niet zien scoren… Hij kan veel beter, komt goed! beg

Tovenaar
Gast
Tovenaar

Hoe kom je er bij. Tresor was ronduit slecht en nog erger een gebrek aan inzet. Van de wissels werd het echt niet beter. Nieuwkoop scoorde nog redelijk al zie je dat hij wedstrijdritme mist.
Llonch kan veel beter dan hij liet zien. Hij speelde m.i. Net iets teveel op de eigen verdediging. Ik vermoed dat hij die opdracht van Koster heeft meegekregen. Vrousai speelde goed maar als je altijd kijkt zie dat elke week.

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Vond Holmen met afstand Man of the Match vandaag en Saddikki veruit de slechtste.
Pavlidis had vandaag wel veel kansen nodig, en verder was er vandaag gelukkig voldoende inzet.
Daar is alles mee gezegd, het zal veel beter moeten willen we aan het eind van het seizoen nog in het linkerrijtje staan!

Wally58
Lid
Wally58

Holmen terecht maar Saddikki speelde wel goed verzet veel vuil werk en werkt zich kapot, aanvallend is hij inderdaad minder.

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Ben het gedeeltelijk wel met je eens, maar werken deden ze bijna allemaal hard op Nelom na, wat heb ik me zitten ergere aan hem. Dat je nog geen wedstrijdritme heb dat kan, maar hij loopt echt geen meter teveel. Hij loopt af en toe gewoon te wandelen in het veld, en dat kan gewoonweg niet, je hoort wel 100% inzet te tonen. Wat Saddiki betreft hij doet als verdedigende middenvelder inderdaad verdedigend veel vuil werk goed, maar in de voorzetting is hij zo slordig dat de tegenstander telkens gevaarlijk wordt in de omschakeling. Dat moet een stuk beter anders… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Een terechte strafschop die gelukkig goed terug komt via de keeper waardoor het als nog 1-0 wordt. Maar door dat je het niet afmaakt zeker Pavlidis en vrousai hadden moeten scoren of in ieder geval 1vd 2 dan wordt het 2-0. Nu bleef het weer billen knijpen en valt die 1-1 gelukkig niet. Volgende wedstrijd met Nieuwkoop starten RB en Heerkens LB en Nelom op de bank

Sooike
Gast
Sooike

Waarom weer zeuren op nelom. Ook deze jongen scoorde gewoon een dikke voldoende

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ sookie

Ik zeik niet ik geef mijn mening ik zie liever Heerkens op LB spelen dan Nelom. En laat Nelom het maar via invalbeurten Heekens er uitspelen waarom Nelom boven Heerkens verkiezen? terwijl hij nog niet heeft laten zien beter te zijn dan Heerkens!!!

Sooike
Gast
Sooike

Vandaag speelde Freek verdedigend zijn beste wedstrijd tot nu toe dit seizoen.
Alleen in balbezit is het vaak net niet. Mijn mening is dat je achterin beter staat met nelom en Nieuwkoop. En dat peters moet vrezen voor onze Portugese vriend.

Wel belangrijke overwinning vandaag 👊👊

Frankwie
Gast
Frankwie

Peters was dikke prima vandaag. Van onze Portugese vriend heb ik nog niks gezien.
Ik vind het lollig voor Heerkens dat hij het goed doet, maar dat er op al zijn mogelijke posities inmiddels betere opties zijn.

Frankwie
Gast
Frankwie

Ik bedoelde lullig. Dank je, autocorrect

Bas Tardo
Lid
Bas Tardo

Zo’n eindpass in de buurt van de 16 is toch wel erg lastig.. Zoveel onnodig inleveren.
(Heerkens had een paar prima passes.)
Volgende week tegen AZ zal lastig worden als er zo slordig wordt gespeeld als in de 2e helft.