Willem II verliest van FC Utrecht

73
2905
Donis Avdijaj komt net te kort om doeltreffend te zijn (foto: (c) Toin Damen)

Willem II slaagde vandaag er niet in om de punten in eigenhuis te houden. Een duel met twee gezichten, voor rust waren de Tricolores de bovenliggende partij hoewel FC Utrecht een geldige treffer onthouden werd. Na de pauze waren de gasten uit Utrecht de betere. Willem II speelde na de onderbreking erg flets en slap! Utrecht raakte 1x voor rust en 2x na rust nog de paal, Willem Janssen kopte vlak voor tijd de winnende binnen uit een corner. Willem II haakt af voor de middenmood en kijkt weer angstig naar beneden!

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II IN SLOTFASE ONDERUIT TEGEN FC UTRECHT
Door een laat doelpunt van Willem Janssen leden de Tricolores zondagmiddag een 0-1 nederlaag. Uit een corner kopte de aanvoerder van de Domstedelingen de gasten naar de overwinning.

Met nagenoeg dezelfde elf namen als tegen NAC Breda begon Willem II vandaag aan het belangrijke duel tegen FC Utrecht. Alleen Fernando Lewis ontbrak, hij liep zaterdag tijdens laatste training een blessure op. Zijn plaats werd ingenomen door Damil Dankerlui, Driess Saddiki stond rechtsbuiten en Vurnon Anita stond voor het eerst in de basis. De 12.750 aanwezige toeschouwers, met onder hen tachtig voormalig Willem II-spelers, zagen dat de weersomstandigheden vanmiddag heel wat gunstiger waren dan tijdens de laatste editie van Willem II – FC Utrecht, eind maart.

Spaarzame kansen
In een matige eerste helft hadden beide teams moeite om tot echte scoringskansen te komen. Nadat Donis Avdijaj in de beginfase de bal naast het doel van David Jensen schoot en Nicolas Gavory uit een vrije trap Timon Wellenreuther tot een uiterste redding dwong, duurde het lang voordat er weer echte kansen kwamen. Rond de dertigste minuut waren de gasten dicht bij de openingstreffer. De kopbal van Lukas Görtler belandde in de handen van Wellenreuther en schoten van Urby Emanuelson en Willem Janssen gingen naast of belandden op de paal.
Door een laat doelpunt van Willem Janssen leden de Tricolores zondagmiddag een 0-1 nederlaag. Uit een corner kopte de aanvoerder van de Domstedelingen de gasten naar de overwinning.

Ballen naast het doel
Aan de andere kan was er aan het einde van de eerste helft een hoofdrol voor Daniel Crowley weggelegd. Eerst schoot de middenvelder met een fraaie curve de bal net naast en vervolgens gaf hij de bal op schitterende wijze mee aan Avdijaj, die ook nu naast schoot. Aan het einde van de eerste helft had Dankerlui de score kunnen openen, maar in uitstekende positie, schoot ook hij naast. Aan de andere kant wist Gyrano Kerk wel te scoren, maar vanuit buitenspelsituatie, aldus de assistent-scheidsrechter. Daarom ging dit Utrechts feestje ook na tussenkomst van de VAR niet door.

Crowley kon het verschil niet maken tegen FC Utrecht (foto: (c) Toin Damen)

FC Utrecht gevaarlijkst
Direct aan het begin van de tweede helft was er een uitstekende verdedigende actie van Pol Llonch, waarmee hij voorkwam dat Oussama Tannane tot scoren kwam. Ook daarna waren de kansen uiterst spaarzaam. Als ze er al waren, dan waren ze voor de gasten. Timon Wellenreuther hield zijn doel echter schoon op de inzetten van Kerk en Görtler. Deze laatste speler had dé kans om de score open te breken, nadat hij de bal langs de ver uit zijn doel komende Wellenreuther tikte. Zijn schot belandde echter tegen de paal en ook in de rebound ging de bal tot zijn ontzetting tegen het aluminium.

Late treffer
Op het moment dat iedereen dacht dat de wedstrijd in een bloedeloze 0-0 zou eindigen, sloegen de gasten alsnog toe. Uit een corner kopte Janssen zijn ploeg naar een 0-1 overwinning. Het betekende de tweede thuisnederlaag voor de Tricolores dit seizoen. Met uitwedstrijden tegen Ajax en PEC Zwolle in de competitie voor de boeg, is het nu zaak om niet in een herfstdip te komen. Komende woensdag wacht de bekerwedstrijd, in eigen huis tegen SV Spakenburg.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Martin Coolen
Gast
Martin Coolen

Ik had na de 5-0 overwinning op Heracles geloof in een mooi seizoen, maar na 10 wedstrijden is dat geloof al vervlogen. Zie waar Heracles nu staat, en waar Willem II staat.

Grenzen
Gast
Grenzen

Ik heb medelijden met Sol. Loopt meer te verdedigen dan aan te vallen omdat er geen aanvoer is. Laat v.d. Bogert eens meespelen. We hebben de laatste jaren wel erg veel last van eigenwijze trainers.

Butch
Gast
Butch

Zag gister Andries Jonker nog lopen op de parkeerplaats, wil verder geen geruchten starten, maar….

John Nr1
Lid

ik wil ook geen geruchten starten, maar pssssst er was gisteren een reunie voor oud spelers en trainers. En Jonker is oud-trainer smile

wil
Gast
wil

Die was op de reünie van de Oude Glorie Willem II.

Kruikemans
Gast
Kruikemans

Jonker komt regelmatig kijken naar Daniel Crowley. Die gaf hem destijds als hoofd opleidingen Arsenal het advies om naar Nederland (toen Go Ahead Eagles) te gaan. Tegen Feyenoord was hij er ook.

Robby
Gast
Robby

…Andries Jonker vind het leuk om naar wedstrijden te komen kijken. Tijd genoeg aangezien hij vorig jaar is ontslagen bij Wolfsburg en bezoekt daarom zo nu en dan wedstrijden uit de eredivisie zo ook die van ons.

Tilburg_1896
Lid
Tilburg_1896

Noem me een zeikerd, maar beginnen we met dat hele zitten en weer opstaan op de KingSide niet een beetje op die carnavalsvereniging uit Breda te lijken? Was hartstikke leuk voor een keertje hoor, maar doe dit nu niet elke wedstrijd. Het is voor de spelers veel beter als het hele vak gewoon door blijft zingen in plaats van om de beurt.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Noem me een zeikerd,
———————————————
Nou Tilburg_1896 omdat je zo aandringt bij deze zeikerd😉

Vind het juist mooi effect als iedereen mee doet.

Sja la la la
Nul
Sja la la la
Een
Sja la la la
Drie

Wij zijn Willem II

JTW
Lid
JTW

Zitten hoeft inderdaad niet, maar over en weer is goud!

Robby
Gast
Robby

Misschien dat zitten en springen achterwege laten maar dit nummer zeker niet. Hoe je het ook wendt of keert op deze manier krijgen we wel de vakken aan de lange zijde mee. Eerst heel vak E (normaal alleen de helft van het vak) en na lang aandringen doet ook F mee. Gisteren zelfs een deel van ere noord! Wat dat betreft mag dit nummer elke wedstrijd ingezet worden.

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

Ik dacht dat Koster het publiek wil vermaken! Dat is al een paar wedstrijden niet gebeurd en de tweede helft vandaag was het dieptepunt. Dit was gewoon echt slecht en wéér die Dankerlui in de basis.

keesg
Gast
keesg

Mijn vertrouwen in Koster is naar een dieptepunt gezakt. Twee wedstrijden op ’n rij zonder rechter spits spelen is een hele rare manier om je gelijk te halen. Vandaag zelfs zonder gehele rechterkant. Het zou mij niet verbazen dat als Lewis hersteld is zaterdag Dankerlui weer op de rechts in de aanval wordt opgesteld. We hebben voor Nederlandse begrippen een topspits die bijna de gehele wedstrijd met verdedigingstaken wordt opgezadeld. Je moet een elftal om Sol heen bouwen en niet om Dankerlui of Saddiki. Sol heeft geen enkele bespeelbare bal gehad in 90 minuten en niet één voorzet van de… Lees verder »

Robby
Gast
Robby

Wie zie je dan graag op rechts? Kolovos is geblesseerd, Croux kan het niveau niet aan, Krisstinson ook niet bewees hij gisteren. wie kan je nog meer op rechts zetten? Avdijaj? maar wie zet je dan links? MC Garry was het hem ook niet. Als Kolovos en Ozbilic geblesseerd zijn en Croux haalt zn niveau niet kom je uit op keus nr 4 en bij Willem II zijn dat over het algemeen niet de echte rechter spitsen.

SargentD
Gast
SargentD

Croux kan het niveau niet aan? Tegen NAC was het bar slecht, maar normaal is dat een prima speler voor achter de hand, die in ieder geval meer gevaar naar voren kan brengen dan Dankerlui en Saddiki (op die positie!) bij elkaar.

Robby
Gast
Robby

Ik heb Croux in totaal maar een handje vol wedstrijden zien spelen dat hij een prima speler is. Meestal is het niet veel. Nee die moet echt terug naar de KKD. Krisstinson is nog jong viel gisteren erg slecht in, maar het is ook niet voor niets dat Koster meer spits in hem ziet dan rechtsbuiten. Dat Dankerlui en Saddiki niet veel gevaar stichten klopt maar ze stichten ook veel minder gevaar voor een tegenaanval van de tegenstander iets wat Croux en Krisstinson wel veel deden. Als je geen rechtsbuiten hebt kan je beter geen 433 spelen als je het… Lees verder »

Sooike
Gast
Sooike

Croux deed het tegen Fortuna niet eens zo slecht. Iig altijd een betere optie dan een middelmatig rechtsbackje op rechtsbuiten zetten. Of een zeer beperkte middenvelder als saddiki.Op deze manier maak je croux kapot. En kristensson ook!

En dan nog.. je moet je systeem kunnen aanpassen aan de beschikbare spelers! Vasthouden aan 433 terwijl je geen buitenspelers hebt is gewoon lomp! Doet me denken aan streppel….

Kruikemans
Gast
Kruikemans

Robin Lauwers is een aanvallende linkermiddenvelder. In het tweede speelt hij ook wel eens als linksbuiten. Maar ja kan je zo’n jongen gelijk voor de leeuwen gooien?

JangaGoalemoake
Lid
JangaGoalemoake

Helaas heeft die beste jongen al meerdere keren laten zien het niveau NOG niet aan te kunnen. O.a. tegen tegenstanders in de voorbereiding uit de 3e a 4e klasse. Dus hoop eerlijk gezegd niet dat we Robin nu al gaan gebruiken.

Tilbo
Gast
Tilbo

Voor groot deel met je eens maar ook Sol speelde slecht, ook hij kan dat namelijk… Sol heeft wel degelijk bruikbare ballen gehad (al waren het er te weinig) en maakte wel degelijk verkeerde keuzes. En het lijkt mij geen goed idee om een team om 1 speler heen te bouwen. Geloof sowieso niet dat dat kan met deze selectie op het niveau waarop we zitten.

TilboRob
Gast
TilboRob

Voor groot deel met je eens maar ook Sol speelde slecht, ook hij kan dat namelijk… Sol heeft wel degelijk bruikbare ballen gekregen (al waren het er te weinig) en maakte wel degelijk verkeerde keuzes. En het lijkt mij sowieso geen goed idee om een team om 1 speler heen te bouwen. Denk ook niet dat dat kan met deze selectie en op het huidige niveau. Verdedigende taken horen er dan altijd bij, zeker als het minder gaat…

Tricolores1896
Gast

Mocht iedereen fit zijn, was dit mijn favoriete opstelling: Wellenreuther- Palacios, Peters, Meissner, Lewis- Anita, Crowley, Pllonch/ Avdijaj, Sol, Ozbilic

Better call sol
Gast
Better call sol

Heerkens???

Koen!
Gast

Özbiliz ??

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

Ziet er prima uit!!

ftricolores1
Gast
ftricolores1

Anita goed, Wellenreuther goed, Llonch goed!
Crowley voldoende!
Rest onvoldoende..!

Lewis
Gast
Lewis

Van den bogert erin!!!

Grenzen
Gast
Grenzen

JUIST!!!!!

Frietmet
Lid

Hopelijk kan Peters als aanvoerder de lijnen in het veld weer uitzetten en de leidersrol op zich nemen. Kwaliteit is er genoeg. Nu nog een team met een visie.

Double Double UK
Gast
Double Double UK

Het wordt inderdaad met de week slechter. Met als dieptepunt de tweede helft van vandaag. Saddiki op rechtsbuiten is gewoon lachwekkend. Ben ook geen fan van Croux, maar die heeft op die positie meer diepgang en dreiging. Daarnaast moet ik ook zeggen dat ik het zogenaamde aanvallende en dominante voetbal niet zie behalve in de 433 opstelling. Met Meisner en Heerkens centraal schiet t ook niet op. Schuiven elkaar continu de bal toe en weten niet wat ze met de bal aan moeten. Op deze wijze kunnen we volgende week beter niet naar A’dam afreizen. Tis te hopen dat akkaynak,… Lees verder »

Grenzen
Gast
Grenzen

Waarom weer geen Kristinnson opgesteld? Afgelopen maandag een hattrick!

Double Double UK
Gast
Double Double UK

Omdat we A) sol in de spits hebben en B) hij er ook niet veel kan. Hoewel hij tegen Excelsior de bal binnen punterde heeft hij die wedstrijd en vandaag werkelijk niets goed gedaan. Kan mij in ieder geval niet bekoren.

Sooike
Gast
Sooike

Wat voor signaal heeft die jongen vorige week gehad? Dat zelfs een simpele rechtsback de voorkeur boven hem krijgt? Op deze manier verliest zo’n jongen zowel zijn motivatie als zijn zelfvertrouwen. Geld ook voor croux. Koster maakt die jongens op deze manier gewoon kapot. Ook het feit dat saddiki vandaag de voorkeur kreeg zal niet helpen.
Snap gewoon niks van sommige keuze’s

Eros
Lid
Eros

Die is ook nog niet goed genoeg.

Persoonlijk had ik tegen Utrecht Crowley op de flank geposteerd en niet Saddiki.

Dan speel je tenminste met 3 echte middenvelders en heb je creativiteit op de flank.

Zekur
Gast
Zekur

Het zou beter zijn geweest als die goal van Utrecht in de eerste helft wel geteld had. Dan was er nog tijd zat en zou de instelling wellicht anders zijn geweest. Nu waren ze duidelijk vooral met de 0-0 bezig. Tja en dan gaat het natuurlijk mis. Maar wat liepen ze allemaal te pitten zeg de 2e helft. Stelletje afgematte oude mannen, zo leek het wel.

wil
Gast
wil

CROUX in slechte doen Is nog 100 keer beter dan Dankerlui.

@win
Lid
@win

Croux als rechtsback?

objectivo
Gast
objectivo

Koster moet echt eens kritisch in de spiegel gaan kijken. We hebben de beste selectie in jaren, en de eredivisie is zwakker dan ooit. Wat er tot dus ver op de mat is gelegd, is (zwaar) ondermaats.

jako
Gast
jako

Riep ik ruim een maand geleden al…de duimpjes gingen massaal omlaag en nu waarschijnlijk weer…ze hadden hem niet moeten aanstellen…Zijn tijd is geweest!

wil
Gast
wil

Het wordt met de week slechter. Met dit voetbal krijg je het tegen Spakenburg zelfs moeilijk.

Frankwie
Gast
Frankwie

Waar het vandaag aan lag was helder.
De broodjes Jantje! Normaal is twee broodjes Jantje in de rust zeker twee goole erna.
Maar de laatste weken staan ze daar te plooien. Lijken niet te beseffen dat er alleen in de rust mensen komen en dat ze dan dus moeten doorwerken! Vandaag waren de burgers zelfs op! Daar zou Joris eens moeten ingrijpen! Zo winnen we geen wedstrijden!

M van DenM
Gast
M van DenM

Ik zee altaaj mar, unne wedstrijd zonder jantje us als oud en nieuw mee zonder olliebollekes

Tricolores
Gast

Ik zal Koster een helpen

Avdijaj-Sol-Özbilliz

Crowley
Lieftink- Akkaynak

Palacios-Peters-Heerkens-lewis

Wellenreuther
Mits ze allemaal fit zijn de 2de helft was de 12e man de kroeg al in zo niet trouw en ja laat die rode duimpjes maar komen dat boeit me geen ene moer.

Sprang
Lid
Sprang

Hahaha. Jij haalt llonch van het veld! Wekelijks de beste! Enige die altijd 100% geeft!

SargentD
Gast
SargentD

Ik hoop dat Koster die van de Looiaanse praktijken even heel snel achter zich wil laten. Who cares dat we zoveel doelpunten tegen kregen. We zagen in ieder geval spektakel de eerste paar wedstrijden, maar de laatste tijd worden er net wat te veel zekerheidjes ingebouwd. En dan is het leuk dat we minder tegen krijgen, maar we worden zelf ook een stuk minder gevaarlijk. En de wedstrijden een stuk minder vermakelijk. En uiteindelijk staan we gewoon (terecht) met lege handen… Tegen NAC na de 1-2 precies hetzelfde verhaal… Waar is dat vroege storen gebleven van de eerste wedstrijden? Dat… Lees verder »

John Nr1
Lid

Redelijke eerste helft met vlagen prima aanvallen
Dramatische tweede helft. Je mist twee belangrijke aspecten in dit team

1. Centrale verdediger die kan opbouwen (hopelijk Peters snel aan boord)

2. Rechtsbuiten met diepgang
Hopelijk of Kolovos of ozbiliz of Coulibaly weet fit

Komt goed !!!

SargentD
Gast
SargentD

3. Gewoon vroeg blijven storen, waar is dat gebleven?

TheObserver
Lid
TheObserver

Thuis nooit met Dankerlui , Anita en Saddiki beginnen als je wilt winnen Kotee !! Joris zet ee. Redelijk leuke selectie neer maar Koster weigert in mijn ogen keer op keer 11 spelers op hun juiste plek te zetten !!! Wij zijn WillemII laat jet dan ook zien .adrie !!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Waarom zeker als het voetballend niet loopt de laatste minuten of zo wat optimistischer spelen en de bal wat meer en sneller 16 inpompen? En dan hopen dat ie un keer goed valt.

Tricolores Forever
Gast
Tricolores Forever

Dit soort fantasie opstellingen graag alleen in oefenpotjes. Hoe matig Croux ook is, het is wel een buitenspeler in tegenstelling tot Saddiki en onze wekelijks falende vriend Dankerlui!

Pas je opstelling gewoon aan aan het beschikbare materiaal, da’s toch geen rocketscience?

Blij dat Peters weer bij de selectie zit, maar ik betwijfel of we Kolovos meer dan 4 wedstrijden in het RWB zullen zien spelen.

John
Gast
John

Hoezo trapt Crowley die bal niet weg?? Zuur maar terecht verloren. Komende weken kunnen pittig worden..

Dre
Gast
Dre

Zuur dat het in de 87e minuut gebeurt maar Utrecht had al veel eerder de trekker over moeten halen. Wissels maken willem II niet sterker. Als avdidjaj zijn dag niet heeft dan kun je em beter in de rust al wisselen. De rechterkant was een aanfluiting vandaag. Nee het was niet best vandaag. Thuiswedstrijden tegen ADO en Heerenveen en Vitesse worden cruciaal de komende maanden. Gaan we relaxt de winterstop in of blijven we dit seizoen naar beneden kijken?

Kuipvrees
Gast
Kuipvrees

Dat Croux niet word opgesteld a la. Maar spelen met Saddiki op de buitenkant kan helaas gewoon echt niet. Ga dan gewoon met Sol en Avididjaj voorop spelen, Crowley kort daarachter en daarna het blok Lieftink-Saddiki-Llonch. Mijn inziens toch wel een fout van Koster.

Wally58
Lid
Wally58

Volkomen mee eens en zeker tegen Utrecht met sterk middenveld, na afloop koster er waren spelers die niet niveau haalden of moe waren waarom dan pas in de 75 minuut wisselen. Weer falen van Koster !!

Subjectief
Gast
Subjectief

Vorige week, een corner kort nemen en dan buitenspel staan, dat was al hilarisch.

Nu, opnieuw een corner kort nemen en voorgeven terwijl alleen Sol in de 16 staat en de “koppers” nog naar voren lopen.

Als je geen koppers hebt, behalve Sol, studeer een corner dan eens fatsoenlijk in.

Alex
Gast
Alex

Alle hoekschoppen zijn slappe zijkballen. Een corner moet strak zodat je er alleen maar tegenaan hoeft te lopen!

Frietmet
Lid

Als je geen vleugels hebt door wat voor omstandigheden dan ook moet je je gewoon aanpassen en niet stoïcijns aan dat 4 3 3 vasthouden.

Sooike
Gast
Sooike

Precies dit ja! Juist nu zou een trainer zich moeten onderscheiden. Maar koster valt al weken keihard door de mand!

SargentD
Gast
SargentD

Ik heb geen vleugels gezien? Volgens mij speelden we gewoon een soort 4-4-2 vandaag. Zonder welke druk op de tegenstander dan ook.

Frietmet
Lid

Met dit voetbal ga je gewoon degraderen.

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Het was slecht! Ik heb buiten onze keeper niemand gezien die een voldoende gehaald heeft deze wedstrijd. En wat ik nog erger vindt er was totaal geen beleving en inzet vandaag. Waar het is het team gebleven die Heracles met veel beleving en goed voetbal alle hoeken van het veld liet zien???