Willem II verliest in Amsterdam 3-1

59
4764
Fran Sol in duel met de Ligt (foto: Toin Damen)

Willem II heeft vandaag met 3-1 verloren. De Tricolores konden de stunt van vorig seizoen niet herhalen, het was als verwacht achteruit lopen en tegenhouden. In de eerste helft waren de beste kansen wel voor Willem II, Azzoui had in de laatse fase het geklungel van Onana kunnen afstraffen maar doordat hij zijn actie te ver doorvoerde verprutste hij een 100% kans. Na rust was het spelbeeld hetzelfde totdat Sol geheel onverwacht de 0-1 op het scorebord bracht. Door dit doelpunut werd Ajax wakker geschud en werd het gevaarlijker ook omdat de krachten bij Willem II wegvloeide. Branderhorst had het behoorlijk druk en kon zich goed onderscheiden maar moest 3 keer de bal uit het net halen, waarbij het laatste doelpunt van Neres gescoord werd in buitenspelpositie!

(verslag: willem-ii.nl)
Willem II buigt pas na rust
Willem II heeft de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar, uit bij Ajax, verloren. Geprikkeld door de 1-0 voorsprong die Willem II nam, schakelde Ajax een tandje bij en won zo uiteindelijk met 3-1. Fran Sol tekende voor de Tilburgse treffer. Ajacied David Neres was Willem II’s grootste plaag deze middag.

Trainer Erwin van de Looi eiste van zijn spelers in aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax concentratie. De focus moest op deze dag voor Kerst op de wedstrijd liggen en niet bij de aanstaande vrije dagen. Van de Looi zelf moest bovendien nog aan zijn elftal sleutelen om de geblesseerde basiskrachten Pedro Chirivella en Bartholomew Ogbeche te vervangen. Hij kon zich dus ook niet al te veel bezighouden met de vraag hoe de tegenstander zou spelen na de trainerswissel Marcel Keizer – Michael Reiziger in het Amsterdamse kamp eerder deze week.

Geen gekke dingen
Voor Willem II op bezoek bij Ajax is de opdracht eigenlijk eenvoudig: Geconcentreerd spelen en alert zijn bij de kansjes die zich altijd in de wedstrijd voordoen. Willem II deed geen gekke dingen, maar startte ook minder scherp dan Van de Looi zijn spelers op het hart had gedrukt. Ajax deed overigens ook lange tijd niets geks, al was het wel de bovenliggende partij en had het in de eerste helft de meeste kansen. Donny van de Beek, David Neres, Klaas-Jan Huntelaar en Hakim Ziyech hadden allemaal de openingstreffer op de voet, maar misten of vonden een goed keepende Mattijs Branderhorst op hun weg. Andre Onana verslikte zich uiteindelijk wel in de bal en speelde Ismail Azzaoui aan. De behendige aanvaller zocht echter te lang naar een ideale scoringspositie en zag zo de grootste kans van Willem II in de eerste helft in rook opgaan.

Fran Sol
Willem II putte moed uit de 0-0 ruststand. Toen Kostas Tsimikas in de 53e minuut aan de linkerkant mocht opstomen en strak voorzette, was daar plots de kans voor Willem II. Een klus die Fran Sol bekwaam afrondde: 0-1. Met Siem de Jong in de ploeg voor Mitchell Dijks zocht Ajax nog nadrukkelijker de aanval. Het was aan een goede redding van Branderhorst te danken dat hij niet al direct succesvol was. Met het uitvallen van Ismail Azzaoui en later ook Fernando Lewis moest Van de Looi nog meer omzetten in zijn team en kwam de ploeg meer met de rug tegen de muur te staan. Uiteindelijk deed de individuele klasse van Justin Kluivert Willem II de das om. Hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal onhoudbaar voor Branderhorst in het doel: 1-1.

Neres
Daarna deed David Neres van zich spreken. Eerst speelde hij Jop van der Linden behendig uit en gaf een puntgave voorzet die door Kasper Dolberg niet de missen was: 2-1. Tien minuten voor tijd tekende hijzelf voor de 3-1, ofschoon die treffer had moeten worden geannuleerd vanwege buitenspel. ‘We hadden moeten toeslaan toen daar de gelegenheid voor was’, refereerde Van de Looi naar afloop aan de wedstrijd aan de fase voor en direct na rust, maar legde daarmee ook direct de link naar het manco van de Tricolores in de eerste seizoenshelft.

59 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments