Willem II verslaat VVV met 3-0

51
4144

Eindelijk na 8 duels zonder overwinning weer een winstpartij, een broodnodige! VVV werd op overtuigende wijze met 3-0 terug naar Venlo gestuurd. V/d Looi had een verdediger opgeofferd waardoor de Tricolores met meer aanvallende intenties de strijd aanging. Voor Willem II scoorde vlak voor rust Ogbeche, na de pauze kwamen daar Rienstra en Croux nog bij! Goede opstekker voor a.s. zaterdag als in Almelo Heracles bestreden moet worden.

(verslag willem-ii.nl)
Willem II heeft woensdagavond in het Koning Willem II stadion goede zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo met 3-0 te winnen. Door de resultaten op de andere velden klimt Willem II weer een beetje uit het dal omhoog.

Met Jordy Croux voor het eerst dit seizoen in de basis trad Willem II de tegenstander tegemoet. In het eerste halfuur golfde het spel op en neer, maar zonder honderd procent scoringskansen voor beide ploegen. In het laatste kwartier voor rust nam Willem II het initiatief en schiep het zichzelf enkele goede kansen. Of dit kwam door het uitvallen van VVV’s aanvoerder en centrale verdediger Jerold Promes zal altijd de vraag blijven, maar het was op zijn minst opvallend.

Tekst gaat verder onder de video

Ogbeche’s negende
De eerste kans was voor Kostas Tsimikas die VVV-keeper Lars Unnerstall in de korte hoek niet wist te verrassen. Ook Jordy Croux kon met een goede actie de score net niet openen en Fran Sol kopte rakelings over. Vlak voor de rust was het toch raak: na een scrimmage voor het Venlose doel, waarbij de bal eerst van de lijn werd gehaald en Sol de paal raakte, schoot de Nigeriaanse spits Bartholomew Ogbeche zijn negende treffer van het seizoen binnen: 1-0.

Fel uit kleedkamer
Een doelpunt dat de thuisclub de spirit gaf om lekker fel uit de kleedkamer te komen. Binnen acht minuten na de pauze leek de wedstrijd beslist. Eerst was het de beurt aan aanvoerder Ben Rienstra, die de bal van Ogbeche op de rand van het strafschopgebied kreeg aangespeeld en achter Unnerstall schoot: 2-0. De mooiste treffer van de avond moest toen nog komen. Met een mooie dropkick vanaf de punt van het strafschopgebied knalde de Belg de 3-0 binnen. Even later tikte Mattijs Branderhorst het enige schot op zijn goal van Vito van Crooij over de doellat.

Debuut
Vijf minuten voor tijd, de supporters stonden al op de banken om de overwinning te vieren, debuteerde Eyong Enoh voor Willem II. Hij verving Jordy Croux, over wie trainer Erwin van de Looi op de persconferentie zeer te spreken was. Verder roemde de trainer de teamprestatie en was ook zeer tevreden over de wisselwerking tussen Kostas Tsimikas en Mo El Hankouri op de linkervleugel. VVV-trainer Maurice Steijn sprak over de slechtste wedstrijd van het seizoen van zijn ploeg.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sliceland
Lid
Sliceland

En kunnen we die Duitser geen contract aanbieden. Echt prima voetballer en zeker giedkoper dan jopke.

Wilco
Gast
Wilco

Dat van der Looi niet gaat zeggen dat het door het aanvallendere spel komt, met Croux erbij ja dat snap ik ook wel. Wat verwachten jullie dan. Ja ik had beter naar de sponsoren, en supporters moeten luisteren? Als ik hem was, zou ik dat ook niet zeggen. En het boeit ook niet, het is nu gewoon uitzitten met van der Looi. Ik zie geen noodzaak (ook al roepen sommige dat hier wel) om even een dikke afkoopsom aan meneer te geven, er iemand anders in gaan zetten, dat heeft als hij dit spel blijft spelen (en dat doet i… Lees verder »

Baarle
Gast
Baarle

Hehe eindelijk weer een herkenbaar Willem 2!! Wat een verademing zeg. En nu maar hopen dat Looij zijn ongelijk durft toe te geven aan zichzelf en zaterdag weer zo start. Maar dan toch liever met Azzoui dan met  Hankouri. Heracles barst van de blessures en schorsingen dus dat moet kunnen. Als je daar 3 punten pakt dan ben je echt los!!

Deklat
Gast
Deklat

Willem 2 is voor mij niet herkenbaar. Willem II vond ik daarentegen wel aardig ballen!

Baarle
Gast
Baarle

Sorry, ik heb geen Romeinse cijfers op mijn toetsenbord..

Brames1896
Gast
Brames1896

Leuke wedstrijd weer eens gezien, systeem gewoon behouden. Overigens ook een compliment voor de supporters van VVV. Goede opkomst en samen zingen, chapeau zo hoort het.

Rijst
Gast
Rijst

Que?

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

Tilbo zou iets sneller moeten reageren om deze posts te verwijderen. Zonder teksten als “deze post is verwijderd” of zo. Of ze zijn nog niet wakker (kan ook)

Highway Patrolman
Lid
Highway Patrolman

Als je nou gewoon beide keren met deze inzet en met een 4-4-2 opstelling tegen Sparta had gespeeld dan had je zelf 25 punten gehad en Sparta 10. Dan was je er al zeker van om niet rechtstreeks te degraderen! Maar Van der Looi schijnt niet echt te snappen dat winnen van mede degradatiekandidaten “dubbele” punten zijn! En dan speel je dus nooit met 5-3-2. Nu dus weer bewezen. Meer middenvelders verlicht de druk op de achterhoede. Een kind kan de was doen. Van der Looi dus niet. Supporters bedankt dat we met zijn allen Van der Looi duidelijk hebben… Lees verder »

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Van der Looi heeft een tik/oppepper gehad toen hij tegen Roda uit won met ‘zijn gouden’ 532. Hopelijk ziet hij nu in dat dit gewoon niet werkt en wij daar gewoonweg  de spelers niet voor hebben.

Maar goed, iets zegt tegen mij dat wanneer Enoh fit is, hij nogmaals een paar pogingen gaat doen om zijn gelijk te halen…

patriekolorus
Lid
patriekolorus

@ jbj.ot

ik denk dat hij de eerste wedstrijd uit bij Utrecht al bij 5-3-2 is uitgekomen. Hij startte toen 4-4-2 en we waren na een half uur spelen al totaal kansloos. Hij is toen overgegaan op 5-3-2 waarna we weer enigszins grip op de wedstrijd kregen. Sindsdien speelt ie al zo.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Blijkbaar is er toch nog een beetje chemie tussen Looi en de spelers en krijgt hij de spelers nog zover om een potje te winnen. Ben benieuwd of hij het voor elkaar krijgt om de komende 3 cruciale wedstrijden de zaak op scherp te krijgen…

Blijf erbij dat hij niet de juiste trainer is voor ons, maar hoop dat hij door de voordeur weg kan !

floepert
Gast
floepert

ik denk eerder dat de spelers hem zover kregen ook een werkend systeem op te stellen.

Ravio
Gast
Ravio

De veldbezetting was nu zoveel beter! Bovendien is Meissner n absolute verademing (positieve verrassing!). Verdediger die rust en zelfvertrouwen uitstraalt! En ook het centrum met 2 staat dan beter als 3. Heerkens als rechtsback verdedigend ook beter dan Lewis.

Eeuwige zonde dat vd Klooi Crowley weggestuurd heeft want die zou perfect passen in dit systeem!

John Nr1
Lid

Volledig mee eens Ravio. De veldbezetting was zoveel beter dan alle voorgaande thuiswedstrijden.

Zowel in de breedte als in de diepte creëerde je veel meer ruimte. Door het breed houden van Croux kreeg je ook centraal veel meer ruimte bij Ogbeche en sol. Ogbeche was erg zwak maar sol vond ik echt heel erg goed. Balvast en steeds  sterk in de aanname.

Zou alleen Lachman vervangen door een voetballer. Bijvoorbeeld terughalen van Rienstra zodat je van achteruit veel meer voetbal krijgt. Zowel Heerkens Lachman en meisner kunnen amper opbouwen.

Tsimikas weeerr geweldig !!!!

kurt zaro
Gast
kurt zaro

goed gedaan jongens punten hier houden. was dringend nodig moet er niet aan denken als we weer verloren hadden. waren de rapen gaar geweest. enig minpunt aan de avond was dat dat kutnak gewonnen heeft. hopelijk maar n incident

Dre
Gast
Dre

Laat ik voorop stellen dat ik geen fan ben van Vd Looij maar ik denk wel dat hij ons erin kan houden. En dat is het belangrijkste. Volgens jaar mag onze kersverse TD een trainer uitzoeken die wel bij onze club past. Vandaag stond het goed. Vvv geen kans gehad en Boef en Croux speelde echt prima pot. Nu winnen van Heracles en kut Roda

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Ondanks de 3-0, morgen van de Looi buiten flikkeren !

SargentD
Lid
SargentD

Kunnen we met zijn allen even één ding afspreken? Zodra van de Looi ook nog maar één keer vijf verdedigers opstelt gooien Berry en Joris hem per direct alsnog buiten en laten we hem opnemen en gooien de sleutel heeeeeel ver weg.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ SagrentD

En als ie geen vijf verdediers meer opstelt moet zijn contract verlengen worden desnoods straten we een petitie als  als Berry en Joris niet in tuig willen😂😉

SargentD
Lid
SargentD

Haha, zo ver wil ik nog net niet gaan! wink

Sooike
Gast
Sooike

Zou vd looi nu blij zijn of diep in zijn hart flink balen? Ik gok op het 2e… door t stof gemoeten en na de zo gewilde 4-4-2 meteen een 3-0 overwinning op een ploeg die al 17(!!) punten in uitwedstrijden heeft gehaald. Eigenlijk gaat hij nu gruwelijk op zn bek!   gewoon zo blijven voetballen. Met 2 verdedigers centraal is er voor hen veel meer duidelijkheid. En met 2 middenvelders op de flanken is het ook veel makkelijker om druk te zetten zodat de tegenstander veel moeilijker aan voetballen toe komt..   wel triest dat de supporter dit al… Lees verder »

SargentD
Gast
SargentD

Op de persconferentie zei ie blijkbaar dat het echt helemaal niks met het systeem te maken had. Mafkees…

Sprang
Lid
Sprang

Haha. In het Interview met omroep brabant zegt ie op een gegeven moment.

Als we het over verdedigend voetballen hebben, dan hebben we het over VVV dit seizoen.

Man is niet serieus te nemen.

@win
Lid
@win

Als we gisteren mét dit systeem maar ook met de instelling van afgelopen zondag gespeeld hadden, dan hadden we gisteren ook verloren. Het systeem zegt niet alles.

Misschien lokt het aanvallender systeem wel meer motivatie uit bij de spelers, dat zou kunnen. Maar dat zou eigenlijk ook een slechte zaak zijn.

@Sprang: Wat hij over VVV zegt is m.i. gewoon waar.  Knap wat ze doen, respect voor. Maar het is wel iedere week heel diep inzakken, compact staan en toeslaan bij een fout van de tegenstander, wat ze doen.
Ze spelen m.i. verdedigender dan wij, maar halen daar wel resultaat mee.

Sprang
Lid
Sprang

@ @win

Dat kan wel wezen. Maar een verdedigende trainer als Erwin kan dat natuurlijk nooit zeggen. Die zou zelf t liefst achterin met 8 man op lijn spelen 1 middenvelder en 1 aanvaller.

SargentD
Lid
SargentD

@ @win 1. Volgens mijn bescheiden (absoluut niet voetbal expert) mening staat de verdediging met aanvallender spel veel minder onder druk, en laat onze verdediging nou net niet ons sterkste punt zijn. Het zal toch ook geen toeval zijn dat in alle halve en hele wedstrijden dat we met deze bezetting gespeeld hebben (inclusief de omzettingen na WEER een valse start) we veel minder onder druk stonden en veel beter presteerden. Wat dat betreft was de tweede helft tegen Sparta een uitzondering in negatieve zin voor 4 verdedigers en Roda uit een uitzondering in positieve zin met 5 verdedigers. Maar… Lees verder »

DelanoH
Gast
DelanoH

@win (en Erwin) hebben gelijk als ze zeggen dat het systeem niet zaligmakend is.

Dat je veel tegendoelpunten krijgt en daarom meer verdedigende zekerheid in wil bouwen klinkt logisch, echter heeft het niet geleid tot minder tegendoelpunten. Dan moet je dus iets anders gaan verzinnen en daar heeft Erwin wel heel lang over gedaan….

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Het was wederom niet best, maar wel (eindelijk) een verdiende overwinning met veel strijdlust. En nu potverdikke ook is een keertje uit met lef spelen, want 3 clubs die onder ons staan hebben een zeer zwaar programma en dan kan je bij winst op Heracles een gat slaan van een punt of 7 en komt Groningen ook aansluiten bij de onderste 5…

 

 

Sooike
Gast
Sooike

ook Heracles benader je san op slechts 1 puntje. Winst zaterdag is cruciaal, zeker omdat Roda ook nog binnenkort op bezoek komt. Je kan je deze maand redelijk veilig spelen

UNITED
Lid
UNITED

ERWIN MOET BLIJVEN!!

