Willem II weer zielloos ten onder

101
7611
Enoh wordt met het hoofd geraakt door Schraars (foto: Toin Damen)

Willem II was vanavond weer kansloos ditmaal was Sc Heerenveen in het Abe Lenstra stadion de betere. De Friezen scoorde twee maal en gaven geen enkele kans weg. Willem II speelde zonder passie, zonder strijd en zielloos. Geen enkele intensiviteit was er te bespeuren om alles te geven om een goed resultaat te behalen.

(verslag: willem-ii.nl)
Willem II kan geen vuist maken in Friesland
Willem II heeft na de uitschakeling in het bekertoernooi opnieuw een teleurstelling moeten verwerken. In en tegen Heerenveen wisten de Tilburgers geen honderd procent doelkansen te creëren en verloren verdiend met 2-0.

Weinig aanspraak
Sinds het jaar 2000 weten de Tricolores uit bij SC Heerenveen niet meer te winnen. Ook vanavond maakten de Tricolores geen aanspraak op de drie punten. Trainer Erwin van de Looi was niet mild voor de prestatie van zijn team: ‘Verliezen is iedere keer hartstikke vervelend, maar de manier waarop dat nu gebeurde irriteert me. Ik zag maar weinig van de goede bedoelingen terug. In balbezit zorgden we niet voor dreiging. Het ontbrak ons bovendien aan het benodigde lef om er wat van te maken.’

IJdele hoop
Kon Willem II zich bij de bekeruitschakeling tegen Feyenoord nog ‘verschuilen’ achter de nodige problemen in de defensie, deze waren met de terugkeer van Fernando Lewis en Kostas Tsimikas grotendeels opgelost. Het zou volgens Van de Looi hebben moeten zorgen voor de nodige dynamiek vanuit de achterste stellingen. Ook de andere wisselingen ten opzichte van de basiself in De Kuip – Enoh en Croux – konden het team niet op sleeptouw nemen. Ogbeche had zijn plek voorin weer terug maar had het eveneens moeilijk in het hoge noorden.

Twee momenten genoeg
Heerenveen had aan twee momenten genoeg om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Na een klein kwartier tekende Lucas Woudenberg voor zijn eerste doelpunt voor SC Heerenveen. Zijn harde schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied belandde kansloos voor Willem II-keeper Mattijs Branderhorst in de rechterhoek. Vlak na de rust was het pleit beslecht toen Reza een voorzet van Denzel Dumfries binnentikte.

101 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments