Willem II wint in spektakelduel van Utrecht

110
6326
Heerkens krijgt rood na neerhalen van Dessers (foto: fcutrecht.nl)

Willem II en Fc Utrecht legde gezamelijk onder barre omstandigheden een zeer amusant kijkspel op de mat. Fc Utrecht was in de eerste helft heer en meester, zette vroeg druk voetbalde erg makkelijk. De gasten kwamen eenvoudig op 0-2 en het liet aanzien dat de uitslag nog groter uit ging vallen. Maar Willem II rechtte de rug en een waren heldenepos tekende zich af door een beauty van een vrije trap door Haye. Van 25 meter naadloos in de kruising. Tsimikas zorgde vlak voor rust ook op fraaie wijze de gelijkmaker. Na rust was het veld nog zwaarder geworden door de hevige regenval, maar daar had Sol geen boodschap aan. Zijn doelpunt maakte hem de matchwinner, zijn 15de van het seizoen zorgde voor de 3-2 eindstand. Een geweldige wedstrijd, passie, strijd en leeuwenmoed!

(verslag: willem-ii.nl)
WONDERBAARLIJKE VERRIJZENIS WILLEM II TEGEN FC UTRECHT
Een wonderbaarlijke verrijzenis heeft Willem II in het paasweekeinde een bevrijdende overwinning gebracht. De Tilburgers versloegen na een spectaculaire inhaalrace FC Utrecht met 3-2 en lijken daardoor het Eredivisieschap nagenoeg veiliggesteld te hebben.

Met de vierde opeenvolgende thuisoverwinning overtrof Willem II weer eens alle verwachtingen en stal het, na de historische 5-0 zege op PSV drie weken geleden, opnieuw de harten van de voetballiefhebber. FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong sprak na afloop van een ‘bizarre wedstrijd’. Zijn collega Reinier Robbemond moet inmiddels ook nauwelijks kunnen geloven wat de Tricolores onder zijn leiding laten zien. ‘Het vertrouwen is volledig terug. Er wordt met strijd en passie gespeeld. En we zijn in staat top te zijn op momenten dat dat vereist is. Er is veel veranderd in de ploeg.’

Waterballet
Na een halfuur spelen onder zware omstandigheden – het overvloedige hemelwater zorgde voor een waterballet in het Koning Willem II stadion – leek de wedstrijd al gespeeld. De Domstedelingen bleken aanvankelijk veel beter uit de voeten te kunnen op de doorweekte grasmat en speelden Willem II volgens Robbemond ‘bijna het gekkenhuis in.’
Een eerste waarschuwing volgde via een afgekeurd Utrechts doelpunt van Gyrano Kerk in de zesde minuut. Een kwartier later was Kerk wél succesvol toen hij een voorzet van Urby Emanuelson fraai binnen tikte: 0-1.

Hoofdwond Sol
Tien minuten later verdubbelden de bezoekers de voorsprong via een hard schot van Sander van de Streek. Op dat moment speelde Willem II met tien man omdat Fran Sol zich in de catacomben aan een bloedende hoofdwond moest laten verzorgen. De Spanjaard maakte even later zijn rentree en zou nog van zich doen spreken in het verdere verloop van de wedstrijd.

Meerdere wonderen
Er waren meerdere wonderen nodig om Willem II weer terug in het duel te brengen. En die voltrokken zich ook. Allereerst zag Thom Haye het licht toen hij achter de bal ging staan bij een vrije trap van zo’n dertig meter. Zijn schot belandde schitterend in de linker kruising en liet FC Utrecht-doelman David Jensen kansloos: 1-2.

In vervoering
Kon het nog mooier? Jawel! Amper bekomen van het werelddoelpunt van Haye was het de beurt aan Kostas Tsimikas om het publiek in vervoering te brengen. Hij zette op slag van rust een een-twee-combinatie op met Elmo Lieftink. Bij het terugontvangen van de bal ontpopte de Griek zich tot een ware acrobaat met een fantastische omhaal: 2-2.

Sol topscorer
In een tweede helft waarin nog van alles had kunnen gebeuren, kreeg Willem II het publiek op de banken. Het was Sol die opnieuw aan klantenbinding deed. De Spanjaard bracht zijn ploeg in de 50e minuut op voorsprong met een ijzig kalm uitgevoerde lob over Jensen. Juichend in standbeeld-pose kroonde hij zich dit weekeinde tot de enige topscorer van de Eredivisie.

Slag in de rondte
De thuisploeg vocht zich vervolgens 40 minuten lang een slag in de rondte om de voorsprong te verdedigen, moest dat het laatste kwartier zelfs met een man minder doen na een rode kaart voor Freek Heerkens, maar zag de inzet beloond met de zo belangrijke drie punten en een staande ovatie van de supporters.

110 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments