Willem II vergooit zijn kansen play offs met verlies tegen Emmen

187
3588
Pavlidis in duel met Bijl (foto: (c) Toin Damen)

Willem II speelde vandaag een onthutsend slechte wedstrijd tegen Fc Emmen. Hoewel het de eerste helft nog enigzins met wat fortuin op een 2-1 voorsprong kwam via Pavlidis en Isak. Na rust was het dramatisch slecht, bedroevend te zien dat Fc Emmen steeds sterker werd en Willem II niet mee kon gaan in de strijdlust die de gasten op de mat legde. Fc Emmen kwam via Moussa langzij en Michael de Leeuw wist de winnende binnen te koppen! Play offs hebben we niet meer in eigen hand. Triest om te zien dat de strijdlust er niet voldoende was in zo’n belangrijk duel!

(verslag: willem-ii.nl)
Willem II verliest van FC Emmen
Willem II heeft de thuiswedstrijd tegen FC Emmen verloren en heeft play-offs daardoor niet meer in eigen handen. De Tricolores speelden de week na de bekerfinale een zeer matige wedstrijd tegen FC Emmen. Het kwam nog wel op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Vangelis Pavlidis en Alexander Isak. FC Emmen wist echter nog drie keer te scoren en het Eredivisieschap veilig te stellen.

Door de blessure van Fernando Lewis, was er maar een wijziging ten opzichte van de basisopstelling in de beker tegen Feyenoord. Captain Freek Heerkens speelde rechtsback, Diego Palacios was als linksback terug op zijn vertrouwde positie en Daniel Crowley kreeg het vertrouwen zijn trainer op het middenveld. FC Emmen miste zijn smaakmaker Anco Jansen door een knieblessure.

Voorsprong
Het duurde ruim een halfuur voor het eerste schot op doel genoteerd kon worden. En dat was ook meteen raak. Spits Alexander Isak vond Vangelis Pavlidis, die keeper Kjell Scherpen in de korte hoek kansloos liet: 1-0. Drie minuten later tikte de FC Emmen-doelman een goede schot van Crowley uit de hoek. Uit de hieruit voortvloeiende corner schoot Isak met behulp van een FC Emmen speler de 2-0 achter doelman Scherpen. De wedstrijd leek gespeeld, maar nog voor rust zorgde Luciano Slagveer na een misverstand in de Tilburgse verdediging de tegentreffer binnen: 2-1.

Peters werd in de 4de een hart onder de riem gestoken door de KingSide (foto: (c) Toin Damen)

Klassebehoud
De tweede helft kende een drietal hoogtepunten, waarvan twee doelpunten van FC Emmen. Twintig minuten voor tijd was het voor Hilal Ben Moussa een koud kunstje de bal binnen te tikken, nadat doelman Michael Woud de bal losliet. Daarna was het Michael de Leeuw, oud jeugdspeler van de Tricolores, die FC Emmen op voorsprong kopte: 2-3. Vlak voor tijd kreeg Willem II nog een kans op de gelijkmaker, maar Pavlidis schoof de bal na een knappe individuele actie in het zijnet. Daardoor werd de laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie met een verlies afgesloten en is FC Emmen zeker van nog een jaar Eredivisie.

Play-offs
De Tilburgers zijn in de strijd om play-offs afhankelijk van FC Groningen. Als de Noorderlingen de uitwedstrijd in Emmen winnen, is het seizoen voor Willem II voorbij. Bij een gelijkspel in Emmen moet Willem II, gezien het doelsaldo, in Den Haag winnen. Ook ADO Den Haag maakt bij verlies van FC Groningen nog een kans op de play-offs als het Willem II met ruime cijfers weet te kloppen.

187 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments