Willem II verliest ternauwernood van Dortmund

15
1060

Willem II heeft de wedstrijd tegen Dortmund afgesloten met een 2-3 nederlaag. Aanvankelijk werd gedacht dat Willem II tegen het tweede elftal zou spelen, maar na het zien van de namen in het elftal van Dortmund veranderde die mening enigzins. Zo speelde Jadon Sancho mee die dit seizoen in 22 duels 11 assists gaf en ook nog 6 doelpunten maakte en daarmee Pulisic op de bank houdt. Pulisic is voor 64 miljoen verkocht aan Chelsea en dat zegt wel wat over Sancho. Voor Delaney betaalde Dortmund ooit 20 miljoen euro en ook speelden Hakimi(9 duels Real Madrid) en Shinji Kagawa mee.

Kortom; Willem II trof een sterk elftal en heeft daarin behoorlijk gespeeld. Lewis, Sol, Branderhorst en Avdijaj ontbraken in de wedstrijdselectie. De assists aan Tilburgse zijde staan op naam van Damil Dankerlui, die Kristinsson en Özbiliz liet scoren. Bij Dortmund scoorden Llonch(ED), Alexander Isak, die overigens ook al meerdere malen speelde in de Bundesliga en Hakimi. Hakimi schoot in de laatste seconde een vrije trap tegen de touwen en bezorgde Dortmund daarmee de oefenzege.

Willem II gaat zich nu in Nederland verder voorbereiden op de derby tegen NAC.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Hotseknots
Gast
Hotseknots

Ternauwernood verloren? Ternauwernood betekent dat het uiteindelijk net gelukt is. Ik hoop dat dat tegen NAK toch niet het doel is 🤣

SargentD
Gast
SargentD

Ik word hier even serieus niet goed van he? Vorig seizoen alweer vergeten? En wat een complete onzin in het artikel ook. WELK aanvallend voetbal tegen Vitesse, Heerenveen en Den Haag??? Ik mag hopen dat het bij een experiment blijft. Gewoon weer met de intentie van de eerste wedstrijden, hoe moeilijk kan het zijn… https://www.bd.nl/willem-ii/heerkens-ziet-willem-ii-compacter-opereren-wellicht-dat-we-in-deze-stijl-meer-resultaten-boeken~a72ad1c9/

Erik90
Gast
Erik90

Je kunt ook compacter spelen in een 4-3-3 dat is een verschil met 5 verdedigers he

SargentD
Gast
SargentD

Opstelling zegt me niet zoveel, intentie zegt me alles. Ik vind de 4-3-3 ook helemaal niet per se heilig. Met 4-3-3 kun je ook lekker inzakken met zijn allen. Hebben ze dit seizoen (ook thuis!) al veel te vaak laten zien.

Hallootjes
Gast
Hallootjes

Goed resultaat, ook al is het maar een oefenwedstrijd. Dortmund II treed aan met spelers die allemaal bij de 1e selectie zitten en vier ervan zijn daar basisspelers.

Hans
Gast
Hans
Robby
Gast
Robby

Ik denk niet dat Sol naar Oekraïne gaan hoor. Lijkt me niet een land waar je met je pas geboren zoon naar toe gaat.

Hallootjes
Gast
Hallootjes

Er staat vijf jaar en niet vijf en half jaar, dus komende zomer dan?

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Marca is net zo betrouwbaar als de telegraaf!

Tranquillo
Gast
Tranquillo

Kiev zal niet de bestemming worden van Sol deze winter. Binnen drie weken zal duidelijk worden dat hij kiest voor Leeds United. Transfersom zal rond de 4-5 miljoen euro liggen.

nieuwsgierig
Gast
nieuwsgierig

verklaar u nader aub

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Kut Willem ll😉🤣

JVS
Gast
JVS

Lang 2-1 voorgestaan met het eerste elftal zonder Sol, Avdijaj, Palacis en Lewis. Daarna 5 wissels tegenover een Dortmund met enkele basisspelers. Verlies je met een buitenspelgoal.. al met al vertrouwen uit halen en op naar Nac! (En owja wéér doelpunt Kristinsson.)

Robby
Gast
Robby

Ja die jongen (Kristinsson) is goed bezig. pikt weer zn goal mee maar ook Dankerlui valt weer op. We (incl ik zelf) vervloeken hem op de rechtsbuiten maar wederom 2 assists.

Franszon
Gast
Franszon

2 assists van Dankerlui, je kunt zeggen wat je wil over hem maar hij flikt het wel iedere keer. Verder zegt deze nederlaag niet veel zonder spelers als Avdijaj en Sol.