MATCHDAY: Willem II strijdt met VVV om plaats in linkerrijtje

29
1485
Spelers delen de overwinning met het uitvak (foto: (c) Toin Damen)

Zaterdag speelt nummer 9 Willem II de uitwedstrijd tegen de nummer 7, VVV Venlo. Inzet van deze wedstrijd is voor beide teams voorlopige handhaving in het linkerrijtje. Bij winst stijgt Willem II, ten koste van de Venlonaren, minimaal één plaats op de ranglijst.

Beide teams hebben na afgelopen weekend wat recht te zetten. VVV verloor in Amsterdam kansloos met 6-0 van Ajax. De week ervoor werd in ‘De Koel’ met 2-3 van promovendus FC Emmen verloren. Kortom, de Limburgers zullen gebrand zijn om thuis een goed resultaat te behalen op het kunstgrasveld.

Serie doorbroken
FC Groningen doorbrak Willem II’s reeks van vijf winstpartijen op rij. De Tricolores waren veruit de sterkere partij, maar door twee momenten van onachtzaamheid in de verdediging lag de bal in het doel achter Timon Wellenreuther. In de tweede helft was het een eenrichtingsverkeer richting het doel van keeper Sergio Padt, maar meer dan een goal maken, wilde maar niet lukken. De mannen van Adrie Koster zijn er op gebrand om te bewijzen dat dit slippertje een incident was.

Taaie tegenstander
VVV is een tegenstander die compact speelt en wacht op de mogelijkheid om via een snelle uitval toe te slaan. Dat bleek ook op 11 augustus, toen VVV in Tilburg halverwege de eerste helft met een afstandschot het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Het lukte Willem II toen niet om door de stugge defensie van de Venlonaren heen te breken.

Lering van afgelopen week
Het afgelopen weekend hebben de Tricolores bewezen dat ze twee systemen kunnen spelen. In de eerste helft werd compact gespeeld met één spits, terwijl in de tweede helft met twee spitsen gespeeld werd. Iets wat zeker bij een achterstand van belang kan blijken te zijn.

Kleine verschillen
Het verschil tussen de nummers 7 en 16 op de ranglijst is slechts 5 punten. Dat is uiteraard een extra reden om in Limburg voor de winst te gaan. Het is dit seizoen maar de vraag hoeveel punten nodig zijn om de play-offs voor Europees voetbal te halen, maar ook om play-offs om promotie/degradatie te ontlopen. Iedere wedstrijd zal er geknokt moeten worden om de punten. Verzaken wordt direct afgestraft.

Vol uitvak
Het uitvak in De Koel is zaterdag met 550 supporters volledig gevuld. Het is voor de achtste keer dat onze supporters het uitvak dit seizoen tot de nok toe vullen. Ook voor volgende week in De Gelredome (Awayday) is het maximaal aantal uitsupporters al bereikt. Blijf je thuis? VVV Venlo – Willem II is live te zien op FOX Sports 2.

29 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments