Willem II verliest in Amsterdam 3-1

60
4467
Fran Sol in duel met de Ligt (foto: Toin Damen)

Willem II heeft vandaag met 3-1 verloren. De Tricolores konden de stunt van vorig seizoen niet herhalen, het was als verwacht achteruit lopen en tegenhouden. In de eerste helft waren de beste kansen wel voor Willem II, Azzoui had in de laatse fase het geklungel van Onana kunnen afstraffen maar doordat hij zijn actie te ver doorvoerde verprutste hij een 100% kans. Na rust was het spelbeeld hetzelfde totdat Sol geheel onverwacht de 0-1 op het scorebord bracht. Door dit doelpunut werd Ajax wakker geschud en werd het gevaarlijker ook omdat de krachten bij Willem II wegvloeide. Branderhorst had het behoorlijk druk en kon zich goed onderscheiden maar moest 3 keer de bal uit het net halen, waarbij het laatste doelpunt van Neres gescoord werd in buitenspelpositie!

(verslag: willem-ii.nl)
Willem II buigt pas na rust
Willem II heeft de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar, uit bij Ajax, verloren. Geprikkeld door de 1-0 voorsprong die Willem II nam, schakelde Ajax een tandje bij en won zo uiteindelijk met 3-1. Fran Sol tekende voor de Tilburgse treffer. Ajacied David Neres was Willem II’s grootste plaag deze middag.

Trainer Erwin van de Looi eiste van zijn spelers in aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax concentratie. De focus moest op deze dag voor Kerst op de wedstrijd liggen en niet bij de aanstaande vrije dagen. Van de Looi zelf moest bovendien nog aan zijn elftal sleutelen om de geblesseerde basiskrachten Pedro Chirivella en Bartholomew Ogbeche te vervangen. Hij kon zich dus ook niet al te veel bezighouden met de vraag hoe de tegenstander zou spelen na de trainerswissel Marcel Keizer – Michael Reiziger in het Amsterdamse kamp eerder deze week.

Geen gekke dingen
Voor Willem II op bezoek bij Ajax is de opdracht eigenlijk eenvoudig: Geconcentreerd spelen en alert zijn bij de kansjes die zich altijd in de wedstrijd voordoen. Willem II deed geen gekke dingen, maar startte ook minder scherp dan Van de Looi zijn spelers op het hart had gedrukt. Ajax deed overigens ook lange tijd niets geks, al was het wel de bovenliggende partij en had het in de eerste helft de meeste kansen. Donny van de Beek, David Neres, Klaas-Jan Huntelaar en Hakim Ziyech hadden allemaal de openingstreffer op de voet, maar misten of vonden een goed keepende Mattijs Branderhorst op hun weg. Andre Onana verslikte zich uiteindelijk wel in de bal en speelde Ismail Azzaoui aan. De behendige aanvaller zocht echter te lang naar een ideale scoringspositie en zag zo de grootste kans van Willem II in de eerste helft in rook opgaan.

Fran Sol
Willem II putte moed uit de 0-0 ruststand. Toen Kostas Tsimikas in de 53e minuut aan de linkerkant mocht opstomen en strak voorzette, was daar plots de kans voor Willem II. Een klus die Fran Sol bekwaam afrondde: 0-1. Met Siem de Jong in de ploeg voor Mitchell Dijks zocht Ajax nog nadrukkelijker de aanval. Het was aan een goede redding van Branderhorst te danken dat hij niet al direct succesvol was. Met het uitvallen van Ismail Azzaoui en later ook Fernando Lewis moest Van de Looi nog meer omzetten in zijn team en kwam de ploeg meer met de rug tegen de muur te staan. Uiteindelijk deed de individuele klasse van Justin Kluivert Willem II de das om. Hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal onhoudbaar voor Branderhorst in het doel: 1-1.

Neres
Daarna deed David Neres van zich spreken. Eerst speelde hij Jop van der Linden behendig uit en gaf een puntgave voorzet die door Kasper Dolberg niet de missen was: 2-1. Tien minuten voor tijd tekende hijzelf voor de 3-1, ofschoon die treffer had moeten worden geannuleerd vanwege buitenspel. ‘We hadden moeten toeslaan toen daar de gelegenheid voor was’, refereerde Van de Looi naar afloop aan de wedstrijd aan de fase voor en direct na rust, maar legde daarmee ook direct de link naar het manco van de Tricolores in de eerste seizoenshelft.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jbj.ot
Lid
jbj.ot

Akkoord van €84.5 miljoen tussen Southampton/Liverpool..

@Dirruk,

Als het klopt wat jij zei: 0.5 %, zou dat een bedrag van rond de €400.000 moeten zijn ?

Daar kunnen we wel wat mee…

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Nee, beter lezen. Wij krijgen 0,5 van het bedrag dat Celtic ontvangt.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Nog 5 dagen en dan gaat de transferwindow open. Heerlijk om een maand lang te speculeren wie er bij gaan komen, maar ook eventueel vertrekken.

Hopelijk worden de juiste spelers aangetrokken…

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Southampton en City naderen akkoord betreft Virgil v Dijk voor een bedrag van rond de 68 miljoen. Jammer dat Virgil niet naar Barça gaat, dan hadden we pas echt kunnen cashen, nu moeten we blij zijn met een slordige 2 ton…

Subjectief
Gast
Subjectief

Ja hoeveel % bedraagt de opleidingsvergoeding dan? Ik hoor iedereen altijd luk raak % eruit smijten maar ik krijg het niet gegoogled.

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Tijd geleden uitgezocht door Tilbovolgers…..toen kwamen ze echt welhoger als 2 ton….bij een bedrag van ongeveer 70 miljoen…3,5 ton 

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Over anderhalf jaar Frenkie naar Man.City voor 40 miljoen…..Danwordt het met 15 procent lekker cashen….jammer dat de laven hiervan(geheel onterecht)meeprofiteren….

jbj.ot
Lid
jbj.ot
Dirruk
Gast
Dirruk

@Subjectief,0,5% van het bedrag wat Celtic ontvangt. En zulke dingen moet je niet op Google opzoeken maar vragen bij onze club aan mensen die weten hoe het zit. 

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Jbj.ot

Idd jammer voor ons dat ie niet naar Barça gaat of zo.. Maar die evt 2 ton is toch mooi meegenomen voor het zelfde geld  had ie bij einde contract transfervrij de deur uit gelopen of blijft ie gewoon bij z,n club en ontvang je niets. Dit is mooi meegenomen als het allemaal door gaat. Voor onze club

Grenzen
Gast
Grenzen

Waarom moest Falkenburg eigenlijk weg?

Dirruk
Gast
Dirruk

Omdat het een aankoop was van de voorganger van onze trainer. 

Awavans
Gast
Awavans

Omdat hij zelf ook weg wilde!!!

Vak F
Gast
Vak F

Wat vonden jullie van Crowley?

Snorro
Gast
Snorro

Die moet altijd spelen!

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Kan goed ballen…zonder meer…..alleen kan hij mij nog steeds niet overtuigen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Der Bumber

Mooie kerstgedachten heb je maar degraderen hoort gewoon bij de mogelijkheden met 1 voor op de nummer 16 (Twente) en 5 punten op de nummer 18 Roda. We hebben er nu al bijna net zoveel tegen dan heel vorig seizoen. En je hebt van concurenten als nak Excelsior Sparta thuis niet weten te winnen. En vvv uit ook niet gewonnen.. we gaan het nog heel zwaar krijgen.

Grenzen
Gast
Grenzen

En Sparta krijgt nieuwe trainer en bijna zeker nieuwe spelers. We hebben veel teveel punten laten liggen en daarom zitten we serieus in de gevarenzone!

KruikEreNoord
Lid
KruikEreNoord

In de eerste 7 wedstrijden na de winterstop speel je o.a. tegen Groningen, Sparta, VVV, Heracles, Ado en Roda.

Tegen die 6 moet je punten gaan halen want het laatste deel van het programma is zwaar.

Top
Gast
Top

Vergelijk ons eens met de zogenaamde stabiele middenmoters als Groningen heereveen vitesse. Daar is het ook kommer en kwel af en toe. We zijn er nog niet. Maar ik heb een paar aardige wedstrijden gezien. En mannen als Sol Ogbeche, daar kom ik graag voor naar het stadion. 

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@TOP

Ik moet eerlijk zeggen dat andere clubs me niet zoveel interesseren maar onze club  wel en daar maak ik op na een  half jaar er niet goed voorstaan. Dat onderste plaatsen heel dichtbij zijn. En Ogbeche de man van porselein is ook geen garantie dat na de winterstop alle wedstrijden speelt.. gaat nog zwaar worden in 2018..

 

wil
Lid
wil

2 Goede verdedigers en een middenvelder halen.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Mag duidelijk zijn, met 40 doelpunten tegen zijn we gewoon ook een degradatie kandidaat. Rens v Eijden mag weg bij Az, dit zou voor ons alvast een topkandidaat zijn. Na dit seizoen afscheid nemen van Lachman en vd linden. Vond gisteren schrijnend om te zien hoe onze centrale verdedigers te kijk werden gezet, zooo makkelijk…

Ben benieuwd wat er qua transfers de komende tijd gaat gebeuren..

Gelukkig kerstfeest

Der Bumber
Lid
Der Bumber

Ok de eerste seizoenshelft was minder dan 16/17 kwa aantal punten.. Maar met 27 doelpunten zijn we de topscoorder van het rechterrijtje en twee goals van het totaal van 16/17.  We hebben de top 6 in uitwedstrijden al gehad.. En de laatste weken spelen we aantrekkelijker als vorig seizoen. Bovendien scoren we elke week.. We hebben Sol en Ogbeche.. Moet ik doorgaan? Ja we moeten een vervanger halen voor Peters.. Voor de rest ben ik optimistisch. Fijne kerstdagen en ditto jaarwisseling!

 

Dirruk
Gast
Dirruk

@ Der Bumber,Ga maar niet door want je reactie raakt kant nog wal.Met 40 tegendoelpunten zijn we net zo slecht als de nummer 18. De laatste weken spelen we aantrekkelijker? We verliezen of spelen gelijk met afbraakvoetbal en er is helemaal niks aan om wedstrijden van ons cluppie te bekijken ( ok, de 1e helft van wedstrijd tegen Zwolle was aardig maar ook die levert 0 punten op ). We scoren elke week maar dat is niet genoeg om wedstrijden te winnen en punten te pakken. We moeten inderdaad een vervanger halen voor Peters, maar ik zou ook maar een… Lees verder »

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Hoi Dirruk, gaat Sol ook niet mee naar op trainingskamp denk je ?

Dirruk
Gast
Dirruk

Dat zal eraan liggen wat de komende weken de ontwikkelingen zijn m.b.t zijn transfer. Ik weet dat het nieuws afgelopen week in het BD veel onrust heeft veroorzaakt in de onderhandelingen ( 1 potentiele nieuwe werkgever heeft inmiddels een andere spits aangetrokken ) en Sol is helemaal  over de rooie dat Wilber Hack leugens in het BD heeft geschreven. Sol heeft nooit gezegd dat ie bij gaat tekenen in Tilburg, heeft nooit gezegd dat ie een nieuw contract ging tekenen bij Willem ll, en Wilber Hack kan er wel eens persoonlijk voor zorgen dat Sol enkele miljoenen gaat mislopen. Dan… Lees verder »

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Maar ik kreeg de indruk dat Sol op zeker was verkocht maar dat is nog niet zo als ik jouw verhaal lees. Weet je misschien ook of Willem ll de volledige transferrechten heeft of  zitten er nog meer partijen tussen ?

En vergeet die duimpjes die we gaan krijgen, daar zijn wij nooit sterk in geweest om deze binnen te slepen smile

Dirruk
Lid
Dirruk

Niks is zeker in de voetballerij maar dat Sol Willem II gaat verlaten is vrijwel 100% zeker, alleen de handtekeningen ontbreken nog omdat er nog een paar clubs in de race zijn. De bedragen die geboden worden zijn voor Willem II begrippen de absolute hoofdprijs, en bij iedere goal wordt onze nummer 9 meer waard voor onze club. Willem II gaat hier het meeste ook van opstrijken want naast Sol en zijn zaakwaarnemer zijn er geen andere partijen betrokken, die mee profiteren van de eventuele transfer. En over welke duimpjes heb je het? Ik schenk daar 0,0 aandacht aan, want degene die… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Dirruk

Mocht Sol  in de wintetstop vertrekken al denk hoop ik dat ie het seizoen gewoon afmaakt desnoods betrefende club die hem koopt hier nog een half jaar stalt. Want met Sol wordt het al moeiljk ok ons te handhaven maar zonder hem is degradatie zo goed als een feit..

Maar mocht dat niet zo zijn weet je dan toevallig of onze club vervanger heeft klaar staan want  het zou echt iets voor de club zijn op met een of andere wazige speler uit het oosblok te komen of zo

Dirruk
Gast
Dirruk

Willem II heeft deze keer waarschijnlijk wel een schaduwlijstje waar enkele namen opstaan van vervangers voor Fran Sol.Degene die Willem II had getipt over onze Spaanse nummer 9 had al een opvolger voor hem gescout en dit doorgegeven aan onze club. Een jonge talentvolle speler die nog niet op de radar stond van de scouts in Europa, net zoals veel clubs Fran Sol hadden gemist. Ze hadden deze speler gewoon een contract moeten geven, of in ieder geval een voorcontract laten tekenen dat ie na dit seizoen aan kon sluiten bij onze selectie in Tilburg maar helaas is dit niet… Lees verder »

Streppeltje
Gast
Streppeltje

Dirrukje Dirrukje, wat ben je toch een vies vuil eng mannetje die er op geilt menigeen hier en bij Willem ii kapot te maken.Al die “eencelligen” op de C-side die je volgen/geloven  alsof je C.Manson bent en dat vieren met het nodige vuurwerk…..Wordt volwassen kerel, hou je bezig met je vrouw en dochters ipv de zaak hier steeds op te naaien !!!!!!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Streppeltje

Mensen als Dirruk voegen teminste iets toe aan site’s als Tilbo beter als van die mensen die iedereen minnetjes geven maar vervolgens de discussie niet aangaan waarom ze het er niet mee eens zijn!!

en Dirruk denk idd dat Veerman ook niet meer komt heeft onder streppel de laatste weken steeds meer een basisplaats

Dirruk
Gast
Dirruk

@Streppeltje,Hier even een paar op-aanmerkingen op je reactie.1. Als jij vindt dat ik een eng en vies mannetje bent zal dat best wel kloppen in jouw beleving. Jammer dat je dan onder een schuilnaam reageert en niet gewoon onder je eigen naam.2. Ik geil niet echt op dingen die ik  hier zeg of schrijf. Dus waar je die wijsheid vandaan haalt is me een raadsel.3. Ik maak helemaal niemand kapot hier en bij Willem II. Ik ben toch niet verantwoordelijk voor hun daden. Geef alleen maar door wat ik weet en neem van mij aan dat dit de waarheid is… Lees verder »

Dirruk
Gast
Dirruk

@Streppeltje,Ruim 24 uur later en nog steeds geen antwoord?

Dirruk
Gast
Dirruk

@Streppeltje,Ruim 48 uur later en nog steeds geen antwoord? 

Dirruk
Gast
Dirruk

@Streppeltje, Bijna 72 uur later en nog steeds geen antwoord? Maar wanneer straks Sol na de winterstop nog steeds in het rood, wit en blauw speelt, Peters zijn rentree maakt op het trainingsveld en Ruud Boymans ergens bij een club opduikt ( houdt nu zijn conditie op peil bij FC Utrecht ) sta je weer vooraan anoniem moord en brand te schreeuwen dat Dirruk had gezegd dat dit niet zou gebeuren en heb je weer het hoogste woord. 

