Willem II wint van Roda JC

56
10361

Willem II heeft woensdagmiddag in een besloten en vriendschappelijke wedstrijd van Roda JC gewonnen. In het Koning Willem II stadion werd het 3-2. Voor de rust scoorde nieuwkomer Jizz Hornkamp tweemaal. 

Willem II oogde vanaf de aftrap gretig en gebrand op een goed resultaat tegen de Kerkradenaren. De eerste echte kans was echter voor Roda JC. Een diagonale schuiver van Patrick Pflücke werd door Jorn Brondeel knap gekeerd. Willem II zette het merendeel van het balbezit daarna om in kansen. Vooral Max Svensson stichtte veel gevaar. Na een goede actie van de Zweed en diens voorzet vanaf de achterlijn werkte Jizz Hornkamp met een intikker de bal binnen: 1-0. Via Elton Kabangu kreeg Willem II enkele kansjes de voorsprong te verdubbelen, maar het was wederom Hornkamp die het doel wel wist te vinden. Na een lange voorzet vanaf de linkerflank werkte de spits de bal met de binnenkant van zijn voet en een stuit in de verre hoek binnen: 2-0. 

Na de rust maakte ook Kilian Ludewig zijn officieuze debuut. De Duitser stond na een kwartier aan de basis van de derde treffer. De opgekomen back won het duel van zijn directe tegenstander en gaf de bal mee aan de vrijstaande Argyris Kampetsis. De Griek zocht een hoek uit en krulde de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet in de linkerhoek binnen: 3-0.

Toch nog spannend
Willem II nam met de riante voorsprong op zak zeker geen gas terug. Vooral op Ringo Meerveld en Ché Nunnely kreeg de Roda JC-verdediging onder het toeziend oog van hun algemeen directeur Jordens Peters weinig grip. Aanvallend gezien konden de Limburgers tot dan toe amper een vuist maken. Toch werd het in de slotfase nog spannend. Invaller Dailon Livramento stond koud in het veld en scoorde (intikker) met zijn eerste balcontact: 3-1. De bezoekers gingen in de slotfase op zoek naar de aansluitingstreffer en waren daarin via Jimmy Vijgen succesvol. Het geplaatste afstandsschot van de aanvaller viel buiten bereik van Connor van den Berg binnen: 3-2. De door Roda JC gezochte gelijkmaker viel niet meer, waardoor Willem II weer eens als winnaar na een (vriendschappelijke) wedstrijd van het veld mocht stappen.  

Opstelling Willem II (eerste helft)
Brondeel, Owusu, Heerkens, Jenssen, Saddiki, Saglam, Llonch ©, Kabangu, Hornkamp, Svensson, Köhlert  

Opstelling Willem II (tweede helft)
Van den Berg, Bergström, Michelis, Nelom, Ludewig, Roemeratoe, Zuijderwijk, Köhn, Meerveld, Nunnely, Kampetsis

(bron: willem-ii.nl)

56 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments