Willem II stunt in de Kuip: 2-3

75
1967
Isak met de 2-3 matchwinner in de Kuip (foto: (c) Toin Damen)

Willem II heeft een enorme dosis zelfvertrouwen getankt. Op de plek waar het begin mei moet gebeuren in de bekerfinale, stuntten de Tricolores nu tegen Feyenoord. Opnieuw toonde Willem II veerkracht en werkte het tweemaal een achterstand weg. Alexander Isak kroonde zich tot matchwinner door met een fraaie individuele actie zijn ploeg de volle winst te bezorgen: 2-3.

Zeven weken voor de bekerfinale bracht Willem II al een bezoek aan De Kuip, maar om van een generale repetitie te spreken voert te ver. Immers nu was Feyenoord de tegenstander, dan is dat Ajax. Zo bekeken past het predicaat ‘generale’ beter bij het competitietreffen tussen Willem II en de Amsterdammers volgende maand in Tilburg.

Tilburgse Tifosi
De Tilburgse supporters voerden de gehele wedstrijd de boventoon in de Rotterdamse voetbaltempel, waar het thuispubliek enigszins timide de verrichtingen van de eigen ploeg gade sloeg. Halverwege de eerste helft veerde het toch op toen balverlies van Willem II werd afgestraft met een vlijmscherpe counter die op fraaie wijze door Steven Berghuis over Timon Wellenreuther in het doel werd gewerkt: 1-0. Onverdiend was die voorsprong niet, omdat de thuisploeg daarvoor al een paar keer dreigend was geweest. Orkun Kökcü had Wellenreuther al tweemaal onder vuur genomen en ook Robin van Persie was met een volley dichtbij de openingstreffer geweest. Het eerste doelpunt had overigens ook op naam van Isak kunnen komen, maar de spits faalde in de negende minuut oog in oog met Kenneth Vermeer.

Snelle gelijkmaker
Lang beleefde de thuisploeg geen plezier aan die eerste treffer, want toen met nog halfuur op de klok de bal uit een corner van Marios Vrousai voor de voeten van Freek Heerkens belandde, stond het alweer gelijk: 1-1. Dat bleef het tot de rust omdat Wellenreuther met een fraaie safe een kopbal van Van Persie onschadelijk maakte.

Veerkracht
Na de pauze was Willem II direct dichtbij een voorsprong. De inzet van Renato Tapia verdween via een Feyenoord-speler maar rakelings naast het doel. Een corner van Feyenoord werd Willem II toch fataal. Eric Botteghin torende hoog boven alles en iedereen uit in het strafschopgebied en kopte raak: 2-1. Maar zoals zo vaak al de laatste weken is gebleken, toonde ook nu Willem II veerkracht. Terwijl Isak in de middencirkel geblesseerd raakte en bleef liggen, ging het spel door en stoomde Fernando Lewis op richting het Feyenoord-doel om vervolgens zijn kunststukje van vorige week te herhalen door de bal in de verre hoek achter Vermeer te schieten: 2-2.

Isak in vorm
Door die gelijkmaker groeide Willem II nog meer in de wedstrijd en wankelde de thuisploeg. Met een fantastische individuele actie toonde Isak vervolgens zijn klasse en schoot Willem II naar wat later zou blijken de volle winst: 2-3. Toch zag het daar even niet naar uit, want natuurlijk deed de thuisploeg er alles aan om langszij te komen. De dubbele wissel die trainer Giovanni van Bronckhorst doorvoerde, leek resultaat te hebben toen invaller Nicolas Jorgensen een vrije trap van Cuco Martina binnenkopte. De oplettende VAR in Zeist greep echter in omdat er een overtreding van Jorgensen was geconstateerd en dus scheidsrechter Pol van Boekel niets anders restte dan de treffer te annuleren.

En nu nog een keer
En zo boekte Willem II dus volgens trainer Adrie Koster ‘een geweldige overwinning’ in Rotterdam. Die vooral de veerkracht van zijn ploeg prees. ‘Als je blijft voetballen, komen er altijd kansen’, zo onderstreepte hij zijn tactiek. Met die gedachte en een dosis zelfvertrouwen, reist Willem II op 5 mei opnieuw naar De Kuip voor mogelijk een nieuwe stunt.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Opa Henk
Lid
Opa Henk

Heel lekker dit!! En over 7 weken zullen we de Kuip op zijn grondvesten laten schudden🔴⚪️🔵
En we zijn voor niemand bang!!

drobs
Lid
drobs

Off topic: nu zeggen ze bij Feyenoord dat ze Isak probeerde te halen!🤣 Maw Joris is goed bezig!

fran is fran
Gast
fran is fran

wat een heerlijke wedstrijd!
Tis dat de kuip al stil was anders hadden we hem stil gekregen wink

Dit team moet echt grotendeels bij elkaar blijven, en natuurlijk zon Isak gaat weg maar met het geld wat we nu hebben moeten spelers als Tapia en Crowley haalbaar zijn voor een langdurig contract?
8e plek is haalbaar! En beker ook!

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Met wat geluk zegt Dortmund we laten hem nog een jaar bij jullie rijpen!

René
Gast
René

Als we de beker toch eens winnen. Dan wordt alles anders. Dan wordt het nog makkelijker om spelers aan je te binden. Want dan hebben ze een nog mooier podium om zich op te laten zien.

Sogetup
Lid
Sogetup

Dit was crazy man! Waar gaat dit eindigen? Misschien dat we nog zo maar een puntje of 15 kunnen pakken als dit zo door gaat.

Hou deze groep zoveel mogelijk bij elkaar! Het blijft alleen maar groeien lijkt wel!

Tovenaar
Gast
Tovenaar

Het zijn helden!

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Dit is geen stunten!!Dit is beleid voeren!Het is (weer) fijn Willem II supporter te zijn!

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Doordat o.a. Peters terug is zijn we behoorlijk stappen vooruit aan het maken, Jordens is de regisseur achter de schermen, Heerenveen uit was het bewijs dat we eigenlijk niet meer zonder Jordens kunnen. En hoe moeten we nu de volgende wedstrijd starten, want Anita lijkt nu ook topfit te worden en we willen Pol Llonch toch ook niet opzij gaan zetten ? Wat een luxe… En dan Lewis…wat een beest is dat, in zijn beginperiode door meerdere hier (en door de snor) uitgelachen, maar zie nu waar hij staat ! Zaterdag wacht fortuna, bij winst zijn we 100% (worden we… Lees verder »

Sogetup
Lid
Sogetup

Vergeet Dankerlui niet die ondanks kritiek blijft gaan en goed bezig is.

wil
Lid
wil

Tegen Fortuna spelen we pas over 2 weken

Rene
Gast
Rene

Het wordt beter en beter en beter. jammer dat het seizoen nog maar acht wedstrijden duurt. Feyenoord was niet slecht of slordig. Willem II was gewoon goed. Net als tegen AZ We dwingen die fouten bij de tegenstander af.

Begaaierbob013
Lid
Begaaierbob013

Heeft er iemand door wat we dit seizoen aan het regelen zijn. Bizar!!

Henk
Gast
Henk

De ajacied in Anita kwam vandaag zichtbaar naar boven, wat een goede pot speelde hij! 3 punten tegen feyenoord, mijn weekend kan niet meer stuk!

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Off topic…Marc Overmars heeft “vertrekwens” kenbaar gemaakt.Helaas Marc wij zijn bezet.Het schijnt dat je nog naar Arsenal kunt !!

UNITED
Lid
UNITED

Dit Feyenoord is natuurlijk geen top team maar we tellen weer serieus mee in voetbal land. We staan in het linker rijtje en daar horen we ook thuis. Complimenten voor iedereen die de wederopstanding van onze club hebben mogelijk gemaakt. De bekerfinale is natuurlijk een incident maar belangrijker is dat we weer goede mensen onder contract hebben op verschillende posities. We zitten in een positieve flow met de hele club en dan moet het grote geld nog binnen komen. Zijn dit misschien de voortekenen van een nieuwe glorie periode? beg

wil
Lid
wil

Bekerfinale is GEEN incident zul je bedoelen.

wil
Lid
wil

Bij de 2-2 lag Tapia volgens mij geblesseerd op de grond bij de middencirkel.

Dre
Lid
Dre

Geweldige overwinning. Met het nodige geluk want Feyenoord heeft wel grote kansen gehad. Eindelijk die kut var een keer mee. Kunnen eindelijk naar boven kijken!! Dat is lang geleden. Come on Willem II

Rene
Gast
Rene

Willem II heeft ook grote kansen gehad. Een beetje geluk misschien, maar meer dan een beetje echt niet hoor. En dat beetje geluk hebben we (komt het voetbal-cliche) zelf afgedwongen. Nee hoor, deze winst is gewoon terecht. Niks gestolen aan.

wil
Lid
wil

Europa we komen er aan.

wil
Lid
wil

Dit is echt niet meer normaal. Geweldig deze overwinning. Wie heeft er nog commentaar op Koster. Hij heeft er een team van gemaakt. Ook Joris bedankt voor de geweldige scouting. Hij heeft er voor weinig geld fantastische spelers neergezet.

Queenzine
Lid
Queenzine

Ik kan er wel 2 noemen. (Waarschijnlijk weten regelmatige bezoekers van deze site wel wie ik bedoel).
Die zag je aan het begin van het seizoen hier alleen maar commentaar geven op Berry en Joris.
Die 2 zijn nu met de staart tussen de benen, en meer dan terecht, afgedropen.
Regelmatig klopten zij zichzelf op de borst ‘echte’ Willem II – supporters te zijn.
Een echte Willem II-er ben je in voor- en tegenspoed. Die 2 leverden toen alleen maar commentaar, maar hebben nu niet de leeuwenmoed om toe te geven wat voor een geweldig beleid er gevoerd wordt.

Trico Sores
Lid
Trico Sores

Ik weet precies welke 2 je bedoelt. Commentaar leveren als het slecht gaat is oh zo makkelijk. Maar heb dan ook de ballen om toe te geven dat je het helemaal verkeerd hebt gezien nu het zo goed gaat. Beleidsmakers afkraken mag best, mits goed onderbouwd. Maar geef dan ook complimenten als dezelfde beleidsmakers zaken goed hebben gedaan. Maar dan hoor of zie je ze niet. Het uiteindelijke doel is een stabiele middenmoter te worden met aantrekkelijk voetbal. We zijn hard op weg om dat te realiseren. Dus als we straks de bekerfinale verliezen en de play-offs niet halen, niet… Lees verder »

wil
Lid
wil

Typeert wel wat voor soort figuren deze 2 zijn.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Toch zunt voor de mede supporters die er niet bij wáren ge had er bij kunnen zijn want was er mooier geweest om met 1200 man deze overwinning te vieren👏👏👏

Bram1979
Lid
Bram1979

Ja helaas maar wel trots op een kleine 600 supporters veel andere clubs kunnen hier wel van leren

Jozias
Lid
Jozias

TROTS! Trots om fan van Willem II te zijn! Trots om uit Tilburg te komen! Trots op de manier waarop onze ploeg iedere wedstrijd ondersteund wordt! Trots op jullie allemaal! Met z’n allen zijn we supporter van de (voor ons) mooiste club van het land en met z’n allen kunnen we dat meer en meer uitdragen! Dit succes is voor ons in principe van korte termijn, beter gezegd, dit gaan we niet ieder seizoen meemaken! Des te belangrijker dat we de hedendaagse steun voortzetten! Met deze ondersteuning, deze trouw, worden wij en blijven wij(voor ons) de mooiste club van het… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Het doelpunt van Izak een ZlatanIAANSE doelpunt💯💯

Rocky
Gast
Rocky

Het allermooiste aan Willem II dit seizoen is dat we winnen van een club als Feyenoord en het me niet eens verbaasd.

Wilco
Gast
Wilco

Ik ben Sol nog niet vergeten, zeker ook omdat hij ook heerlijke doelpunten kan maken, maar wat Sol minder goed kan is gewoon een complete defensie voor Jan Joker zetten, want Isak slalomt gewoon heel de defensie van Feyenoord omver… En dat ook nog eens in eigen huis…

Allochteun
Lid
Allochteun

Timon… Wat een keeper zeg! Continu gevaarlijk met uittrappen, en pakt ook nog een paar heerlijke ballen!

Pilske
Lid
Pilske

Wat een pracht avond! Ik weet dat we naar ons zelf moeten kijken maar ik kan niet ontkennen dat de avond bog mooier is geworden nu onze Bredase buurmeisjes een pak rammel hebben gekregen en daarmee een enkeltje KKD hebben ontvangen.
Wellicht kan het ZZOOOJJAAAHH ACTIETEAM even wat ludieks verzinnen om wat zout in de wond te strooien. Of draait dan heel Tilburg weer op Nak?

Tricolores1896
Gast
Tricolores1896

Laaste wedstrijd van hun komen wij met zijn alle in de avond ballonen opsteken aangezien ze overleden zijn.. of minuut stilte uiteraard tijdens de laatste thuiswedstrijd van ons

pupetje
Lid
pupetje

We hebben al 2x zoveel punten als de ratjes…topweekend!

Guillaume1896
Lid
Guillaume1896

Ik geniet meer van de prestaties van Willem II dan van het falen van NAC

SpannieTricolores
Lid
SpannieTricolores

Ik was erbij, wat was het genieten ! Het Legioen was met pensioen dankzij Willem II. Voor Isak geldt maar een woord : klasbak ! Zelfs Anita speelde goed, de ratten verder het riool in, fijn weekend allemaal !

roemir
Lid
roemir

Lekker dit! Zat niet tegen vandaag…..

Snoekie
Gast
Snoekie

Lekker hoor, we winnen gewoon verdiend in Rotterdam. F’ noord ff uit de wedstrijd gevoetbald, we tanken steeds meer vertrouwen op naar 5 mei!

sooike1973
Lid
sooike1973

Enne.. waar zijn degene die constant commentaar hadden op Timon en isak?????

Broodje Jantje
Lid
Broodje Jantje

Volgens mij viel het commentaar op Isak wel mee.
Wat was de meerwaarde van Timon deze wedstrijd? Is en blijft een behoorlijke keeper die vooral ook veel houdbare ballen door laat. Maar als jij er de nieuwe Geert de Vlieger in ziet, prima. Ik zie het niet.

Allochteun
Lid
Allochteun

Haha, wat was de meerwaarde… Noem eens een betere keeper in de afgelopen 20 jaar?

Henkie013
Lid
Henkie013

Die is wel heel makkelijk. Aerts, de Vlieger, Moens. Elke bal in hoek is goal. Ook die kopbal was houdbaar vanavond en bij de 1e goal stond hij WEER verkeerd net als in Heerenveen.

wil
Lid
wil

Och ja je moet toch altijd wat te zeiken hebben ondanks deze geweldige overwinning.

Relativist
Lid
Relativist

Nou, het is ook niet zo dat na iedere overwinning ineens alle spelers topspelers zijn. Het gaat vaak niet om de 11 beste, maar om de beste 11.

objectivo
Gast
objectivo

Ik heb nooit eerder gereageerd, maar Timon staat echt te ver voor zijn goal bij de 1-0. Verder heeft hij goed gekeept, maar de reddingen waren ook niet al te moeilijk overigens. En Isak is een fenomeen aan het worden, die zien we volgend jaar niet meer terug denk ik. Het enige puntje van kritiek is dat hij wat meer meters mag maken in de laatste fase van de wedstrijd.

Een geweldige en terechte overwinning!

sooike1973
Lid
sooike1973

Voor de tigste keer.. Timon MOET van de staf zo ver van zijn goal keepen. Gewoon omdat we te trage CV ‘s hebben. Je loopt dan idd het risico op zo’n goal maar das vooral de klasse van berghuis

Broodje Jantje
Lid
Broodje Jantje

Drammert.

sooike1973
Lid
sooike1973

Blinde

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Precies!

Bavel
Gast
Bavel

Elke keus kan ook wel eens verkeerd uitpakken… maar meestal goed dus

Snorro
Lid
Snorro

Dat is dus gewoon echt lul…hij moet wel voor zijn goal staan anders knalt ie m gewoon linksonder binnen. Hij maakt m gewoon perfect af. Alleen een grotere keeper zoals bijv Unnerstal pakt deze.

balliefleur
Lid
balliefleur

Volgens mij begint het al met dramatische corner van Crowley en daarna staan Palacios en Heerkens elkaar aan te kijken. Vervolgens loopt Palacios niet met Berghuis mee en dan maakt Berghuis het fantastisch af. En de tweede goal laat Pavlidis zich kloppen door Botteghin en was onhoudbaar volgens mij. Dus hou aub op om constant bij elk tegendoelpunt Timon de schuld te geven

sooike1973
Lid
sooike1973

HEERLIJK!!

Ff een excuus voor mijn kritiek op koster. Heb veel commentaar gehad maar hij heeft t toch mooi op de rit!
Wat kan dit een geweldig seizoen worden

El Tri
Gast
El Tri

Tapia tegen Gio: ‘Thank you for letting me go to Willem II, this is how I can play when I enjoy my football’ smile

Tricolores1896
Gast
Tricolores1896

Wij gaan twee keer winnen in de kuip!!

Analist1896
Lid
Analist1896

Sowieso willemiizone AA!

Tricolores1896
Gast
Tricolores1896

Iets teveel op of?

Analyticus1896
Gast
Analyticus1896

Ge betaalde toen net zelf 5x een pils aan ons gruuuupske