MATCHDAY: Willem II strijdt met VVV om plaats in linkerrijtje

32
1436
Spelers delen de overwinning met het uitvak (foto: (c) Toin Damen)

Zaterdag speelt nummer 9 Willem II de uitwedstrijd tegen de nummer 7, VVV Venlo. Inzet van deze wedstrijd is voor beide teams voorlopige handhaving in het linkerrijtje. Bij winst stijgt Willem II, ten koste van de Venlonaren, minimaal één plaats op de ranglijst.

Beide teams hebben na afgelopen weekend wat recht te zetten. VVV verloor in Amsterdam kansloos met 6-0 van Ajax. De week ervoor werd in ‘De Koel’ met 2-3 van promovendus FC Emmen verloren. Kortom, de Limburgers zullen gebrand zijn om thuis een goed resultaat te behalen op het kunstgrasveld.

Serie doorbroken
FC Groningen doorbrak Willem II’s reeks van vijf winstpartijen op rij. De Tricolores waren veruit de sterkere partij, maar door twee momenten van onachtzaamheid in de verdediging lag de bal in het doel achter Timon Wellenreuther. In de tweede helft was het een eenrichtingsverkeer richting het doel van keeper Sergio Padt, maar meer dan een goal maken, wilde maar niet lukken. De mannen van Adrie Koster zijn er op gebrand om te bewijzen dat dit slippertje een incident was.

Taaie tegenstander
VVV is een tegenstander die compact speelt en wacht op de mogelijkheid om via een snelle uitval toe te slaan. Dat bleek ook op 11 augustus, toen VVV in Tilburg halverwege de eerste helft met een afstandschot het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Het lukte Willem II toen niet om door de stugge defensie van de Venlonaren heen te breken.

Lering van afgelopen week
Het afgelopen weekend hebben de Tricolores bewezen dat ze twee systemen kunnen spelen. In de eerste helft werd compact gespeeld met één spits, terwijl in de tweede helft met twee spitsen gespeeld werd. Iets wat zeker bij een achterstand van belang kan blijken te zijn.

Kleine verschillen
Het verschil tussen de nummers 7 en 16 op de ranglijst is slechts 5 punten. Dat is uiteraard een extra reden om in Limburg voor de winst te gaan. Het is dit seizoen maar de vraag hoeveel punten nodig zijn om de play-offs voor Europees voetbal te halen, maar ook om play-offs om promotie/degradatie te ontlopen. Iedere wedstrijd zal er geknokt moeten worden om de punten. Verzaken wordt direct afgestraft.

Vol uitvak
Het uitvak in De Koel is zaterdag met 550 supporters volledig gevuld. Het is voor de achtste keer dat onze supporters het uitvak dit seizoen tot de nok toe vullen. Ook voor volgende week in De Gelredome (Awayday) is het maximaal aantal uitsupporters al bereikt. Blijf je thuis? VVV Venlo – Willem II is live te zien op FOX Sports 2.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
wil
Gast
wil

Wie heeft in Godsheernaam die Isak gescout

OT 1896
Gast
OT 1896

Hij werd al teveel opgehemeld, nog voordat ie een bal had aangeraakt. Liever Fran, dan dit arrogant ogende jongetje.
En waarom speelt Koster deze duitse antivoetballers in de kaart door het spel te willen bepalen, terwijl we juist door compact te spelen zoveel uitpunten hebben gehaald? En dan die onzekere grabbelaar met zijn blunders en die heel de achterhoede hartstikke gek maakt met zijn zenuwachtig gedoe.

Dirruk
Gast
Dirruk

Goede aankopen in de winterstop, we waren beter, paar punten en we spelen play offs, het komt dit seizoen allemaal wel goed.

Bla bla bla, en weer 0 punten.

Strowman74
Gast
Strowman74

Nou die Is al heeft zich niet bewezen meteen terug sturen naar Dortmund.

Goolvooruit
Gast
Goolvooruit

Wanneer pakt Wellenreuther eens één bal???. Kost ons zoveel punten deze keeper

Wannies
Lid
Wannies

Wat doet Wellenreuther in godsnaam bij de eerste paal?

