Willem II verliest met 1-0 van NEC

107
7017
De Sa (foto: Toin Damen)

Willem II wist vanavond in eigen huis niet te winnen van Nec. De Nijmegenaren schoten 2 maal op doel waarvan een keer trefzeker door Navarone Foor. Deze wedstrijd had veel druk gezien de sterke tegenstanders in de start van de competitie. De Tricolores hadden veel balbezit maar waren aanvallend machteloos. Streppel koos voor Braber i.p.v. Zivkovic, Braber had het vertrouwen van Streppel kunnen uitbetalen door een van de twee kansen in de eerste helft te verzilveren. Nec leunde de gehele wedstrijd achteruit, Willem II wist geen uitgespeelde kansen te creëren. Met dit verlies is een slechte start met 2 punten uit 4 wedstrijden een feit.

(verslag: willem-ii.nl)
Willem II de kater, NEC de punten

Willem II is er niet in geslaagd de eerste overwinning van het seizoen te behalen tegen N.E.C.. In een met 12.300 toeschouwers goed gevuld Koning Willem II stadion hadden de gasten uit Nijmegen genoeg aan een bevlieging van Navarone Foor om de overwinning mee naar huis te nemen. De gastheren bleven achter met een kater.

De Tilburgers waren er na de moeilijke seizoensstart tegen Vitesse, Ajax en AZ op gebrand om de eerste overwinning te behalen tegen promovendus N.E.C.. Echter trainer Jurgen Streppel had vooraf al gewaarschuwd dat deze wedstrijd de moeilijkste zou zijn uit de serie van vier en die woorden kwamen uit. Willem II had veruit het meeste balbezit maar wist nagenoeg geen uitgespeelde kansen te creëren. Robert Braber kreeg vanavond in de spits de voorkeur boven Richairo Zivkovic en was in de eerste helft veruit de gevaarlijkste man van de thuisclub, maar slaagde er niet in de brilstand van het bord te krijgen. Het eerste gevaarlijke moment viel in de 12e minuut te noteren. Robert Braber kon de bal na een voorzet van Lesly de Sa niet het gewenste effect meegeven. Wellicht had hij beter van de bal kunnen afblijven omdat ploeggenoot.

Erik Falkenburg ook nog akelig vrij stond bij de tweede paal. Na een half uur kreeg de Willem II spits weer een kopkans na een voorzet van de goed spelende Nick van der Velden. De gasten kregen pas na 35 minuten hun eerste kans. Na een voorzet van Todd Kane kroop de deze week aangetrokken Joey Sleegers goed voor zijn man, maar zijn kopbal was een prooi voor doelman Kostas Lamprou. Even voor rust keek de Griekse goalie een vliegend schot van Mohamed Rayhi naast zijn doel. Hiermee zijn alle wapenfeiten van de eerste helft verteld.

In de tweede helft was de wedstrijd iets meer in evenwicht, omdat N.E.C. wat meer probeerde vooruit te voetballen. Net op het moment dat Willem II de gasten onder druk had, was er de bevlieging van Navarone Foor die de bal van grote afstand op fraaie wijze buiten bereik van Kostas Lamprou in het doel krulde. Er waren nog 25 minuten over voor Willem II om minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen. Met het debuut van Lucas Andersen, en de invalbeurten van Richairo Zivkovic en Justin Mathieu voor respectievelijk Erik Falkenburg, Dico Koppers en Nick van der Velden waren de wissels hier ook op gericht. Het goede voetbal verdween uit de ploeg en in de laatste fase was het pompen of verzuipen maar de bal wilde niet goed vallen om de meer dan verdiende gelijkmaker op het scorebord te krijgen. In de tegenstoot kreeg N.E.C. zelfs de kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar redde doelman Kostas Lamprou goed met zijn voet.

Na 93 minuten knokken gingen de punten mee naar Nijmegen en bleven de Tilburgers achter met de kater. Trainer Jurgen Streppel sprak van een domper, maar gaf nogmaals aan dat het in de Eredivisie tegen iedere tegenstander moeilijk is om wedstrijden te winnen. Net zoals voor zoveel clubs is de Eredivisie ook voor Willem II een kwestie van overleven. Deze tocht wordt op zondag 13 september vervolgd in de Kuip tegen Feyenoord. (GH)

107 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments