Willem II wint dik verdiend van Heracles: 1-3

2
1662

Willem II heeft vanavond in Almelo verdiend met 1-3 gewonnen van Heracles. Willem II kwam de hele wedstrijd nauwelijks in de problemen en kreeg meer dan voldoende kansen om meer dan drie doelpunten te maken. Uitblinkers deze wedstrijd waren Haemhouts, Stijn Wuytens en Armenteros. Willem II opende de score in de eerste helft dankzij een prachtige kopbal van Stijn Wuytens. Na rust zorgde Armenteros voor de 0-2 en 0-3. Een kwartier voor tijd bepaalde Tannane de eindstand: 1-3.

heracles - willem II

Verslag www.willem-ii.nl: Willem II won vanavond verdiend met 3-1 van Heracles. Een overwinning die door de staf na het eindsignaal uitbundig werd gevierd. De Tilburgers brachten daardoor het totaal aantal punten op 15. Een ongedacht goed resultaat na 10 competitiewedstrijden. Heracles bleef door haar nederlaag nog vaster op de onderste plaats genageld. Feest dus voor de meer dan 450 Willem II supporters in het uitvak van het Polman Stadion.

De laatste vier matches in Almelo hadden de Tricolores met verlies afgesloten. De hoop was nu gevestigd op deze Tilburgse selectie die het vandaag zonder linksback Mitchell Dijks moest doen vanwege een op de training opgelopen blessure. In zijn plaats speelde Jonas Heymans. Frank van der Struijk kwam niet ongeschonden uit de warming-up en moest noodgedwongen zijn plaats afstaan aan Freek Heerkens. Een tweede uit-overwinning zou de Tricolores zeer welkom zijn. De eerste initiatieven van de eerste helft waren van de thuisploeg. Al spoedig paste Willem II zich aan en ontwikkelde zich een wedstrijd waarin de club beter positiespel speelde dan de thuisploeg en Heracles de lange bal hanteerde. Kostas Lamprou moest een aantal keren ingrijpen om die hoge ballen of weg te stompen of klemvast te vangen. Een enkele keer zat hij er naast. Beide teams kregen een paar kansjes om de score te openen. Armenteros kon in goede positie de bal echter niet over doelman Dennis Telgenkamp tillen.

herwiiGvE

Er dreigde nog meer gevaar voor de thuisploeg. Robbie Haemhouts knalde een keer over het doel en Ali Messaoud vuurde een vrije trap recht op de doelman af. De thuisploeg moest het vooral hebben van Bryan Linssen maar hij mikte niet altijd even zuiver. In de 21e minuut nam Willem II de leiding. De supporters konden juichen en zingen toen Stijn Wuytens werd aangespeeld door Freek Heerkens die Stijn zo bediende dat hij de bal heel fraai kon inkoppen. 0-1. Zeker niet onverdiend! Zonder in moeilijkheden te komen gingen de Tricolores met de minimale voorsprong naar de kleedkamer.

De tweede helft zag er zeker wat beter uit dan de eerste. Willem II overtuigde nu overduidelijk. Met het nodige zelfvertrouwen werden de Almeloërs onder druk gezet. In de 57e minuut gaf Robbie Haemhouts een prachtige dieptepass aan Samuel Armenteros. De spits faalde niet toen hij alleen voor Dennis Telgenkamp verscheen. 0-2. Wederom een mooi moment voor de enthousiaste supporters om het clublied in te zetten. De stand had nog hoger kunnen oplopen. Ben Sahar, Stijn Wuytens en Samuel Armenteros kregen daarvoor nog de mogelijkheid. In de 74e minuut was Armenteros weer zo attent om de door wisselspeler Bruno Andrade geboden kans in een doelpunt om te zetten. 0-3. Het thuispubliek gaf de hoop op om de achterstand in te lopen. Een deel vertrok voortijdig en zag niet dat Tannane nog een fraai tegendoelpunt scoorde. 1-3. De Willem II doelman was kansloos. Heracles drong in de slotfase nog wel aan maar de Tilburgers haalden het einde zonder kleerscheuren. De wedstrijd had een sportief verloop al kregen Bruns en Linssen van scheidsrechter van de Graaf iedere een gele kaart. Willem II kan terugzien op een verdiende tweede uitoverwinning dit seizoen. Jurgen Streppel bleek na afloop een tevreden man die duidelijk maakte dat zijn ploeg dit seizoen zeer stabiel voetbalt.

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments