Willem II wint bij afscheid Vioen van ADO: 1-0

21
2375
TILBURG - Willem II - ADO Den Haag, koning Willem II stadion, 10-05-2015, eredivisie voetbal seizoen 2014 - 2015.

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen behaalde Willem II een mooie overwinning. Willem II en ADO Den Haag speelden vrijuit en wilden er een aantrekkelijke wedstrijd van maken. Willem II’s topscoorder Samuel Armenteros besliste, na een goede combinatie met Bruno Andrade, met zijn negende doelpunt het duel. Voor de wedstrijd werd de technische staf verrast met een prachtig spandoek waarmee het publiek Jurgen Streppel en zijn assistenten dankte voor het vertoonde spel tijdens het afgelopen seizoen. De wedstrijd stond in het teken van afscheid nemen van oudgedienden. Voor de onlangs overleden Louis de Zwart, die in de jaren ‘50 voor Willem II speelde, was er 1 minuut stilte. Dokter Jan Vioen kreeg na 42 jaar grote betrokkenheid bij de Tricolores een staande ovatie en Tim Cornelisse mocht in de laatste minuten invallen. Naast dit afscheid was er ook plaats voor de toekomst omdat het talent Frenkie de Jong zeer verdienstelijk debuteerde.

Trainer Jurgen Streppel startte met Robert Braber en Wiljan Pluim in de basis in plaats van de geblesseerde Robbie Haemhouts en geschorste Ali Messaoud. Hierdoor was er plaats op de bank voor het talent Frenkie de Jong. De eerste helft gaf een evenwichtig beeld tussen twee gelijkwaardige ploegen. ADO startte goed, en zorgde ervoor dat linksback Aaron Meijers verschillende keren goed kon opkomen. Na 20 minuten kreeg Willem II steeds meer grip op de wedstrijd en moest ADO tegen Samuel Armenteros aan de noodrem trekken. Scheidsrechter Mulder zag er geen strafschop in. Willem II had het beste van het spel, creëerde ook kansen, maar sprong er slordig mee om. In de laatste minuten voor de rust kwam ADO nog sterk opzetten, de ploeg uit Den Haag kwam echter niet verder dan enkele corners.

Na een gezapige start in de tweede helft, waarin doelman Kostas Lamprou handelend moest optreden, ontwikkelde zich aanvankelijk een open wedstrijd waarin Willem II via Bruno Andrade, Robert Braber en Samuel Armenteros de meeste kansen kreeg. In de 62ste minuut was het, na balverlies van ADO dan toch raak. Samuel Armenteros scoorde de 1-0. Daarna kreeg Mitchell Dijks nog een prima mogelijkheid op 2-0. In de 67ste minuut begroette het publiek het grote talent Frenkie de Jong enthousiast. De 17-jarige debutant nam de plaats in van Terell Ondaan en voelde zich onmiddellijk thuis in de Tilburgse hoofdmacht.

In de laatste fase van de wedstrijd drong ADO Den Haag sterk aan en leek het erop dat Willem II de winst nog uit handen moest geven. De Tilburgers kwamen verschillende keren met de schrik vrij. Tim Cornelisse mocht in zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie nog enkele minuten spelen en viel in voor Frank van der Struijk. Jan Vioen werd tijdens de wedstrijd door het publiek met applaus begroet toen hij nog een laatste keer mocht opdraven bij een blessure van Mitchell Dijks. Hij werd na de wedstrijd op de schouders getild en maakte een welverdiende ereronde in het stadion. De 1-0 overwinning in een mooie en spannende wedstrijd is voor Willem II een prachtige afsluiting van een prima seizoen.

Bron: Willem II

TILBURG - Willem II - ADO Den Haag, koning Willem II stadion, 10-05-2015, eredivisie voetbal seizoen 2014 - 2015.
TILBURG – Willem II – ADO Den Haag, koning Willem II stadion, 10-05-2015, eredivisie voetbal seizoen 2014 – 2015.
21 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments