Willem II verliest van PEC Zwolle

60
4097
Pedro Chirivella zet druk op van Polen (foto: Toin Damen)

Een goede wedstrijd spelen en de winst weggeven! Willem II speelde vanavond een van zijn betere thuisduels dit seizoen. De Tricolores begonnen goed en fel aan de wedstrijd en kwam via Sol en Reinstra op een comfortabele 2-0 voorsprong. Echter de griek Konstantinos Tsimikas zorgde door het veroorzaken van een penalty dat Zwolle nog voor rust terug in de wedstrijd kwam, Bakker benutte dit buitenkansje. Na rust was de wedstrijd in evenwicht maar faalde Willem II in de verdediging. Saymak liet Lachman tot 2 maal toe kansloos en wist Branderhorst te verschalken! Erg zuur verlies waarbij ook de kanttekening dat nu weer erg laat besloten werd tot het wisselen, de ploeg zat na 75 minuten stuk!

verslag willem-ii.nl
In de laatste thuiswedstrijd van de eerste competitiehelft heeft Willem II niet voor een stuntje kunnen zorgen. Het sterke PEC Zwolle trok na een 2-0 achterstand aan het langste eind. Een bittere pil, omdat Willem II op basis van passie en strijd meer verdiende. De finesse ontbrak om minimaal een punt uit het vuur te slepen: 2-3.

Voorzichtig aftasten was er niet bij in de openingsfase. Willem II gaf vanaf de aftrap direct gas. Al in de derde minuut kopte Ben Rienstra net naast. PEC Zwolle antwoordde direct, maar Younes Namli en Mustafa Saymak vonden Mattijs Branderhorst op hun weg. In de tiende minuut brak Willem II de ban. Erik Bakker verzuimde om op te ruimen, waarna Fran Sol vol overtuiging zijn achtste competitietreffer binnenschoot: 1-0.

Weer Rienstra
Willem II legde veel energie in de wedstrijd tegen het stroef op gang komende PEC Zwolle. Vooral de frĂȘle Rick Dekker had het in Zwolse verdedigingscentrum moeilijk tegen Fran Sol en Bartholomew Ogbeche. Willem II kreeg kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar Diederik Boer hield in deze fase zijn ploeg op de been. De ervaren keeper stond ook op zijn post bij een goede actie van Azzaoui, maar op de rebound van Rienstra had hij geen antwoord: 2-0. Het Zwolse antwoord kwam snel. Na een overtreding van Kostas Tsimikas op Kingsley Ehizibue legde scheidsrechter Wiedemeijer de bal op de stip, Erik Bakker benutte de penalty: 2-1.

Gelijkmaker
Na rust ging Willem II door waar het gebleven was. Ogbeche was gevaarlijk met een kopbal, maar het was PEC Zwolle dat na een uur spelen zomaar de stand gelijk trok. Bakker vond Saymak die knap afrondde: 2-2. Zo hadden de gasten de opgelopen schade onverwacht snel gerepareerd. Er ontspon zich een open wedstrijd waarin beide ploegen op zoek gingen naar de winst. De tijd werkte daarbij in het voordeel van PEC Zwolle, want het moegestreden Willem II gaf meer ruimte weg. Vijf minuten voor tijd ging het mis. Namli trok ongehinderd naar binnen en haalde uit. Branderhorst redde bekwaam, maar in de rebound tikte Saymak zijn tweede van de avond binnen: 2-3. Met de moed der wanhoop perste Willem II er een slotoffensief uit. De verdiende beloning bleef uit, mede omdat Azzaoui de volledig vrijstaande Sol over het hoofd zag. Na afloop concludeerde trainer Erwin van de Looi dat zijn ploeg heel veel dingen goed had gedaan, maar ook dat de tegengoals tegen het veerkrachtige PEC Zwolle te makkelijk werden weggegeven.

60 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments