Willem II wint makkelijk van Heracles: 3-1

34
3880
Bron: VI.nl

Willem II heeft vanavond relatief eenvoudig van Heracles Almelo gewonnen. Na 20 minuten was het al 3-0 door doelpunten van Sol en wederom Ogbeche (2x).

Willem II had nog (veel) meer kunnen scoren, maar uiteindelijk bleef het bij 3-1.

Op naar vrijdag!

verslag willem-ii.nl
Willem II heeft vanavond in eigen huis Heracles Almelo met 3-1 verslagen. Het spitsenduo Fran Sol en Bartholomew Ogbeche verzorgden de complete productie van Willem II. Kort voor tijd zorgde de koud in het veld staande Sebastian Jakubiak voor de eretreffer. Trainer Erwin van de Looi had ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen VVV Venlo drie wisselingen aangebracht in de basisopstelling. Kostas Tsimikas en Pedro Chirivella zijn terug van blessures en ook Ismail Azzazoui had een basisplaats te pakken.

Jubileumgoal
Het was precies vier minuten wachten op de 1200e treffer in een thuiswedstrijd in de Eredivisie van Willem II. Fran Sol gaat de geschiedenisboeken in als de maker hiervan. De Spanjaard hakte na een mooie aanval de bal achter het standbeen langs in het doel: 1-0. Een kwartier later was de wedstrijd door twee doelpunten van Bartholomew Ogbeche al gespeeld. Eerst knikte de Nigeriaan uit een voorzet van Thom Haye knap binnen en even later bood Sol zijn aanvalskompaan een niet te missen kans.

Wissels
Trainer John Stegeman wisselde in de rust buitenspelers Kristoffer Peterson en Brandley Kuwas voor verdediger Tim Breukers en spits Vincent Vermeij. Het leidde tot weinig verandering in het spelbeeld: Willem II bleef heer en meester en kansen scheppen, maar doelpunten vielen er niet meer totdat Heracles-debutant Sebastián Jakubiak vlak voor tijd uit een afgeslagen corner van afstand uithaalde en de 3-1 eindstand op het scorebord bracht.

Loftrompet
Trainer Erwin van de Looi toonde zich na afloop een tevreden man: ‘De ploeg straalde vanaf de eerste minuut uit dat het iets goed te maken had na de wedstrijd van vorige week. We speelden met agressiviteit, durf en lef. Voor iedere tegenstander is het lastig om te spelen tegen ons spitsenduo, want als de een niet scoort, doet de ander het wel. En vanavond scoorden ze zelfs allebei. Als dan ook onze backs nog goed gebruik maken van de ruimte en de middenvelders goed bijsluiten, valt alles in elkaar’, stak hij de loftrompet op de persconferentie.

Brabantse derby

Enkele weken geleden spraken de spelers en technische staf af om uit de serie wedstrijden tegen Sparta Rotterdam, VVV Venlo, Heracles Almelo en NAC Breda zoveel mogelijk punten te halen. Het zijn er tot op heden vijf. Komende vrijdag kan dit aantal in de Brabantse derby thuis tegen NAC Breda worden opgeschroefd tot acht.

34 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments