Willem II wint in Enschede 1-3

18
2603
Lucas Andersen scoort zijn derde tegen Fc Twente (foto: Toin Damen)

De Tricolores deden vanavond goede zaken door de kelderkraker in Enschede te winnen met 1-3. Man of the match was Lucas Andersen, hij wist voor rust drie maal te scoren. Met dit resultaat gaat Willem II Fc Twente voorbij op de ranglijst. Willem II was in de eerste helft veel slimmer, koos goed positie in de omschakeling en kreeg volop kansen. Na de rust lag de nadruk op consolideren vanuit een gesloten defensie loeren op de counter en de fouten afstraffen van de thuisclub. Zivkovic en v/d Velden kregen de kans om definitief de trekker over te halen, helaas verprutste zij de kansen. Goed bezig aan het slotoffensief voor de winterstop waar Cambuur, ADO en Roda nog de opponenten zijn!

(verslag: willem-ii.nl)
Verdiende overwinning op concurrent FC Twente
Willem II won vanavond in stadion De Grolsche Veste met 3-1 tegen een in een grote nood verkerend FC Twente. De overwinning van de Tricolores is geen moment in gevaar geweest. De zege was mede te danken aan een door Lucas Andersen gescoorde hattrick voor de rust. Na de pauze werd niet meer gescoord en schoof Willem II FC Twente voorbij op de ranglijst.

De supporters van FC Twente en Willem II keken vol spanning uit naar het treffen tussen de twee clubs die respectievelijk de 15e en 16e plaats van de ranglijst innemen. Er stond dus veel op het spel. Willem II verraste de vorige competitieronde met een zeer verdienstelijk gelijkspel tegen PSV. Voldoende reden voor Jurgen Streppel om zijn elftal ongewijzigd in het veld te brengen.

In de aanvangsfase ging het er nerveus aan toe. Beide teams speelden slordig en het duurde bijna 10 minuten voordat er sprake was van enig vuurwerk. Dat kwam van Willem II toen Stijn Wuytens vanaf de rand van het strafschopgebied de bal hard op het doel kogelde. Doelman Drommel ranselde de bal over zijn doel. Er zouden nadien nog heel wat kansen komen voor de Tricolores, die veel gevaarlijker waren dan de thuisploeg. Vooral in de omschakeling liet Willem II haar tanden zien. In de 16e minuut namen de Tilburgers de leiding toen Nick van der Velden Lucas Andersen in de gelegenheid stelde om met een hard schot vanuit een lastige hoek de bal keihard en hoog in het doel te schieten, 0-1. Vijf minuten later leek Willem II een comfortabele voorsprong te nemen toen Lucas Andersen opnieuw succes had. Een op links genomen vrije trap verdween pardoes achter de Twente doelman, 0-2. De Tukkers deden er alles aan om terug te komen. Een paar corners en twee vrije trappen van Hakim Ziyech leverden echter geen succes op. Richairo Zivkovic verzuimde de stand op 0-3 te brengen toen hij alleen voor doelman Drommel verscheen, die op het laatste moment de bal tot corner kon verwerken. Toch verkleinde FC Twente plotseling de achterstand toen een slim steekpasje van Chinedu Ede keurig door spits Jari Oosterwijk in een doelpunt werd omgezet, 1-2. Bijna werd het nog 2-2 toen Bruno Uvini een bal hard over het Willem II doel kopte. In de allerlaatste minuut voor de pauze verhoogde Willem II opnieuw haar voorsprong. Via Nick van der Velden kwam de bal in het bezit van Lucas Andersen die met enkele korte passeerbewegingen zich in scoringspositie bracht en zijn ploeggenoten met een 1-3 voorsprong naar de kleedkamer loodste.

Na de pauze zette de thuisclub meteen druk. Ziyech schoot de bal bijna in de kruising maar Kostas Lamprou bleek ook vanavond weer een betrouwbare doelman toen hij de bal met een pracht safe tot een corner verwerkte. De thuisploeg slaagde er daarna niet meer in om een echte scoringskans te creëren. Willem II legde het accent op de verdediging en gaf geen enkele kans weg. Fraai werd het spel niet in die tweede helft maar vanavond waren de punten heel belangrijk en Willem II was verre van plan om de punten nog prijs te geven. Twee scoringskansen waren er zelfs nog voor de Tricolores. Eerst verzuimde Richairo Zivkovic een voorzet van Nick van der Velden in het doel te schuiven en in de 78e minuut vergat laatstgenoemde de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Naarmate de tijd verstreek liep het aantal vrije trappen en het aantal gele kaarten op. Frank van der Struijk, Jordens Peters en Funso Ojo bij Willem II ontvingen een gele prent. Bij de thuisploeg was er geel voor Ziyech, Jelle v.d.Heijden en Peet Bijen. Met een kopbal op de lat van het Willem II doel kwam een einde aan een wedstrijd die verre van fraai was maar Willem II de fel begeerde punten opleverde. (P.A.)

18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments