Willem II wint in Enschede

106
7169
Pol Llonch deelt de winst met het uitvak (foto: (c) Toin Damen)

Willem II heeft een verdiende en belangrijke overwinning op FC Twente geboekt. In Enschede kwamen de Tilburgers al vroeg op voorsprong door een treffer van Marios Vrousai. De thuisploeg drong met name in de tweede helft nadrukkelijk aan. De Tilburgse verdediging werd flink op de proef gesteld maar gaf uiteindelijk geen krimp. Door de overwinning meldt Willem II zich weer in de subtop van de ranglijst.

De terreinknechten van FC Twente ontvingen voor aanvang van de wedstrijd complimenten voor de aanleg van een nieuwe grasmat. Op die ondergrond bleek Willem II prima uit de voeten te kunnen. De Tilburgers wisten elkaar regelmatig met goede combinaties te vinden en hadden na vijftien minuten spelen op een 2-0 voorsprong kunnen staan, maar moesten nu genoegen nemen met slechts één treffer. Een strakke voorzet van Freek Heerkens werd na zes minuten spelen door Marios Vrousai feilloos binnen gekopt: 0-1.

Geen tweede
Het lukte de Griek echter niet om zijn ploeg ook de 2-0 voorsprong te bezorgen. Nadat Pol Llonch het doel onder vuur had genomen, kreeg ook Vrousai de bal niet voorbij Twente-doelman Joël Dommel en ook zijn landgenoot Vangelis Pavilidis slaagde er niet om met een ultieme poging alsnog bij de bal te komen. FC Twente stichtte onder andere met enkele vrije trappen gevaar voor het Tilburgse doel, maar de gelijkmaker kwam er niet. Ook omdat Jordens Peters en Sebastian Holmen adequaat ingrepen wanneer dat nodig was en een schot van Javier Espinosa in de toegevoegde tijd van de eerste helft over het doel van Timon Wellenreuther vloog.

Onder druk
Zoals te verwachten was, zette de thuisploeg na de pauze een tandje bij. Willem II kwam onder druk te staan, maar kreeg veelal in de omschakeling ook de mogelijkheid om de wedstrijd voortijdig in haar voordeel te beslissen. Zo zag Vrousai zijn corner op de paal belanden, trof Mats Köhlert een tegenstander in plaats van het doel en kreeg Mike Ndayishimiye in een één-op-één situatie de bal niet langs doelman Drommel. De thuisploeg blafte wel maar beet niet. Zo stuitte een schot van Espinosa op Wellenreuther die ook een voorzet van diezelfde speler nog net over de lat wist te tikken.

Met vertrouwen richting derby
De strijd die Willem II aan de dag legde, resulteerde ook in vijf gele kaarten. Daarvan kan het later dit seizoen wellicht nog hinder ondervinden. Vooralsnog plukt het de vruchten van de winst en kan het drie punten aan het totaal toevoegen. Bovendien tankten de Tilburgers vertrouwen voor de derby van volgende week wanneer het Waalwijkse RKC op bezoek komt.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Grenzen
Gast
Grenzen

Zojuist gekeken naar het punten aantal dat R.K.C.heeft gekregen van het A.D. Een 8,tweemaal 7.5 en drie keer een 7. Laten we niet de eeuwige wonderdokter worden bij slecht presterende elftallen!

wil
Lid
wil

Sebastian Holmen in het elftal van de week.

Misidjan
Gast
Misidjan

Tu Tu tutututu Marios Vrousai

Relativist
Lid
Relativist

Ik heb er bewust eerst eens een nachtje over geslapen voordat ik een berichtje plaats. Eerst de wedstrijd. Een goed Willem II, zeker de eerste helft. En een zeer verdiende overwinning. En supporters die zich de hele wedstrijd hebben laten horen en het elftal zeker hebben gesteund. Ik was gisteren voor het eerst mee naar een uitwedstrijd en ik vond de sfeer heel gezellig. Maar … ik heb me toch wel ergens aan gestoord. Kingzine regelt onderweg op een parkeerplaats friet en een snack voor de supporters. Gratis. En wat doen we massaal? We flikkeren de zakjes en plastic bakjes… Lees verder »

Relativist
Lid
Relativist

En ben je er van bewust dat dit niet gezien wordt als een onverschilligheid van Jantje, Pietje, of wie dan ook, maar als één van een Willem II – supporter. Het gaat dus ook om de naam en het imago van je club. question

Rijdenderechter
Gast
Rijdenderechter

Vanuit vak L wil ik onze steun uitspreken voor een schoon willem II, uit en thuis. We zijn toch de schoonste stad van ut laand?

UNITED
Lid
UNITED

Het was inderdaad een enorme teringzooi. Ik heb geen prullenbakken gezien dus ik neem aan dat de organisatie het ingecalculeerd had. Maar je hebt gelijk, voetbalsupporters zijn af en toe net beesten.

Als je ook zag wat voor kudde dolle stieren daar het uitvak uitgerold kwam… schitterend! Maar zolang er niet in de gangpaden van de bus word gescheten en gezeken dan valt het volgens mij nog binnen de perken van een gemiddelde busreis.

MarathonMan66
Lid

Goed dat we de punten uit het vuur sleepten want ik werd helemaal leip van die scheidsrechter. Tweeënhalve keer geen rood geven en na afloop nog volhouden ook. De tv-commentator van Fox maakte er ook een potje van, ‘Llonch loopt tegen de elleboog op…’.
Een regelrechte vuistslag op z’n bakkes. Ongekend. Van de Kerkhof en Gözübüyük (VAR). Zo, de trema’s kunnen weer in de kast.

jimvanfessem
Lid
jimvanfessem

Wat is die Johnny Quinonez goed hè!

Relativist
Lid
Relativist

Het is aan hem om zich in de kijker te spelen en dus eerst om zich op de trainingen te bewijzen.

Ronnie Reniers
Lid
Ronnie Reniers

Hoppa! En nu doorpakken tegen RKC!

Deze pot komt natuurlijk niet in de buurt van de echte derby, maar deze zaterdagavond wedstrijd kan qua sfeer en resultaat een van de mooiste thuiswedstrijden van het seizoen worden.

Zekur
Lid
Zekur

En 14.000 man die een heerlijke zaterdagavond sfeer creëren. Als ze het veld op lopen moeten ze meteen al voelen dat er niks te halen valt in het Koning Willem II stadion. En dan met 4-0 terug naar Waalwijk sturen!

18Niels96
Lid
18Niels96

World record inhaken bij aftrap

Pietje013
Gast
Pietje013

James efmorfidis ,joris haal die speler op bij Almere city loopt uit contract heerlijke voetballer

Relativist
Lid
Relativist

Moet zich hier thuis voelen tussen zijn (halve) landgenoten.

Rijdenderechter
Gast
Rijdenderechter

Nondeju die tukkers zitten daar gewoon met 20 man te trommelen de hele wedstrijd. Voelde me net alsof ik op het schip van Ben-Hur zat!

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

Haha alleen dan zonder slaven.

Tieske van Gerven
Gast
Tieske van Gerven

Ja, en zonder punten.

LK1896
Lid
LK1896

Top, 3 punten maar ongelofelijk dat de scheidsrechter na afloop van de wedstrijd zegt geen slaande beweging te hebben gezien maar dat de speler ‘zich breed maakt’. Snap daar dus echt niks van.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

En je kan gewoon met gestrekt been erin vliegen als je je tegenstander maar met een kromme poot meeneemt 😁😁

Relativist
Lid
Relativist

En een VAR die het ook niet goed ziet. Het blijft subjectief en willekeur.

patriekolorus
Lid
patriekolorus

🇸🇪

MVPTilburg
Lid
MVPTilburg

Wat is Holmén toch een heerlijke verdediger! Altijd en overal ertussen zitten. Klasse!!!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ik vond die Vučkić van Twente gisteren de man vd de wedstrijd had een belangrijk aandeel in de drie punten😉 door in de 92e minuut nog die bal aan te raken met zn kop anders was het 1-1 geworden

OldskooL
Lid
OldskooL

Vond ook dat ie rood moest hebben, gelukkig kreeg ie m niet achteraf gezien.

Guillaume1896
Lid
Guillaume1896

Karma

kurt zaro
Gast
kurt zaro

ja ja en hadden we t weer ns in de laatste minuut afgegeven. is ons dankzij die grandioze kopbal van die tukker vukik heet ie geloof bespaard gebleven. nou volgende week vol gas tegen de keukenboys uit wolk. 1 punt 10 wedstrijden niet te geloven

DelanoH
Gast
DelanoH

Gewonnen dankzij de scheidsrechter!

Willem II kan niet tegen tien man spelen, geeft hij wel rood, was het vast fout gegaan….

Vak M
Gast
Vak M

grin

En het was trouwens twee keer rood.

Niemand bang
Gast
Niemand bang

Nog genoeg ruimte voor verbetering weten ze de rust in het team te houden dan was het 0-3 geweest

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Heerkens en Sadikki laten zich niet zomaar uit het elftal spelen, en dat is knap hoor.
Nu we een goede bank hebben (uitgezonderd gladon) kan je zien dat de spelers er voor moeten gaan.

Bij een overwinning op RKC naderen we Az waarschijnlijk op 1 punt, waar gaat dit eindigen ?

🇳🇱❤🇳🇱

jeppertje
Lid
jeppertje

Gladon heeft in ieders geval gisteren meer laten zien dan Pavlidis in 80 minuten. Ik vind Pavlidis ook beter maar Gladon is ook niet zo slecht..

Frietmet
Lid

Gladon valt alleen geen rooie cent op te verdienen dus die zal echt uit een ander vaatje moeten tappen wil hij een basis plaats krijgen.

Grenzen
Gast
Grenzen

We zijn helaas dikwijls de wonderdokter bij clubs die erg laag staat…

Bram1979
Lid
Bram1979

Geen leuke wedstrijd maar gewoon 3 punten daarvoor zijn we naar Enschede gegaan. Wel een paar leuke combinatie gezien. Heb zin in de derby. Eindelijk een liedje voor pol! Nou een voor onze Zweedse held holmen. Op naar volgende week.

Robby
Lid
Robby

Er is dit jaar geen derby of we moeten ze in de beker loten.

TILBURG
Gast
TILBURG

Derby hahaha RKC is een lachertje niet meer niet minder

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Tilburg

Maar ge zult zien dat ze volgende week dr 1e overwinning van het seizoen hier halen.🙈

TILBURG
Gast
TILBURG

Hahaha ja da zulde indd net zien maar hoop het niet want dit is onze kans om in het linker rijtje te blijven

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Zolang wij er volle bak opklappen, hebben ze niets te vertellen. Als we er halve bak ingaan hebben we tegen iedereen een probleem.

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

dacht Ajax gisteren ook maar gingen bijna de boot in, niemand onderschatten dus…..

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Captain Howdy

Percies. Rkc speelt zeker geen slecht voetbal. Worden tot op heden zelden echt weggespeeld. Misschien wel beter als bv den Haag en Zwolle op dit moment. Alleen rkc maken de kansen die ze krijgen niet af.

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

Denk bovendien dat een RKC tegen de grote clubs maar ook tegen de buurman extra gemotiveerd is, alle reden om scherp te zijn.

TTB
Lid
TTB

@Robby Hou toch op met dat sentimentele gezwam. “Een derby is in de sport een wedstrijd tussen twee clubs uit dezelfde stad of regio.” De wedstrijd tegen RKC is dus net zoveel derby als tegen Breda. En ja, voor veel supporters is het niet dé derby, maar ik wordt een beetje moe van die misplaatste arrogantie t.o.v. RKC van sommige supporters hier. @TILBURG RKC speelde gisteren tegen 020 anders aardig mee. Willem II is vaker wonderdokter gebleken voor ploegen die in een dal zitten. Je zult zien dat ze dan net bij ons hier volgende week hun eerste overwinning gaan… Lees verder »

Robby
Lid
Robby

Stel je niet zo aan zeg helemaal niets negatiefs over RKC en ook niet dat we hier wel ff van gaan winnen. Ik zeg alleen dat dit geen derby is wat die is er voor ons maar 1. Tegen RKC is hetzelfde als tegen Fortuna, Emmen, PEC, Sparta….gewoon een wedstrijd tegen een tegenstander die je normaal gesproken moet winnen maar waar je echt nog wel even aan de bak moet. Maar nog steeds een ‘gewone’ wedstrijd zoals vele. Een derby met over en weer beetje pesten ludieke acties kennen we alleen met Breda. Tegen PSV is het niet eens een… Lees verder »

TTB
Lid
TTB

Ik snap enigszins wat je bedoeld, maar je definitie van derby klopt gewoon niet. Zoals in mijn eerdere post ook al aangegeven:

“Een derby is in de sport een wedstrijd tussen twee clubs uit dezelfde stad of regio.”

Dat heeft dus niets te maken met pesterijen en/of ludieke acties over en weer. Wedstrijden tegen RKC, Fc Den Bosch, FC Eindhoven en Top Oss zijn allemaal derby’s. Dat alleen de wedstrijd tegen Breda voor ons speciaal is en alleen om die wedstrijd een andere sfeer en cultuur hangt, ben ik 100% met je eens.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

@robby precies!vergeet Helmond niet jonguh😁

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

@ttb!breda wel kunnen typen maar Amsterdam niet over misplaats gesproken…en rkc is gewoon een wedstrijd die wij aan onze stand verplicht zijn te winnen…dat heeft verder nergens mee te maken en al zeker niet met arrogantie want dat zijn wij niet….

Henkie013
Lid
Henkie013

Inzet was top, duels werden gewonnen, verdediging stond goed, Wellenreuther niet 1 keer hoeven redden, Holmen is beter dan de centrale verdediger van PSV en Feyenoord, slordig in balbezit, Pavlidis al 6 wedstrijden op rij ondermaats, keurig op schema voor 1e rijtje, uitvak was weer top. Nu is het vooral zaak te waken voor onderschatting van RKC. Zij spelen bij vlagen prima voetbal en doen voetballend echt niet onder voor VVV, Emmen en Fortuna, waar we het lastig genoeg tegen hadden. Dat wordt echt niet zomaar 3-0. Er zal weer voor elke meter gestreden moeten worden met het publiek er… Lees verder »

sandeman
Lid
sandeman

Het doel van Holmen was, om zich in de kijker te spelen voor het nationale elftal. Ik hoop dat hij daarvoor beloond wordt. Elke week een baas in de verdediging!!!

Die gast uit Enschede die wordt gecensuurt.
Gast
Die gast uit Enschede die wordt gecensuurt.

Ik hoop dat iemand dit leest voordat het gedelete wordt

Fuck Tilburg. Hup Enschede.

Dat is mijn boodschap.

Vak M
Gast
Vak M

gecensuurt?

Frits
Gast
Frits

Eerlijk is eerlijk. Hij had een verhaal over begrotingen en zo. Een serieuze vergelijking tussen onze clubs. En nu is die discussie weg. Hoe komt dat Tilbo.com??????????????????????

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Frits dat over begrotingen kwam pas later die lulhannes kwam hier om te jennen! En van een serieuze vergelijking is geen sprake Twente is door de gemeente overeind gehouden banken en sponsors scholden schulden kwijt! Ook nu nog hebben ze torenhoge schulden! Eigenlijk is het je reinste competitie vervalsing Vitesse komt ook gewoon 16 miljoen te kort en andere clubs waaronder wij maar netjes alles volgens de regels doen! Fc fraude is een oneerlijke club maar wel lekkere beenham! Ps! Voor supporters van fc fraude leuk dat de club nog bestaat maar een pas op de plaats voor die zelfde… Lees verder »

B.S.
Lid
B.S.

Eeeee homo, 0-1!!!!!

Sylla Forever
Gast
Sylla Forever

*zucht*, daar gaan we weer. Zelfs na een weekend waarin alle aanvoerders met een regenboogband hebben gespeeld.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Jullie gaan nog héél vaak verliezen dit seizoen.

Dat is mijn boodschap

Tieske van Gerven
Gast
Tieske van Gerven

Sneu figuur, ga ergens anders liggen huilen. Dat is mijn boodschap.

Louis Depuyt
Gast
Louis Depuyt

Betaal eerst maar eens alle uitstaande rekeningen voordat je hem hier zover opentrekt..

013 s
Gast
013 s

Smoel dicht over de schutting gegooide nep mof

BettercallSol
Gast
BettercallSol

Lulhannes

BettercallSol
Gast
BettercallSol

Homolut

Don dn Macaron
Gast
Don dn Macaron

Wa hadde dan gezeet gehad tukkert?

013 city
Gast
013 city

En wat doen jullie met al da geld wa jullie krijgen….
Precies geen flikker

Jannnnb
Gast
Jannnnb

Gemeentelijke begroting Hahahahaha! Rotje erbij?

sooike1973
Lid
sooike1973

En met zo’n begroting toch zo’n belabberd team op de mat brengen.. chapeau 🤣🤣

sooike1973
Lid
sooike1973

.

Tomvk
Gast
Tomvk

Vond je Twente beter vandaag?
Ik vind Twente een fraudeleus kutclubje met mooie supporters. Ga je nu ook nog dat beeld van die mooie supporters slopen intelligente Frank?

wil
Lid
wil

Blijf lekker op je eigen site.

Frietmet
Lid

En nu nac weg is drinken jullie ook nog het meeste bier! Hoera

Dre
Lid
Dre

Hahaha Frank? Ga je Willem II nu hier belachelijk maken, na de top 3 en heracles is er niemand die dat uitvakje van jullie vol krijgt. Wij vandaag wel. Twente en Willem II qua support de beteren in NL en jij gaat nu een zielig verhaaltje ophangen. Ik heb altijd veel respect gehad voor Twente, die bestuurlijke malaise, daar kunnen jullie weinig aan doen. En er is vanuit Tilburg ook sympathie voor Twente, toen wij degradeerden in jullie stadion klapten Twente ipv uitdagen. Respect voor elkaar. Maar ga jij dat nu verzieken door hier allerlei onzin te verkondigen? Niet doen.… Lees verder »

Jannnnb
Gast
Jannnnb

Subsidiefocus, gemeentelijke lichtenlaaiers! Het is weer bijna oud en nieuw 😉