Willem II verliest met 10 man in Eindhoven

13
1212
Holmen in duel met Gakpo (foto: (c) Toin Damen)

Willem II heeft uit in Eindhoven geen resultaat neer weten te zetten. De thuisclub leek er op gebrand te zijn hun Griekse tragedie van eerder die week recht te zetten. PSV zette hoog druk en was een stuk feller dan Willem II. In de 14e minuut resulteerde dat in de 1-0 van linksback Max. En niet veel later kon die andere back Dumfries na lang doorgaan op Köhn een voorzet geven op Götze die de 2-0 aantekende. Willem II had weinig tot niets in te brengen in de eerste helft en kon blij zijn dat de thuisclub wat gas terug nam, zodat het niet nog erger werd.

In de tweede helft mochten de tegenvallende Tresor en Van der Heijden in de kleedkamer achter blijven en kwamen Romeny en Saglam er in. Omdat PSV slordiger speelde kwam Willem II beter in de wedstrijd en kregen de Tricolores zowaar kansen op een goal. Er werden weer duels gewonnen en PSV moest achteruit. Romeny liet aardig voetbal zien en had de 2-1 moeten maken vrij voor de keeper. Ook in de rebound kreeg Nunnely hem er niet in.

Helaas was het goede spel van korte duur. In een duel op de middellijn plantte Köhn zijn voet op de kuit van Dumfries die schreeuwend naar de grond ging. De scheids, die er dichtbij stond, trok resoluut de rode kaart en de verdediger kon de kleedkamers opzoeken. Daarna was het over met de aanvallende aspiraties van de Tilburgers en kon PSV makkelijk de wedstrijd uitspelen. De 3-0 van Malen diep in de tweede helft was er een voor de statistieken.

Met wedstrijden tegen concurrenten op het programma, zullen het voor Willem II belangrijke weken gaan worden. Hoogstwaarschijnlijk zonder Köhn die geschorst zal zijn, zullen de spelers er tandjes bij moeten gaan zetten om te bewijzen dat vorig jaar geen incident was.

Abonneren
Abonneren op
guest
13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments