Willem II verliest na domme rode kaart

98
5376
Lachman veroorzaakt penalty en krijgt daarna rood! (foto: sbvexcelsior.nl)

Willem II heeft vanavond met 2-1 verloren van Excelsior. Willem II kwam nog op voorsprong dankzij Sol, maar na een halfuur spelen kantelde de wedstrijd volledig. Lachman kreeg rood na een ongelofelijk domme overtreding. De penalty die daaruit volgde, werd benut. Vlak voor rust scoorde Excelsior ook nog de 2-1.

Het is zuur dat één domme overtreding deze nederlaag inluidde. Tot aan de rode kaart was er namelijk niets aan de hand. Willem II stond voor, speelde beter dan Excelsior en kwam zelf nauwelijks in gevaar.

verslag: willem-ii.nl
TIENTAL WILLEM II DELFT ONDERSPIT TEGEN EXCELSIOR
Uitgerekend in Rotterdam heeft Willem II niet de veilige haven kunnen vinden. Tien Willem II’ers gingen vrijdagavond met 2-1 onderuit tegen Excelsior. Met een overwinning zou immers ook de laatste twijfel over verlenging van het Eredivisieschap voor een zeer groot deel zijn weggenomen. Nu zijn de Tricolores afhankelijk van de resultaten van de concurrentie die later dit weekend in actie komt om te zien wat de schade is van de nederlaag tegen Excelsior.

Twee gezichten
De eerste helft van de wedstrijd tussen Excelsior en Willem II was er een met twee gezichten. Willem II kwam na 14 minuten op een verdiende voorsprong. Topscorer Fran Sol benutte een niet te missen kans die hem geboden werd nadat een voorzet van Fernando Lewis voorbij ging aan Ben Rienstra: 0-1. De Tricolores leken daarmee op rozen te zitten in de wetenschap dat Excelsior dit seizoen juist grote moeite heeft met het winnen van haar thuiswedstrijden. Echter nog voordat er een halfuur was gespeeld, kantelde de wedstrijd.

Rood Lachman
Darryl Lachman verslikte zich op eigen helft in zijn tegenstander Mike van Duinen. Die ging er als een speer vandoor, de lichte ingreep van Lachman kwam pas in het strafschopgebied tot stand met als gevolg een penalty voor de thuisclub en een rode kaart voor de Willem II-verdediger. Luigi Bruins schoot vanaf elf meter raak: 1-1. Vanaf dat moment was Excelsior de bovenliggende partij. Trainer Reinier Robbemond herstelde weliswaar snel de personele bezetting in de verdediging door Jordy Croux naar de kant te halen voor Giliano Wijnaldum, maar vanaf dat moment stapelden de kansen voor de thuisclub zich in rap tempo op.

Extra tijd fataal
Het tiental van Willem II hoopte zonder verdere schade de kleedkamer op te kunnen zoeken om dan orde op zaken te kunnen stellen. Met strijd en enig geluk bleef de ploeg lang op de been. Timon Wellenreuther raakte bij een hoge bal in het strafschopgebied in het gedrang maar werd op de lijn geholpen door Kostas Tsimikas die een zekere treffer voorkwam. Ook Ali Messaoud en Hicham Faik waren dichtbij een tweede Rotterdamse treffer, maar misten. De eerste helft duurde voor de inmiddels naar het rustsignaal snakkende Tilburgers een minuut te lang. In de aan de eerste helft toegevoegde extra speeltijd gleed Stanley Elbers de 2-1 achter Wellenreuther.

Geen vuist
De opdracht die trainer Robbemond zijn ploeg voor de tweede helft meegaf luidde simpel: blijf zolang mogelijk in de wedstrijd. Simpel, maar niet eenvoudig. Tevreden kon hij vaststellen dat zijn ploeg daarin slaagde maar echt een vuist maken lukte niet. Een logisch gevolg van het mannetje minder aan Tilburgse zijde. Excelsior buitte de situatie niet uit en bleef op twee treffers steken. Vriend en vijand waren het daarom na afloop over eens dat het moment met de rode kaart het kantelpunt in de wedstrijd vormde.

Nieuwe kans
Omdat Willem II dus verloor van Excelsior heeft het volgende week in de uitwedstrijd tegen NAC Breda iets recht te zetten. Net als in Rotterdam zal Willem II dan worden ondersteund door een vol uitvak, dat de complimenten verdiende door de continue steun. Ook dan zijn er drie punten te verdienen, maar een eventuele overwinning op de aartsrivaal telt voor de Tilburgse fans dubbel.

98 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments