Willem II verliest van PEC Zwolle

66
3778
Pedro Chirivella zet druk op van Polen (foto: Toin Damen)

Een goede wedstrijd spelen en de winst weggeven! Willem II speelde vanavond een van zijn betere thuisduels dit seizoen. De Tricolores begonnen goed en fel aan de wedstrijd en kwam via Sol en Reinstra op een comfortabele 2-0 voorsprong. Echter de griek Konstantinos Tsimikas zorgde door het veroorzaken van een penalty dat Zwolle nog voor rust terug in de wedstrijd kwam, Bakker benutte dit buitenkansje. Na rust was de wedstrijd in evenwicht maar faalde Willem II in de verdediging. Saymak liet Lachman tot 2 maal toe kansloos en wist Branderhorst te verschalken! Erg zuur verlies waarbij ook de kanttekening dat nu weer erg laat besloten werd tot het wisselen, de ploeg zat na 75 minuten stuk!

verslag willem-ii.nl
In de laatste thuiswedstrijd van de eerste competitiehelft heeft Willem II niet voor een stuntje kunnen zorgen. Het sterke PEC Zwolle trok na een 2-0 achterstand aan het langste eind. Een bittere pil, omdat Willem II op basis van passie en strijd meer verdiende. De finesse ontbrak om minimaal een punt uit het vuur te slepen: 2-3.

Voorzichtig aftasten was er niet bij in de openingsfase. Willem II gaf vanaf de aftrap direct gas. Al in de derde minuut kopte Ben Rienstra net naast. PEC Zwolle antwoordde direct, maar Younes Namli en Mustafa Saymak vonden Mattijs Branderhorst op hun weg. In de tiende minuut brak Willem II de ban. Erik Bakker verzuimde om op te ruimen, waarna Fran Sol vol overtuiging zijn achtste competitietreffer binnenschoot: 1-0.

Weer Rienstra
Willem II legde veel energie in de wedstrijd tegen het stroef op gang komende PEC Zwolle. Vooral de frêle Rick Dekker had het in Zwolse verdedigingscentrum moeilijk tegen Fran Sol en Bartholomew Ogbeche. Willem II kreeg kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar Diederik Boer hield in deze fase zijn ploeg op de been. De ervaren keeper stond ook op zijn post bij een goede actie van Azzaoui, maar op de rebound van Rienstra had hij geen antwoord: 2-0. Het Zwolse antwoord kwam snel. Na een overtreding van Kostas Tsimikas op Kingsley Ehizibue legde scheidsrechter Wiedemeijer de bal op de stip, Erik Bakker benutte de penalty: 2-1.

Gelijkmaker
Na rust ging Willem II door waar het gebleven was. Ogbeche was gevaarlijk met een kopbal, maar het was PEC Zwolle dat na een uur spelen zomaar de stand gelijk trok. Bakker vond Saymak die knap afrondde: 2-2. Zo hadden de gasten de opgelopen schade onverwacht snel gerepareerd. Er ontspon zich een open wedstrijd waarin beide ploegen op zoek gingen naar de winst. De tijd werkte daarbij in het voordeel van PEC Zwolle, want het moegestreden Willem II gaf meer ruimte weg. Vijf minuten voor tijd ging het mis. Namli trok ongehinderd naar binnen en haalde uit. Branderhorst redde bekwaam, maar in de rebound tikte Saymak zijn tweede van de avond binnen: 2-3. Met de moed der wanhoop perste Willem II er een slotoffensief uit. De verdiende beloning bleef uit, mede omdat Azzaoui de volledig vrijstaande Sol over het hoofd zag. Na afloop concludeerde trainer Erwin van de Looi dat zijn ploeg heel veel dingen goed had gedaan, maar ook dat de tegengoals tegen het veerkrachtige PEC Zwolle te makkelijk werden weggegeven.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Tommyv
Gast
Tommyv

Conditioneel zijn alle spelers echt waardeloos en dat kun je v/d Looi en zijn staf aanrekenen. Ben benieuwd hoeveel doelpunten we tegen krijgen in de laatste 30 minuten van de wedstrijd en hoeveel voor, maar volgens mij zijn deze cijfers schrikbarend. Hier MOET echt iets aan gedaan worden. 

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Het was een bijna perfecte eerste helft, op de penalty na! Die was totaal overbodig en heel stom. En dan gaat Mathijs de scheidrechter nog lopen te duwen pffff was gelukkig geen rood . In de tweede helft kon iedereen de nederlaag zien aankomen vooral ons middenveld kon het conditieoneel niet meer bolwerken. Haye en Rienstra ( die overigens een geweldige eerste helft speelde) waren niet vooruit te branden. Vooral Haye had al veel eerder gewisseld moeten worden. Van der Looi is dikwijls veel te laat met zijn wissels!

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Ik ben er geen fan van, maar Lewis was gisteren erg goed.

dn Baaierd
Lid

Heb ondanks het verlies een goede wedstrijd gezien, een Willem II waar ik graag voor naar het stadion kom. Vind het jammer dat mijn held Tsimikas ongelukkig een penalty veroorzaakt. Daar waar hij normaal gesproken alles heeft had hij met vlagen zijn momenten niet. Van Lachman heb ik het idee dat hij bij elke persoonlijke fout € 5000,- krijgt bij gescheven op zijn rekening via een een 1 of ander gokkantoor. Elke wedstrijd is het prijs met hem tjonge jonge zeg. In de winter maar een 2 hele goede centrale verdedigers halen, verwacht dat Peters zijn laatste wedstrijd zomaar eens… Lees verder »

keesg
Lid
keesg

Waar ik me het hele seizoen al zorgen over maak is de verdediging en de conditie. Er loopt een speler bij die al na 50 minuten rijp is voor een wissel. Dan kan hij (Haye) echt niet meer. Als Lachman met zijn brede lijf korter dekt dan kan hij veel ellende voorblijven. Verder een armzalige vertoning van de technische staf met de late wissel op rechts. Heel de tribune zag dat Haye het niet meer kon belopen en toch maar wachten. Een invaller moet wel een reële kans krijgen om zich te bewijzen een meerwaarde te zijn.

Wannies
Lid
Wannies

Je verliest de wedstrijd door persoonlijke fouten van Tsimikas, Lachman en Branderhorst. Maar ook van Sol enOgbeche. Als ze iets minder zelfzuchtig waren geweest, had PEC de achterstand nooit meer goed kunnen maken… Wel genoten van de inzet en het spel. Nooit meer 5-3-2! Azzaoui wordt Europese top, proberen nog een jaar te huren!

Tilburg_1896
Lid
Tilburg_1896

Zullen we ook even kappen met “en wie niet springt die is voor nac” bij een stand van 2-2? Ga godverdomme eens achter je eigen ploeg staan man.

Ben ik trouwens de enige die “in Tilburg daar zingen we zo” snel beu is? Voegt niks toe.

frannekesol
Lid
frannekesol

in Tilburg daarna zingen we zo, nak da moet dood, psv moet kapot en (rkc) rollen we zo even op! Betere versie?

yaniekveek
Gast
CU013

Mee eens met het ”en wie niet springt” gedeelte. Verder vind ik dat nummer wel tof! Ik vind het  persoonlijk triester dat de helft van de kingside 2x per wedstrijd zn bek open doet.

JTW
Lid
JTW

Nak songs als je niet (de eerstvolgende wedstrijd) tegen nak speelt is inderdaad waardeloos. Verder vind ik het persoonlijk belangrijker dat er massaal wordt gezongen dan welke song dat is. “In Tilburg zingen we zo” wordt tenminste goed hard meegezongen door veel fanatiekelingen, kun je beter hebben dan “boem Tricolores, boem Tricolores” achtige songs. Pas als de volledige KingSide 90 minuten lang kolkt lijkt het me zaak om de ‘songteksten’ inhoudelijk te bekritiseren.

Wilco
Gast
Wilco

Er moet gewoon 1 goede man bij in de verdediging. Ik denk dat ze die echt moeten halen in de winsterstop. Gewoon iemand die sturing kan geven in de achterhoede. Kost natuurlijk wat geld, maar ik denk dat het met dit team zoveel kan schelen. De rest is immers redelijk, (Voor WIllem II)  en onze aanvallers ook. Deze zijn kwa kwaliteit echt geen sup topper onwaardig. Sterker nog, ik denk als je ze in Ajax zou zetten waar ze dus veel meer aanvoer krijgen (dus ook veel meer kans om een goal te maken), niet heel erg veel onder zouden… Lees verder »

J. Derksen
Gast
J. Derksen

Één goede wedstrijd en meteen weer hosanna!! Ik snap veel van deze opmerkingen niet hier…  Héél weinig punten gepakt tegen concurrenten slecht voetbal en laten we vooral de reclame van Telfort niet vergeten… van minst gepasseerd naar meest gepasseerd. We krijgen het nog lastig heel erg lastig!

JoeKeenan
Lid
JoeKeenan

Bevestiging dat dit systeem thuis werkt. Ook een compliment aan de veerkracht van Zwolle. Niet voor niets bezig aan een ijzersterk seizoen onder van ‘t Schip.

Met wat meer geluk had je deze eerste competitie helft 6 punten meer gehad (ervan uitgaan dat in de arena geen punten gehaald gaan worden). Dinsdag er op en er over, door in de beker.. een paar gerichte versterkingen in de winter en dan ga ik met vertrouwen de tweede seizoenshelft tegemoet.

Martin Coolen
Gast
Martin Coolen

IN DRIE DUELS ZEVEN PUNTEN WEGGEVEN.Tegen NAC en VItesse; 2 punten en tegen PEC ZWOLLE, 3 punten.Ik weet ook wel dat PEC een goed elftal heeft maar een 2-0 voorsprong mag je nooit weggeven, dat heeft Willem II al meerdere malen gedaan. Ondanks dat speelde onze jongens een zeer goede wedstrijd.

Sander
Gast
Sander

Ook een keer een puntje gehaald na een 2-0 en 3-1 achterstand, ook dat is voetbal

jbj.ot
Lid
jbj.ot

We hebben 2 zeer goede spitsen, een mooi middenveld en 2 eredivisie waardige backs, en een keeper die het redelijk goed doet.

Ons centrum is niet goed genoeg, we missen types als Leeuwin-kanon-Willem Jansen-Thesker en uiteraard jordens.

Hoop dat ze in de winterstop een keiharde cv ergens in Spanje op kunnen pikken, wellicht weet Fran Sol nog iemand…

Frankwie
Gast
Frankwie

Dit is echt onzin. Vandaag was de eerste goal een fout van Tsimikas, bij de tweede goal liet Haye Saymak lekker doorlopen zonder iets te doen en bij de derde goal liet Tsimikas zich veel te makkelijk voor bij lopen, greep Rienstra slap in en liet Chirivella Saymak vrijstaan.Lachman was erg goed vandaag en kon weinig verweten worden bij de goals.Tsimikas is lekker fel en aanvallend, maar kost ons verdedigend de wedstrijd, net zoals slap laten lopen van onze middenvelders.  Namli was de beste bij Zwolle. Dat was de man van Rienstra.Lewis heeft Mokhtar uit de wedstrijd gespeeld en was aanvallend ook… Lees verder »

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Je hebt gelijk mbt de persoonlijke fouten, maar kijk ook eens naar het totaalplaatje.

Tsimikas speelde tot Vitesse uit een uitsteked seizoen, Lewis herpakt zich goed de laatste wedstrijden, en ijzervreter Rienstra gaat ook steeds beter spelen. Haye is aan de bal Sterk, maar zonder bal een stuk minder. Ik mis bij onze centrale verdedigers leiderschap, maar ook het meedogenloze om een aanvaller op te vreten. Het feit dat onze centrale verdedigers weinig kaarten pakken zegt daar ook iets over.

Lachman en Heerkens zijn beide dienende spelers…

John Nr1
Lid

Genoten van heerlijke pot voetbal,goede sfeer en helaas balen van de punten. Dit is Willem II zoals ik het graag zie. Overal strijd inzet en de wil om te winnen. Slaat over naar de tribunes en dat is mooi!

we hebben niet verloren door de scheids maar man man wat is die wiedemeijer een drama.

Moker
Gast
Moker

Vogel, sfeer was bij vlagen ok, net als de inzet en het spel. Wel vaak de tweede afvallende ballen voor Zwolle en daar verlies je of win je een match op. Wat mij opviel, waren de laatste 15 minuten. Juist dan kun je als supporters de wedstrijd kantelen, breken. Dat was/voelde je niet. Er heerste realisme en er moet in dat kwartier opportunisme heersen in het stadion. Advies twee: niet de hele wedstrijd ohooo, ohooo in Tilburg zingen we zo….. Komt echt niet over als aanjager. Verder prima vermaakt. 

wil
Lid
wil

Waarom speelt die Crowley eigenlijk niet? Met veel tam tam aangetrokken en nu nog geen invalbeurt.

wil
Lid
wil

We moeten echt een paar meedogenloze verdedigers aantrekken.

Losnarf
Gast
Losnarf

Dan kun je beter slecht spelen en de punten mee nemen dan zo’n avond. Op naar dinsdag! 

Begaaierbob013
Lid
Begaaierbob013

Helaas. Wel noad gezien. Op naar de arena huugodver

jimvanfessem
Lid
jimvanfessem

Noad? Hugodver? Naait um 20 km naar het westen met die niks zeggende opmerkingen.

Begaaierbob013
Lid
Begaaierbob013

Bloed aan de paal

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

We kunnen wel een mooie pot hebben gezien  maar hebben wel 0 punten na een 2-0 voorsprong

Als je tegen de concurrenten niet weet te winnen. Moet je dit soort wedstrijden wel over de streep trekken ook al het tegen de nummer 4. Anders gaan we er gewoon uit. Volgende week  uit tegen Ajax ga je ook geen punten pakken. Daarom was een overwinning  vandaag geen overbodige luxe geweest

Losnarf
Gast
Losnarf

Vorig seizoen is het Willem II ook gelukt.

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Mooie pot voetbal gezien met twee aanvallende ploegen. Doodzonde dat we er niet minimaal een punt aan over houden. We hebben genoeg kansen gehad. Duidelijk is dat er een verdediger bij moet komen nu het maar de vraag is of en wanneer Jordens weer kan spelen.

 

 

BrabantHenk
Lid

Deze ploeg weet duidelijk niet om te gaan met een voorsprong. We zagen het tegen PEC, Nac, Vitesse, Heerenveen. Zijn niet in staat een wedstrijd te killen. Als vd Looij zijn huiswerk had gedaan had hij geweten hoevaak PEC terug is gekomen in een wedstrijd. Je staat met 2-0 voor tegen de nummer 4. Dan hoeft Tsimikas er niet telkens nog overheen. Laat Azzaoui dat lekker doen in een 4-4-2. De energie die Tsimikas aanvallend gebruikt gaat ten koste van zijn verdedigende krachten. Zeker als daar een paar linke jongens als Nami en Ondaan rondlopen. Over ons centraal duo zeg… Lees verder »

Jeroen
Gast

Heel zuur dat je hier verliest. De laatste wedstrijden  zie ik dat we een enorme steunpilaar in de verdediging missen.. Hierdoor krijgen we steeds 2 a 3 goals tegen.. hopenlijk herstelt Peters snel!! Verder ben ik wel heel positief over het aanvallende spel van Willem II. Als je zo altijd speelt maak ik me verder geen zorgen over het pakken van de punten. kom op Willem II!! Ik ben er van overtuigd dat wij meer dan genoeg kwaliteit hebben om (ruim) boven de laatste 3 te eindigen

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Eerste helft echt genoten, goede combinaties en een aantal goede mogelijkheden. Tweede helft weer zwalkend naar t einde, waarbij we misschien toch nog een punt verdiende. Croux zeer zwak ingevallen, komop Jordy ! Lewis, Rienstra Azzoui zeer goed, maar ons centrum geeft gewoon teveel ruimte weg, mag duidelijk zijn dat Peters gemist wordt…hoop dat we in de winterstop een mandekker ergens op kunmen pikken, want dit slaat nergens op.

wil
Lid
wil

Tsimikas speelde op FC Papadopoulos niveau.  We moeten echt heel snel een paar goede verdedigers erbij anders ga ik het heel somber inzien.

Wa un beleid
Gast
Wa un beleid

wat een onzin! Hij speelde heel erg goed juist… op de veroorzaakte penalty na.maar zo’n linksback is een zeldzaam in NL

jimvanfessem
Lid
jimvanfessem

Hij speelt de laatste 4 wedstrijden als een krant en is schuldig aan minimaal 3 tegentreffers. Daarvoor speelde hij gewoon goed. Nu is het niks dat mag ook gezegd toch?! Linkse kant van onze verdediging is momenteel de achilleshiel, betekent dat je met een rechtsbuiten moet gaan spelen, speltip 13

Sooike
Gast
Sooike

Heerlijke pot voetbal gezien! wat we missen en hopenlijk kunnen herstellen in winterstop is een echte harde mandekker inncentrum en een eredivisiewaardige keeper

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Nog 7 doelpunten mannen en we hebben er net zoveel tegen dan heel vorig seizoen.

Der Bumber
Lid
Der Bumber

Nog 3 doelpunten scoren en we hebben de 29 van vorig seizoen geevenaard 😀het is maar hoe je het bekijkt

Bomba
Lid
Bomba

Kortom:

– Lewis lekker bezig, knap hoe hij zich herpakt heeft

– no. 21 PEC is een eikel

– Wiedemijer ook trouwens

– Team staat er met 4-4-2 een stuk beter voor

– vd Looij kan niet wisselen…

– Heel zuur dat we geen punt(en) hebben overgehouden.

– Met een beter wisselbeleid (vooral tijdig!) trek je de voorsprong over de eindstreep.

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Kortom…lekker slim om Wuytens te laten vertrekken….

Snorro
Gast
Snorro

Wat met name leidt tot verlies is het feit dat de tegenstander te laat wordt opgevangen. Hierdoor kan de tegenstander tot de 16 opkomen en schieten. 2 van de 3 vallen hierdoor. Als je in de eerte helft zo compact speelt als willem II, is elke spelverlegging naar de andere kant gevaarlijk. Tsimikas zwom werkelijk tegen ehizibue. Daar komt die pingel uit. De scheids kan ik maar beter niets over zeggen nu. Die had echt geen enkel idee. Al met al jammer dit. Puntje had zeker gekund. Nu op naar de arena en maximaal in de weg gaan liggen!

KruikEreNoord
Lid
KruikEreNoord

Zo zonde! Met deze opstelling en inzet komen de punten vanzelf.

Ftricolores1
Gast
Ftricolores1

Je verliest vandaag puur door Tsimikas. Speelde 1e helft tegen zichtzelf en gaat daardoor in de fout! 2e helft mag hij niks meer, waardoor ook de 3e nog valt! Zoooo dom en zooooo zonde van die 2-1!! Lewis met afstand de beste vandaag! Geweldig hoe hij zich na al dat gezeik (terecht overigens) terug aan het knokken is!Wat een kutnederlaag, maar wel met perspectief (ojee dat ik gevaarlijk en heb je niet veel aan!)

Sooike
Gast
Sooike

kostas greep idd niet in. Maar ook zeer slecht gedaan van branderhorst die in eerste helft ook al bijna schuldig was aan tegentrefffer door een simpele bal los te laten

Briegel
Gast
Briegel

Het één heeft werkelijk niets met het andere te maken. Bijna schuldig aan een tegentreffer of een totaal onnodige strafschop veroorzaken… Zeg het maar. Daarnaast even vergeten hoe hij die inzet in de 7e minuut pakte? 

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Wat een schande deze trainer ben er elke keer positief over geweest maar nu begint ie het toch aardig te verknallen met zijn 0,0 inzicht had al veel eerder in moeten grijpen dat is nu en al veel meer wedstrijden zo geweest. En ook die Lachman die zo makkelijk zijn tegenstanders weg laat draaien echt een van de traagste verdedigers van de Eredivisie volgens mij, dat ze er maar gauw een strik om heen doen. Hoop dat ze in de winterstop ook echt gaan investeren in de verdediging want zo word het nog een lastig seizoen. 2-0 voor staan in… Lees verder »

Bert
Lid
Bert

Kritiek hebben mag, maar wat kan de trainer aan deze nederlaag doen? Welke ingreep had volgens jou tot een beter resultaat geleid?

Ikzelf
Gast
Ikzelf

Juist Bert. Gewoon verloren van een effectief pec en een zeer slechte dcheids. 

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Als ik zie dat er na de strafschop tegen niet meer gevoetbald word zoals de eerste 20 min dan is het aan de trainer om in te grijpen toch? Voetballend kom je er niet meer uit dus zul je toch andere mogelijkheden moeten vinden. Maar inderdaad Zwolle thuis is geen schande om met 2-0 voor nog met 2-3 te verliezen want ze staan in de top 5 dus ach geen ramp, en tenslotte hebben we verloren door wiedemeijer de scheids dus op na volgende week weer een kans…

wil
Lid
wil

Onze verdedigers zijn nog slechter dan de trainer.

roemir
Gast
roemir

nou nou, ook nog iets gezien waar je WEL vrolijk van wordt?

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Ja in de rust, kinderen die de strafschoppen mochten nemen. En uiteraard de eerste 20 minuten.

Snorro
Gast
Snorro

Ik snap die hetze tegen lachman niet zo. Speelde prima en gaf rugdekking aan Lewis waardoor mokhtar weinig in het stuk voorkwam.

DDD
Gast
DDD

Jammer te zien dat er dan aan het einde alleen maar op het uitpubliek en pec gelet wordt. Er werd veel en veel beter gespeeld dan meestal. Een verliespartij tegen pec kan dan gebeuren. Mogen de jongens als nog wel steun verwachten!

Superspits
Gast
Superspits

Jammer van de nederlaag! Maar gewoon 4-4-2 spelen met de wil om te winnen… en goede instelling! Dus ik heb toch genoten! Gewoon zo elke week spelen dan komt het wel goed. Lewis, Rienstra heel goed en Azzaoui voortaan altijd opstellen daar komt alle creativiteit vandaan. Mag het best een keer misgaan