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Dirruk

Tja ik denk dat Je beter een kut op de muur kunt tekenen en wachten tot er haar op groeit dan wachten op un antwoordt van Streppeltje.  dat 1e zie ik eerder gebeuren😊

Dirruk
Gast
Dirruk

@Forza Willem ll,Je zal waarschijnlijk wel gelijk hebben. Snap er alleen helemaal niks van dat zulke figuren iedere keer moord en brand schreeuwen, en als je ze dan vraagt wat er dan niet waar is van wat ik hier schrijf, of eens met een onderbouwde tegenreactie te komen, hoor je ze niet meer. Lekker anoniem min duimpjes geven, onzinnige nikszeggende reacties geven en als ze dan een keer gelijk denken te hebben gelijk hier op Tilbo d’r gelijk willen halen. Net of ik het leuk vind dat bv. Peters geblesseerd is en waarschijnlijk nooit meer op niveau voetbalt, Boymans geen optie… Lees verder »

Appelnaldo
Gast
Appelnaldo

Totaal geen beleving. Bij 2-1 achter een zuiver buitenspel doelpunt tegenkrijgen en zowel op het veld als langs de lijn niemand die protesteert. Schande.

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Snapte ik ook niets van Appelnaldo! Leek wel of ze het niets uitmaakte….

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

Heeft iemand zich ook zo geërgerd aan de walgelijke Ajax-talkshow voor, na en tussen de wedstrijd op FOX? Ajax dit. Ajax dat. Man, sodeflikker op met je kut-Ajax! De commentator was ook 100% pro-Ajax. Tsimikas trok twee x heel even aan een shirtje en die commentator riep 2 x om een penalty. Echt walgelijk!! En ook nog eens slecht geïnformeerd over Sol. Neemt klakkeloos over wat BD schrijft over z’n contractverlenging, maar verder ”vergeten” om dat dieper uit te zoeken en dan te concluderen dat dat bericht weer tegengesproken wordt. Leest gewoon alleen de headlines. En dan de wedstrijd. We… Lees verder »

Ben
Gast
Ben

Wereld goal Sol, boven nak gebleven,  tot zover trots. Geen mogelijkheid gehad er naar toe te gaan,  zie ik toch mensen in het uitvak, dan denk ik kut club, was voor m’n zoontje en mij vorig jaar hoogtepunt nu geen kans gehad kaartje te kopen.

KruikEreNoord
Lid
KruikEreNoord

Ik vond ze helemaal niet slecht spelen. Ajax uit is gewoon altijd lastig maar we hebben gewoon 4-5 goede kansen gehad. Niks mis mee.

Knallen in het nieuwe jaar!

Jada
Lid
Jada

Twee goede, snelle verdedigers erbij, van de Linden terug naar AZ en het komt helemaal goed. Brandenhorst toont zich een prima doelman, jonge talenten voorzichtig gaan brengen en we hebben een leuke tweede seizoenshelft

Ftricolores1
Gast
Ftricolores1

Ik ben er geweest, er had echt meer ingezeten!! Heeel jammer! Prima pot om op deze manier te voetballen!

Losnarf
Gast
Losnarf

Idd Ajax speelden niet al te best en als Willem II echt wilden dan hadden we wel weer kunnen stunten in Amsterdam. Beetje een kopie  van de heen wedstrijd 1-0 voor komen maar toch verliezen.

Grenzen
Gast
Grenzen

We  misten wel een paar belangrijke spelers.!

Kostas Lamprou
Lid
Kostas Lamprou

#franbedankt

die is gewoon weg deze winter

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ik denk dat Sol gewoon  het seizoen afmaakt en dan weg is.. Overgens mensen dat filmpje gezien van kerstgroeten  van Oud Willem llers? Daar zegt Boymans  misschien tot snel.. zou het kunnen dat ie in de winterstop komt? En het komende halfjaar de kans krijgt om weer helemaal wedstrijd fit worden en dan volgend seizoen de opvolger van Sol wordt?

Dirruk
Gast
Dirruk

Helaas Forza Willem II, dat gaat ‘m niet worden. Boymans voetbalt waarschijnlijk nooit meer op topniveau. Dat zal hij nog niet openbaar bevestigen maar omdat hij geblesseerd is en niemand kan vertellen hoe het komt en hoe het moet herstellen is hij terug in Nederland, en woont nu in Amsterdam. Hij mag met Utrecht meetrainen om zijn conditie op peil te houden ( voor zover dat gaat met een geblesseerde enkel ) maar wedstrijdfit? Denk dat ie blij is als ie zonder pijn volgend seizoen in het 6e van FC bal op het dak met z’n vrienden een balletje kan… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Dirruk

Daar gaat m,n mooie kerst gedachte. Maar nu je het over z,n Enkel hebt volgensmij  heeft dat een beetje als een Rode draad  in zijn carrière gewerkt had hij daar al lager last van oa bij Utrecht destijds.maar is het dus nu schijnbaar zo verergert dan. Jammer

Dirruk
Gast
Dirruk

Hij heeft tijdens zijn actieve carrière een aantal blessures gehad die hem langere tijd aan de kant hebben gehouden. Tijdens zijn Willem ll periode heeft hij ook een tijdje in de lappenmand gezeten. Zijn enkel was en is het probleem. Helaas want ik zou hem graag terug zien komen naar Willem ll want we hebben voor en na hem best aardige spitsen gehad maar voor mij is hij toch echt wel de “Tilburgs number 9”. 

Baarle
Gast
Baarle

Als je goed luister naar zijn interview met Helene dan hoor je dat hij in ieder geval dit seizoen gewoon lekker bij ons blijft ballen. I’m not going anywhere!!!!

Sprang
Lid
Sprang

@baarle.

Weet niet hoe het met jou begrijpend luisteren in t Engels is, maar hij geeft aan dat ie naar huis (madrid) gaat en daar nergens heen gaat, maar gewoon thuis met vrienden en familie

Dirruk
Gast
Dirruk

@Baarle, Luister het nog eens een keer terug en ipv teveel naar de tieten van Helene te kijken probeer eens begrijpend te luisteren, zoals Sprang hier ook al aangeeft. De wens is de vader van de gedachte maar het gaat toch echt over het feit waar hij met Kerstmis is en dat is thuis bij zijn familie en vrienden en verder goes he not anywhere!!! En het woord bij ons ballen zal ie al helemaal niet in de mond nemen. De kans is nog groter dat ie komende dagen op z’n gitaar wat liedjes speelt en zijn vrouw Aida gaat zingen,… Lees verder »

Baarle
Gast
Baarle

Jullie moeten gewoon beter tussen de regels door leren luisteren. Hij geeft echt een hint voor de goede luisteraar. 

Dirruk
Gast
Dirruk

Je hebt helemaal gelijk Baarle. Ik luister altijd tussen de regels door en dan blijkt dat er vaak meer aan de hand is dan we hier met z’n allen willen geloven. Dan kun je 2 dingen doen, horen wat je wilt horen en geloven wat je wilt geloven, of proberen de waarheid te achterhalen. Waar Sol na de winterstop speelt weet niemand, want wat vandaag een ja is in de voetballerij is morgen een nee. Ik weet echter 1 ding 100% zeker. Sol heeft gisteren niet gezegd dat ie na de winterstop nog bij Willem II voetbalt en hij heeft dit ook… Lees verder »

Sprang
Lid
Sprang

@baarle.

Omdat t kerst is zeg ik. Hou die gedachte vast. Luister de 27e nog eens

Tilburg- noord
Gast
Tilburg- noord

Vergeten en twee nieuwe verdedigers erbij dan komt het wel goed👊🏻