Vrijdag 6 december Awayday @ Home (Ajax – Willem II gratis entree)

71
12518

Belangrijke informatie:
De entree voor het event is GRATIS
Stadion gaat om 18.45 uur open.
Alle hekken bij de vakken A, B, C en P zijn geopend en de horecapunten op de ring zijn geopend. Bij deze wedstrijd zullen de gebruikelijke munten worden verkocht en in te wisselen.
Voor de KingSide staat op het veld een groot scherm en podium waarop de wedstrijd te zien is.
We onderzoeken of we een live stream naar de kleedkamer van Willem II in de Amsterdam Arena kunnen opzetten
KOM OP TIJD WANT DE KINGSIDE ZAL UIT ZIJN VOEGEN BARSTEN!!

Het supporterscollectief van Willem II heeft besloten dit jaar niet af te reizen naar Amsterdam om de ploeg te ondersteunen in de uitwedstrijd tegen Ajax. In overleg met Willem II is besloten dat er geen kaarten voor het uitvak worden verkocht. Daarvoor in de plaats komt een mega-event in het Koning Willem II Stadion op vrijdag 6 december waar alle supporters gratis naartoe kunnen. Ook dit evenement organiseren de supporters samen met Willem II.

De reden van de boycot: de wijze waarop uitspelende supporters worden ontvangen in Amsterdam. Vorig jaar bereikte dit een dieptepunt en werden supporters met valse voorwendselen en redenen urenlang opgesloten op het perron in Amsterdam. Voor wie niet precies meer weet wat er is gebeurd, lees hier het verslag van De Kruikenzeiker terug. Maar ook de jaren daarvoor ging het vaak mis. Beveiligers die supporters aanvielen, undercover agenten die onnodig om zich heen begonnen te meppen zijn eerder regel dan uitzondering. Oftewel: geen prettige omstandigheden om een gezellige voetbalavond te beleven. Voor het supporterscollectief, bestaande uit alle supportersgeledingen van Willem II, is de maat daarom vol.

Maar uiteraard hebben de verschillende supportersgroeperingen gekeken naar een passende oplossing. Daarom organiseren ze een mega-event in eigen stadion op vrijdag 6 december. Er staat een gigantisch scherm voor de KingSide waarop supporters de wedstrijd kunnen zien. Ook voor een mooie randprogrammering heeft de organisatie gezorgd:

– 18:45 uur: stadion open
– 19:00 – 19:30 uur: Frank van Etten.
– 19:30 – 20:15 uur: DJ JEMATTHY

– 20:15 uur: eerste helft Ajax – Willem II op groot scherm
– 21:00 uur: rust en loting KFL Supporterstoernooi met oud Willem II speler
– 21:15 uur: tweede helft Ajax – Willem II op groot scherm
– 22:00 uur: einde wedstrijd
– 22:00 – 22:45 uur: afterparty op de KingSide met DJ Bram Verschuren

Daarmee hoopt de organisatie op een drukte van jewelste en kunnen supporters dit jaar een extra thuiswedstrijd beleven. Een awayday @ home; die wil jij toch meemaken?

Toegang is gratis

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Maartje
Gast
Maartje

Is er ook een plekje op de kingside om te zitten? Normaal zitten we op vak F:) Pa kan niet lang staan door gezondheid.. maar we willen er wel heel graag bij zijn… iemand een idee?

TTB
Lid
TTB

Is lastig te zeggen.

Normaal bij thuiswedstrijden kun je op vak A makkelijk zitten. Dit is natuurlijk wel even anders, het is niet de “vaste bezetting” vrijdag. Als je ergens kunt zitten zal het vak A of vak P zijn. Denk niet dat al die 2500 de hele wedstrijd gaan staan.

Top
Lid
Top

Wat lijkt het toch lang geleden dat we het over Buttner en Ramselaar hadden…

Zekur
Lid
Zekur

Geen Promes, geen Neres, geen Tagliafico… straks maken we nog gewoon kans!

Vredo_
Lid
Vredo_

Parkeerterrein voor kingside en hoofdtribune ook geopend?

Dennis Tilburg
Lid
Dennis Tilburg

Vak D als back-up?

Goirle Hallee
Lid
Goirle Hallee

Ben ook geen fan van boycots. De enige die daar echt profijt van heeft is Ajax, politie Amsterdam en die miep die daar alles behalve haar zoon aanstuurt. Ik zeg volgend jaar Amsterdam Awayday!

Onno
Gast
Onno

Ben wel voorstander van de boycot maar ook voorstander vd Awayday naar de Arena volgend jaar. Beide vakken samen is 2300 man en die kunnen we vullen!

John Nr1
Lid

Een bomvolle kingside bij een uitwedstrijd
Dat zou echt vet zijn!

Lelystad Tricolore
Lid
Lelystad Tricolore

Willem II geïnteresseerd in Apostolos Apostolopoulos. Linksback 2002

Guillaume1896
Lid
Guillaume1896

en ik begreep dat Kukident de nieuwe sponsor wordt van onze stadionspeaker

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Of ouzo ouzostotelis…ze twijfelden nog tussen die 2

Lelystad Tricolore
Lid
Lelystad Tricolore
Lelystad Tricolore
Lid
Lelystad Tricolore
Sjaak
Gast
Sjaak

Utrecht boycot Ajax uit zondag ookj

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Sjaak

Ja las het ze kregen in 1e instantie 500 kaarten en als die verkocht zou worden zouden ze er 100 tot 150 extra kaarten krijgen maar nu komt men daar met een of ander lul verhaal dat er dan niet voldoende politie is voor die extra man.

Eindelijk zouden van Utrecht een oproep moeten doen dat men massaal met de auto’s en trein naar Amsterdam gaat dan zulde zien dat ze wel een hele politie leger kunnen optrommelen

dn Baaierd
Lid

We zouden een kwartier voor de wedstrijd een filmpje moeten opnemen over het inhaken. Dat we massaal op de KingSide te keer gaan, en deze dan doorsturen naar de spelers zodat ze dat dan kunnen zien voor de wedstrijd. Dat wij hen ook in A’dam massaal steunen.

D'n Beijtel
Gast
D'n Beijtel

Geinig zo’n boycot, maar daar halen ze in Amsterdam en Zeist hooguit hun schouders over op. De enige manier om een statement te maken was door massaal af te reizen en de lokale driehoek daar op hun fouten te wijzen. En daarmee aan te tonen dat het niet aan ons ligt. Jammer. Gemiste kans.

Voor wie nog wil gaan en nog geen kaartje voor het thuisvak heeft. Ajax zal de kaarten nu aan hun ‘eigen’ supporters verkopen. Het is niet heel ingewikkeld om daar aan te komen.

Deef
Gast
Deef

Ik vind het bijzonder dat de supportersgroep die deze “boycot” inzet er niet voor heeft gezorgd dat die plekken gewoon gekocht worden en zodoende daar een leeg vak achter te laten met wellicht een spandoek. Nu wordt er echter alsnog over je heen gelopen doordat die stoeltjes nu prima gevuld zijn met Ajax supporters. Ik krijg maar geen vat op deze actie….

TTB
Lid
TTB

Zoals ik in een eerdere reactie ook al schreef:

Jullie missen het punt. Het gaat er niet om “een statement te maken”. Wordt dat ergens in deze tekst expliciet genoemd of gesuggereerd?

Het gaat om zelfrespect. Dat je je niet wederom als honden laat behandelen, zoals vorig seizoen het geval was. Dat je gewoon zegt: “Fuck it, tot hier en niet verder. Als Amsterdam ons niet wil hebben, dan maken we er zelf gewoon een feestje van, in ons eigen stadion, in onze eigen stad.”

🔴⚪🔵”Tilburg, Tilburg, schijt aan iedereen”🔴⚪🔵

Dirruk
Lid
Dirruk

@Deef,

De club Willem ll heeft voor z’n beurt gepraat en aangegeven dat de Willem ll supporters dit seizoen niet naar de Arena gaan en ze dus de kaarten voor het uitvak niet afnemen.

De bedoeling was eigenlijk om het uitvak leeg te laten en 1 man met een spandoek op het uit vak te zetten.

Henkie013
Gast
Henkie013

Ach Dirruk, scheelt jou weer een retourtje Amsterdam… smile Utrecht boycot Amsterdam nu ook zoindag. Feyenoord, ADO, Utrecht en Willem II niet naar de arena, hoop dat er nog veel volgen.

Goalemaker
Lid
Goalemaker

Leuk zo’n actie, gezellig met zn allen in t stadion niks mis mee. Echter vind ik het op deze manier aanpakken van een “structureel” probleem niet de juiste. Ik snap dondersgoed dat de supporters die vorig jaar jaar Amsterdam afgereisd zijn, en vervolgens flink genaaid zijn geen zin hebben om dat dit jaar weer te doen, en liever in Tilburg te blijven. Maar dat gave “supporters” gedoe om een statement te maken wel een beetje uit de hand lopen. Ja ik snap dat je niet behandeld wilt worden als een crimineel, en dat verdien je ook niet. Je club niet… Lees verder »

WillemIIgoals
Lid
WillemIIgoals

Ik ruik hier een vorm van censuur, ik vind dat hier in de reacties iedereen zijn mening moet kunnen geven, ook als deze in gaat tegen de mening van tilbo.com beheerders. Ik merk nu dat een reactie van vanmiddag (weet niet precies van wie) is verwijderd, waarin degene zich afvroeg of een boycot wel de goede manier van protest is, wat ook naar mijn idee iets is om over na te denken. Om dan zo’n reactie en de reacties daarop zomaar te verwijderen had ik niet verwacht van de beheerders en vind ik beneden peil. Ik hoop dat de beweegredenen… Lees verder »

TTB
Lid
TTB

Helemaal met je eens. Mensen wordt toegestaan om zonder registratie te reageren omdat dat “de activiteit en discussie ten goede komt”. Vervolgens wordt alles wat niet in het straatje past weg gecensureerd?

De reactie van Ricardo, waarin letterlijk niets zinnigs staat, mag blijven staan, maar een reactie van Koen1896 die gewoon zijn mening geeft over de kwestie met daarop wat reacties (allen zonder echt heel lelijke woorden) wordt verwijderd.

Beetje apart dit.

TilBrow@
Beheerder

Heren dit is geen censuur, Koen heeft zelf besloten om zijn account te verwijderen nav in zijn ogen beledigende en persoonlijk aangevallen tegenreacties van anderen. Met het verwijderen van zijn account worden ook a zijn reacties verwijderd (privacy). Omdat hij de starter was van de topic zijn daarmee ook alle reacties daarop niet meer zichtbaar! Maar die zijn er nog wel:
=> Meer reacties

TTB
Lid
TTB

Ah okee, in dat geval neem ik mijn woorden terug.

Mijn excuses

WillemIIgoals
Lid
WillemIIgoals

Dat geeft duidelijkheid ja, dan neem ik mijn woorden ook terug, excuus. Wel jammer dat Koen besloten heeft zijn account te verwijderen.

TvH
Lid
TvH

Ook reacties zonder hele lelijke woorden kunnen toch beledigend zijn. Ik begrijp dat Koen hier van geschrokken is. Discussies op inhoud is altijd een goede zaak. In dit geval werd het mijns inziens erg op de man gespeeld. Jammer, want dat doet afbreuk aan de discussie en zorgt dus dat iemand met een ‘andere’ mening besluit om zich afzijdig te houden.

Poppels
Lid
Poppels

Misschien moet Koen er dan een paar laten groeien want je weet wat er kan gebeuren als je een mening geeft die haaks op hetgeen er aangegeven wordt staat. Heb ik ook wel eens gehad, prima…en verder.

Anita
Gast
Anita

Hoe kom je aan de gratis kaartjes?

FranSol1896
Lid
FranSol1896

Gewoon naar binnen lopen

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ koen1996

Het is altijd kut daar vorig jaar dat gedoe op het station een paarjaar terug voor de beker provenseerende v-tjes. Ajax is de meeste saaie kut uitwedstrijd. Politie daar de beveiliging in om rond het stadion daar. En dan reken ik dat kut stadion en verkiezen daar 99,99% altijd kansloos. Ge mist helemaal niks door niet te gaan

Jan
Gast
Jan

Fijn dat o.a. Voetbalzone en andere platform de boycot overnemen in artikelen. Iedereen mag weten dat de Amsterdamse politie ontoerekeningsvatbaar is en draak van een burgermeester hebben!

Hopelijk volgen meer clubs!

WillemIIgoals
Lid
WillemIIgoals

Ik vind het jammer dat als iemand hier zijn mening op een beschaafde wijze probeert te verkondigen meteen wordt weggebonjourd, ondanks dat je niet met zijn mening eens bent (waaronder ikzelf) hoef je hem niet meteen te beledigen. Dat is wel een trend die ik hier vaker in de reacties zie, als je niet met de stroom mee gaat word je meteen afgeserveerd met minnetjes en boze reacties, ik zie daar graag (misschien tevergeefs) een verandering in komen

Stille Willie
Lid

Volgens mij is dit best een heel redelijke discussie tussen Koen en de rest. Woord en weerwoord is acceptabel. Bovendien als je een mening verkondigd en dit wordt met argumenten tegengesproken hoewel niet door iedereen is het ook niet zo dat je dan kleine teentjes moet hebben. Je stelt jezelf kwetsbaar op door een stelling te nemen, dan moet je ook het tegen geluid aanhoren!

kurt zaro
Gast
kurt zaro

heel goed idee heb je met dat kutwijf dat daar burgemeesteres is ook geen flikker te maken heeft ze wat meer tijd om op dr zoontje te letten

Dirruk
Lid
Dirruk

Van voetbalsupporters behandelen als gajes, naar je zoon in de bajes.

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Ik zeg spandoek wink

Ricardo
Gast
Ricardo

Jullie zijn een van de weinige supportersgroepen die, bij mijn weten, onze capo als voorbeeld hebben genomen. Wellicht hadden jullie komende wedstrijd meteen ook de laatste voetbalmode mee kunnen nemen. Dan zijn jullie, na Ajax, de enigen die mee de trend zetten op supporterskledingvoorschriftengebied. Helaas gaan jullie die nieuwste trends nu mislopen. Jullie hebben nu een eigentijdse, donkere, outfit, capo met geluidsversterking, trommels, een liedboek met gecomponeerde deuntjes en carnavalsgehos aan het begin van een wedstrijd. Dat is een ideale mix voor georkestreerde voetbalsferen. Een projectmatige aanpak die veel effect lijkt te hebben. Arme supporters die dit allemaal zonder die… Lees verder »

Joost
Gast
Joost

Goed bericht man.

GoirleDK
Lid
GoirleDK

Wa loopte nou dom te lullen joh Ricardo

Korvel013
Lid
Korvel013

hahah clown

Let It Snow
Lid
Let It Snow

Je praat wel maar je zegt niks

Tilburg nr1
Gast
Tilburg nr1

Ons zusje is kwaad dat hij vrijdagavond/maandag avond veel bier moet drinken en hup nak moet roepe

Jan
Gast
Jan

Ricardo, die naam alleen al is verschrikkelijk. Sorry kwam niet verder dan jouw eerste 2 regels.

Dre
Lid
Dre

Je praat veel maar je zegt weinig. Alles boven de sloot is kut

djorisnul13
Lid

Jammer dat er zonder inhoud van zaken op deze manier gereageerd wordt. Vooral de zin “Nee, we hebben er geen zin in dus blijven we weg en noemen we het een boycot, en iedereen die wel wil gaan verbieden we dat gewoon,” stoort me enorm. Je wilt niet weten hoeveel supporters tijd in zaken zoals dit steken. En volgens mij heb je ook geen kennis dat bij eerdere landelijke supportersacties al contact is gezocht met andere supportersgroepen om statements te maken. En weet je dan welke supportersgroep hier nooit aan meewerkt? Juist, die van Ajax! Je reactie is dus veel… Lees verder »

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

@koen als je reacties leest onder dit artikel ga je het misschien snappen!

https://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=362209

eersterij
Lid
eersterij

Dan weet ik het goed gemaakt Koen. Jij gaat in je eentje daar naar toe. Legt het hele uitvak vol met protest spandoeken. Zo kan Ajax ook geen kaarten verkopen en kun jij je club supporteren!

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Een uitwedstrijd in Amsterdam is nieuw voor Koen blijkbaar en heeft nog geen ervaring met de beveiliging/politie daar in Amsterdam.

maartje
Gast
maartje

Hier wil je toch bij zijn…. Wij gaan er thuis een gaaf feestje van maken:) +2

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Dan snapte er dus helemaal niks van Koen.

Frank1896
Lid

Als je altijd maar alles blijft accepteren zal er nooit iets veranderen. De manier waarop wij als supporters de laatste jaren behandeld zijn in Amsterdam is schandalig. Wij zeggen nu genoeg is genoeg, als het zo moet dan komen we niet meer.

Is dat wat politie wil, wellicht op korte termijn wel. Maar uitfans zullen altijd komen. Als je supporters zo slecht gaat behandelen in uitvakken gaan mensen vanzelf op de thuisvakken terecht komen en dat wil de politie al helemaal niet.

Dirruk
Lid
Dirruk

@Koen1896, Er valt jou helemaal niks uit te leggen, want je snapt er toch niks van en voor jou is het “samen uit, samen thuis” niet van toepassing. Niemand verplicht jou ( en sommige mensen ) om thuis te blijven dus ga lekker naar de Arena op 6 december. Liever dat je daar heen gaat dan dat je vrijdag 6 december op vak ABC de wedstrijd gaat bekijken met de Willem ll supporters die solidair zijn en samen met de club hebben aangegeven dat ze zaken zoals afgelopen jaar in Amsterdam zijn gebeurd niet meer pikken. En dan hoop ik… Lees verder »

Budgie
Lid
Budgie

Het Nederlands elftal speelt vast binnenkort nog een keer in de arena! Leeuwenpak aan, oranje schmink op je gezicht en aanvallen maar! Jij je bezoekje aan de arena!

Man man man…. Als je dit niet snapt

TTB
Lid
TTB

@Koen1896 Een poging dan: Deze actie lost inderdaad niets op. Sterker nog, ik denk dat je gelijk hebt wanneer je zegt dat de gemeente Amsterdam en Ajax hier geen seconde van wakker liggen. De door jou voorgestelde alternatieven bieden echter ook geen uitkomst. “Dan moet je supporters van alle andere clubs hierbij betrekken.” Op welke manier? Door alle clubs geen uitsupporters mee te laten nemen? Door de door jouwzelf genoemde redenen zullen A’dam en Ajax ook daar totaal geen moeite mee hebben hoor. “Organiseer samen met het Nederlandse supporterscollectief een demonstratie in Amsterdam,” En dit gaat wel iets teweegbrengen denk… Lees verder »

Gôôl Support
Gast
Gôôl Support

TTB, respect voor jouw verwoording, klopt helemaal!!
WIJ zijn Willem II, ” en niemand doet ons wat”!!!

Guillaume1896
Lid
Guillaume1896

Mooie actie. Laat ze ook met een cameraatje van Fox komen, dan zien ze hoe we in Tilburg met de Amsterdamse arrogantie omgaan.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Top actie!!!

Van mijn mogen we dit Standard doen tegen Ajax
Is toch altijd kut daar

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Bestuur solidair met supporters aub!Dat maakt statement compleet!

Topaktie!

TTB
Lid
TTB

Vraag me inderdaad af of het bestuur zelf dan ook niet gaat, zou wel mooi zijn om solidair te zijn met de supporters

Verder gewoon hele gave actie, we gaan er een feestje van maken in eigen stadion

UNITED
Gast
UNITED

selectie kan ook net zo goed thuis blijven, gaan we gewoon zuipen met zijn alle. laat ze maar verrekke in amsterdam

Tricoooo
Gast
Tricoooo

Goud!!! De allerbeste invulling van een boycot.

Budgie
Lid
Budgie

Ook blij met de medewerking van Willem II zodat er toch niet een 25 man toevallig in dat uitvak plaats zal nemen. Top statement en top actie!