Willem II wint in Utrecht: 0-1

101
2154
Daniel Crowley met zijn doelpunt de gevierde man (foto: (c) Toin Damen)

Een Willem II vol passie, strijd en leeuwenmoed wint door een doelpunt van Crowley met 0-1

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II WINT OOK IN UTRECHT
Willem II is de tweede helft van het seizoen prima begonnen. Binnen een week werd in eigen huis de derby tegen aartsrivaal NAC Breda gewonnen, plaatste de ploeg zich in Enschede ten koste van FC Twente voor de halve finale van het bekertoernooi en werd tot slot ook nog van FC Utrecht gewonnen. Daniel Crowley maakte de enige treffer in de Domstad.

Jarenlang pakte Willem II nauwelijks punten in wedstrijden op vreemde bodem, maar dat is dit seizoen wel anders. FC Groningen, AZ, PEC Zwolle en FC Emmen werden al eerder in eigen huis verslagen. Aan dat rijtje werd FC Utrecht toegevoegd. De Tricolores hebben met deze zege aansluiting gevonden bij de ploegen op plek 7 en 8 van de ranglijst.

Nieuwe aanwinst op de bank
Adrie Koster liet zijn team in Utrecht starten zonder de van Borussia Dortmund gehuurde spits Alexander Isak. Ook zijn collega Dick Advocaat hield Utrechts nieuwe targetman, Michiel Kramer, op de bank. De eerste helft kende een laag tempo met slechts enkele gevaarlijke momenten. De thuisploeg had het initiatief maar drukte het gaspedaal nauwelijks in waardoor Willem II de tijd kreeg de posities in het veld goed in te nemen. Al met al een scenario dat prima past bij de compacte speelwijze die Koster na de winterstop voor ogen heeft met zijn team. Gaandeweg kwam de ploeg ook aan aanvallen toe en kreeg het ook kansen. Vangelis Pavlidis profiteerde van slordig balverlies van FC Utrecht maar slaagde er niet in het doel onder schot te nemen. Voorzetten van diezelfde Pavlidis en Damil Dankerlui bereikten geen medespeler en omdat ook Willem Janssen de grootste kans voor FC Utrecht uit een corner naast kopte, bleef de stand tot aan de rust 0-0.

Alexander Isak maakte in Utrecht zijn debuut voor de Tricolores (foto: (c) Toin Damen)

Direct succesvol
De tweede helft was amper een minuut oud toen Marios Vrousai aan de achterlijn de bal recht voor het doel bracht waar Crowley binnen kon schieten: 0-1. De vleugelaanvaller was niet alleen gevaarlijk met assists, maar kwam later in de wedstrijd zelf ook nog in kansrijke positie. Isak, in de 60e minuut in het veld gekomen voor Pavlidis, sprintte naar de bal, bereikte de Griek maar die schoot naast. Isak had zich overigens al direct onsterfelijk kunnen maken toen hij bij zijn eerste balcontact doelman David Jensen de bal ontfutselde maar niet te scoren kwam.

Willem II houdt stand
Een logisch gevolg van de voorsprong van Willem II was dat de thuisploeg de Tricolores steeds verder in de verdediging drukte. De Tricolores hadden ook het geluk dat de Utrechtse aanvaller het vizier niet op scherp hadden staan of in Timon Wellenreuther een sta-in-de-weg vonden. Ondanks de druk van de thuisploeg hield de verdediging van Willem II stand en bracht de 1-0 voorsprong met succes over de eindstreep. Met wedstrijden tegen FC Groningen (thuis) en VVV Venlo (uit) voor de boeg kan de ploeg proberen zich steviger te nestelen in de middenmoot.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Bockworst
Gast
Bockworst

Doe Lewis kletste er ook in met z’n tackles!

wil
Gast
wil

Brabants Dagblad schrijft dat Willem II Urbanski, Croux, en Branderhorst mogelijk nog laat vertrekken.
Ook schijnt Willem II nog niet uitgewinkeld te zijn. Mogelijk legt Willem II voor het sluiten van de transfermarkt nog een speler vast voor de laatste linie als er zich nog een buitenkansje voordoet.

Rene
Gast
Rene

Een winnende trainer heeft altijd gelijk. Dus als je in 2019 wint van NAC, wint bij Twente en wint bij Utrecht, dan heb je het goed gedaan. Toch vind ik het persoonlijk heel verdrietig dat we nu een counterploeg zijn geworden; een half jaar geleden was het veel leuker om naar Willem II te kijken. Vind ik. Maar ja, eerlijk is eerlijk, als Koster het voor elkaar krijgt dat we straks de finale spelen (en stel je toch eens voor dat we hem per ongeluk nog winnen ook), dan spring ik ook honderd gaten in de lucht hoor, en dan… Lees verder »

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Noem het een counter ploegje, kunt het ook een uiterst effectief ”ploegje” noemen. We winnen uit bij Twente en halen de halve finale en winnen in de Galgenwaard. We hadden daar ook super aanvallend kunnen gaan spelen en met lege handen naar huis kunnen gaan. Zoals we nu spelen is juist in de kracht van de spelers die we hebben. Bikkelen op het middenveld en toeslaan op momenten dat we balbezit krijgen. Complimenten voor het realistische spel dat Koster ze nu laat spelen.

Rene
Gast
Rene

Het is zeker effectief. Dat is absoluut waar. Dus als je vooral voor resultaat gaat, dan zul je tevreden zijn. En dat mag.

SargentD
Gast
SargentD

“We hadden daar ook super aanvallend kunnen gaan spelen en met lege handen naar huis kunnen gaan.” Ik ben er nog steeds van overtuigd dat we op termijn met aanvallend voetbal (niet blind, maar wel met beleid natuurlijk) op de langere termijn toch meer punten zouden halen. Daar hebben we gewoon de kwaliteiten voor. En het voetbal zou gewoon leuker zijn. Dus ik kan me wel in de woorden van René vinden. De spelstijl is voor mij een heel belangrijk onderdeel van de clubcultuur. Maar begrijp me niet verkeerd: ook ik ben heel blij met alle punten die we nu… Lees verder »

wil
Gast
wil

Crowley verkozen in het elftal van de week bij het AD

Losnarf
Gast
Losnarf

Trots op onze boys. Nog steeds ongeslagen in 2019. Ze hebben deze overwinning verdiend. En Isak gaat ons nog veel plezier beleven viel goed in.

Dre
Gast
Dre

Compliment voor Adri Koster. Absoluut een trainer die bij onze club past. Heeft de speelwijze nu echt aangepast aan het type spelers die hij in de selectie heeft en ik hoop dat hij ook volgend seizoen onze trainer is. En degenen die voor de winterstop nog riepen dat zelfs Vd looi beter was moeten zich kapot schamen.

Pisbak
Gast
Pisbak

Positioneel zeer sterk gespeeld. Zo kun je de wedstrijden in underdogpositie goed spelen. En jullie vergeten allemaal 1 speler. Meissner speelde foutloos. Zeer degelijk in de opbouw en won (vooral) in de lucht ieder duel.

Robby
Gast
Robby

Wel een wereld van verschil met of zonder Peters er naast. Kijkend naar gisteren en vorige week in vergelijking met de beker wedstrijd.

Spannie
Gast
Spannie

Wat een topweek voor ons clubke ! Ze lieten zich niet gek maken. Lewis ging er voorop in de strijd, en een zeer sterke Crowley gezien, wat een topper ! Die nieuwe jongen, Isak gaan we nog veel plezier aan beleven, hij speelt met lef, en bijna gescoord. Hij is echt snel, wat ben ik trots op dit team. Come on WII !

Goirle Zuid
Gast
Goirle Zuid

Heerlijke middag. Fantastisch om het uitvak non-stop te horen op Fox. Grandioze inzet van alle spelers…met wat mij betreft Lewis als grote held voorop in de strijd!

Isleyy_N
Gast
Isleyy_N

BAM! Als Peters speelt clean sheet!

Tricolores1896
Gast

Waar blijft analyticus met zijn analyse😜

Analyticus1896
Lid
Analyticus1896

Ik kom alleen op onverwachte momenten smile

WinnieII
Gast
WinnieII

Zal je vriendin leuk vinden😜

El_Cammacho
Gast
El_Cammacho

Het is weer eens fijn, om supporter van onze club te zijn… trots ben ik altijd, en zal ik altijd zijn. Maar de momenten zoals de afgelopen maand zijn alweer jaren geleden. Koester dit heren… lang geleden dat we deze flow hadden. Op alle vlakken; support, saamhorigheid, financiële inkomsten, spelers die er direct staan en een meerwaarde blijken en een positieve uitstraling van zowel heel de club als de spelers.. Peters, Sol, Llonch, Heerkens.. allemaal uithangborden voor de club. Top dit.. daar geniet ik nog t meest van; t is weer fijn om supporter van Willem II te zijn!

Fan
Gast
Fan

Heeft goed gewerkt dat trainingkamp. Het was aan de koster del sol tingelingeling

Crowley
Gast
Crowley

Ain’t nobody
Like Daniel Crowley
Makes me happy
Makes me feel this way

Jantje
Gast
Jantje

Diegene die hier downie duimpjes geeft, rot lekker op naar bsideknakkers

Tricolores
Gast
Tricolores

Een optimistische gedachten maar als we de finale halen hebben we dan sowieso Europees voetbal binnen aangezien we tegen Feyenoord en Ajax spelen en die twee al tickets krijgen vanuit de ranglijst of zie ik iets over het hoofd?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Tricolores

Nee we moeten de beker winnen willen we Europa in gaan.

Tricolores
Gast
Tricolores

Dan maar de beker winnen

WilliamThe2nd
Gast
Sp013

Ja want dat werkt tegenwoordig niet meer zo, alleen winnaar krijgt ticket, als de winnaar in de competitie al europees voetbal afdwingt gaat het ticket naar de hoogstgeplaatste club in de ere die geen europees voetbal speelt.

Sooike
Gast
Sooike

Ook daar staan we maar een paar puntjes op achter 😉

Jan R
Gast
Jan R

Toch niet als de bekerwinnaar ook landskampioen wordt?

Sooike
Gast
Sooike

Jawel

Peter
Gast
Peter

Whow. Wat een weken. Stemt positief. En vandaag degelijk gespeeld. Temper nog wel een beetje mijn verwachtingen want voetballend gezien vond ik ons tegen NAC en Twente zeker niet goed. Mentaal wel sterk. Voetballend zal het ook beter moeten anders gaan we snel zien dat deze week ook wel wat ‘gelukkig’ was. De potentie zie ik maar dat zegt niet altijd alles.

Van Puffelen
Lid
Van Puffelen

Wat een week…

Grenzen
Gast
Grenzen

Alles wat nu aan positieve zaken aan het gebeuren is vindt zijn oorsprong in de positieve rol van Sol.Is niet onopgemerkt gebleven.

KingKoen75
Lid
KingKoen75

@Grenzen Ben jij dit, Evert….??

KubaTricolores
Lid
KubaTricolores

Eindelijk we wonnen in Utrecht. Mooi. Isak gespeeld beter dan Pavlidis vandaag. Hopelijk dat hij krijgt meer kansen op het veld. Ik begrijp het niet waarom Dankerlui was op de basis en Ozbiliz gestart op de bank. Armeniër is sneller en veel creative dan defender vind ik.

Jantje
Gast
Jantje

Ozbilliz sneller dan Dankerlui? Je begrijpt niet waarom hij kiest voor Dankerlui?
Omdat 1. Dankerlui sneller is
Omdat 2. Als Lewis eroverheen komt, Dankerlui op snelheid rechtsachter staat.
Omdat 3. De spits ook een bal vd zijlijn krijgt ipv alles naar binnenkort via rechts (links heb je ook al iemand die naar binnenkomt)

LRR
Gast
LRR

4: het rendement van Ozbiliz is dra-ma-tisch smile

Sooike
Gast
Sooike

Rendement van özbiliz is exact tzelfde als van dankerlui

Sooike
Gast
Sooike

Kunde wel met minnekes gaan strooien…

Özbiliz comp en beker 2 goals, 2 assists
Dankerlui comp en beker 1 goal, 3 assists

Captain Howdy
Gast
Captain Howdy

Hou eens op met Dankerlui af te breken, we moeten schijnbaar altijd wel een pispaaltje hebben en iedereen praat elkaar maar na, paar jaar geleden was het Lewis en nu Dankerlui, Ja, hij heeft wel eens een ongelukkige actie maar ook mooie acties, is razendsnel en werkt wel altijd hard, niks tegen Ozbiliz maar die speelt enkel om zich weer in de etalage te spelen en vergeet vaak zijn medespelers, geef mij dan maar team players als dankerlui en Heerkens.

dn Baaierd
Lid

Het verschil is met Pavlidis en Isak is. Dat Pavlidis wel elk duel aangaat. Bij een aantal hoge balen sprong Isak niet een bang dat hij hoofdpijn zou krijgen. Maar je kunt wel echt aan alles zien dat hij heel veel talent heeft. Zoals die bal die hij dan op Vrousai legt die hem daarna echt net naast schiet. Tot nu toe hulde voor Mathijsen zo als hij toch weer extra kwaliteit heeft weten binnen te halen.👌🏼👌🏼

Tri_colores_1896
Gast
Tri_colores_1896

Isak bang om hoofdpijn te krijgen?? Ongelofelijk dat je hem na 20 minuten voetbal al zo wil wegzetten. Hij heeft het fantastisch gedaan! Pavlidis zal een hele goede stormram kunnen worden. Evenals Kristinsson. Pavlidis voor het beuken. Kristinsson voor het fijnere werk, zoals hoge ballen. Op basis van vandaag mag Isak wat mij betreft de voorkeur in de spits krijgen. Fantastisch om die jongen bezig te zien!

dn Baaierd
Lid

Dat is ook wat ik bedoel Pavlidis is meer een knokker en Isak is een veel verfijnerde speler. Maar als je met 1-0 voorstaat en een bal word hoog op je gegeven moet je er toch alles aandoen om zoon duel te winnen. Daar stoor ik me dan aan. Maar dat is zo iets als wat er hier boven over Crowley word gezegd. Is een echte rasvoetballer en wil het altijd voetballend oplossen, maar moet ook af en toe gewoon een bal weg rausen.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

We are on 🔥🔥🔥🔥IHKN

Ben
Lid
Ben

Die Isak wordt de sensatie van de tweede seizoenshelft.

Wannies
Lid
Wannies

Financieel wordt het zeker een absoluut topjaar! Sportief misschien ook wel?

Onze scouting is momenteel zo goed, dat een vertrek van een sterkhouder eerder een kans dan een bedreiging is. Klasse Joris!

Ook klasse gedaan door Berry, door een fors doorverkooppercentage te bedingen. Hij verdient daarvoor de credits, die hij te weinig krijgt.

On topic: als je Anita en Ozbiliz op de bank hebt zitten, staat er een heel sterk elftal binnen de lijnen.

Optie op Vrousai nu al lichten en Avdijaj goed verkopen.

WitteTornado
Gast
WitteTornado

Het was toch echt Streppel z’n idee om dat doorverkoop percentage erin te zetten

wil
Gast
wil

Had die ideeën ??

TheOberver
Gast
TheOberver

Hij had het idee dat sommige op ERE NOORD hem continue anoniem. bejegende en Streppel WIL die persoon nog graag een hengst voor zijn kop verkopen mocht hij hem ooit in het echt tegen komen.
Heb verdomme eens respect voor de trainer die zijn nek 5 jaar lang heeft uitgestoken voor onze club !!

WillenIIOosterhout
Gast
WillenIIOosterhout

Koster snel jaartje bij tekenen. Grillige eerste seizoenshelft. Niet gek met het aantal nieuwe spelers. Maar zoals hieronder al vermeld. Zaken prima op orde. Ondanks vertrek van onze held Fran Sol een prima uit de winterstop gekomen. Respect voor de ploeg, en dus voor de trainer zoals het werkt de voetballerij 👌🏻

Tricolores Forever
Gast
Tricolores Forever

Er is iets aan het ontstaan, geweldig om hier na de periode Co weer deel van uit te kunnen maken!

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

De Kruikenzeiker zijn afscheidstour kent alleen maar hoogtepunten,benieuwd of hij zich nog bedenkt…

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

De kruikenzeiker wordt de nieuwe heintje davids 😉

wil
Gast
wil

Een grote Tilburgse vechtmachine. Hier wordt je vrolijk van. Niemand maar dan ook niemand verzaakt.

Appel
Lid
Appel

Vandaag is ook duidelijk geworden, dat een wedstrijd met of zonder Jordens een wereld van verschil kan uitmaken. Verder complimenten aan de gasten die zijn gekomen in de winterperiode, Joris en Adri, goed werk geleverd!
De meegereisde supporters waren ook goed te horen. Top weekje, laat grun maar komen zaterdag

Vak M
Gast
Vak M

Ik heb 90 minuten lang alleen het uitvak gehoord. Gaaf!

JoeKeenan
Gast
JoeKeenan

Eens! Heb trouwens het idee dat onze scout Bartosz Barnaś ook een hele belangrijke rol heeft gespeeld in het aantrekken van een hoop nieuw talent

Hilvarkets
Gast
Hilvarkets

Voor mijn gevoel begint deze reeks op het succesjaar 1999 te lijken onder Koning Co. Hopelijk duurt dat gevoel nog lang!!!

SargentD
Gast
SargentD

Ik ben nog steeds groot voorstander van veel druk zetten bij balbezit tegenstander. Maar ik moet zeggen: Koster lijkt zijn zaakjes steeds beter voor elkaar te krijgen met deze manier van spelen. Dacht voor de wedstrijd dat Utrecht WEL gebruik zou gaan maken van ons terug uitzakken, maar die zijn eigenlijk nooit echt serieus gevaarlijk geweest. En dat was de verdienste van Willem II. Hulde. Groot verschil met vd Looi is natuurlijk wel dat we bij balbezit nu wel direct de omschakeling naar voren maken. Balbezit is niet heilig, maar ALS we de bal hebben dan wordt wel meestal de… Lees verder »

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

Ze hebben toch wel wat aardige kansen gehad hoor Utrecht. Maar de verdediging stond als een huis. Meissner bijna alle kopduels gewonnen. Peters opbouwend zee goed en een paar heerlijke crossballen. En verder speelde ze heel compact en dat is knap om dat een hele wedstrijd vol te houden. Heerlijke week gehad en hopelijk blijft dit nog even duren. We hoeven iig niet meer naar beneden te kijken dus kunnen ze lekker vrij voetballen. Wie weet waar dit gaat eindigen?! Hup Willem II