Tricolores
Gast

.Hallo,

Ik heb 2 kaarten te koop voor willem ii-AZ in de competitie. Voor 15 euro kan je ze hebben. Het zijn kaarten voor Vak H. Interresse zet het hieronder neer en zet dan even je nummer of e-mail of iets anders zodat ik je kan bereiken

JustSayJallo
Gast
JalloSubmarine

Als je voor de verkeerde wedstrijd kaarten hebt gekocht, kun je deze ongeldig laten maken en krijg je je geld terug. Even een mailtje sturen naar ticketing@willemii.nl

Bockworst
Gast
Bockworst

Wordt onderhand tijd dat we weer es een potje winnen…

Rojo Blanco Azul
Gast
Rojo Blanco Azul

Vol voor de 3 punten en zónder Dankerlui alsjeblieft. Ondanks zijn tomeloze inzet komt deze jongen wekelijks tekort. Willen we niet terugzakken naar het rechter rijtje, zet dan Özbilliz op rechts en geef hem hetzelfde vertrouwen als waar Dankerlui 20 wedstrijden op mocht rekenen. Klaar met experimenteren in deze fase en hou vast aan een vaste basis-elf. Straks nog Palacios erbij ten koste van Heerkens. Een laatste wijziging waar ik prima mee kan leven …

JVS
Gast
JVS

Dankerlui speelt de komende weken, en wel rechtsback aangezien Lewis en Palacios weken niet inzetbaar zijn..

Kruikemans
Gast
Kruikemans

Hij doet niet mee tegen Venezuela dan?

Louis Depuyt
Gast
Louis Depuyt

Eindelijk iemand die mijn mening deelt….
Of iemand die mijn mening overneemt?
Hoe het ook zij…zonder die twee (overigens aardige jongens en verder weinig mis mee) spelen we in een sterkst mogelijke opstelling. smile

N.Y.C.
Gast
N.Y.C.

Standaard zo’n beetje 0 of 1 punt bij deze wedstrijd. Hopelijk kunnen we dat nu een keer voorkomen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

traditioneel een lastige Wedstrijd. Waar bij verlies plek 16 weer akelig dichtbij komt en bij wint plek 6 in zicht komt. Belangrijke wedstrijd dus Gaserop

🔴⚪🔵Wij zijn Willem II 🔴⚪🔵

Da Rodge
Gast
Da Rodge

Wellenreuther
Lewis Meissner Peters Heerkens
Llonch Tapia
Crowley
Ozbilic Isak Vrousai

Rene
Gast
Rene

Je weet vooraf al één ding zeker: deze opstelling gaat het niet worden. Je mist namelijk Dankerlui…

Robby
Gast
Robby

En Lewis doet niet mee. Kan Dankerlui die plek innemen.

TikkieTakka1896
Gast
TikkieTakka1896

Klote Duitsers gaan eraan

Tricolores1896
Gast

Hahahah tikkiatakka toch

wil
Gast
wil

3 punten en NIETS minder.

Tricolores1896
Gast

KEMAAANNN GAS ER OP!!

Martin Coolen
Gast
Martin Coolen

Het is maar goed dat Willem II nu uit zoveel punten haalt, anders hadden troosteloos onderaan gestaan met slechts 8 punten.

SargentD
Gast
SargentD

Maar als we uit geen punten hadden gehaald, dan hadden we net zo goed thuis een stuk meer punten kunnen halen natuurlijk. En als we alles hadden gewonnen dan hadden we gewoon dik bovenaan gestaan!! cool

wil
Gast
wil

Volgens mij hebben we een thuis syndroom.

@win
Gast
@win

Als geen enkele club uit punten pakt dan staat iedereen bovenaan (want dan wint iedereen thuis). Ook een totaal onzinnige constatering.

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Zal een pittig potje worden. VVV speelt erg compact en degelijk. Wij pakken onze meeste punten als we compact spelen op de omschakeling. Met Isak in de punt en hopelijk weer Özbiliz en Vrousai op de flanken liggen er mogelijkheden.