MATCHDAY: Willem II – VVV Venlo

25
3674
Heerkens wordt weggezet door Post (foto: (c) Toin Damen)

Zaterdagavond ontbrandt om 19.45 uur de strijd tussen nummer 8 Willem II en nummer 9 VVV Venlo. Wie blijft in het linkerrijtje en wie moet tijdelijk afhaken? Met een 4-1 verlies in Almelo zijn de Tricolores op 9 punten blijven steken, tegenstander VVV Venlo heeft inmiddels ook hetzelfde aantal punten behaald. Zij wonnen afgelopen weekend met 2-1 van FC Groningen, door een late goal van smaakmaker Evert Linthorst.

Hoewel Adrie Koster de recente verliespartij afdeed als ‘zulke wedstrijden zitten er nu eenmaal tussen’, zal niemand van de Willem II-selectie met een goed gevoel van het veld zijn gestapt. In de omschakeling werd Willem II overrompeld. De Tricolores zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om zich tegen een rechtstreekse opponent te revancheren.

De tactiek van trainer Maaskant
Met een balbezitpercentage tussen de 26 en 42% speelt VVV vooral gegroepeerd voetbal. De Venlonaren zijn onder andere goed in het loeren op balverlies van de tegenstander, zodat offensieve spelers als John Yeboah, Johnatan Opoku en Elia Soriano er snel uit kunnen komen. Zo verloren FC Utrecht, RKC Waalwijk en FC Groningen dit seizoen al, waarbij VVV Venlo niet schuwt om fysiek stevig te spelen. Het is dus zaak voor Willem II om de restverdediging bij balverlies goed op orde te hebben, niet te veel in het fysieke spel van de Venlonaren mee te gaan en door aanvallend snel door de verdediging heen te snijden.

Evert Linthorst
Over VVV-talent Evert Linthorst is VVV-trainer Robert Maaskant zeer te spreken. ‘Evert is echt een groot talent. Met vier doelpunten is hij onze topscoorder. Hij is een fijne jongeling, die zeer leergierig is. Hij is een echte ouderwetse box-to-box speler, goed aan de bal en komt goed door voor de goal. Ik heb geen twijfel over hem, hij moet altijd spelen ondanks dat hij nog veel moet leren,’ aldus Maaskant. ‘Hij scoorde in de laatste minuut tegen Groningen en deed toen zijn shirt uit. Die flauwekul moet hij achterwege laten, als sanctie moest hij het eten betalen voor de hele selectie.’

Ben jij erbij?
Vorig seizoen won VVV Venlo met 0-1 door een mooi afstandsschot van Danny Post. Met als inzet een stevigere positie in het linkerrijtje en de drive om zich te revancheren, moeten er toch voldoende ingrediënten zijn om de overwinning binnen te halen. Bestel hier snel je kaarten voor de wedstrijd, er zijn nog maar minder dan 300 kaarten (reguliere tribune) beschikbaar.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
roemir
Lid
roemir

Ik voorspel dat Willem II de bal mag hebben, maar bij de 16 vastloopt op die Duitse muur. Pas als je 1-0 voorkomt willen beide ploegen voetballen.
Snel 1-0 maken dus!

Goal1896
Gast
Goal1896

Kaartje vak L ter overname.

Goal1896
Gast
Goal1896

Minnetjes minnetjes. Jongens, ik ga met 5 maten vanavond naar het voetbal. En eentje moet onverwachts werken, opgeroepen. Zijn wel minnetjes waard hoor. Chapeau tjappies

Cards
Lid
Cards

Ik heb er zin in en denk dat we weer eens gaan winnen vanavond

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Gelijkspel of verlies betekent dat we de komende weken/maanden naar beneden moeten gaan kijken. Ben echt benieuwd wat het vandaag gaat worden !

En wat mij betreft de laatste kans voor Wellenreuter !!

Tot vanavond🇳🇱❤🇳🇱💪

Mark Farrington
Gast
Mark Farrington

Volgens BD heeft Wellenreuter getraind met een elastiek vastgebonden aan de goal. Ik hoop dat ie dat in de wedstrijd ook mag !

UNITED
Lid
UNITED

Ik weet niet of dat is toegestaan. Misschien biedt een hondenschokband uitkomst?

Ton_WillemII
Gast
Ton_WillemII

Gelukkig is er ook nog humor op Tilbo. Graag meer.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Mark Farrington

Maar dan moet het elastiek wel goed zijn afgesteld anders staat nog overal behalve waar ie moet staan 😉

johnbo
Lid
johnbo

Of hij struikelt over de elastiek tijdens het achteruit lopen😂😂😂

TTB
Lid
TTB

—————-Wellenreuther—————-
Nieuwkoop—Holmen—Peters—Heerkens
——–Llonch—Vrousai—Quiñónez——
——Nunnely—Pavlildis—Kohlert——-

Als Quiñónez niet fit genoeg is dan Saddiki op zijn plaats.

Verder kunnen we alle open deuren van stal halen. Dit wordt een belangrijke wedstrijd, mooie kans voor onze jongens om te laten zien dat vorige week een incident was. VVV is zeker geen makkelijk te kloppen ploeg, er zal hard gewerkt moeten worden.

Aan de supporters zal het niet liggen, morgenavond weer 90 min vol gas vanaf de tribunes.

Janus
Gast
Janus

Ik zou Heerkens toch vervangen door Nelom gezien de topic. Nelow is misschien niet de beste verdediger maar Heerkens op linksback ook zeker niet. Bij Nelom krijgt je vast wel een voorzet met links.

Daarnaast Vrousai gewoon op de flank ipv Nunnely en op 10 onze nieuw vriend met zijn prachtige naam.

TTB
Lid
TTB

Heerkens vond ik het op linksachter in verdedigend opzicht beter doen dan dat wat Nelom liet zien in Almelo. Alleen de 4-1 al, dat mag hem, met al zijn ervaring, nooit gebeuren. Laat Nelom tijdens trainingen maar bewijzen dat hij verdient om daar te staan in plaats van Freek. Mike Trésor Ndayishimiye ( ) op 10 kan ook, je kan aan hem wel zien dat hij kan voetballen. Maar dat kan Nunnely ook, en vond Vrousai in Almelo juist niet geweldig spelen op rechts. Ben blij dat ik die keuzes niet hoef te maken, dat laat ik lekker aan Koster… Lees verder »

Huphuphup
Lid
Huphuphup

Als je je mening over spelers blijft beoordelen aan de hand van de wedstrijd in Almelo, moeten we vandaag met 11 andere namen starten. Voor Nelom was het de pech dat het zijn eerste wedstrijd was. Geef hem de kans, die man kan echt wel voetballen!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Huphuphup

Waarom zou je Heerkens vervangen voor Nelmom? Nelom heeft al ik weet hoelang geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld en ook vorige week was hij ongelukkig in ons shirt En Heerkens doet het na behoren op de positie LB ondanks het niet zijn positie is. Laat Nelom maar het tegendeel bewijzen in de minuten die hij krijgt. Maar zie geen enkel reden tot op heden om Nelom boven Heerkens te verkiezen tot op heden

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Gewoon starten met Nieuwkoop en Nelom. Je weet dat je het spel vandaag gaat dicteren. Dan heb je niets aan een back die oploopt tot de middellijn en dan terugspeelt. Freek gaat banken vandaag. Middenveld Lonch, Tresor, Q.

Mariano Bombarda
Lid
Mariano Bombarda

Absoluut de beste opstelling. Willem II is dit seizoen heel laat compleet met zijn selectie. Quinonez was 4 weken onderweg, hij moet de vervanger van Tapia zijn. Laten spelen aub. het is vanavond al de 7e wedstrijd.( bijna kwart competitie).
Ik heb hoge verwachtingen van Quinonez.. Come on Willem II

UNITED
Gast
UNITED

lastige ploeg dat vvv maar de 12e man kan het verschil maken

forza013
Lid
forza013

Wat was ik vorig jaar ziek van deze wedstrijd dat we die verloren. De VAR liet toen in de eerste speelronde al direct zien dat deze zogenaamde oplossing niet leidt tot het eerlijker maken van het spelletje. Een doelpunt van Sol die om een onverklaarbare rede werd afgekeurd. Hopen dat we deze wedstrijd nu wel ”gewoon” winnen!

Zekur
Lid
Zekur

Hij maakte toch hands? Was natuurlijk jammer maar volgens mij hadden ze gewoon meer moeten scoren toen. Dat was meer het probleem. Ach ja, ouwe koeien.

SargentD
Lid
SargentD

Klopt, we hebben best een paar discutabele wel/niet VAR momentjes gehad, maar deze kon je weinig over zeggen helaas.

Jip Muller
Gast
Jip Muller

Zaterdag gewoon vanaf minuut 1 volle bak en winnen die hap

Dre
Lid
Dre

Klopt volgens de regels die dit jaar gelden zou het hands zijn. Echter was VAR Blom niet op de hoogte van de regels en had deze goal natuurlijk nooit afgekeurd mogen worden. Keeper slaat de bal tegen de schouder van Sol. Kevin heb jij een masker op, onee het is je paddenkop