Julotte
Gast
Julotte

HEEL ZIELIG: Ik zag vanaf vak b dat er iemand van vak c van de trap werd geduwd of getrapt. Je moet je kapot schamen als je zoiets doet met je mede supporters!!!!

Snorro
Gast
Snorro

Ik neem aan dat jij je verantwoordelijkheid hebt genomen en er iets van hebt gezegd?

Julotte
Gast
Julotte

Ah ja tuurlijk! Ik heb die hooligans even op hun plek gezet.  Moet ik dat bij jou ook nog even doen internet hooligan?

Snorro
Gast
Snorro

Je moet niet zo piepen…. je had er gewoon wat van moeten zeggen. Hier lukt het ook, internetheld. Hooligans op Vak C? Waar dan?

Als ik het had zien gebeuren had ik er wel wat van gezegd ongeacht de consequentie, i.p.v. hier berichten te plaatsen. Je had de held kunnen zijn, maar je bent helaas een wegkijker gebleken. Je moet je schamen.

Julotte
Gast
Julotte

je moet bier drinken na een overwinning, geen azijn😘.

Snorro
Gast
Snorro

Heeft niets met azijn te maken. Het gaat erom dat het heel makkelijk is om iets op internet te knallen, terwijl je moet optreden als je ziet dat iets gebeurt. Wat moeten we er nu nog aan doen? Zo de fles azijn is leeg😙

Jada
Lid
Jada

Meneer vd Looi zegt in de persconferentie dat het niet aan het systeem ligt…ik zeg keihard dat het daar wel aan ligt. Meisner speelde goed, keeper super, beweging aan de buitenkant…nooit meer ,5 verdedigers, nooit meer van de Linden….was weer eens leuk, ondanks de kou.

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Zegt ie dat echt??!! Dan is het nog een grotere lul dan ik al dacht.

Wannies
Lid
Wannies

Nooit meer 5-3-2! Ik heb dit seizoen echt wel een aantal mooie potten gezien, telkens met een 4-4-2 opstelling. De zaadpartijen waren met 5-3-2. Kan geen toeval meer zijn…

Snorro
Gast
Snorro

Nou dan sla jij de 5-3-2 masterclass in kerkrade gemakshalve even over. Dat was perfect uitgevoerd.

Wa un beleid
Gast
Wa un beleid

Ik schrijf deze overwinning toe aan de supporters die zich hebben geroerd en VdL hebben gedwongen om 4-3-3 te spelen!

Frietmet
Gast
Frietmet

4 4 2 , maar in ieder geval aanvallend en met vleugelspelers.

patriekolorus
Lid
patriekolorus

@ Frietmet

je haalt de woorden uit mijn mond.

Grenzen
Gast
Grenzen

Het bewijs is geleverd,hetgeen de supporters al lang wisten. We zullen helaas nooit weten hoe we gestaan zouden hebben als we altijd in deze opstelling gespeeld zouden hebben. En dat zit me nog het meest dwars.

Frietmet
Gast
Frietmet

Het ongelijk van Erwin bewezen. Het was vaak nog verre van goed, maar je hebt wel zelf het spel en maakt de dienst uit. Verdediging wordt zo 10x meer ontlast.

Zo blijven spelen. Met Croux Hankouri en Azzaoui heb je prima buitenspelers. Sol echt hopeloos uit vorm.

 

Comon!!!

 

 

Snorro
Gast
Snorro

Een spits is maar zo goed als de aanvoer die hij krijgt.

Allochteun
Gast
Allochteun

Eens, maar ook 3 a 4 kansen gemist, waarvan er zeker 2 eigenlijk gewoon in moeten.

SargentD
Gast
SargentD

Sol draait momenteel niet optimaal, maar blijft een superspits voor Willem II. Gelukkig hebben we er twee van zulke. Sol die komt er wel weer, zeker als we met dit systeem blijven spelen.

Fooligan
Lid
Fooligan

Hankouri heeft de eerste helft 1 bal geraakt. Die hoeft er van mij niet meer in

Robby
Gast
Robby

Daar komt Azzaoui voor in na zn schorsing.