MATCHDAY | Willem II verdedigt toppositie

7
2771
Ndyahishimiye wordt geblokt door Dumfries (foto: (c) Toin Damen)

Willem II is zondag de gastheer voor het duel met subtopper FC Utrecht. De Utrecht staan met een wedstrijd minder gespeeld op zes punten en zouden in theorie dus gelijk kunnen komen met de Tricolores. De ploeg van Adrie Koster zag een lange ongeslagen reeks afgelopen weekend tegen PSV beeindigd worden, maar wil er alles aan doen het gat met achtervolger FC Utrecht te vergroten. Kortom, een interessant duel in het verschiet. 

De Domstedelingen kwamen afgelopen weekend niet in actie. Hun “wedstrijd van het jaar”, het thuisduel tegen Ajax, werd vanwege storm Ciara afgelast. De ploeg van trainer John van den Brom kwam deze week wel voor de KNVB-beker in actie. Donderdagavond won FC Utrecht eenvoudig in Deventer met 1-4 van Go Ahead Eagles, waardoor ze zich voor de halve finale begin maart tegen Ajax hebben gekwalificeerd. 

Punten laten liggen
In de competitie presteert FC Utrecht, gelet op de ambitie en de vele versterkingen die zijn gehaald, toch enigszins onder de verwachtingen. Vooral tegen de lager geklasseerde teams heeft FC Utrecht al de nodige punten laten liggen. De FC staat met 34 uit 21 wedstrijden op de zevende plaats in de Eredivisie. Tijdens de winterstop werd de toch al ruime kwalitatief goede selectie nog verder versterkt met centrale verdediger Lamine Sané en daarnaast werden keeper Jeroen Zoet en aanvaller Kristoffer Peterson gehuurd.

Heenwedstrijd verloren
In de heenwedstrijd gingen de Tricolores in Utrecht in de slotfase onderuit. Lang leek het duel in een 0-0 gelijkspel te eindigen, maar door doelpunten van Willem Janssen en Gyrano Kerk eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor FC Utrecht.

Waterballet
Volgens de weersvoorspellingen kan het zondag weer hard gaan waaien en erg nat worden. Twee seizoenen geleden werd de wedstrijd in Tilburg onder barre omstandigheden gespeeld. Dat leverde destijds een waar waterballet en veel spektakel op en niet geheel onbelangrijk drie punten (3-2, zie video). Met eenzelfde resultaat zal iedereen in Tilburg zondag tevreden zijn! 


Willem II – FC Utrecht begint zondag om 16.45 uur. Voor de reguliere tribunes zijn nog enkele tickets verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie over de ticketverkoop.

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments