Home » Headlines » Willem II thuis en uitshirt seizoen 18/19 bekend

Willem II thuis en uitshirt seizoen 18/19 bekend

Met veel trots presenteren wij het nieuwe thuis- en uittenue voor het seizoen 2018 – 2019. Bijzonder aan deze tenues is dat ze zijn ontworpen door supporters en de verschillende details op de shirts verwijzen naar Tilburg, Koning Willem II en ons clublied.

Willem II ontwikkelde de tenues in samenwerking met Robey Sportswear, De Kruikenzeiker, Tilburg Tifosi en enkele andere zeer betrokken supporters. De Kruikenzeiker: ‘Op uitnodiging van Willem II zijn we begin vorig seizoen om tafel gegaan over de tenues. Willem II gaf ons de vrijheid met ideeën en zelfs ontwerpen te komen. We hebben onder elkaar gezet waar een mooi tenue voor ons aan moet voldoen en zijn aan de slag gegaan. Rekening houdend met de stijl van Robey en een aantal wensen van Willem II zijn we tot deze ontwerpen gekomen.’

Donkerblauw-zwart uitshirt
‘Met haar donkere horizontale banen hebben we een krachtig uitshirt gemaakt waar onze “stoere kerels” mee voor de dag kunnen komen buiten Tilburg. Op de zijkant van het uitshirt staat heel subtiel het hoofd van Koning Willem II, waarmee we de link leggen tussen onze club en de stad Tilburg.’

 

Details in goud
‘De details op beide shirts zijn van hetzelfde “koninklijke” goud dat we kennen uit ons clublogo. De tekst in de kraag luidt “Denk aan je roem en glorie”, wat uiteraard verwijst naar misschien wel de mooiste regel uit ons clublied. Op beide shirts is de tekst in de kraag gedrukt in het oer-Tilburgse lettertype “TilburgsAns”, een kunstproject waarin het karakter van de stad omgetoverd is tot een lettertype met bijpassende iconen. Uiteraard prijkt achterop het shirt, onder de kraag, ook weer het Tilburgse stadslogo. Dit alles maakt dat deze shirts onze meest Tilburgse shirts ooit zijn. Shirts die door supporters, voor supporters bedacht zijn.’

 

Inschrijven
Sta je te springen om een shirt te bestellen? Dat kan vanaf nú in de webshop van Willem II! De shirts worden op z’n vroegst op woensdag 1 augustus per post verstuurd. In de fanshop zijn de nieuwe tenues vanaf Koningsdag (zaterdag 4 augustus) verkrijgbaar. Mochten wij tegen die tijd nog geen nieuwe hoofdsponsor hebben, dan is het mogelijk om deze naderhand geheel gratis op het shirt te laten bedrukken.

49 reacties

 1. Thuisshirt 🙂

  2

  0
 2. Mooi man!! Na al circa 122 jaar mooiste uitschirt van de eredivisie, komt daar nu het away tricot bij.

  6

  0
  • Nu nog 10 goede spelers erbij en dan zijn we helemaal op de goede weg. We mogen trots op deze shirts zijn.

    

    

    

    

    

    

   1

   0
 3. De presentatie foto zegt al genoeg, alles kijkt somber, zit geen enkele blije uitstraling in.

  Ik weet dat ik allemaal duimpjes omlaag krijg, maar die voelen zich gekrenkt.

   

  6

  21
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   Kan jij vinden Hans

   Maar gelukkig vind een heel grootdeel het een gaaf uitshirt. En daar gaat het om. Trots op de supporters die dit shirt ontworpen hebben!!!

   15

   1
 4. sjonge..sjonge…sjonge… wat zijn ze weer blij de supporters, mooiiii uit shirt…,

  nou het lijkt wel een doem shirt, voor het komend seizoen, somber, donker, geen enkele kleur wat echt Willem II iets vertegenwoordigd.

  Wat het had moeten worden!!!

  Fel Konings Blauw, het rood en wit moeten duidelijk herkenbaar zijn, door de broeken, kousen enz. maar alles is weg,

  Ik ben 70 jaar, vanaf mijn 16e jaar fan van mijn kluppie, maar ik snap niet dat deze nieuwe generatie alles goed vind, behalve van het van de Looi effect, dat hebben ze goed voor elkaar gekregen.

