Willem II weigert retro shirts te dragen

23
3636

Willem II zal bij de wedstrijd tegen Sparta, waar het 100-jarig bestaan van Het Kasteel gevierd wordt, niet in een geelblauw retroshirt spelen.

De spelersgroep heeft te kennen gegeven het vertrouwde materiaal te prefereren boven het katoen, waarvan het retroshirt gemaakt is.

De spelers zijn wel bereid om het retroshirt te dragen tijdens de warming-up en bij de opkomst op het veld. Maar dan trekken de spelers het blauwe uittenue waar aan.

Het geelblauw was toch al niet het shirt wat Willem II 100 jaar geleden droeg. Sparta speelde toen in het groenwit, Willem II in het vertrouwde tricolores-tenue.

(AD.nl)

Wat vinden jullie hiervan? Hebben de spelers het recht om dit shirt te weigeren? Omdat het “niet lekker zit”?

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Broodje Jantje
Lid
Broodje Jantje

Berry van Gool zorgt er voor dat supporters ten onrechte spelers aanspreken op het niet dragen van de retro-shirts.

schandalig!

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

ik zeg maar zo, ge gaat daar niet heen om het gezellig te maken op hun feestje maar om dat feestje te verpesten!

En ze hadden best kunnen overleggen vooraf en een retro uit-shirt kunnen maken met de moderne materialen en tis toch zeker gin Sparta – Sarto…..

 

Gemeentelijk Sportpark
Lid
Gemeentelijk Sportpark

Sparta had in het groen-wit moeten spelen en Willem II in het rood-wit-blauw. Het geel-blauwe shirt was nergens op gebaseerd dus gelukkig dat de Tricolores het niet dragen vanavond. Maar wel vreemd dat de spelers weigerden om in dat shirt te spelen, zeker omdat het slechts eenmalig is. En ook vreemd dat Van de Looi zo meegaat in het feest van Sparta. De naam ‘Sparta Rotterdam’ ga ik hier overigens niet gebruiken; de toevoeging ‘Rotterdam’ heeft de hele clubnaam verpest. Met alle respect voor de havenstad natuurlijk. Hopelijk trouwens stopt Willem II zo snel mogelijk met Robey. Het thuisshirt ziet… Lees verder »

patriekolorus
Lid
patriekolorus

hmmm kunnen we sparta eens van katoen geven….

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

En straks staan men raar te kijken als de supportes evt in opstand komen. Met dr rare fratsen die ze elkekeer uithalen aan de Goirleseweg.

Kostas Lamprou
Lid
Kostas Lamprou

Als we morgen uitstekend voetbal en 3 punten zien, hebben de spelers gelijk

 

…MAAR OWEE ALS ZE VERLIEZEN

Cards
Lid
Cards

Als de selectie zich er te goed voor voelt dan wil ik er wel een meenemen/overnemen. Waar kan ik een van deze units ophalen?

Goirle United
Beheerder

In de zomer wist Willem II al van deze wedstrijd af. Robey stelde voor om de retroshirt gratis beschikbaar te bestellen voor zowel Sparta als Willem II, voor deze wedstrijd van 100 jaar Kasteel. Twee traditieclubs met beide dezelfde kledingsponsor. Waarvan 100 jaar geleden ( 15 oktober 1916) bij de opening van het Kasteel  toevallig ook de wedstrijd Sparta – Willem II was. Aangezien Willem II niet in het rood, wit en blauw kan aantreden tegen Sparta, is er gekozen voor een geel/blauw shirt waarbij de Tilburg vlag prominent aan de voorkant van het shirt aanwezig is. Alles was in… Lees verder »

Lachman31
Lid
Lachman31

Hoe triest kun je zijn.

Briegel
Lid
Briegel

Echt een slecht verhaal! Compressieshirt eronder (wat de meesten toch al hebben) en het retroshirt met trots dragen!!

 

Robby
Lid
Robby

Nu is het de grote vraag zijn spelers door Willem II hier vroegtijdig van op de hoogte gesteld en wisten ze van welk materiaal de shirts zouden zijn? of hebben ze vandaag gezien dat er aparte shirts in de kleedkamers lagen en vroeg Jordens zich af waar die voor diende en dat Van Gool zei dat zijn jullie wedstrijd shirts voor morgen. Het zou namelijk geheel Willem II zijn om dit niet eerst te communiceren met de betrokkenen en gewoon hebben ingestemd met het verzoek. aan de andere kant we weten nu tenminste wel dat we morgen zeker gaan winnen…..toch?… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Hadden ze niet eerder kunnen bedenken dat ze niet in deze shirts wilde spelen? Het is namelijk al weken bekend dat ze morgen in deze shirts zouden spelen. Lees net dat het tifosi een sfeer actie had wat met die shirts te maken had. Waar is men bij willem ll toch de laatste weken mee bezig dr eigen supporters tegen zich in het harnas aan het jagen? Het lijkt verdacht veel.op. eerst dat gedoe met de club winkel. Toen dat gedoe tegen Feyenoord dat het vooraf al bekend Feyenoorders zaten en men er niks aan dee en nu dit. Supporters… Lees verder »

Doofey
Lid
Doofey

En niet alleen tegen de eigen supporters, zo krijgt de reputatie ook weer een knauw.. echt ongelooflijk.

dvd01
Lid
dvd01

Snap dat sponsor belang zwaarder weegt, maar kijk eens op social media hoe men reageert op dit bericht. #willemII is zelfs trending en men is niet heel positief.

TTB
Lid
TTB

Willem II is inderdaad weer negatief in het nieuws. En dat hadden we de afgelopen tijd nog niet gehad…..

TTB
Lid
TTB

Zoals gelaarsde Sjaak aangeeft denk ik dat het sponsorverhaal idd misschien meeweegt. Aan de andere kant, dit wordt toch wel overlegd alvorens het uitgevoerd wordt?

Buiten dat vraag ik me af wat de spelers bezielt. Wat een stelletje nichten zeg. Lijkt Ajax wel. Vanwaar de capsones? Tis niet dat er goed gepresteerd wordt dit seizoen. Geen enkel aspect is om over naar huis te schrijven. Ze krijgen deze week allemaal een nieuwe Opel onder hun reet. En dan ga je klagen dat een shirtje niet lekker zit? Daar kan ik met m’n hoofd niet bij. Valt me vies tegen eigenlijk.

Doofey
Lid
Doofey

Eens, je kan toch wel 1 wedstrijd zo spelen.. Ze deden het vroeger toch ook.. Kom op zeg

gelaarsde sjaak
Lid
gelaarsde sjaak

Wellicht dat de spelers wel gezegd hebben dit shirt zit niet zo lekker, geloof dat meteen. Maar als Willem II zegt: Jullie spelen erin, spelen ze erin. Anders is het werkweigering, en een rechter zal dat ook zo zien, bij het 1 maal spelen met een katoenenshirtje. Dat zal geen grond zijn voor werkweigering. Maar hebben jullie al eens ergens anders aan gedacht? Bijvoorbeeld dat de sponsoren horen van: He ik heb toch betaald om op dat shirt te staan, en ineens sta ik er niet op. Zal eens gaan bellen. En dat Willem II toen dacht, oeps, wat nu?… Lees verder »

Cards
Lid
Cards

’t ontgaat me even waarom wij dan niet in ons eigen tenue spelen en die andere mennekes dan niet in het groen en wit

UNITED
Lid
UNITED

Kan me voorstellen dat katoen niet fijn is om in te spelen. Hebben ze helemaal gelijk in.