  7

  32
  • Peter van Meel

   Beste Hans,

   Je wordt een ouwe mopperkont. jammer

   9

   2
  • JTW

   Hans, al eens nagedacht over het feit dat je een reserve tenue moet hebben voor het geval de tegenstander in een tenue speelt dat niet goed genoeg te onderscheiden is van het eerste tenue? Aangezien ons thuistenue al vrij licht is, moet het reservetenue wel donker zijn. En dat is op een fantastische wijze verwerkt in dit shirt, dat kracht uitstraalt met een koninklijk tintje.

   2

   0
 5. Ik begrijp niet dat er nog geen nieuwe hoofdsponsor is! En gezien de uitgifte van de nieuwe shirts denk ik niet dat er die dit jaar komt. Ik denk de enige eredivisie club zonder hoofdsponsor. 6e stad van het land.

  2

  22
  • JTW

   Als er niet meerdere sponsoren in de rij staan om hoofdsponsor te worden, dan zal die ene geïnteresseerde sponsor zo lang mogelijk willen wachten om de prijs naar beneden te drijven. Marktwerking. Het tegenovergestelde als bij de transfer van Sol, waar Joris hopelijk de prijs op kan drijven doordat er zoveel belangstelling voor hem is.

   5

   0
  • @Grenzen ja denk ik ook. Ik denk ook dat er nooit meer een hoofdsponsor komt en ook dat er geen spelers meer bijkomen……hoeist doemdenker heb eens geduld sinterklaas is pas over een half jaar hoe je nu nog niet zenuwachtig voor te worden

   5

   4
 6. waarom wordt het uitshirt getoond zonder wit vlak. De werkelijkheid zal straks wel anders zijn als er een sponsor is.

  1

  5
  • Nillis

   Is niet nodig.. daar komt het logo dan diapositief in te staan.. in het wit of misschien wel in goud..

   6

   2
   • Net zoals voor veel willem ii ers het shirt heilig is, is voor veel bedrijven het logo heilig. Dus zo simpel zal het niet zijn vrees ik

     

    3

    1
 7. Als je ziet hoe ze dat bij FC Utrecht hebben opgelost, daar loopt die rode schuine baan gewoon door en worden op die plekken de kleuren van de letters vab de sponsor naadloos omgedraaid. Dat is veel mooier en ook door de supporters voor elkaar gekregen! Dan is zo’n groot wit vlak niet nodig. De helft van het prachtige rood wit blauw gaat zo verloren aan de voorkant.

  3

  3
  • JTW

   Bij een shirt met slechts twee grote vlakken in het rood en wit is dat nog wel te doen, maar zie je het al voor je bij ons shirt met vijf verticale banen (eigenlijk zelfs zeven) in drie verschillende kleuren? Dat wordt ontzettend lelijk en ook nog eens onleesbaar, iets waar een hoofdsponsor natuurlijk niet op zit te wachten.

   5

   0
 8. Krilles

  Fantastisch dat supporters de tenues hebben mogen ontwerpen en het resultaat is de mooiste shirts aller tijden! Ik hoop wel dat het font van de rugnummers ook wordt aangepast, want het huidige past er niet echt goed bij vind ik. Het lettertype van Robey op de voorkant van de shirts zou er beter bij staan. Maar ook als het font onveranderd blijft, ben ik er gelukkig mee!!

  3

  0
  • Nillis

   Het font is destijds ontworpen om het nog leesbaarder te maken.. er zijn diverse tests gedaan en die vanaf de tribune bekeken hoe het er op het veld uitzag… dit was het beste resultaat.. ik snap dat het heel ongeloofwaardig klinkt maar het is echt zo..

   het is gewoon niet te doen met die doorlopende strepen… maar ja nog een wit vlak achterop is geen optie volgens de supporters..

   terwijl het vroeger wel zo is geweest en alles erg leesbaar was!

   3

   0
   • Krilles

    Oh, deh wist ik nie! Leesbaarheid is ook belangrijk en een wit vlak achterop is voor mij inderdaad geen optie. Het zij zo….

    1

    1
 9. Compliment aan iedereen die mee gewerkt heeft aan het ontwerpen van de shirts. Ze zijn beide erg mooi! Met de juiste samenwerking haal je het beste naar boven zie je wel!!

  3

  0
 10. Prachtig! Enorme stap dat de club en supporters handen in een slaan. Wat een resultaat en direct veel lof vanuit overige supporters en omgeving Tilburg. Hulde!

  Waarom betekent hoofdsponsor meteen ook shirtsponsor? Maak er écht een legendarisch shirt van door geen sponsor op (thuis) shirt te plaatsen (zie AS Roma).

  8

  0
  • JTW

   Dan betaalt de hoofdsponsor natuurlijk veel minder. En dat kan een club als Willem II gezien financieel niet hebben. Dat verschil in inkomsten door extra shirtverkoop maak je daarmee niet goed. Bij een club als Roma wordt dat een ander verhaal.

   1

   0
 11. Dat witte vlak blijft een schande. Dat is ook niet nodig op deze manier, laten vele andere clubs zien.

  9

  5
 12. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Als je het uit shirt nu beteld krijg je hem dan straks zonder hoofdsponsor? Niet als ze bv volgende week un hoofdsponsor  komt die er op komt. Vind het uit shirt namelijk zo het mooiste!!! Iemand einig idee??

  2

  0
  • koen verhoeff
   koen verhoeff

   Zie bericht op website Willem II.

   1

   0
  • JTW

   De shirts worden op z’n vroegst op woensdag 1 augustus per post verstuurd. In de fanshop zijn de nieuwe tenues vanaf Koningsdag (zaterdag 4 augustus) verkrijgbaar. Mochten wij tegen die tijd nog geen nieuwe hoofdsponsor hebben, dan is het mogelijk om deze naderhand geheel gratis op het shirt te laten bedrukken. Als er op tijd een nieuwe hoofdsponsor is, wordt deze indien mogelijk al van tevoren aangebracht op het shirt. 

   Zonde, want ik zou ook graag het uitshirt willen zonder sponsor.

   1

   0
   • Neem contact op met Willem II, met het verzoek om het nu bestelde uitshirt verzonden kan worden zonder sponsornaam, als er een nieuwe hoofdsponsor is gevonden voor 1 augustus.

    Vragen staat vrij, voor hetzelfde geld zeggen ze ja.

    1

    0
   • Forza Willem II
    Forza Willem II

    @ JTW

    Denk dat de meeste het uitshirt het liefste zonder sponsor hebben. Ik vind hem zo ook het mooiste..

    Hopen dat we pas eind aug begin september een nieuwe sponsor hebben,😉😉

    0

    1
   • Kan me niet voorstellen dat ze dat op voorhand goed gaan keuren. Is natuurlijk funest voor de toekomstige hoofdsponsor,staan er straks alleen maar shirts zonder sponsor op de tribune 🙂

    maar vragen staat uiteraard vrij, en anders hopen dat de sponsor nog even op zich laat wachten, dan moet men wel 🙂

    0

    0
 13. WoW prachtig

  4

  2
 14. TTB

  Schitterend tenue, zowel thuis als uit ziet er heel gelikt uit. Mooi ook om hierbij de samenwerking tussen club en supporters te zien. Hopelijk worden op het uit-tenue de rugnummers en spelersnamen (en als het érg meezit de sponsor) ook in goud uitgevoerd.

  Dit shirt is van ons

   

  10

  0
 15. MKempes78

  Over het shirt, zowel uit- als thuisshirt, bijna niets dan lof. Mooi! Jammer alleen dat al sinds jaar en dag het verkeerde blauw gebruikt wordt. Dit moet natuurlijk KONINGSblauw zijn ipv heullll donker, tegen zwart aan zittend blauw. Tja, en dan weten ze het aan de Goirleseweg tóch weer te verpesten met een wanstaltig Circus Boltini-broekje….Wat doet in godsnaam die rare roodwitblauwe driehoek daarop?? Kousen idem dito. Dat we uit 1896 zijn hoeft er niet in reclameletters op te staan. Ik zeg: back to basics!

  3

  21
  • koen verhoeff
   koen verhoeff

   Prachtige shirts! En gelukkig met de juiste heel donkere kleur blauw. (know your history!)

   13

   0
 16. Wat ontzettend gaaf is dit zeg. Een supertof introductiefilmpje. Een supertoffe stem die alles inspreekt, een supertof thuis- en uitshirt en een supertoffe Jan van Roessel, die ziet dat het goed is. Je kunt nu bijna niet meer zeuren dat er nog geen sponsor opstaat en dat doen we dus ook niet. Het heeft een aantal jaar te lang geduurd voordat men aan de Goirleseweg in zag dat de supporters de club zijn, en kunnen helpen om de club positief uit te dragen. Als dit een voorbode is voor de toekomst gaat het misschien ooit nog weleens goed komen bij onze club, want als Joris nu de nieuwe shirts ( zowel het thuis- als uitshirt zijn juweeltjes ) aan potentiele versterkingen laat zien, staan de spelers in de rij om bij ons cluppie te komen voetballen. WIJ ZIJN WILLEM II. SINCE 1896.

  46

  4
  • Wat mij verbaasd is dat er jaren is gevloekt op het grote witte vlak en nu de supporters zich er mee hebben bemoeid, daar niets mee gebeurt is.. Verder zijn we erg snel tevreden met het filmpje.. men heeft geprobeerd het gave filmpje van Trappers na te maken… das niet gelukt…

   8

   38
  • Volgende keer het uitshirt niet meer verraden he….. 😉

   Maar 100% met je eens maar dit alles is onwillem-IIs. Zo erg zelfs dat ik me afvraag of Willem II dit echt zelf heeft geregeld of dat ze dit uitbesteedt hebben aan de supporters als goedmakertje voor het VDL verhaal. Maar het eerste Willem II shirt wat mijn zoon gaat dragen wordt dit prachtige uitshirt.

   12

   0
   • @Robby,

    Ik had niks verraden he. Ik had mijn wensen doorgegeven toen daar om gevraagd werd en ik wist niet wat ik zag vanavond, bij de lancering van het nieuwe shirt. Het lijkt wel of ze geluisterd hebben naar de supporters. Dit heeft Willem ll natuurlijk geregeld maar ze hebben eindelijk een keer naar de supporters geluisterd en de supporters betrokken bij het ontwerpen, en de uitwerking, van het shirt. Daarnaast is Robey een meer dan uitstekende partner die meedenkt en luistert naar de klant. Dit beloofd veel goeds voor de toekomst en al duurt het nog 2 jaar kan ik nu al niet wachten op het 125 jarig jubileumshirt.

    15

    3
 17. Kippenvel filmpje. Enorm trots om een Tilburger te zijn en een onderdeel te zijn van de Willem II familie. Het invloed van de supporters is in de afgelopen maanden merkbaar geweest op zowel intern als extern gebied. De volgende stap is om er gezamenlijk voor te zorgen dat de 10.000 seizoenskaarten voor aanvang van het seizoen worden verkocht!

  16

  0
 18. Dus men gaat er van uit dat er geen nieuwe hoofdsponsor komt,anders had men wel gewacht met de uitgifte van de nieuwe shirts.

  0

  17
 19. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Laat dit un stap zijn dat club bij meer dingen de supporters  erbij betrekt. En luistert  naar evt ideeën. Samen staan we sterk💪🔴⚪🔵💪

  10

  0
 20. Tilburg_1896

  Ik had gehoopt dat we eindelijk af zouden zijn van het vreselijk grote sponsorvlak. Helaas, erg zonde. Uitshirt erg mooi!

  12

  0
  • Leon meijs ole ole

   Ja idd, het is jammer dat we hem nu dan niet met doorlopende banen kunnen krijgen.

   En dan weer terug moeten om het shirt te laten bedrukken met de sponsor.

   6

   0
 21. Super mooi uitshirt, echt gaaf met die goudkleurige details erop. Dit kan wel eens een groot verkoopsucces worden, mits ze natuurlijk op voorraad zijn ! Goed bezig aan de Goirleseweg daar

  9

  0
 22. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Mooie shirts. Het uit shirt  is de mooiste ooit als je het mijn vraagt. Klasse mede supporters die mede verantwoordelijk  zijn voor het ontwerp  van deze 2 schone shirts👌👊👊

  13

  0
 23. Super! Mooi dat supporters en de club samen deze shirts hebben gerealiseerd. Ook een schitterend filmpje erbij.

  11

  0